kinokvinder.dk

1408 (2007)

Medvirkende i TV-serien 1408

Top cast

I TV-serien 1408 kan man opleve en række talentfulde skuespillere, der bringer historien til live.

John Cusack – Mike Enslin

John Cusack spiller hovedrollen som Mike Enslin, en forfatter specialiseret i paranormal aktivitet. Cusack er kendt for sin alsidige skuespilstil og har tidligere medvirket i film som High Fidelity og Being John Malkovich. Han formår at give sin karakter en autentisk og troværdig fremtoning, der får publikum til at engagere sig i hans rejse.

Samuel L. Jackson – Gerald Olin

Samuel L. Jackson spiller rollen som Gerald Olin, hotelbestyreren, der advarer Mike om farerne ved at bo på værelse 1408. Jackson er kendt for sin imponerende tilstedeværelse på skærmen og har tidligere medvirket i film som Pulp Fiction og Django Unchained. Han giver karakteren Gerald en blanding af mystik og autoritet, der bidrager til spændingen i serien.

Mary McCormack – Lily

Mary McCormack spiller rollen som Lily, Mikes ekskone. McCormack er en dygtig skuespillerinde, der tidligere har medvirket i serier som The West Wing og In Plain Sight. Hun leverer en følelsesladet præstation og formår at skabe en interessant dynamik mellem karakteren Lily og Mike.

Tony Shalhoub – Sam Farrell

Tony Shalhoub spiller rollen som Sam Farrell, en mystisk mand, der også har haft en oplevelse på værelse 1408. Shalhoub er kendt for sin alsidighed og har tidligere medvirket i serier som Monk og film som The Man Who Wasnt There. Han bringer en dybde og kompleksitet til karakteren Sam, der tilføjer flere lag til historien.

Øvrige medvirkende

  • Len Cariou – Mikes far
  • Isiah Whitlock Jr. – Hotelingeniør
  • Jasmine Jessica Anthony – Katie
  • Paul Birchard – Mr. Innkeeper
  • Margot Leicester – Mrs. Innkeeper
  • Walter Lewis – Bogbutikkassistent
  • Eric Meyers – Mand #1 ved bogsignering
  • David Nicholson – Mand #2 ved bogsignering
  • Holly Hayes – Kvinde ved bogsignering
  • Alexandra Silber – Ung kvinde ved bogsignering
  • Johann Urb – Surfer fyr
  • Andrew Lee Potts – Postkassedreng
  • Emily Harvey – Sekretær
  • William Armstrong – Clay advokaten

Bag kameraet

1408 er instrueret af Mikael Håfström og baseret på en novelle af Stephen King. Manuskriptet er skrevet af Matt Greenberg, Scott Alexander og Larry Karaszewski. Den talentfulde cast og crew har formået at skabe en spændende og uhyggelig TV-serie, der holder publikum på kanten af deres sæder.

Overblik

Titel 1408
Udgivelsesdato 22. juni 2007 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Også kendt som 1408: Căn Phòng Bí Ẩn
Optagelsessteder Roosevelt Hotel – 45th Street & Madison Avenue, Manhattan, New York City, New York, USA (Hotel Dolphin)
Produktionsselskaber Dimension Films, The Weinstein Company, Di Bonaventura Pictures
Budget $25.000.000 (estimeret)
Indtjening i USA og Canada $71.985.628
Åbningsweekend i USA og Canada $20.617.667 (24. juni 2007)
Samlet global indtjening $132.963.417

Resmué

I TV-serien 1408 følger vi den skeptiske forfatter Mike Enslin, der specialiserer sig i at afsløre paranormale fænomener. Han checker ind på det berygtede rum 1408 på Dolphin Hotel, og snart efter oplever han ægte rædsel. Mike Enslin rejser fra Los Angeles til New York for at tilbringe en nat i det besatte rum 1408, som aldrig er tilgængeligt for gæster. Hotellets modvillige manager, Gerald Olin, modsætter sig hans anmodning og tilbyder ham en opgradering, dyre drikkevarer og fortæller ham til sidst om dødsfaldene blandt de mere end halvtreds gæster, der er sket i det forheksede rum gennem årtierne. Men Mike truer Mr. Olin med at sagsøge hotellet, og bliver til sidst tilladt at tjekke ind på rummet. Senere på natten finder han ud af, at gæster i rum 1408 måske aldrig forlader rummet i live. – Claudio Carvalho, Rio de Janeiro, Brasilien

Forfatteren Mike Enslin specialiserer sig i paranormale undersøgelser og skriver bøger som De 10 mest hjemsøgte hoteller i Amerika og lignende. Han modtager et anonymt postkort i posten, der fortæller ham, at han ikke skal bo på rum 1408 på Dolphin Hotel i New York City. Hans forsøg på at reservere rummet er mislykket, og han får at vide, at det aldrig er tilgængeligt. Hans research afslører, at der har været en række meget mærkelige dødsfald på det rum, der går tilbage til hotellets åbning for 95 år siden. Hotellet bliver tvunget til at acceptere ham, men manageren, Gerald Olin, beder ham indtrængende om ikke at blive der. I hans vurdering er rummet ondt, og ingen har nogensinde været i stand til at blive der i mere end en time. Enslin håner advarslen og er snart i rummet – hvorfra han snart bliver desperat efter at komme ud. – garykmcd

