kinokvinder.dk

1864 (TV Mini Series 2014)


Overblik

Titel 1864
Udgivelsesdato 12. oktober 2014 (Danmark)
Oprindelsesland Danmark, Norge, Sverige, Tyskland
Sprog Dansk, Tysk, Engelsk, Tjekkisk
Også kendt som コールド・アンド・ファイヤー 凍土を覆う戦火
Optagelsessteder Tjekkiet
Produktionsselskaber Miso Film, Danmarks Radio (DR), TV2 Norge

Resmué

TV-serien 1864 handler om, da Preussen og Østrig erklærer krig mod Danmark, og to brødre bliver kaldt til at deltage i den blodigste kamp i Danmarks historie. Danskerne er henrykte efter sejren i Første Slesvigske Krig. Danske politikere drømmer nu om at indlemme Slesvig i Kongeriget Danmark i modstrid med fredsaftalen.

I en lille by vokser brødrene Peter og Laust op og bliver begge forelskede i Inge. Da den danske statsminister, hr. Monrad, hævder at Slesvig må indlemmes, er alle klar over, at det er begyndelsen på Anden Slesvigske Krig. Men denne gang mødes de danske tropper af Otto von Bismarcks preussiske og østrigske hær. En hær der er langt større og stærkere end den danske.

150 år senere er den utilpassede teenagepige Claudia ved at bryde sammen og bliver tvunget til at besøge baronen, Severin. Inges gamle mejeri vækker Claudias interesse, og gennem Inges optegnelser oplever Claudia tusindvis af unge danskere, der ofrer deres liv i slaget ved Dybbøl i 1864 for en meningsløs og uforståelig krig. Dette er historien om et af de største nederlag i dansk historie midt i en tid med blomstrende patriotismen. 1864 er historien om uskyld og kærlighed, uvidenhed og tåbelighed.

Fjollede fejl i TV-serien 1864: Når historien går i tusind små stykker!

Har du også fulgt med i den historiske TV-serie 1864 og opdaget nogle af de utallige fejl, som seerne har fundet? Der er næsten lige så mange fejl som der er episoder! Lad os tage et humoristisk kig på nogle af de mest fjollede fejl, der har sneget sig ind i 1864 – historien der fik os til at grine og græde, men også slå hovedet mod væggen!

Et forvirret kontinent

En af de mest bemærkelsesværdige fejl er, hvordan karaktererne i 1864 på mystisk vis flytter rundt på det europæiske kontinent på rekordtid. I én scene kan vi se dem stå i Danmark, og i næste øjeblik er de pludselig i Italien! Måske de fik et ultra hurtigt tog eller superkræfter, som os almindelige dødelige er uvidende om? Uanset hvad, så er det en skam, at seerne ikke også fik del i denne fantastiske rejsemetode!

Tidslommer og tidsrejser

Hvis du har fulgt med i 1864, har du sikkert også opdaget, at tiden er lidt usikker i serien. Pludselig finder vi os selv i 1864, men et øjeblik senere befinder vi os i 2017! Det virker som om, at historien tager nogle mærkelige tidsrejser og efterlader os seere forvirrede og undrende. Måske skulle vi have fået nogle specialbriller, så vi kunne se den indviklede tidslogik i denne serie?

Magiske genstande

1864 er ikke kun en historisk drama, det er også en fantasy film, som vi ikke blev informeret om! I flere scener kan vi opleve, at karaktererne har magiske evner. Pludselig skifter deres uniformer farve eller deres heste forvandles til enhjørninger! Er der noget, vi går glip af her? Måske er 1864 en portal til en helt anden verden, som vi endnu ikke har opdaget!

Kampen mellem Nokia og Apple

Hold da op, der er også blevet begået en fejl i det teknologiske univers i 1864. Nokia og Apple blev grundlagt i henholdsvis 1865 og 1976, men alligevel ser vi karaktererne i serien Snapchatte, spille Angry Birds og bruge iPhones! Hvordan er det lige, at de fik fat i moderne teknologi i den tid? Måske de havde en hemmelig tidsmaskine og afslørede det ikke for os?

Der er ingen tvivl om, at 1864 er en fantastisk serie med en spændende historie. Men når vi opdager disse fejl, kan vi ikke lade være med at undre os og grine lidt ad de absurde situationer, som karaktererne havner i. Lad os bare håbe, at vi kan tilgive disse fjollede fejl og fortsætte vores rejse tilbage i tiden sammen med 1864!

Andre populære titler: The StrainA Walk to RememberBlockbusterThe WhaleOuter BanksEverything Everywhere All at OnceA Love Song for Bobby LongBig Black Tits Big White Dicks #2SamaritanTitansSlumberlandAnnikaBloodlineNo Hard FeelingsJohn Wick: Chapter 2Conan the BarbarianProud MaryThe PlatformSoy LunaThe Venus EffectLeben und sterben lassenEl MariachiFirefighterGeneration KillVTrollByen hvor børn forsvinderDirilis: ErtugrulMiru TightsSnowfallThe BirdsMr. RightForbidden PlanetMob Psycho 100Frances HaObi-Wan KenobiLouFlid, fedt og snydThe Grand Budapest HotelJurassic World: Das gefallene KönigreichSong of the SeaOblivionSquid GameThe Long Kiss GoodnightYour Christmas or Mine?Den store klassefest