kinokvinder.dk

24 (TV Series 2001–2010)

De medvirkende i TV-serien 24

Top cast

I den populære TV-serie 24 kunne seerne følge en dags begivenheder i realtid. Den intense handling og spændingsfyldte plot gjorde serien til et kæmpe hit blandt seere verden over. Serien og dens karakterer blev elsket af mange, og her vil vi tage et nærmere kig på nogle af de centrale skuespillere, der gjorde serien uforglemmelig.

Kiefer Sutherland som Jack Bauer

I rollen som hovedkarakteren Jack Bauer viste Kiefer Sutherland sit utrolige skuespiltalent. Jack Bauer var en hård og dedikeret agent i Counter Terrorist Unit (CTU), der gjorde hvad som helst for at beskytte sit land og sine kære. Kiefer Sutherlands præstation som Jack Bauer blev rost for sin autenticitet og dybde. Han medvirkede i samtlige 195 afsnit af serien fra 2001 til 2010.

Mary Lynn Rajskub som Chloe OBrian

En anden populær karakter i serien var Chloe OBrian, som blev spillet af Mary Lynn Rajskub. Chloe var en teknisk ekspert hos CTU og Jack Bauers nære allierede. Hendes skarpe intelligens og trofaste loyalitet gjorde hende til en af seriens mest mindeværdige karakterer. Rajskub medvirkede i 126 afsnit af serien fra 2003 til 2010.

Carlos Bernard som Tony Almeida

Tony Almeida blev portrætteret af Carlos Bernard og var en respekteret agent i CTU. Han var kendt for sin professionalisme og engagement, men hans karakter udviklede sig også i løbet af serien og blev noget mere kompleks. Carlos Bernard spillede Tony Almeida i 115 afsnit fra 2001 til 2009.

Dennis Haysbert som President David Palmer

Dennis Haysbert gjorde en stærk indsats som den karismatiske og hæderlige præsident David Palmer. Palmer var en central figur i serien og blev beundret for sin ledelsesevne og visdom. Dennis Haysbert medvirkede i 81 afsnit fra 2001 til 2007, hvor han skabte en mindeværdig præsidentfigur.

Elisha Cuthbert som Kim Bauer

Som Jack Bauers datter, Kim Bauer, leverede Elisha Cuthbert en række følelsesladede præstationer. Hendes karakter oplevede mange farer og prøvelser i løbet af serien, og Cuthbert formåede at fange Kim Bauers frygt, mod og styrke. Hun medvirkede i 79 afsnit af serien fra 2001 til 2010.

James Morrison som Bill Buchanan

En af de mere komplekse karakterer i serien var Bill Buchanan, spillet af James Morrison. Buchanan var CTUs chef, men hans beslutninger satte ham ofte i etiske dilemmaer. James Morrison gav en overbevisende præstation som Bill Buchanan i 64 afsnit fra 2005 til 2009.

Reiko Aylesworth som Michelle Dessler

Reiko Aylesworth portrætterede Michelle Dessler, en meget dygtig CTU-agent og kærlighedsinteresse for Tony Almeida. Hendes karakter udviklede sig også meget i løbet af serien, og Aylesworth leverede en stærk og følelsesladet præstation. Hun medvirkede i 62 afsnit fra 2002 til 2006.

Jude Ciccolella som Mike Novick

Mike Novick, spillet af Jude Ciccolella, var præsident David Palmers trofaste rådgiver og stabschef. Ciccolella formåede at fremstille Novicks loyalitet og dedikation i sin præstation. Han medvirkede i 59 afsnit af serien fra 2001 til 2006.

Kim Raver som Audrey Raines

Kim Raver spillede Audrey Raines, der var kærlighedsinteresse for Jack Bauer. Hendes karakter oplevede mange personlige udfordringer i løbet af serien, og Raver leverede en overbevisende præstation, der viste Audreys styrke og skrøbelighed. Hun medvirkede i 53 afsnit fra 2004 til 2007.

Glenn Morshower som Aaron Pierce

Aaron Pierce, spillet af Glenn Morshower, var en loyal og dedikeret Secret Service-agent i serien. Han var en af de karakterer, der var med i serien fra begyndelsen til slutningen og formåede at gøre et stort indtryk med sin stille styrke. Morshower medvirkede i 49 afsnit fra 2001 til 2009.

