kinokvinder.dk

50/50 (2011)

De medvirkende i TV-serien 50/50

Top cast

I TV-serien 50/50 kan man se en række talentfulde skuespillere på rollelisten. Her er de vigtigste skuespillere i serien:

  • Joseph Gordon-Levitt: Spiller rollen som Adam
  • Seth Rogen: Spiller rollen som Kyle
  • Anna Kendrick: Spiller rollen som Katherine
  • Bryce Dallas Howard: Spiller rollen som Rachael
  • Anjelica Huston: Spiller rollen som Diane

I 50/50 følger man hovedpersonen Adam, der bliver diagnosticeret med kræft. Seth Rogen spiller rollen som Adams bedste ven, Kyle, der forsøger at støtte ham gennem sygdomsforløbet. Anna Kendrick spiller Adams terapeut, Katherine, der hjælper ham med at bearbejde følelserne omkring sin sygdom.

Andre medvirkende

Blandt de øvrige skuespillere i serien kan nævnes:

  • Bryce Dallas Howard: Rachael
  • Anjelica Huston: Diane
  • Serge Houde: Richard – Alzheimer Dad
  • Andrew Airlie: Dr. Ross
  • Matt Frewer: Mitch
  • Philip Baker Hall: Alan
  • Donna Yamamoto: Dr. Walderson
  • Sugar Lyn Beard: Susan
  • Yee Jee Tso: Dr. Lee
  • Sarah Smyth: Jenny
  • Peter Kelamis: Phil
  • Jessica Parker Kennedy: Jackie
  • Daniel Bacon: Dr. Phillips
  • P. Lynn Johnson: Bernie
  • Laura Bertram: Claire

Disse skuespillere spiller vigtige biroller, der bidrager til den dybde og variation, der findes i seriens univers.

Instruktør og manuskriptforfatter

TV-serien 50/50 blev instrueret af Jonathan Levine og manuskriptet blev skrevet af Will Reiser. Deres vision og fortolkning af historien var afgørende for TV-seriens karakter og succes.

I 50/50 formår Levine at skabe en balanceret tone mellem komedie og drama, der gør det muligt for seerne at føle både latter og tårer, når de følger Adam og hans kamp mod kræften. Reisers manuskript er baseret på hans egne personlige erfaringer med at overvinde sygdommen, hvilket tilføjer en autentisk og rørende dimension til historien.

Overblik

Titel 50/50
Udgivelsesdato 30. september 2011 (USA)
Oprindelsesland USA
Også kendt som Im with Cancer
Optagelsessteder Vancouver, British Columbia, Canada
Produktionsselskaber Summit Entertainment, Mandate Pictures, Point Grey Pictures
Reklamebudget 8.000.000 (estimeret)
Indtjening i USA og Canada 35.014.192
Åbningsweekend i USA og Canada 8.644.095 (2. oktober 2011)
Total indtjening worldwide 41.097.853

Resmué

TV-serien 50/50 er inspireret af en sand historie og er en komedie centreret omkring en 27-årig fyr, der får besked om sin cancerdiagnose og hans efterfølgende kamp for at overvinde sygdommen. Adam er en 27-årig forfatter af radioprogrammer, som bor sammen med sin kæreste Rachael, der er maler. Hans bedste ven er Kyle, som ikke kan lide Rachael, og Adam har et anstrengt forhold til sin overbeskyttende mor Diane, der passer på hendes mand Richard, som har demens. Da Adam mærker smerter i ryggen, går han til lægen og får diagnosen spinal cancer. Han undersøger på internettet og ser, at hans chancer for at helbrede er 50%. Han påbegynder kemoterapi og får hjælp af den 24-årige terapeut Katherine på kræftcenteret. Under behandlingen lærer Adam mere om Rachael, Katherine og Kyles følelser, og han indser, hvor meget hans mor elsker ham.

