kinokvinder.dk

Absolutely Fabulous (TV Series 1992–2012)

Medvirkende i TV-serien Absolutely Fabulous

Top cast

Den britiske TV-serie Absolutely Fabulous er en populær komedieserie, der først blev sendt i 1992 og løb over 20 år indtil 2012. Serien blev skrevet af og havde hovedrollerne spillet af Jennifer Saunders og Joanna Lumley. Den centrale historie handler om Edina Monsoon (Saunders) og hendes bedste veninde Patsy Stone (Lumley), der begge er fashionable og festglade kvinder i London.

Her er en liste over de mest prominente skuespillere, der medvirkede i serien:

  1. Jennifer Saunders (Edina) – Med sine 39 episoder var Saunders ikke kun en skuespiller, men også en af seriens hovedforfattere.
  2. Joanna Lumley (Patsy) – Lumley spillede den ikoniske rolle som Patsy og blev kendt for sin glamour og tørst efter luksuslivet.
  3. Julia Sawalha (Saffron) – Sawalha spillede rollen som Edinas datter Saffron, der ofte blev fanget i morens overfladiske verden.
  4. June Whitfield (Mother) – Whitfield spillede rollen som Edinas mor, der ofte måtte håndtere datterens kaotiske livsstil.
  5. Jane Horrocks (Bubble) – Horrocks spillede rollen som Edinas excentriske assistent Bubble.

Andre medvirkende

  • Helen Lederer (Catriona) – Lederer spillede rollen som Catriona, en anden veninde af Edina og Patsy.
  • Harriet Thorpe (Fleur) – Thorpe medvirkede som Fleur, endnu en af Edinas veninder.
  • Naoko Mori (Sarah) – Mori spillede rollen som Sarah, en af Saffrons venner.
  • Christopher Malcolm (Justin) – Malcolm spillede rollen som Justin, en af karakterernes kærester i serien.
  • Mo Gaffney (Bo) – Gaffney spillede rollen som Bo, en af Edinas veninder.
  • Christopher Ryan (Marshall) – Ryan medvirkede som Marshall, en af karakterernes kærester.
  • Kathy Burke (Magda) – Burke spillede rollen som Magda, en af Edinas fjollede veninder.
  • Llewella Gideon (Nurse) – Gideon medvirkede som Nurse, der havde en mindre rolle i serien.
  • Felix Dexter (John Johnston) – Dexter spillede rollen som John Johnston, en af karakterernes beundrere.
  • Tilly Blackwood (Lady Candida De Denison-Bender) – Blackwood medvirkede som Lady Candida De Denison-Bender, en karakter med en aristokratisk baggrund.
  • Lulu – Lulu, kendt som en britisk sangerinde, medvirkede i to episoder af serien.
  • Eleanor Bron (Patsys Mother) – Bron spillede rollen som Patsys mor og optrådte i tre episoder af serien.
  • Gary Beadle (Oliver) – Beadle spillede rollen som Oliver, en af karakterernes bekendte, og medvirkede i tre episoder.

Dette var nogle af de mest bemærkelsesværdige skuespillere, der medvirkede i TV-serien Absolutely Fabulous. Seriens succes skyldes i høj grad deres talentfulde præstationer og humoristiske samspil.

Overblik

Titel Absolutely Fabulous
Udgivelsesdato 24. juli 1994 (USA)
Oprindelsesland Storbritannien
Sprog Engelsk, Fransk
Også kendt som Ab Fab
Filminspilningssteder Rabat, Marokko
Produktionsselskaber French & Saunders Productions, British Broadcasting Corporation (BBC), Comedy Central

Resmué

Absolutely Fabulous er en britisk sitcom om de mange eventyr og uheldige situationer, som Edina Eddy Monsoon og hendes bedste veninde Patsy Stone oplever. De to kvinder lever stort set konstant i en rus af stoffer, alkohol og selvoptagethed.

Eddy er en professionel PR-agent, der ejer sit eget PR-firma, og Patsy er moderedaktør på et anerkendt britisk magasin. I deres professionelle liv er de temmelig succesfulde, men i deres fritid driver de konstante eksperimenter med cigaretrøg, alkohol og stoffer, alt imens de forsøger at forblive ungdommelige og genopleve deres storhedstid i Mod-kulturen.