D.B. Woodside som Wayne Palmer

Wayne Palmer var David Palmers bror og blev portrætteret af D.B. Woodside. Han var en politisk figur i serien og blev senere præsident. Woodside skabte en overbevisende præstation af Wayne Palmer i 48 afsnit fra 2003 til 2007.

Roger Cross som Curtis Manning

Curtis Manning blev spillet af Roger Cross og var en dygtig agent i CTU. Han var en hård og handlekraftig karakter, der delte mange intense øjeblikke med Jack Bauer. Cross medvirkede i 45 afsnit fra 2005 til 2007.

Penny Johnson Jerald som Sherry Palmer

Sherry Palmer, spillet af Penny Johnson Jerald, var David Palmers kone og en politisk manipulator. Hendes karakter var kompleks og indviklet, og Jerald leverede en præstation, der fangede Sherrys manipulerende natur. Hun medvirkede i 45 afsnit fra 2001 til 2004.

Cherry Jones som President Allison Taylor

Cherry Jones blev rost for sin portrættering af præsident Allison Taylor. Taylor var en stærk og moralsk præsidentfigur, og Jones lykkedes med at vise hendes beslutningskraft og overbevisning. Hun medvirkede i 44 afsnit fra 2009 til 2010.

Gregory Itzin som President Charles Logan

En af de mest ødelæggende og kontroversielle karakterer i serien var præsident Charles Logan, spillet af Gregory Itzin. Itzin leverede en bemærkelsesværdig præstation, der viste Logans kompleksitet og mørke sider. Han medvirkede i 44 afsnit fra 2005 til 2010.

Annie Wersching som Renee Walker

Renee Walker blev portrætteret af Annie Wersching og var en dygtig FBI-agent. Hun havde en turbulent fortid og blev drastisk påvirket af begivenhederne i serien. Wersching formåede at skildre Renees indre kampe og styrke på en overbevisende måde. Hun medvirkede i 37 afsnit fra 2009 til 2010.

Louis Lombardi som Edgar Stiles

Edgar Stiles, spillet af Louis Lombardi, var en computerspecialist hos CTU. Han var en utrolig intelligent karakter, der var elsket af mange seere for sin sårbarhed og uhøjtidelighed. Lombardi medvirkede i 37 afsnit fra 2005 til 2006.

Sarah Clarke som Nina Myers

En af de mere komplekse og hadede karakterer i serien var Nina Myers, spillet af Sarah Clarke. Nina var en dobbeltagent, der konstant manipulerede og bedrog sine kolleger. Clarke leverede en præstation fyldt med ondskab og spænding. Hun medvirkede i 36 afsnit fra 2001 til 2004.

Serien 24 blev skabt af Robert Cochran og Joel Surnow, og deres vision og talent var med til at skabe denne uforglemmelige serie, der revolutionerede TV-genren. Alle skuespillere og besætningsmedlemmerne bidrog til seriens succes og efterlod et vedvarende indtryk på seerne.

Overblik

Titel 24
Udgivelsesdato 6. november 2001 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk, Russisk, Tysk, Koreansk, Arabisk, Spansk, Serbisk, Mandarin
Også kendt som 24: Live Another Day
Filmoptagelsessteder Ontario International Airport – 2900 E. Airport Drive, Ontario, California, USA (sæson 5)
Produktionsselskaber Imagine Entertainment, 20th Century Fox Television, Real Time Productions

Resmué

I TV-serien 24 følger vi Counter Terrorism Agent Jack Bauer, der kæmper imod uret for at forhindre terroristiske plot og redde sit land fra uundgåelig katastrofe. Hver sæson af serien foregår indenfor en 24-timers periode.

I sæson 1 er Jack Bauer leder af en eliteenhed indenfor Counter Terrorism Unit (CTU), der opdager en sammensværgelse om at myrde præsidentkandidat David Palmer. Samtidig kommer Jacks anstrengte ægteskab til sin kone, Teri, under pres på grund af deres teenage-datters pludselige forsvinden. Hvad vil de næste 24 timer bringe?

