kinokvinder.dk

13 Reasons Why (TV Series 2017–2020)

De medvirkende i TV-serien 13 Reasons Why

TV-serien 13 Reasons Why har taget verden med storm siden dens premiere i 2017. Serien er baseret på den populære roman af Jay Asher og følger historien om en ung pige ved navn Hannah Baker, der tager sit eget liv, og efterlader en række audiobånd til hendes klassekammerater, hvor hun forklarer de 13 grunde til, at hun valgte at gøre det.

Dylan Minnette som Clay Jensen

Dylan Minnette spiller hovedrollen som Clay Jensen, der er modtageren af Hannahs audiobånd. Clay er en genert og følsom dreng, der forsøger at finde svar på Hannahs handlinger og give hende retfærdighed.

Katherine Langford som Hannah Baker

Katherine Langford portrætterer Hannah Baker, den unge pige der begår selvmord og er fortælleren i serien. Hun er en dybt kompleks karakter, der kæmper med ensomhed, mobning og svigt.

Christian Navarro som Tony Padilla

Christian Navarro spiller Tony Padilla, en af Hannahs venner og en af ​​de få personer, der er klar over hendes selvmordstanker. Tony er en stærk og loyal karakter, der hjælper Clay med at opdage sandheden om, hvad der skete med Hannah.

Alisha Boe som Jessica Davis

Alisha Boe portrætterer Jessica Davis, en af ​​Hannahs tidligere venner. Jessica er en af ​​de første karakterer, som Clay afspiller audiobåndene for, og hendes historie udfolder sig som en vigtig del af hele narrativet.

Brandon Flynn som Justin Foley

Brandon Flynn spiller Justin Foley, Hannahs tidligere kæreste og en af ​​de centrale figurer i serien. Justins handlinger og forhold til Hannah har stor betydning for hele historien, og hans karakterudvikling spiller en vigtig rolle i serien.

Justin Prentice som Bryce Walker

Justin Prentice portrætterer Bryce Walker, en af ​​de mest kontroversielle figurer i serien. Bryce er en voldelig og manipulerende karakter, der begår seksuelle overgreb mod flere af seriens kvindelige karakterer.

Ross Butler som Zach Dempsey

Ross Butler spiller Zach Dempsey, en af ​​de mere sympatiske figurer i serien. Zach har en mellemstor rolle i Hannahs historie, og hans karakterudvikling viser en mere nuanceret side af seriens temaer om mobning og fordomme.

Devin Druid som Tyler Down

Devin Druid portrætterer Tyler Down, en ensom og plaget karakter, der har konstante kampe med mobning og følelsen af at være udenfor. Tyler spiller en afgørende rolle i seriens handling.

Amy Hargreaves som Lainie Jensen

Amy Hargreaves spiller Lainie Jensen, Clays mor. Lainie er en støttende og omsorgsfuld karakter, der forsøger at hjælpe Clay gennem hans traumer og håndtere de vanskeligheder, der opstår.

Udover disse skuespillere omfatter castet af 13 Reasons Why også Miles Heizer som Alex Standall, Timothy Granaderos som Montgomery de la Cruz, Michael Sadler som Jock, Josh Hamilton som Matt Jensen, Caleb Pilkenton som Jock, Derek Luke som Kevin Porter, Kate Walsh som Olivia Baker, Mark Pellegrino som Bill Standall og Steven Weber som Gary Bolan.

Disse talentfulde skuespillere har alle bidraget til at skabe en dybdegående og følelsesladet fortælling, der har sat fokus på vigtige emner som mental sundhed, mobning og seksuelle overgreb. Deres præstationer har ikke kun underholdt seerne, men har også bidraget til en større samtale om disse alvorlige problemer rundt om i verden.

TV-serien 13 Reasons Why har med sit dygtige cast og rørende historie formået at berøre millioner af mennesker og skabe forandringer i folks perspektiver og handlinger. Med stor troværdighed har skuespillerne formået at skabe autentiske og komplekse karakterer, der har fået seerne til at reflektere over egne handlinger og være mere opmærksomme på andres trivsel.

Overblik

Titel 13 Reasons Why
Udgivelsesdato 31. marts 2017
Oprindelsesland USA
Filmoptagelsessteder Mare Island, Vallejo, Californien, USA (indspilningslokation), Liberty High Gym (lydstudie)
Produktionsselskaber July Moon Productions, Kicked to the Curb Productions, Anonymous Content

Resmué

TV-serien 13 Reasons Why følger teenageren Clay Jensen i hans søgen efter at afsløre historien bag hans klassekammerat og forelskelse, Hannah, og hendes beslutning om at afslutte sit liv.

Serien er baseret på bestseller-romanen af Jay Asher og følger Clay Jensen (spillet af Dylan Minnette), der vender hjem fra skole og finder en mystisk kasse med hans navn på sin veranda. Indeni opdager han en række kassettebånd optaget af Hannah Baker (spillet af Katherine Langford) – hans klassekammerat og forelskelse – der tragisk begik selvmord to uger tidligere. På båndene fortæller Hannah sin følelsesmæssige dagbog og afslører tretten grunde til, hvorfor hun besluttede at afslutte sit liv. Gennem Hannah og Clays fortællinger væver 13 Reasons Why en indviklet og hjerteskærende historie om forvirring og desperations, der vil berøre seerne dybt.

