kinokvinder.dk

10.000 BC (2008)

Medvirkende i TV-serien 10.000 BC

TV-serien 10.000 BC er en fantastisk historisk drama-serie, der transporterer seerne tilbage til oldtiden og giver dem et indblik i menneskehedens tidligste eksistens. Serien byder på en række talentfulde skuespillere, der bringer karaktererne og historien til live med deres fremragende præstationer.

Camilla Belle som Evolet

Camilla Belle spiller den kvindelige hovedrolle i serien som Evolet. Hendes karakter er en smuk og frygtløs kvinde, der bliver forelsket i hovedpersonen DLeh og følger ham gennem hele hans rejse. Bellens dygtige skuespil formår at bringe Evolets styrke og sårbarhed til live på skærmen.

Steven Strait som DLeh

Steven Strait portrætterer DLeh, TV-seriens mandlige hovedrolle. DLeh er en ung jæger og kriger, der kæmper for at redde sin stamme og sin elskede Evolet fra truslen om en fjendtlig krigsherre. Strait leverer en imponerende præstation og formår at skildre DLehs udvikling fra usikker ung mand til modig leder.

Marco Khan som One-Eye

Marco Khan spiller karakteren One-Eye, der er en ældre og erfaren krigsveteran. One-Eye er en af DLehs tætteste allierede og hjælper ham med at navigere gennem farlige situationer. Khan bringer en visdom og dybde til rollen og bidrager til seriens spænding og drama.

Cliff Curtis som TicTic

Cliff Curtis har rollen som TicTic, en humoristisk og excentrisk karakter, der tilfører serien en sjov og let stemning. TicTic er en trofast ven og følgesvend for DLeh og giver publikum mange lattermilde øjeblikke gennem sin ukonventionelle adfærd. Curtis skuespil er livligt og charmerende og bidrager til seriens variation og underholdningsværdi.

Joel Virgel som Nakudu

Joel Virgel spiller karakteren Nakudu, der er DLehs tætte ven og en stærk krigsleder. Nakudu er en mand med et godt hjerte og en loyalitet, der kender ingen grænser. Virgel formår at gøre Nakudu til en utrolig troværdig karakter med hans intense og følelsesmæssige skuespil.

Affif Ben Badra som Warlord (også kendt som Ben Badra)

Affif Ben Badra indtager rollen som Warlord, en frygtet kriger og leder af en rivaliserende stamme. Badra bringer den nødvendige skurkagtige kant til karakteren og formår at skabe spænding og konflikt i serien.

Mo Zinal som KaRen (også kendt som Mo Zainal)

Mo Zinal spiller karakteren KaRen, som er Evolets bedste veninde og en stærk kvinde i sin egen ret. Zinal leverer en fremragende præstation som den modige og beskyttende KaRen og skaber en autentisk og inspirerende karakter.

Nathanael Baring som Baku

Nathanael Baring spiller rollen som Baku, en ung og talentfuld jæger og medlem af DLehs stamme. Baring formår at give Baku en ungdommelig energi og nysgerrighed, hvilket er med til at skabe en interessant dynamik i serien.

Mona Hammond som Old Mother

Mona Hammond spiller karakteren Old Mother, en ældre kvinde og vis kvinde i stammen. Hammond tilfører karakteren ro, visdom og en følelse af ærværdighed med sit stærke skuespil.

Reece Ritchie som Moha

Reece Ritchie har rollen som Moha, en ung og idealistisk jæger. Ritchie bringer en naivitet og en uskyld til karakteren, der gør ham let at relatere til og bekymrende at følge.

Andre medvirkende

Der er også andre talentfulde skuespillere, der spiller mindre roller i serien. Joel Fry spiller Lukibu, Omar Sharif lægger stemme til fortælleren af serien, og Kristian Beazley spiller DLehs far. Junior Oliphant, Louise Tuu, Jacob Renton og Grayson Hunt Urwin er også medvirkende i serien og bidrager til dens helhed.

TV-serien 10.000 BC kan prale af en talentfuld og mangfoldig skuespillerbesætning, der sammen skaber en fængslende og overbevisende fortælling om menneskets overlevelse og kamp i oldtiden.

Overblik

Titel 10.000 BC
Udgivelsesdato 6. marts 2008 (Tyskland)
Oprindelsesland USA, Sydafrika
Sprog Engelsk
Også kendt som 10,000 BC
Filmlokationer Queenstown, Otago, New Zealand
Produktionsselskaber Warner Bros., Legendary Entertainment, Centropolis Entertainment
Produktionsbudget 105.000.000 (estimeret)
Indtjening i USA og Canada 94.784.201
Åbningsweekend i USA og Canada 35.867.488 (9. marts 2008)
Global indtjening 269.784.201

Resmué

I den forhistoriske fortid er DLeh en mammutjæger, der knytter bånd til den smukke Evolet. Når krigere til hest kidnapper Evolet og stammefolkene, må DLeh begive sig ud på en odyssey for at redde sin virkelige kærlighed.