I sæson 2 er der gået mere end et år siden Jack Bauer oplevede den længste og mest smertefulde dag i sit liv. Men nu står tingene til at blive værre. En atombombe er blevet plantet i Los Angeles, og præsident David Palmer har ingen anden mulighed end at kalde Jack tilbage til CTU for at klare endnu en dag med prøvelser. Samtidig er Jacks datter Kim på flugt fra sin arbejdsgiver, der truer med at dræbe hende. Palmer må nu håndtere politiske intriger blandt sit personale, der går imod hans handlinger i krisesituationen. Og Jack står over for den mest udfordrende opgave i sit liv… at finde bomben med hjælp fra kvinden, der dræbte hans kone, Nina Myers. Tiden tikker…

I sæson 3 er der gået 3 år siden den forrige sæson, og Jack Bauer arbejder stadig hos CTU sammen med sin datter Kim og hendes kæreste, Chase. Situationen bliver kritisk, da en narkokartel truer med at frigive en virus, medmindre deres leder løslades. Samtidig er præsident Palmer i gang med genvalgskamp og må håndtere en svinestregskampagne iværksat af sin modstander. Der er også en forræder blandt CTUs egne rækker.

I sæson 4 er der gået 18 måneder siden sæson 3. Jack er blevet fyret af Tony Almeidas afløser, Erin Driscoll, sammen med størstedelen af agenterne fra sæson 3 – undtagen Chloe OBrian. Jack arbejder nu for forsvarsministeren, James Heller, og er i et forhold med dennes datter, Audrey Raines. Jack har svoret at lægge sin fortid bag sig, men da en ny trussel opstår, og Jack befinder sig på grænsen til at vende tilbage til det liv, han forsøgte at glemme.

Fejl i TV-serien 24: Når realiteten går op i røg

I TV-serien 24 er der ikke kun action, spænding og dramatiske plot twists. Det er også en serie, der formår at underholde os med nogle uforglemmelige fejl. Selv de mest dedikerede seere har spottet disse små, men morsomme detaljer, der får os til at grine højlydt. Så lad os dykke ned i nogle af disse skæve øjeblikke og have det sjovt med dem.

Engle i farverige kanister?

Vi starter med en klassiker – i sæson tre skifter kanisteren, der indeholder virusset, størrelse og farve utallige gange. Måske havde produktionen brug for en dose humor og besluttede at give denne farverige kanister et skøre, skiftende udseende. Det er trods alt mere spændende at se på end den samme kedelige beholder hele tiden!

Tidsrejse og politifravær

Hvem elsker ikke en god tidsparadoks? I flere episoder begynder den næste episode lige der, hvor der ikke er gået nok tid til, at noget kunne være sket. For eksempel bliver Kim og hendes kæreste tilbageholdt af en politibetjent og skal lægge sig ned på jorden med hænderne bag hovedet. Så ser vi uret bippe de sædvanlige tre sekunder ind i næste time. Næste episode begynder med flere betjente, Kim bliver afhørt, hun sidder ned iført et tæppe. Alt dette kunne ikke have sket på kun 3 sekunder! Det er bare en af mange gange, hvor tidsplanen i serien tilsyneladende tager en letkøbt rejse ind i fortid og fremtid.

Hvis du nogensinde står og skal stjæle en bil, så lad være med at tage råd fra Jack Bauer og hans hold. De er mestre i at stjæle biler ved at rode rundt under instrumentbrættet og gnistrende forbinde nogle ledninger. Desværre er det umuligt på mange niveauer. Moderne biler har tyverisikring, der kræver elektronisk input fra nøglen, og hvis ikke, bliver brændstofindsprøjtningen slukket, eller startermotoren vil ikke engagere. Så du har brug for en producents programmering eller en sort marked-version for at omgå denne sikkerhed. På en ældre bil skal du stadig fjerne panelet under rattet med flere skruer, og selv da er ledningerne fra nøglen og andre kontrolenheder fast slidt sammen i bundter, der kræver en hobbykniv til adskillelse og afisolering. Du skal derefter forbinde konstant strøm til tændingen og holde ledningen til startermotoren sammen med strøm, indtil motoren starter, inden du slipper den igen, ikke bare få gnisten til at dukke op et par gange.

Tiden går hurtigt for urene

Tag et kig på urene, der viser den aktuelle tid i 24. De viser alle tiden i 24-timersformatet, som bekræftes af tallet 0 i starten, men alle tider fra kl. 13 og fremefter vises forkert, de skal være 13, 14, 15 osv.. Mon urmageren i serien var lidt for optaget af at lege med spændingen og mistede overblikket over det rigtige tidspunkt? Det er trods alt sjovere at se Jack Bauer kæmpe mod tiden i en alternativ tidslinje!

