kinokvinder.dk

Airwolf (TV Series 1984–1986)

De medvirkende i TV-serien Airwolf

Tv-serien Airwolf, der blev sendt mellem 1984 og 1986, har en stærk og talentfuld rollebesætning. De centrale skuespillere bidrog til at skabe en uforglemmelig atmosfære og engagere seerne i handlingen omkring det futuristiske kampfly.

Jan-Michael Vincent

Jan-Michael Vincent spillede hovedrollen som Stringfellow Hawke i 55 afsnit af serien. Hawke var et vitalt element i tv-serien og var kendt for sin bemærkelsesværdige pilotfærdigheder og eventyrlystne tilgang til missioner. Jan-Michael Vincents præstation som Stringfellow Hawke gjorde ham til et ikon for mange seere.

Alex Cord

Alex Cord spillede rollen som Michael Coldsmith Briggs III, også kendt som Archangel. Briggs var en hemmelig agent og fortrolig partner med Stringfellow Hawke. Alex Cords stærke præstation gav serien en ekstra dimension og skabte et interessant forhold mellem de to karakterer.

Ernest Borgnine

Ernest Borgnine spillede rollen som Dominic Santini i samtlige 55 afsnit af Airwolf. Santini var mekaniker og Hawkes trofaste støtte, der både var professionelt dygtig og fuld af visdom. Ernest Borgnines fængslende præstation gav serien en varm og komisk karakter.

Jean Bruce Scott

Jean Bruce Scott spillede rollen som Caitlin OShannessy i 44 afsnit af serien. OShannessy var helikopterpilot og en vigtig del af Hawkes team. Jean Bruce Scotts præstation som Caitlin gav serien en stærk kvindelig figur, der kunne stå på lige fod med de mandlige karakterer.

Deborah Pratt

Deborah Pratt spillede rollen som Marella i 14 afsnit af Airwolf. Marella var informationsansvarlig for Hawkes missioner og en betroet medarbejder. Deborah Pratts præstation tilføjede en ekstra kerne af professionalisme til tv-serien.

Andre medvirkende

Udover de centrale skuespillere kan nævnes Lance LeGault, der lagde stemme til seriens fortæller. Monty Jordan spillede rollen som en Army Intelligence Officer, og Robert Apisa blev set som en Freedom Fighter. Louie Elias, Sandy Kronemeyer, John Brandon, Ismael East Carlo, Anthony Tyler Quinn, Kandace Kuehl, Gary Epper, David Cadiente, John Epper og Anne Lockhart var også del af rollebesætningen.

Skaber af serien

Donald P. Bellisario stod bag hele konceptet af Airwolf og var kreativt ansvarlig for både rollebesætningen og produktionen. Hans vision og talent blev afspejlet i hver enkelt episode.

Alt i alt udgjorde det talentfulde ensemble i Airwolf en vigtig del af seriens popularitet og succes. Deres præstationer bidrog til, at seerne blev grebet af handlingen og fik en uforglemmelig oplevelse.

Overblik

Titel Airwolf
Udgivelsesdato 22. januar 1984 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Også kendt som Lobo del aire
Optagelsessteder Monument Valley, Utah, USA (etableringsbilleder af Valley of the Gods)
Produktionsselskaber Belisarius Productions, Universal Television

Resmué

Som en del af en aftale med en efterretningsorganisation om at lede efter sin savnede bror går en lovløs pilot på missioner med en avanceret kamp-helikopter. Stringfellow Hawke er ekspert helikopterpilot og får lov til at flyve i en ultra-avanceret militærhelikopter, Airwolf. Hans arbejdsgivere er The Firm, en afdeling af CIA, og hans missioner er primært af efterretningsmæssig karakter. Men hans brændende ønske er at finde sin bror, der er savnet i Vietnam.