Clay Jensen vender hjem fra skole en dag og finder en mystisk kasse med hans navn på uden for sin hoveddør. Indeni opdager han en række kassettebånd optaget af Hannah Baker – hans klassekammerat og forelskelse. Men hun begik selvmord to uger tidligere. På det første bånd forklarer Hannah, at der er tretten grunde til, hvorfor hun gjorde, hvad hun gjorde. Og Clay er én af dem. Du kan ikke stoppe fremtiden. Du kan ikke spole fortiden tilbage. Den eneste måde at lære hemmeligheden på er at trykke på play.

13 Reasons Why er baseret på den New York Times bedstsælgende ungdomsbog af Jay Asher og blev skabt af Pulitzer-pris og Tony Award-vinderen Brian Yorkey, der også skrev pilotafsnittet. Serien fortæller historien om Hannah Baker, en gymnasieelev, der begår selvmord. Clay modtager en kasse med bånd fra Hannah, hans afdøde klassekammerat og forelskelse, efter hun har begået selvmord. På båndene, som bliver videregivet til andre elever baseret på Hannahs instruktioner, afslører hun de tretten grunde til, hvorfor hun tog sit eget liv.

Optagelserne af en pige ved navn Hannah Baker, der begik selvmord, hjælper hendes elsker, Clay Jensen, med at afsløre historien bag hendes selvmord og konfrontere hver eneste af de skyldige, der førte hende til at begå selvmord. Historien er en mørk rejse for en pige, der står over for utro adfærd fra folk på hendes nye skole og såkaldte venner.

Fejl i TV-serien 13 Reasons Why der får os til at grine

Fejl i kontinuiteten

I Episode 1 og Tape 1, Side A, siger Hannah, at der er 13 sider af hver historie og det er årsagen til, at hun laver 13 båndoptagelser. Men på det tidspunkt, hvor hun optog det første bånd, havde hun kun planlagt at lave 12 bånd, som hun afslører i Episode 12. Hun havde faktisk ikke tænkt sig at optage en samtale med Mr. Porter før flere dage senere. Måske skulle Hannah have haft bedre styr på sin egen historie før hun lavede så mange bånd!

Faktuelle fejl

Jeffs ulykke bliver anset for at være resultatet af spirituskørsel på grund af tilstedeværelsen af alkohol i hans bil. Men i tilfælde af alle trafikulykker, der resulterer i dødsfald, bliver der altid udført grundige undersøgelser, herunder toksikologiske rapporter. Jeff ville blive gennemgået en obligatorisk obduktion for at fastslå den nøjagtige dødsårsag, og det ville derfor være kendt, at han ikke var påvirket af alkohol på ulykkestidspunktet. Det ser ud til, at efterforskningen har brug for lidt opdatering i 13 Reasons Why!

Hvad angår Justins brug af heroin, så inhalerer han mest af røgen ved at bringe sin mund/ansigt tæt på røgen, der kommer fra folien. Men i virkeligheden skal man bruge en slangkobling til at ryge heroin. Det er normalt en udhulet plastikpenne tube. Der er et tidspunkt, hvor han har/bruger en slangkobling til at ryge det. Men resten af serien ryger han det forkert uden nogen slangkobling til faktisk at opsamle røgen. Størstedelen af røgen går bare op i luften. I virkeligheden, hvis man prøvede at ryge heroin som han gør uden en slangkobling af en art, ville man misse al røgen og spilde det og ikke rigtig blive høj af det. Justin har brug for et kursus i korrekt heroinrygning!

Så selvom TV-serien 13 Reasons Why kan have sine mangler, kan vi i det mindste more os over nogle af de fejl, der er blevet opdaget af opmærksomme seere. Måske kan producenterne tage disse sjove pointer til efterretning og sørge for, at deres fremtidige projekter er mere præcise. Indtil da kan vi bare gnække af fejlene og nyde vores tid foran skærmen.

Andre populære titler: EchoesEverything Everywhere All at OncePrisonersCrazy Rich AsiansJane EyreThe HappeningThe Spanish PrincessKrummerne – Det er svært at være 11 årArmageddonEvery Breath You TakeTrue GritReady Player OneȚinutul nomazilorThe Summer I Turned PrettyThe Walking DeadThe Thorn BirdsS. DarkoLe Mans 66: O DueloShaneS.W.A.T.: Força de IntervençãoPimp My RideStripteaseAm fost cîndva soldati… si tineriCitizenfourDetectivii din CaliforniaAdriftSeeking Sister WifeKingsman: The Golden CircleThe Old GuardSeinfeldStarship TroopersThe Battle for NaesbygaardHarry Potter en de steen der wijzenThe Lizzie McGuire MovieJailhouse Rock – Rhythmus hinter GitternInto the DeepHot Tub Time MachineRequiem for a DreamDebt CollectorsThe Usual SuspectsBairro 13ChefWarrior NunDunkirkFree WillyKongerigetJournal 64365 Days21