kinokvinder.dk

A Place to Call Home (TV Series 2013–2018)

De medvirkende i TV-serien A Place to Call Home

TV-serien A Place to Call Home er en australsk drama- og familieserie, der blev sendt fra 2013 til 2018. Serien følger historien om Sarah Adams og hendes rejse tilbage til Australien efter en lang tid i udlandet. Her undersøger hun sin mystiske fortid og begynder at opbygge et nyt liv i byen Inverness.

Hovedroller

Marta Dusseldorp spiller rollen som Sarah Adams i alle 67 episoder af serien. Sarah Adams er en modig og målrettet ung kvinde, der vender hjem til Australien efter mange års fravær. Hun står over for mange udfordringer og prøvelser, men formår at finde sin plads i samfundet og skabe stærke bånd til Bligh-familien.

Noni Hazlehurst spiller Elizabeth Bligh, en respekteret og stolt medlem af samfundet. Elizabeth er matriarken i Bligh-familien og kæmper for at bevare sin families succes og prestige. Hendes komplekse forhold til Sarah Adams udforskes gennem hele serien.

Brett Climo spiller Elizabeths søn, George Bligh. George er en ædruelig og ansvarsfuld person, der forsøger at balancere familiens forretninger og kærlighedslivet. Han er en af seriens centrale karakterer og bringer stabilitet til Bligh-familien.

Craig Hall spiller Jack Duncan, en charmerende og velrespekteret præst i Inverness. Jack spiller en vigtig rolle i Sarahs liv og hjælper hende med at finde sin plads i samfundet.

Abby Earl spiller Anna Bligh, Elizabeths datter og Sarahs stedlige søster. Anna har en blød og følsom personlighed og er forlovet med Gino Poletti, en lokal slager.

Andre vigtige medvirkende

Frankie J. Holden spiller Roy Briggs, en af seriens farverige figurer. Roy er en tidligere soldat og alemand og bliver en nær ven af Bligh-familien.

Arianwen Parkes-Lockwood spiller Olivia Bligh, en karakter, der først introduceres i seriens anden sæson. Olivia er George Blighs nye kone og en passioneret kunstner.

Sara Wiseman spiller Carolyn Bligh, Elizabeths niece. Carolyn er en velrespekteret samfundsaktivist og lesbiske kvinde, der håndterer forhindringer og fordomme i et konservativt samfund.

Deborah Kennedy spiller Doris Collins, en plejehjemsbeboer og nærværende ven af Elizabeth. Doris er en spirituel og kærlig karakter, der bringer opmuntring og venskab til Bligh-familien.

David Berry spiller James Bligh, Elizabeths søn og en af de mere komplekse karakterer i serien. James er homoseksuel og kæmper med at finde accept og kærlighed i et samfund, der ikke altid forstår ham.

Jenni Baird spiller Regina Standish, en ambitiøs og manipulerende karakter, der prøver at vinde George Blighs hjerte.

Aldo Mignone spiller Gino Poletti, en lokal slager og Annas forlovede. Gino spiller en vigtig rolle i serien og bringer livlighed til Bligh-familien.

Tim Draxl spiller Henry Fox, en af seriens mere mystiske figurer. Henry Fox er en frygtindgydende og magtfuld person, hvis intentioner langsomt afsløres gennem serien.

Mark Lee spiller Sir Richard Bennett, en forretningsmand og politiker, der spiller en central rolle i seriens senere sæsoner.

Dominic Allburn spiller Harry Polson, en af seriens mere kontroversielle karakterer. Harry er en paranoid og farlig person, der truer Bligh-familiens lykke.

Robert Coleby spiller Douglas Goddard, som først introduceres i seriens tredje sæson. Douglas er en tidligere krigsfange og en ven af George Bligh.

Brenna Harding spiller Rose OConnell, en ung kvinde, der bliver involveret i en af seriens mest hjerteskærende historier.

Heather Mitchell spiller Prudence Swanson, en af seriens mere farverige figurer. Prudence er en rejsende kunstner og ven af Sarah Adams.

A Place to Call Home er skabt af Bevan Lee, der arbejder sammen med et talentfuldt hold af skuespillere og produktionsteam for at levere en dybdegående og engagerende serie om kærlighed, familie og overlevelse.

