kinokvinder.dk

A Grande Barraca (TV Series 1975–1979)

De medvirkende i TV-serien A Grande Barraca

John Cleese som Basil Fawlty

John Cleese spillede rollen som Basil Fawlty i TV-serien A Grande Barraca. Basil Fawlty var ejeren af et hotel, hvor handlingen udspillede sig. Cleese er en britisk skuespiller, komiker og manuskriptforfatter, der er kendt for sin skæve humor og karakteristiske stil. Han har også medvirket i andre velkendte TV-programmer og film.

Prunella Scales som Sybil Fawlty

Prunella Scales spillede rollen som Sybil Fawlty, Basil Fawltys kone, i A Grande Barraca. Hun var med til at skabe den dynamik og konflikt, der var centrale elementer i serien. Scales er en britisk skuespiller, der har haft en lang og succesfuld karriere på både teater og film.

Andrew Sachs som Manuel

Andrew Sachs spillede rollen som Manuel, den spanke tjener på hotellet. Manuel var kendt for sin lidt klodsede tilgang til sit arbejde og sine udfordringer med at forstå og blive forstået på engelsk. Sachs var en tysk-engelsk skuespiller, der havde stor succes med sin rolle som Manuel.

Connie Booth som Polly Sherman

Connie Booth spillede rollen som Polly Sherman, en af de ansatte på hotellet. Polly var en jordnær og hjælpsom karakter, der forsøgte at holde styr på kaosset, som Basil ofte skabte. Booth er en amerikansk-engelsk skuespiller og manuskriptforfatter, der også var med til at skrive manuskripterne til serien.

Ballard Berkeley som Major Gowen

Ballard Berkeley spillede rollen som Major Gowen, en pensioneret militærmand, der boede på hotellet. Major Gowen var kendt for sine skæve historier og sin lidt forvirrede opførsel. Berkeley var en britisk skuespiller, der havde en lang karriere inden for teater, film og TV.

Gilly Flower som Miss Agatha Tibbs

Gilly Flower spillede rollen som Miss Agatha Tibbs, en ældre kvinde, der boede på hotellet. Miss Tibbs var en af de faste gæster og var kendt for sin eksentriske personlighed. Flower var en britisk skuespiller, der havde en lang karriere i teater og TV.

Renee Roberts som Miss Ursula Gatsby

Renee Roberts spillede rollen som Miss Ursula Gatsby, endnu en af hotellets faste gæster. Miss Gatsby var en excentrisk og selvoptaget karakter, der ofte bragte ekstra drama og komik til serien. Roberts var en britisk skuespiller, der også havde erfaring inden for teater og TV.

Brian Hall som Terry

Brian Hall spillede rollen som Terry, en af Basil Fawltys ansatte. Terry var kendt for at være uheldig og for at skabe kaos med sine fejltagelser. Hall havde en karriere som britisk komiker og skuespiller.

Terence Conoley som Mr. Johnston

Terence Conoley spillede rollen som Mr. Johnston i A Grande Barraca. Mr. Johnston var en af hotellets gæster og bidrog med sin egen unikke personlighed til serien.

Elizabeth Benson som Mrs. Heath

Elizabeth Benson spillede rollen som Mrs. Heath, en af hotellets gæster. Mrs. Heath var en karakter med sine egne særheder og bidrog til det komiske og kaotiske miljø på hotellet.

George Lee som Delivery Man

George Lee spillede rollen som en leveringsmand i A Grande Barraca. Selvom hans rolle var mindre, bidrog han til seriens handling og humoristiske øjeblikke.

Bernard Cribbins som Mr. Hutchinson

Bernard Cribbins spillede rollen som Mr. Hutchinson i én episode af A Grande Barraca. Mr. Hutchinson var en karakter, der kun optrådte en enkelt gang, men bidrog til seriens diversitet af figurer.

Michael Gwynn som Lord Melbury

Michael Gwynn spillede rollen som Lord Melbury i en episode af A Grande Barraca. Lord Melbury var en aristokratisk karakter, der skabte forviklinger og uventede situationer på hotellet.

André Maranne som André

André Maranne spillede rollen som André i en episode af A Grande Barraca. André var en karakter, der tilføjede et internationalt twist til serien, da han var fra Frankrig.

Geoffrey Palmer som Dr. Price

Geoffrey Palmer spillede rollen som Dr. Price i en episode af A Grande Barraca. Dr. Price var en af hotellets gæster, der skabte sin andel af kaos og forvirring.

Bruce Boa som Mr. Harry Hamilton

Bruce Boa spillede rollen som Mr. Harry Hamilton i én episode af A Grande Barraca. Mr. Hamilton var en gæst, der havde sine egne særheder og bidrog til seriens komiske situationer.

Nicky Henson som Mr. Johnson

Nicky Henson spillede rollen som Mr. Johnson i én episode af A Grande Barraca. Han tilføjede sin egen karakteristiske personlighed til serien og skabte humor i sin interaktion med de andre figurer.

Joan Sanderson som Mrs. Alice Richards

Joan Sanderson spillede rollen som Mrs. Alice Richards i én episode af A Grande Barraca. Mrs. Richards var en gæst, der ikke var bange for at sige sin mening og skabe konflikt.

Alle de nævnte skuespillere og deres karakterer bidrog til at gøre A Grande Barraca til en populær og elsket TV-serie. Sammen skabte de et humoristisk og kaotisk univers, der underholdt seerne og stadig bliver værdsat den dag i dag.