Efter at være træt af sit elendige liv, forsøger den halvsuccesfulde forfatter af uhyggelige spøgelsesfortællinger, Mike Enslin, at tjene til livets ophold ved at afsløre overnaturlige begivenheder ved at besøge steder med påstået paranormale aktiviteter. Dybt skeptisk modtager Enslin et anonymt postkort, der advarer ham om ikke at tjekke ind på det mystiske rum 1408 på Dolphin Hotel i Manhattan. Interesseret vælger Mike at ignorere hotellets managers insisterende advarsler om det ondes rum alvorlige farer – og efter at have pakket sin åndedetekterende udstyr – træder han dristigt ind i en hemmelig verden af bizarre hændelser og surreelle øjeblikke. Vil rum 1408 bidrage til et fremragende sidste kapitel i skeptikeren Mikes nye roman? – Nick Riganas

Baseret på Stephen Kings uhyggelige novelle med samme navn handler 1408 om den paranormale forfatter Mike Enslin, der har udgivet to succesfulde bøger om overnaturlige fænomener. Som research til sin seneste bog er Enslin fast besluttet på at tjekke det berygtede rum 1408 på et hotel i New York City ved at bo der som gæst. Han tror, at 1408 bare er en myte opretholdt af historier og rygter, som Enslin har samlet til sine tidligere værker. Dog har hotelmanageren, Mr. Olin, kraftige indvendinger mod Enslins ophold og advarer ham om mulig fare. Enslin er besluttet på at gå alligevel. Men det Mike Enslin snart vil opleve, er ingen myte, da 1408 virkelig er et rum, hvor gæsterne ikke checker ud ved middagstid. – mystic80

Fem sjove fejl i TV-serien 1408

Fejlede klokkespil

I en af scenene, hvor Mike trækker stikket ud af væggen, forsvinder den flaske, han fik, fra bordet i et par optagelser, for så at dukke op igen senere. Det ser ud til, at OKs alkoholiske gave har taget en midlertidig ferie, nok for at undgå skæve blikke fra seerne.

Svævende heste

På billedet over sengen vises hesten, der står op, et par scener før Mike opdager ændringerne i alle malerierne. Enten har hesten taget et par tryllenumre i mellomtiden, eller også er der en kunstner, der var lidt for ivrig i redigeringsprocessen.

Sjaskende hånd

Mængden af blod på døren fra Mikes venstre hånd ændrer sig mellem optagelserne. Mike har enten evnen til at helbrede øjeblikkeligt eller en utænkelig evne til at producere uanede mængder blod. Måske skulle han overveje at donere til blodbanken i sin fritid.

Gentagne blikke

Mike kigger gentagne gange ned ad gaden. Ved 00:38:49 og 00:42:33 ses de samme tre biler langsomt bevæge sig ad vejen. Enten er det en uuddødelig bilkaravane, der er fanget i en tidsløkke, eller også er skuespillerne og filmskaberne lidt for komfortable med gentagelsens kunst.

Vandbrydere

Da brandsprinkleren bliver aktiveret, griber Mike fat i et stykke træ og slår hovedet af sprinklerhovedet, hvilket får vandet til at stoppe med at strømme. Desværre er det ikke sådan, brandsprinklere fungerer i virkeligheden. Men hvem bekymrer sig om fysik, når man er fanget i et hjemsøgt hotelværelse?

Andre populære titler: Big Time RushSteppeulvenTransformers 3: Die dunkle Seite des MondesCinã pentru fraieriVoll daneben, voll im LebenBaby DriverSecret InvasionThe WhaleDeep in the ValleyThe Wedding DateDI RayStadig ikke død47 Meters Down: UncagedThe Jeffrey Dahmer FilesHot PursuitWatcherLeague of Legends: More Than a GameSasmosDonnie Brasco10.000 BCOperation Fortune: Ruse de GuerreAliasChris Watts: Confessions of a KillerTunna blå linjenForbidden PlanetHvor fanden er Herning?Through My WindowFallen AngelsCastlevaniaSouth ParkPlanes, Trains, and Christmas TreesDungeons & Dragons: Honra Entre LadrõesGlass Onion: A Knives Out MysteryGuardians of the Galaxy Vol. 2Maps to the StarsTinka og kongespilletBeautiful DisasterThe Long Kiss GoodnightPride and PrejudiceBlack AdamAnders Matthesen: Anden paa coke?O Panda do Kung Fu 2Nothing But TroubleThe Darjeeling LimitedThe Chef ShowWelcome to UtmarkTaxi DriverRed Notice