Adam er 27 år og arbejder for public radio i Seattle. Han konsulterer en læge om sine rygsmerter og får en frygtelig diagnose – en sjælden form for kræft, som er dødelig halvdelen af tiden. Kemoterapien starter straks. Hans bedste ven Kyle og hans kæreste Rachael lover at støtte ham gennem det. Rachael hjælper med at holde hans dramatiske mor på afstand, han møder nogle af de faste deltagere i kemoterapien, og han får tildelt en kandidatstuderende psykolog, Katherine: han er hendes tredje patient, og hun forsøger at sige de rigtige ting, ofte uden effekt. Kyle vil gøre Adams cancer til en magnet for kvinder, Rachael holder Adam på afstand, Adam svarer ikke på sin mors opkald, og kemoterapien tærer på hans kræfter. Tiden går.

Trods en ekstremt sund livsstil, der inkluderer ingen rygning, ingen alkohol, ingen stoffer og endda ingen kørekort for at undgå farlige aktiviteter, får den 27-årige Seattle Public Radio-journalist Adam Lerner konstateret en sjælden form for kræft. Efter at have bearbejdet den indledende chokvirkning af diagnosen, som han ikke kunne fokusere på efter ordet kræft, læser Adam på nettet om sin specifikke type – schwannoma neurofibrosarkom – i artiklen står der at overlevelsesraten er 50%. Hans primære læge, Dr. Ross, foreskriver en kemobehandling for at krympe tumoren, inden de overhovedet kan overveje den farlige operation for at fjerne resten af den maligne vækst, der er placeret på hans ryg. Udover de forskellige følelser Adam gennemgår i forbindelse med diagnosen og behandlingen, gennemgår han også en række følelser i forhold til hjælpen og støtten fra de forskellige mennesker i hans liv. De inkluderer: Diane Lerner, hans dominerende mor, som han mener er blevet endnu mere dominerende med denne nyhed, især fordi hendes liv kun handler om at håndtere Adams fars Alzheimer; Rachael, hans kæreste, som skulle beslutte, om hun skulle blive hos ham, da de lige var ved at tage deres forhold til næste niveau, eller om hun skulle afslutte det, da Adam først blev diagnosticeret; Kyle, hans kollega og bedste ven, som forsøger at opmuntre Adam ved at fokusere på de positive ting, især at Adam kan få sex med hvem som helst ved at spille sympatikortet (og i stedet kan Kyle få sin del af opmærksomheden); Alan Lombardo og Mitch Barnett, to ældre medpatienter på kemoterapi, der bliver de menneskelige ansigter af ​​kræft for Adam; og Katherine McKay, en 24-årig Ph.D.-studerende, der bliver hans psykologiske terapeut, som kun er hendes tredje sådan patient, hvilket viser sig i hendes til tider klodsede, men velmente tekstbogsagtige handlinger.

Fejl og fadæser i TV-serien 50/50

Hvis du er en af de mange trofaste seere af TV-serien 50/50, har du måske lagt mærke til nogle interessante fejl i løbet af episoderne. Lad os tage et humoristisk kig på nogle af de mest bemærkelsesværdige fejl, der er blevet opdaget af vores skarpe seere.

Continuity

I en scene ødelægger Adam og Kyle Rachaels maleri med både en økse og knive, men i det næste skud er maleriet pludselig helt igen, da de forsøger at sætte det i brand. Måske er det et mirakel eller bare en klippefejl, der får maleriet til at hele sig selv?

I lægens kontor rejser Adams mor sig for at betragte et billede på væggen, og hendes hår er pænt gemt ned i hendes jakke. I næste skud er hendes hår pludselig tilbage igen. Mon hun har en tryllestav gemt i jakken?

Adam stopper med at jogge ved en gadelampe i et skud, men mellem klippene fortsætter han med at løbe på stedet. Måske er det et nyt modefænomen – at jogge uden at bevæge sig fremad!