Sproglig udfordring

Når det kommer til teknologiske udtryk, er der ingen mening i at holde sig til virkeligheden. CTU, protagonist og alle antagonist er fiktive i forvejen, så teknologiske udtryk skal selvfølgelig også være fiktive. Det giver jo god mening i en verden, hvor alt kan ske, ikke?

Nummerpladen der kan alt

I fjerde sæson bliver nummerpladen 6CVA322 brugt på flere forskellige køretøjer. Enten er det en nummerplade, der er magisk nok til at skifte køretøj, eller også har ejeren mange biler og bestemte sig for at dele den samme nummerplade for at forvirre politiet. Hvad skal vi sige? Det er godt at have muligheder, ikke?

Flygtige sår og mirakuløse rejser

I løbet af hele sjette sæson begynder de kunstige ætsninger på Jack Bauers højre hånd at skalle, især når han holder en mobiltelefon eller et våben. Det ser ud til, at makeup-teamet glemte at sørge for, at syren bliver, hvor den skal være, og ikke trænger mere op i Jacks hud, hver gang han tager sin telefon frem. Måske har de bare brug for en bedre superlim? Hvem ved? Og om Michelle Dessler kan teleportere sig selv, er der spørgsmål om – i sæson 2 episode 2 er hun med Jack Bauer i helikopteren kl. 05:42, men senere bliver vi vist, at hun er på CTU-hovedkvarteret kl. 08:30, lige efter at George Mason har lagt på med Jack, der landede helikopteren for 2 minutter siden. Det er ikke muligt for Michelle Dessler at komme tilbage fra helikopteren på så kort tid, hvis showet kører i realtid. Måske indførte de en teleporteringsmaskine uden at fortælle os om det? Det ville virkelig have gjort tingene lettere for vores hovedpersoner!

Nukulær eller klokuler?

Vi kan ikke undgå at lægge mærke til, hvordan Kiefer Sutherland – vores elskede Jack Bauer – gentagne gange udtaler ordet nuclear som nucular, mens de fleste andre skuespillere udtaler det korrekt. Jack må have haft et grundigt kursus i alternative udtalelser, og han er tydeligvis stolt af sin nye sprogvariant. Måske er det en del af den hemmelige agentpakken eller noget, du kun lærer på hans specielle spionskole.

Regional akcent og præsidentiel beslutning

Vi har også et lille mysterium… Hvorfor skulle Cherry Jones, der spiller præsidenten, beholde sin sydstatsaccent? Alle ved jo godt, at USAs præsidenter bliver trænet i at ændre deres regionale accenter, men måske er det bare en personlig beslutning, der ligger helt inden for deres beføjelser. Måske elsker præsidenten bare sin accent så meget, at han ikke kan lade være med at bruge den, selv i kritiske situationer.

Navnehalløj

For at afslutte med et strejf af forvirring: Der ser ud til at være uenighed om, hvordan man udtaler Paul McCranes karakter, Graem Bauer. Nogle siger Gray, mens andre siger Graham. Vi ender nok bare med at kalde ham den fyr med det umulige efternavn. Det er trods alt lettere.

Så det er sådan, det går, når virkeligheden og rettidigheden smelter sammen til en underholdende og skæv cocktail. Vi kan ikke lade være med at elske disse fejl og mærkeligheder, der tilføjer ekstra krydderi til vores yndlingsserie. Så næste gang du ser 24 og får øje på en fejl, så tag det med et smil og nyd det – for hvem kan modstå et godt grin?

Andre populære titler: Runaway BrideTárGuardians of the Galaxy Vol. 2The Addams FamilyTeenage Mutant Ninja TurtlesThe Dead Dont DieDallasEverybody Hates ChrisSummer HouseWork ItCafé Society21The Madness of King GeorgeThe Handmaids TaleThe RingGhostbusters: AfterlifeThe Cloverfield ParadoxDumboTed LassoPixelsKeeping Up with the KardashiansGinny & GeorgiaWhy the Hell are You Here, Teacher!?BloodlineThe Last Thing He Told Me3 Zile de cosmarThe Cosby ShowA Million Little ThingsDrive 2: The Uber YearsInfiniteDas Haus der TräumeVeraFull HouseOblivionPigen og drømmeslottetAdamNo Ordinary FamilyUgly BettyElsker dig for tidenBling EmpireVernetzt – Johnny MnemonicDeadwater FellPå tirsdag skal jeg døAngel of MineThe 100Anne with an ESchindlers ListeBachelor