Eddy og Patsy er både succesrige forretningskvinder og bedste veninder. Deres fritid bliver fyldt med celebritetssladder, fester, alkohol og stoffer. På trods af deres alder tror de stadig, at de er i tyverne og lever i de vilde 70ere. Dette går ikke godt sammen med Eddys mere korrekte datter, Saffron.

Fem sjove fejl i TV-serien Absolutely Fabulous

Mix-up med karakterernes alder

Starting stærkt ud har vi en klassisk fejl i TV-serien Absolutely Fabulous – nemlig en lidt forvirrende alders-problematik. Jennifer Saunders og Joanna Lumley spiller henholdsvis Edina og Patsy, to modebevidste damer, der sigter efter evig ungdom. Men nogle gange ser det ud til, at de har taget deres ungdommelighed lidt for bogstaveligt. I visse scener ser de ud til at være tidoblet deres faktiske alder, hvilket får os til at undre os: har de fået fat i en tidsmaskine eller bare haft en knap for meget Botox?

Tilfældige rekvisitter ud af det blå

Der er øjeblikke, hvor man virkelig må stoppe op, kigge på skærmen og tænke: Hvorfra i verden kom den rekvisit? Ja, nogle gange ser det ud til, at Absolutely Fabulous produktionsteamet er gledet lidt i dagdrømme-land, når de valgte hvilke rekvisitter der skulle bruges. Vi er blevet mødt med alt fra en levende flamingo i Edinas soveværelse til en fuldt funktionsdygtig raket i Patsys garderobe. Jamen, hvem har ikke sådan en liggende?

Forbandelsen af de manglende telefoner

Hvorfor vælger karaktererne altid de forkerte tidspunkter at finde deres telefoner ude af drift? Det ser ud til, at de har en forbundet sæt af telefoner, der kun stopper med at virke lige i situationer, hvor de har desperat brug for at ringe. Enten det eller også er de bare uheldige. Men vi må indrømme, at det er ret underholdende at se Edina række ud efter sin telefon, kun for at konstatere, at det er mere stille end en kirkegård. Applaus til seriens lydteam for konsekvent at lade os forundres over, hvorfor i alverden de ikke ringer efter en ny telefonabonnement.

Modefejl a la Edina

Som modeekspert har Edina altid de trendy outfits på, der får hovederne til at dreje sig. Men nogle gange falder hun lidt igennem med hendes kreationer. Vi har set hende signalere fashion-forward med en lidt for stram cowboykjole kombineret med neon-lyserød leggings og orange, pelset hatte. Ærligt talt, Edina, ro det lige lidt ned på farverne, ikke? Der er at gå fashion victim en tand for langt.

Tidsrejsen tilbage til 90erne

Sidst, men ikke mindst, kan vi ikke ignorere seriens evne til at sende os tilbage i tid – nærmere bestemt til det glade, sjove og lidt overdrevede årti, 90erne. Jo, Absolutely Fabulous fejler godt nok lidt i at være tidssvarende på nogle områder, men hey, det er jo en del af charmen. Når vi ser karaktererne skøjte rundt i deres balkonettetoppe og lange frakker, kan vi ikke lade være med at føle os nostalgiske og lidt taknemmelige for, at nogle fejl kan være så fantastiske på samme tid.

Andre populære titler: SanditonKevin Can WaitMeine Beste Freundin Anne FrankGone GirlThe Sommerdahl Murders“Mille” Når en engel sir farvelGuardians of the GalaxyFallingInkassoThe Tree of LifeLego MastersThe F**k-It ListThe Santa ClausesA Few Good MenRockyTrue StoryAbsolutely AnythingDevious MaidsTop GunAnchorman: The Legend of Ron BurgundyGayniggers from Outer SpaceThe Magnificent SevenMetal HeadsChronicleAll-In Team Jumbo-VismaBeckJohnnyCrazy Rich AsiansOver grænsenThe In BetweenKillers of the Flower MoonFun Size2900 HappinessAfter YangPusherThe Long Road to WarAnd Just Like That…Road House 2: Last CallKnight RiderWarriorWe Can Be HeroesPovesti intretaiateDive ClubTacoma FDFreedom WritersJeen-yuhs: A Kanye TrilogySpinning ManFast & Furious