kinokvinder.dk

Alias (TV Series 2001–2006)

TV-serien Alias – Mød de medvirkende

Alias er en populær amerikansk TV-serie, der blev sendt fra 2001 til 2006. Serien blev skabt af J.J. Abrams og fokuserer på hovedkarakteren Sydney Bristow, der spilles af Jennifer Garner. I serien følger vi Sydney, der er spion for den hemmelige organisation SD-6, samtidig med at hun jonglerer sit farverige privatliv. Alias har en dygtig og talentfuld ensemble cast, der bringer karaktererne til live og giver serien sin unikke atmosfære.

Jennifer Garner som Sydney Bristow

Med 105 episoder er Jennifer Garner i centrum som den dygtige spion Sydney Bristow. Hun er en kompleks karakter, der konstant skal håndtere farer og spænding i sit job som spion, samtidig med at hun også forsøger at balancere sit familieliv. Jennifer Garner leverer en overbevisende præstation som Sydney og formår at portrættere både hendes følelsesmæssige sårbare side og hendes styrke som en hårdtarbejdende spion.

Ron Rifkin som Arvin Sloane

Arvin Sloane er en af ​​de mest markante figurer i Alias og spilles af Ron Rifkin. Han er grundlæggeren af ​​SD-6, organisationen Sydney arbejder for. Ron Rifkin formår at gøre Arvin Sloane både charmerende og skræmmende med sin karismatiske fremtoning. Sloane er en kompleks karakter med mange lag, og Rifkin gør et fantastisk stykke arbejde med at bringe dem alle frem i lyset.

Carl Lumbly som Marcus Dixon

Som en af ​​Sydneys mest loyale allierede er Marcus Dixon en vigtig figur i Alias. Han spilles af Carl Lumbly og er en tidligere CIA-agent, der arbejder tæt sammen med Sydney for at bekæmpe trusler. Lumbly bringer en solid og troværdig præstation til rollen som Dixon og formår at skabe en sympatisk karakter, der er dedikeret og modig.

Kevin Weisman som Marshall Flinkman

Marshall Flinkman er en af ​​seriens mest ikoniske karakterer og spilles af Kevin Weisman. Flinkman er en teknologisk geni og er ansvarlig for at udstyre Sydney og hendes hold med alle deres gadgets. Weisman bringer både komik og charme til rollen som Marshall og bliver en af ​​seriens mest elskede figurer.

Victor Garber som Jack Bristow

Victor Garber spiller Sydney Bristows far, Jack Bristow. Jack er også en spion og en af ​​seriens centrale karakterer. Garber formår at give Jack en mystisk og forfængeligt karakter, der bevarer en følelse af autoritet og kølighed gennem hele serien.

Michael Vartan som Michael Vaughn

Michael Vaughn er en anden vigtig karakter i Alias og spilles af Michael Vartan. Han er en CIA-agent og Sydneys romantiske interesse. Vartan formår at skabe et troværdigt og følelsesmæssigt ømt portræt af karakteren og giver os en smag af den intense kemi mellem Sydney og Vaughn.

Andre vigtige medvirkende

Udover de førnævnte skuespillere er der flere andre vigtige medvirkende, der bidrager til Alias succes. Greg Grunberg spiller Eric Weiss, en FBI-agent og en tæt ven af Sydney. David Anders spiller Julian Sark, en af ​​seriens fjender. Merrin Dungey portrætterer Francie Calfo, Sydneys bedste veninde, og senere en skurk i serien. Bradley Cooper spiller Will Tippin, en journalist og Sydneys tidligere romantiske interesse.

Alias er en TV-serie, der er kendt for sin komplekse plotlinje, actionfyldte scener og talentfulde cast. Jennifer Garner, Ron Rifkin, Carl Lumbly, Kevin Weisman, Victor Garber, Michael Vartan og resten af ​​ensemblet giver os en uforglemmelig oplevelse som seere og efterlader os med et ønske om mere.

Overblik

Titel Alias
Udgivelsesdato 7. marts 2002 (Nederlandene)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk, Bulgarisk, Arabisk, Kantonesisk, Fransk, Tysk, Hebraisk, Hindi, Ungarsk, Indonesisk, Italiensk, Japansk, Portugisisk, Rumænsk, Russisk, Spansk, Thai, Ukrainsk, Usbekisk, Hollandsk
Også kendt som Bí Danh
Optagelsessteder U.S. Bank Tower – 633 W. Fifth Street, Downtown, Los Angeles, Californien, USA (CIA-hovedkvarter)
Produktionsselskaber Touchstone Television, Bad Robot

Resmué

Sydney Bristow er en international spion, der bliver rekrutteret lige efter college og trænet i spionage og selvforsvar. Sydney Bristow (Jennifer Garner) er ung, atletisk og nyuddannet og bliver rekrutteret som hemmelig agent for SD-6, en topphemmelig afdeling af CIA, allerede i hendes første år på college. Efter nogle år afslører Sydney hendes livsstil for sin kæreste, den onde leder af SD-6, Arvin Sloane (Ron Rifkin), som får ham myrdet. Sydney opdager, at SD-6 er en del af en løsgænger international organisation kaldet Alliance of 12, der vil beherske verden. Hun bliver en dobbeltagent, som samarbejder med den rigtige CIA for at nedlægge SD-6 med hjælp fra sin kontaktperson, Michael Vaughn (Michael Vartan), og sin fjernede far Jack Bristow (Victor Garber), som også er dobbeltagent. Undervejs kæmper Sydney mod forskellige rivaliserende agenter, terroristgrupper og forrædere, samtidig med at hun holder sin livsstil som spion hemmelig for sine venner (sæson ét). — ahmetkozan