Overblik

Titel A Place to Call Home
Udgivelsesdato 1. december 2014
Oprindelsesland Australien
Også kendt som Hemma igen
Optagelsessteder Camden, New South Wales, Australien
Produktionsselskab Seven Network

Resmué

Sarah Adams vender tilbage til Australien efter Anden Verdenskrig for at starte på en frisk. Hun begynder at arbejde på et hospital, hvilket skaber frustration hos den velhavende matriark, Elizabeth Bligh. I 1953 vender Sarah tilbage til Australien efter 20 år i Europa. Mens hun arbejder som sygeplejerske på hjemrejsen møder Sarah den indflydelsesrige og velhavende Bligh-familie og opdager en skandaløs familiehemmelighed. I Sydney finder Sarah sin adskilte mor, som stadig ikke vil tilgive hendes angivelige synd i at konvertere til jødedommen. Uden andre muligheder tager Sarah imod George Blighs tilbud om en stilling på Inverness-hospitalet, hvilket møder modstand fra Georges dominerende mor, Elizabeth.

Sat i det landlige Australien i 1950erne er A Place to Call Home et vidtfavnende og romantisk drama om en kvindes rejse for at hele hendes sjæl og om en privilegeret families konfrontation med en foranderlig æra. Marta Dusseldorp fører an i rollebesætningen som Sarah Adams, en kvinde med en mystisk fortid, der vender tilbage til Australien efter 20 års ophold i udlandet. En tragedie er ved at tvinge hende til at tage den længe udskudte hjemrejse. Mens hun arbejder sig hjem på en oceanliner, bliver Sarah involveret i Bligh-familiens liv, en velhavende australsk familie. Det er tid for Sarah at møde livet igen og begynde sin rejse mod heling og forhåbentlig finde et sted at kalde hjem.

Fjollede fejl i TV-serien A Place to Call Home

TV-serier er fantastiske til at underholde os og transportere os til en anden verden. Men nogle gange kan selv de mest elskede serier have nogle små fejl, der får os til at løfte øjenbrynene og grine lidt. Lad os tage et kig på nogle af de mærkværdige fejl, som seerne har opdaget i TV-serien A Place to Call Home.

Klodsede kontinuitetsproblemer

En af de mest bemærkelsesværdige fejl i A Place to Call Home er kontinuiteten i de etablerende billeder af Sydney Harbour Bridge. Hver gang broen vises med udsigt over vejen, er der præcis det samme sæt af lastbiler og biler fra 1950erne, der er parkeret langs vejen. Og dette gentager sig ikke bare i en enkelt episode, men over flere sæsoner! Man skulle tro, at ejerne af disse køretøjer ville flytte dem på et tidspunkt, men nej, de bliver ved med at parkere på nøjagtig samme sted i årevis. Måske er det et parallelt univers, hvor tiden har fryset fast for disse kære gamle biler.

Mysteriet om den ændrende sprogbarriere

En anden sjov fejl, der er bemærket af seerne, er fortolkningen af titlen A Place to Call Home i Indien. På engelsk er seriens titel uændret, men når den blev officielt udgivet i Indien, blev den forvandlet til et nyt mysterium. Hvilken spænding! Hvad kunne den muligvis have været oversat til? Men desværre, til seernes skuffelse, er svaret stadig ukendt. Det er som om, at selv sprogbarrieren følger med de spændende plot twists i serien.

Åh, de udfyldte huller

For de mest opmærksomme seere er det nødvendigt at nævne fejlen i informationen om serien. Under en intenst dramatisk scene er der et Top Gap – et hul i informationen om serien, som seerne inviteres til at udfylde. Hvad kunne dette hul handle om? Er det et hemmeligt plot twist, som endnu ikke er blevet afsløret? Er det en ledetråd efterladt af seriens skabere for at forvirre os? Vi ved det ikke, men det ser ud til, at seerne opfordres til at bruge deres fantasi og være medforfattere af A Place to Call Home.

Så lad os tage disse fejl og se dem som små påmindelser om, at selv de bedste serier har nogle fjollede og underholdende detaljer. Fejl kan også være sjove og gøre os glade – de giver os noget at snakke om og ler af sammen. Så næste gang du ser A Place to Call Home, skal du holde øje med disse skøre fejl og nyde dem som en del af seriens charme.

Andre populære titler: The RoyalHolidateThe ConjuringJeanne du BarryRich KidsBloodshotDriven to Kill – Zur Rache verdammtThe MartianIrlandezul: Asasinul mafieiElviraVirgin RiverVikingsThe RoomSucker PunchJudyMinionsFantastic Mr. FoxWhite House PlumbersSpeak No EvilSkymedZeroZeroZeroStep UpMillers CrossingDog Soldiers500 Days of SummerMeter i sekundetThe God of High SchoolGirlTwisted MetalScream: Tipi sau fugiLost in TranslationElysiumKleoPolle FictionElena UndoneNarcosMarcel the Shell with Shoes OnNight of the Living DeadThe LarkinsMillers CrossingDirty GamesOld SchoolSalò, or the 120 Days of SodomAmerican PsychoOs Espíritos de InisherinLet It SnowDealt“Julehjertets hemmelighed” Marie Louise skal giftesGomorrahNak & Æd