Faktuelle fejl

Under Adams operation viser de kirurgen bruge laparoskopiske kirurgiske værktøjer og ser på forstørrede billeder af operationen på en skærm – noget der normalt bruges under laparoskopiske operationer. Men Adams lange ar ned ad ryggen afslører klart, at hans operation var åben. Er kirurgen i virkeligheden en troldmand?

I Dr. Ross kontor inspicerer Adams mor et eksamensbevis fra Washington State University Medical School. Men vent lige et øjeblik! Washington State University har slet ikke en medicinskole. Måske er hun en usynlig superhelt med evnen til at opnå eksamensbeviser fra ikke-eksisterende skoler?

Audio/visuelt uligevægt

Da Adam fortæller Kyle, at han har en tumor, siger Kyle: Er du okay? uden at hans læber bevæger sig. Og lige efter siger han: Hvad er dine chancer? i en næsten overlappende tale. Er Kyle måske en ekspert i telepati eller bare en mester i at få sine læber til at bevæge sig ensartet?

Besætningsmedlem eller udstyr synligt

Da Kyle dytter i bilhornet for Adam, kan vi se et spejlbillede af kameraet bevæge sig mod køretøjets side. Er det en snerpet fotograf eller bare en uheldig billedeoperator, der ikke vil være med på skærmen?

Geografiske fejl

Når Adam løber i Seattle i starten af ​​filmen, kan man i baggrunden se Lions Gate Bridge i Vancouver, BC. Måske har Adam superkræfter, der lader ham krydse grænser på et splitsekund?

Vejskilte som One Way og Do Not Enter har ingen tekst, da de er canadiske vejafmærkninger. Filmen foregår dog i Seattle, Washington, USA. Mon seerne fik et glimt ind i en parallel verden, hvor tekst på vejskilte er opskrifter på pølsemix?

Selvom handlingen i filmen udspiller sig i Seattle, blev den faktisk filmet i Vancouver. I en af ​​åbningsscenerne, hvor Adam og Kyle går ned ad gaden, kan man se et skilt i baggrunden for Lotto 6/49, som er en canadisk lotteri. Måske ville produktionen bare give os en påmindelse om at tjekke vores held med lotto?

Plotehuller

Vi lærer i begyndelsen af ​​filmen, at Rachael (spillet af Bryce Dallas Howard) ikke bor i Adams hus, da hun spørger om sine ting, og han svarer, at han har sat dem i et skab. Men Rachael har alle mulige shampooer i hans hus, som om hun bor der permanent. Måske er Rachael en undercover shampoo-samler eller bare meget ivrig efter at holde sine lokker skinnende?

Disse fejl og fadæser i TV-serien 50/50 kan virke mærkværdige, men de bringer også et smil på læberne og glæde for vores opmærksomme seere. Så næste gang du ser en af ​​disse fejl, kan du bare læne dig tilbage, slappe af og nyde det lidt ekstra underholdning, de bringer.

Andre populære titler: DollfaceSky High – Diese Highschool hebt ab!VânătoareaKick-AssThe WretchedThe Hateful EightSiloRat RaceMassMother!OrphanHeaven Knows WhatThe Shadow TeamSa nu mori aziBones and AllCopenhagenThe Wolf of Wall StreetThe Breakfast ClubRogue One: A Star Wars StoryGuardians of the Galaxy Vol. 3Dirty GrandpaThe Post: Secretele PentagonuluiNaked NewsBowling for ColumbinePeacemakerBeing ThereSoldaterkammerater på bjørnetjenesteBates Motel[Rec]The Owl HouseToo SuneClerks IISuperhero MovieMission to MarsEverythings Gonna Be OkayBuldermandenThe CrownEra Uma Vez em… HollywoodMillion Dollar BabyAttack on TitanTeen WolfScream VIThe Mechanic – O ProfissionalGet EvenSuburbiconNunca Chove em FiladélfiaXPersona non grataThe Magicians