En pseudo-forældreløs halvnæstekastet siden hans far forlod sin mammutjægerstamme på en hemmelig, profeti-relateret mission, vokser DLeh op som protegé af mesterjægeren TicTic. Ved at sætte sandheden først ofrer han sin chance for at vinde status og den fortryllende pige Evolet, som i stedet falder for hans rival-ven KaRen. Parret er blandt de tilfangetagne, der bliver taget af hesteryttere-slavejægere, men DLeh tager styringen over en episk redningsmission, der følger karavanen hele vejen til pyramidebyggestedet for en levende gud. Ved at få støtten fra et folk, han imponerede på vejen takket være en sabeltand, han engang reddede, og hemmeligt smede en slaveopstand, byder han på sin folks befrielse.

Trænet af sin mentor, TicTic, til at jage kæmpemæssige mammuter og være frygtløs, påbegynder den unge jæger, DLeh, en farefyldt rejse gennem uopdagede områder for at sikre sin stammes fremtid. Når grusomme, hesteryttende krigsherrer angriber Yagahl-lejren og bortfører den smukke, blåøjede pige, Evolet, har DLeh ingen andre valg end at føre en håndfuld modige unge krigere ind i fjendtlige områder og forfølge indtrængerne til verdens ende. Nu, drevet af skæbnen, må det usandsynlige band af beskyttere kæmpe med næb og kløer mod snedige, dygtige og magtfulde fjender for at befri Evolet og de tilfangetagne medlemmer af stammen. Vil DLeh opfylde sin skæbne?

Fem sjove fejl i TV-serien 10.000 BC

Kontinuitetsfejlen: Se nu lige hvor lang Dleh kan gå på et sekund!

I en scene kommer Dleh helt tæt på den egyptiske hær, men på næste billede er han pludselig flere skridt længere væk. Han må have haft en bil gemt i sandet, for det er da imponerende, så hurtigt han kan gå i et ægyptisk ørkensandstorm!

Faktuelle fumlefingre: Kattegal sablenæse!

Filmen viser Smilodon, en katteslægt med de tandskarpe sabeltænder, der kun fandtes i Amerika. Mon de var taget på verdensrejse eller hvad? Det må have været en lang svømmetur for at ende i dette stenede ørkenland.

Revealings-misère: Sove under stjernehimlen, mens klunsene falder af!

Stammefolkene sover næsten uden tøj i ørkenen om natten. Men ørkentemperaturerne svinger vildt mellem dag og nat, for varmen slipper ikke ud. Måske har de de nyeste klimaanlæg på markedet, eller også fryser de røven af sig om natten – billedet er lidt uklart her.

Åh gud, også har vi lige Evolet – en kvinde fra en primitiv stamme, som levede under den sidste istid for 12.000 år siden – men hun har slæbt barberskraber og voks med. At få barberede armhuler har tilsyneladende været mode selv dengang, hvem havde troet det?

Anakronistiske absurditeter: Chili con-kvæg og iron maiden-fængsel

Chilipeber og majs kommer fra Amerika og blev slet ikke dyrket i den gamle verden før efter 1500. Måske har de realitystjernerne med dansende peberfrugter og majestic majskolber fået dispensation fra fortidsreglerne?

Og glem ikke scenerne med skibene og deres fangstbure lavet af jern. Jernalderen startede først omkring 1200 f.Kr., hvilket svarer til 8800 år efter 10.000 f.Kr. De her forhistoriske mennesker havde da godt nok fundet en form for tidsmaskine i junglen!

Geografiske miskmask: Tropisk dansk land?

Den tropiske skov ligger alt for tæt på de sneklædte bjerge uden nogen form for overgang imellem dem. Mon der ligger en turistbungalow gemt mellem palmetræerne?

Andre populære titler: The Legend of TarzanWonder – EncantadorHeatHelluva BossChip n Dale: Rescue RangersKaptein SabeltannAnd Just Like That…Bruce AlmightyFar and AwayPremonitionPrey for the DevilHeartbeatUnder the DomeRabbit HoleSchindlers ListeMillers CrossingRosemarys BabyBob Lazar: Area 51 & Flying Saucers365 Days: This DayThe Cabin in the WoodsThe Last of UsInfernoI, TonyaThe Woman KingFridaySnøvsen tar springetSilent HillChowderArrowThe BoogeymanUnbrokenAmerican SniperThe OutsiderThe Immaculate RoomCall Me by Your Name2 HeartsDead Man DownBruden fra DragstrupDepp V HeardCasino RoyalePieces of HerBoss LevelThe FlashPacific Rim: UprisingBeverly Hills CopSommerDer Fluch – The GrudgeThe Machinist