Syv år tror Sydney Bristow (Jennifer Garner), at hun arbejder for en hemmelig gren af CIA kaldet SD-6. Dog, når hun afslører sit job for sin forlovede, Arvin Sloane (Ron Rifkin), lederen af SD-6 og en gammel familieven, får han ham myrdet. Med denne chokerende begivenhed opdager Sydney ikke bare, at SD-6 er en terroristgruppe, men også at hendes far arbejder for SD-6. Sydney arbejder derefter sammen med CIA som dobbeltagent og forsøger at nedlægge SD-6 sammen med sin far, der også er dobbeltagent. Dette er kun begyndelsen på en vej fyldt med forræderi, mord, løgne og vantro. Sydney Bristow kæmper sig igennem prøvelser af kærlighed, opdager sandheden om sin mor, mister en ven i en ufattelig form for vantro, sætter sig selv i måneder med tortur og forvirring og bliver pinet af utallige afsløringer, der venter. — Michelle P.

Fem sjove fejl i TV-serien Alias, som seerne har opdaget

Continuity

I første episode af sæson 2 bliver Sydney skudt i skulderen. I de følgende episoder bærer hun en bandage på såret, når hun er uden for arbejdet. Men når hun ifører sig forklædninger, der ikke dækker området helt, er der ingen tegn på såret eller bandagen. Måske har hendes helbredsevner udviklet sig ligesom hendes spionfærdigheder?

Faktuelle fejl

I mange episoder ser vi en snigskytte bruge en lasersigte til at målsøge, men en ægte snigskytte ville aldrig overveje at bruge det. For det første afslører laseren snigskyttenes tilstedeværelse, hvilket fuldstændig modvirker formålet med en skjult snigskytte. For det andet er en lasersigte fuldstændig værdiløs for en snigskytte, da der er så mange faktorer, der påvirker kuglens bane på lange afstande – vind, højdeforringelse og Coriolis-effekt på meget lange skud, for at nævne nogle få – og de påvirker ikke laseren, så projektilet ville ende flere fod, hvis ikke flere meter, væk fra målet, som laseren peger på!

Afslørende fejl

I titelsekvensen for sæson 1 eksploderer en bil i bevægelse. Motorhjelmen flyver af lige i det øjeblik, bilens hale sendes opad, og afslører et tomt motorrum. Hovsa, hvor er motoren blevet af? Måske blev den kidnappet af en ondsindet bilentusiast.

Anakronismer

I løbet af sæson 4 er optagelserne af downtown Los Angeles tydeligt fra fortiden. BP Plaza blev omdøbt til Bank of America Plaza om sommeren 2004, og Disney Concert Hall ses aldrig. Måske skulle seriens spioner have rejst tilbage i tiden for at løse opgaver?

Geografiske fejl

I mange episoder, hvor Sydney besøger andre lande, kan man se, at optagelserne fandt sted i USA på grund af amerikanske telefoner, trafiklys, skiltetyper, bilmodeller, arkitektur, dørkarme og dørhåndtag i baggrunden. Selvom det er subtilt, føler folk, der bor i de skildrede lande, at der er noget galt. Måske skulle spionerne have valgt bedre forkældninger?

I stort set hver episode, hvor karaktererne sniger sig rundt i østeuropæiske eller asiatiske lande, er amerikanske elektriske stikkontakter synlige. Måske elsker spionerne bare de amerikanske stikkontakter så meget, at de tager dem med overalt, selv når de infiltrerer fjendeland?

I sæson 3 er Omnifams kontor i Zürich, Schweiz, men efter Zürich-optagelsen er der et eksteriør skud af en berømt bygning i Budapest, Ungarn, på Astoria Square. Skuddet er lånt fra en anden film, Spy Game (2001), hvor Budapest spillede Berlin. Måske er spionene bare så glade for Budapests arkitektur, at de ikke kunne modstå fristelsen til at vise den i en anden by?

Plottet har huller

I serien er der nogle plotters huller, hvor tingene ikke giver mening. Men hey, det er en spionserie, og spioner er kendt for at have mere end én hemmelighed.

Karakterfejl

Karaktererne udtaler ofte navnet Milo Rambaldi som MY-lo. Hvis han var en middelalderlig italiener, ville det sandsynligvis blive udtalt MEE-lo. Måske er de bare fans af navnet Mylo og har besluttet at ændre det lidt.

Disse fejl gør Alias endnu sjovere at se. Det er rart at vide, at selv de mest hemmelighedsfulde agenter ikke er ufejlbarlige.

Andre populære titler: Lord of War – Händler des TodesPokémon Journeys: The SeriesMeet the RobinsonsNobodyA Royal AffairThe Night of the HunterJust FriendsA Storm ForetoldJurnalulThe Empty ManGhostbusters – Die Geisterjäger365 DaysDia Do SimTransporter 3Gone GirlMiseryLimitlessAgainst the Ice“Geordie Shore” Episode #13.10Doing GoodThe WaveMeet Joe BlackBME Pain Olympics 2Guardians of TimeSabotageA Vida de PiHellboyLittle FockersLizzie McGuireGreat ExpectationsJerry MaguireDinotopiaFar til fire på toppenLast SurvivorsThe TerminatorLegends of TomorrowVeraThe Ninth GateThe BorgiasCentervagtKung Fu Panda: The Dragon KnightBy the Grace of the GodsBad and CrazyDet Forsvundne RavkammerAbbysThe Curse of Bridge HollowSullyKick-AssThe Passage