Overblik

Titel A Grande Barraca
Udgivelsesdato 7. september 1985 (Portugal)
Oprindelsesland Storbritannien
Sprog Engelsk, Spansk
Også kendt som Fawlty Towers
Optagelsessteder Wooburn Grange Country Club, Bourne End, Buckinghamshire, England, Storbritannien (Fawlty Towers eksteriør)
Produktionsselskab British Broadcasting Corporation (BBC)

Resmué

A Grande Barraca er en TV-serie, der handler om Basil Fawlty, ejer af et hotel, og hans manglende evner, kort temperament og arrogance, som altid fører til uheld og problemer.

Basil er en inkompetent og hektisk engelsk hotelleder, der slet ikke er egnet til sit job. Han er intolerant, uhøflig og paranoide. Der er konstant kaos og problemer, når Basil forsøger at drive hotellet, hvor han konstant bliver verbalt (og nogle gange fysisk) angrebet af sin ikke særligt hjælpsomme kone, Sybil. Han bliver også forhindret af den inkompetente, men nemme skydeskive, Manuel, deres spanske tjener.

Hotellet, der ligger ved havet, drives af en stresset og idiotisk vanvittig person, Basil, som aldrig ser ud til at kunne tilfredsstille sine gæster. Han har et skrøbeligt ægteskab med en grusom og selvoptaget kvinde og en spansk piccolo, der knap nok kan tale engelsk. Heldigvis har han en intelligent og attraktiv stuepige, der hjælper ham ud af de forskellige situationer, han havner i.

A Grande Barraca er en underholdende komedieserie, der kaster lys over de absurde og kaotiske situationer, der opstår på hotellet, og som viser Basil Fawltys kamp for at klare sig i sin selvskabte gale verden.

Fejl og fadæser i TV-serien A Grande Barraca

Hvis du er en af de mange, der har fulgt med i TV-serien A Grande Barraca, har du måske lagt mærke til nogle sjove fejl og fadæser, der er blevet opdaget af seere. Se med her, hvor vi gennemgår nogle af de mest bemærkelsesværdige fejl og giver dig et godt grin undervejs.

Continuity

Vores første kategori af fejl omhandler kontinuitetsbrud i serien. Det er altid sjovt at se, hvordan ting kan ændre sig mellem scener eller episoder.

I nogle indendørsskud kan vi se, at gangstien fra hoveddøren drejer til højre, men når vi ser hotellet udefra, fortsætter gangstien ligeud. Så er det godt at vide, at man ikke bliver afskåret fra at gå ligeud efter at have trådt ind ad døren!

Der er også et mysterium om forsvindende og genopstående komfurer i køkkenet mellem episoder. Måske er der en utænkelig magisk kok i hotellet?

Værelsesnumrene i hotellet skifter hyppigt fra episode til episode – det er som om, at hotellet har en usynlig hotelindretningsekspert ansat. Og på anden sal skifter grundplanen også fra episode til episode – måske bygger hotellet aktivt om i mellem pauserne?

Revealing mistakes

Nu bevæger vi os over til afslørende fejl, hvor seriens produktionsdesign bliver afsløret af observante seere.

Hvis vi kigger på eksteriøret, skulle køkkenet være placeret helt inde i venstre side af bygningen – det vil sige, at køkkenet ville være uden vinduer. Men når vi ser det udefra, er der pludselig en stor buet rude lige der! Er der mon nogle glasvægge i dette fantastiske hotel?

Flere gange i hver episode kan vi også se, hvordan væggene bevæger sig og afslører, at de er deciderede kulisser. Måske er hotellet ikke så fasttømret, som det ser ud til!

Og lad os ikke glemme forskellen mellem hotellets indretning og bygningens eksteriør. Der skulle være buevinduer i køkkenet og over trappen, og det buevindue, der er tættest på døren i spisestuen, skulle være fladt. Og hele bygningsdelen, hvor baren er placeret, eksisterer slet ikke. Måske er dette hotel mere et mareridt for arkitekter end for ejeren?

Boom mic synlig

I nogle episoder kan vi se boom mikrofonen i billedet, og kameramanden prøver dårligt nok at skjule det. Måske de burde ansætte en tekniker med bedre syn eller bruge lidt mere redigering?

Sådanne fejl og fadæser er med til at gøre A Grande Barraca endnu mere underholdende. De får os til at grine og spekulere over, hvad der mon foregår bag kulisserne.

Så næste gang du ser serien, kan du glæde dig over at være en af de indviede, der har fundet de skjulte fejl, og som kan dele grinene med dine venner.

Husk, at selvom fejl kan være sjove, så er de med til at skabe unikke karakterer og en særlig charmende atmosfære. Så luk op for A Grande Barraca og hav det sjovt med at finde flere skjulte fejl!

Andre populære titler: JormungandPersuasionSuccessionThe RunnerFilth22 Jump StreetThe Little MermaidOmul PăianjenChicago P.D.Schindlers ListeEverybody Hates ChrisInkassoAmsterdamThe DescendantsAlienDansegarderobenCarrington – Liebe bis in den TodWalker, Texas RangerThe Wizard of Lies – Das LügengeniePuzzle mortalThe Pale Blue EyeThe DiscoveryThe Long CallScream: Tipi sau fugiBetween the World and UsThe Adam ProjectThe Unbearable Weight of Massive TalentGuardians of the GalaxySnowfallAfter ForeverWar of the WorldsAnother Cinderella StoryVikings: ValhallaNever Have I EverZombielandKrysantemumTurboMother!Jesus vender tilbageSteve JobsThe Quiet GirlNowhere Boy22 Bullets“One Night Stand” Flight of the ConchordsDeep ThroatDoc MartinXNot Okay