Airwolf er den mest sofistikerede helikopter, man kan forestille sig (flyver halvvejs rundt om jorden, overhaler jetfly). Stringfellow Hawke er dens pilot og afpresser i bund og grund en hemmelig amerikansk organisation for at finde sin bror (der er forsvundet i Vietnam), mens han udfører farlige missioner for The Firm.

En lovløs pilot og hans partner stjæler en avanceret kamp-helikopter, som de mener vil blive brugt uetisk af dets ejere, en hemmelighedsfuld amerikansk efterretningsorganisation. De går med til at fortsætte med at flyve den på missioner for organisationen i bytte for hjælp fra organisationen til at finde pilotens savnede bror.

Fejl i TV-serien Airwolf, der vil få dig til at grine

Kontinuitetsfejl

Det er sjovt, hvordan Airwolfs udseende kan ændre sig i løbet af et enkelt skud! Der bliver brugt stockoptagelser af helikopteren i hele serien, hvilket desværre resulterer i inkonsekvens mellem klipene. Pludselig er våbnene ude, selvom der ikke er nogen trussel, og i det næste klip er de tilbage igen. Det er altså ret svært at følge med i, hvad der rent faktisk foregår!

Faktuelle fejl

Vi kan alle sammen begå fejl, og Airwolf er ingen undtagelse! Den berømte helikopters kontrolstang har to knapper, som betjenes med tommelfingeren: En til venstre, der aktiverer turboen, og en på toppen, der affyrer en missil. Men i løbet af sæson 3 trykker Stringfellow Hawke og Dominic nogle gange på missilknappen for at aktivere turboen. Nå, det er da også svært at holde styr på de knapper, når man er under ild!

Yderligere kompliceres det af, at Airwolf viser sig at kunne affyre forskellige missiler fra tre små rør under helikopteren. Disse inkluderer Copperhead (15 cm i diameter og 137 cm i længde), Harpoon (34 cm i diameter og 381 cm i længde), Hellfire (18 cm i diameter og 163 cm i længde) og Maverick (30 cm i diameter og 244 cm i længde). Problemet er, at ingen af disse missiler er små nok til at passe ind i de rør, der vises i serien. Alle de missiler, der blev affyret fra luften, blev monteret på hardpoints på vingerne. Copperhead blev faktisk aldrig brugt af fly, den blev affyret af artilleri. Hvem ville have troet det?

Afslørende fejl

Det er altid sjovt, når budgetmæssige begrænsninger kommer i vejen. I Airwolf serien er der flere scener og specialeffekter, der bare er hentet fra kendte film fra 70erne og 80erne – og endda fra tidligere Airwolf episoder! Hvem siger, at man ikke kan genbruge?

Diverse fejl

Hvor er det dog utroligt, at Airwolfs skjulested er i Valley of the Gods i Utah, mens Santini Air er i Los Angeles. Alligevel har hverken Mr. Hawke eller Mr. Santini problemer med at nå hertil på meget kort tid, ofte inden for en time! Det er en magisk teleportationsevne, vi alle gerne vil have fingrene i.

Andre populære titler: MastermindsRazboinicul Vanator si Craiasa ZapeziiMy Sisters KeeperAnastasiaPriestThe Unbearable Weight of Massive TalentHappy!Pâfekuto burûNynneEverything Everywhere All at OncePlanet EarthRecessOceans ThirteenBobs BurgersThe Worst Person in the WorldColoniaFear and Loathing in Las VegasSpy KidsFull-Time MagisterSupernaturalThe Sommerdahl MurdersOddballsCinderellaGoodfellasInto the WoodsAvem un zoo!HightownNo Man of GodWonder – EncantadorGods of EgyptA Quiet PlaceO Homem do NorteSpenser ConfidentialHouseEu, TinaThe MummyPrimal FearDog SoldiersDC League of Super-PetsZiua de poimâine50/50Luther: The Fallen SunKim Kardashian, SuperstarTop Gun: MaverickBlendedThe Big WeddingCasper & Frank – Nu som menneskerAventuri sub clar de lunaRun All Night