kinokvinder.dk

Archer (TV Series 2009–2023)

Archer – En dybdegående præsentation af de medvirkende

TV-serien Archer, der har kørt siden 2009, er kendt for sin unikke kombination af action, spion-drama og komedie. Serien følger hovedpersonen Sterling Archer, en arrogant og amoralsk hemmelig agent, der arbejder for det fiktive spionbureau, ISIS – International Secret Intelligence Service.

H. Jon Benjamin – Sterling Archer

Hovedrollen som Sterling Archer spilles af H. Jon Benjamin. Han er en erfaren stemmeskuespiller, der har arbejdet på en bred vifte af animerede serier og film. Benjamin formår at fange Archers unikke personlighed med sin karakteristiske stemme og leverer dialogen med præcision og timing.

Judy Greer – Cheryl Tunt

Judy Greer giver stemme til Cheryl Tunt, en excentrisk og ofte upassende medarbejder hos ISIS. Greer er en erfaren skuespiller, der også har medvirket i mange live-action film og serier. Hendes evne til at formidle Cheryls skøre og eksentriske karakterstrøg er imponerende.

Amber Nash – Pam Poovey

Amber Nash sætter stemme til Pam Poovey, en fandenivoldsk medarbejder hos ISIS, der er kendt for sin vulgære attitude og sit store appetit. Nash bringer Pam til live med sin dynamiske og energiske stemme, der formår at fange karakterens sjove og spontane personlighed.

Chris Parnell – Cyril Figgis

Chris Parnell spiller Cyril Figgis, en medarbejder hos ISIS, der veksler mellem at være en blød mand og en selvsikker ledertype. Parnells evne til at skabe en karakter med komplekse følelser og mange nuancer er imponerende og vækker Cyrils personlighed til live.

Aisha Tyler – Lana Kane

Aisha Tyler giver stemme til Lana Kane, en dygtig og intelligent medarbejder hos ISIS, der også er Archers ekskæreste. Tyler formår at formidle Lans styrke og uafhængighed gennem sin kraftfulde stemme og giver karakteren en troværdig og stærk tilstedeværelse.

Jessica Walter – Malory Archer

Jessica Walter leverer stemmen til Malory Archer, Sterling Archers mor og leder af ISIS. Walter har en imponerende karriere bag sig og bringer en unik elegance og autoritet til karakteren gennem sin velkendte stemme.

Lucky Yates – Doctor Krieger

Lucky Yates spiller Doctor Krieger, ISIS forsker og skaber af mærkelige opfindelser. Yates formår at give Krieger en snigende og mystisk stemme, der passer perfekt til karakterens tvivlsomme aktiviteter.

Adam Reed – Ray Gillette

Adam Reed, skaberen af Archer, lægger stemme til Ray Gillette, en homoseksuel medarbejder hos ISIS med et talent for teknologi. Reed gør en fantastisk job med at formidle Rays humor og sarkasme og bidrager til at skabe en af seriens mest mindeværdige karakterer.

Andre medvirkende

  • Dave Willis – Barry Dillon: En skruppelløs fjende af Archer
  • George Coe – Woodhouse: Archers butler og tidligere britiske spion
  • Tom Kane – Woodhouse: En senere erstatning som stemme til Woodhouse
  • Kayvan Novak – Fabian Kingsworth: En excentrisk milliardær
  • Z. Gillispie – IIA Assassin: En hemmelig agent, der jagter Archer
  • Christian Slater – Slater: En CIA-agent og Archers rival
  • Maggie Wheeler – Trinette: Lans bodega-ejende kæreste
  • Stephen Tobolowsky – Robert: En skruppelløs forretningsmand
  • Jeffrey Tambor – Len Drexler: En højtrangeret agent hos CIA
  • Peter Newman – Maj. Nikolai Jackov: En russisk officer og eventuel rival til Archer

Alle medvirkende i Archer har bidraget til seriens succes og er med til at skabe en unik og iøjnefaldende oplevelse for seerne. Deres talentfulde stemmer og evne til at bringe karaktererne til live har gjort Archer til en af de mest populære animerede serier af sin tid.

Overblik

Titel Archer
Udgivelsesdato 17. september 2009 (USA)
Oprindelsesland USA
Produktionsselskaber Floyd County Productions, FX Productions, Fox Television Animation
Optagelsessteder Atlanta, Georgia, USA

Resmué

I TV-serien Archer følger vi en gruppe hemmelige agenter i en international spionorganisation. Dog kommer covert black ops og spionage i baggrunden for de skøre personligheder og relationer mellem agenter og droner. Global krise er blot en lejlighed for de veltrænede medarbejdere til at forvirre, underminere, forråde og fuldstændig rodet hinanden rundt.

I centrum af det hele er den suave mester-spion Sterling Archer, der har en langt mindre maskulin kode-navn, nemlig Duchess. Archer arbejder sammen med sin dominerende mor, Malory, der også er hans chef. Han skal også håndtere sin eks-kæreste, Agent Lana Kane, og hendes nye kæreste, revisor Cyril Figgis, samt Malorys hjerteknuste sekretær Cheryl.

Sterling Archer, verdens farligste spion, lever for spionage. I denne utroligt humoristiske animation saboterer han og hans kolleger hinandens missioner og liv bare for sjov. Fra spionage til narkohandel og privatdetektivarbejde tager de dig ind i dybden af deres dysfunktionelle liv og venskab.

Archer er en halv times animeret komedie, der kredser om en international spionorganisation og livet for dens medarbejdere. Selvom deres arbejde med spionage, rekognoscering, aflytning og undercover overvågning er udfordrende og farligt, er hver undercover operation og global krise faktisk bare en undskyldning for personalet til at underminere, sabotere og forråde hinanden for personlig vinding.

Serien har stemmerne fra H. Jon Benjamin som den meget dygtige og utroligt indbildske mester-spion Sterling Archer, Aisha Tyler som Archers kollega og eks-kæreste Lana Kane, Jessica Walter som Archers dominerende mor og spionagentur direktør Malory Archer, Chris Parnell som den nemt intimidere kasserer, der bliver til hemmelig agent, Cyril Figgis, Judy Greer som Malorys snak-salige tåbelige sekretær Cheryl, Amber Nash som den disharmoniske HR-leder Pam Poovey, Adam Reed som den homoseksuelle stemme fornuft Ray Gillette og Lucky Yates som spionagenturets muligvis gale videnskabsmand/muligvis klon af sig selv Krieger.

Fejl i TV-serien Archer

Brett Buckley eller Bunson?

I TV-serien Archer er der en fejl, der har fået seerne til at løfte øjenbrynene. I episoden El Secuestro i sæson 2 afsløres det, at Bretts fulde navn er Brett Buckley, når han taler med kidnapperne over telefonen. Men i episoden White Elephant i sæson 5 præsenterer FBI ham som Brett Bunson. Det er nok til at få Archer til at tænke tilbage på Muppet-karakteren Bunsen Honeydew. Kan nogen forklare, hvilket navn Brett faktisk har? Måske har han to efternavne eller en identitetskrise!

Alle fejl er velkomne!

Mens nogle TV-serier prøver at holde fejlene begrænset til et minimum, ser det ud til at Archer-teamet har taget en anderledes tilgang. De byder velkommen til fejl! Så meget, at de faktisk har lavet en hel side på IMDB, hvor publikum kan bidrage med at opdage og rette fejl. Dette er måske det eneste show, hvor fejlene er lige så underholdende som historien selv. Måske burde vi alle tage en lektion her og omfavne vores fejl – det er trods alt, hvad der gør os menneskelige!

Er der en læge i huset?

En af de sjoveste fejl i Archer involverer vores elskede cyborg, Barry. I sæson 5, episoden Sitting, får vi en flashback-sekvens, hvor Barry bliver skudt. Men når han bliver indlagt på hospitalet kort efter, befinder han sig pludselig i en kirurgisk stue – uden ben! Hvis det ikke er et mirakel, så ved jeg ikke, hvad det er! Jeg troede altid, at læger skulle redde vores liv, ikke fjerne vores lemmer – bare for at holde os nede på jorden!

Continuity? Hvad er det?

Archer har også en tendens til at lege med tidslinjerne, og det kan være lidt forvirrende til tider. Hvad er det med den nøjagtige kronologi? Hvem har brug for det alligevel? Nå, i episoden Space Race: Part 2 i sæson 3 får vi en smag af denne forvirring. Selvom Archer allerede er i rummet og har været der i et godt stykke tid, er hans colegaue Cyril stadig fast på Jorden. Sådan noget som at rejse gør virkelig en forskel i Archer-verdenen!

Tak, IMDB, for at udfylde hullerne!

IMDB viser sig endnu en gang at være en guldgrube af informationer. Hvis du nogensinde spekulerer på, hvorfor en episode mangler noget eller har en mærkelig klipning, så frygt ikke! IMDb Answers er her for at hjælpe os. Det er rart at vide, at Archer-fans er derude og ivrige efter at hjælpe med at udfylde hullerne. Lad os alle takke dem for at sikre, at vores TV-oplevelse er komplet, selv når seriens interne logik synes at mangle lidt.

Andre populære titler: GintamaIdentity ThiefIron ManThe EqualizerThe CommuterFBOY Island DanmarkEuropa: The Last BattleCountdownAlliedClanul SopranoLa haineBlue Mountain StateChappieWoman in GoldObi-Wan KenobiMade in ItalyO Homem do NorteThe Walking Dead: Daryl DixonSex BoxBlacKkKlansmanCitizen KaneToscanaÇakallarla Dans 6Itai no wa Iya nano de Bougyoryoku ni Kyokufuri Shitai to OmoimasuGame of ThronesCopenhagen CowboyBones and AllChernobylGet OutSingKarius og BaktusLone SurvivorGirlScream VIAhsokaA Fish Called WandaThe Deer HunterSpider-Man 3Det gamle guldPrivate PracticeThe Golden GirlsTop GunPretty Little LiarsThe GameMidnight in the SwitchgrassGo! Live Your WayTed LassoNorbitMincinosul mincinosilor