kinokvinder.dk

Avatar: The Last Airbender (TV Series 2005–2008)

De medvirkende i TV-serien Avatar: The Last Airbender

Avatar: The Last Airbender er en animeret TV-serie, der blev sendt mellem 2005 og 2008. Serien blev skabt af Michael Dante DiMartino og Bryan Konietzko. Denne artikel fokuserer på de mest fremtrædende skuespillere og deres roller i serien.

Dee Bradley Baker

Dee Bradley Baker er en amerikansk stemmeskuespiller, der medvirkede som stemmen til Appa i 61 episoder af Avatar: The Last Airbender. Appa er en af hovedpersonernes kæledyr og en flyvende søbison. Bakers talent for stemmeskuespil gav karakteren liv og personlighed.

Zach Tyler Eisen

Zach Tyler Eisen spillede rollen som Aang i 60 episoder af serien. Aang er seriens hovedperson og den sidste luftbender. Eisen leverede en fantastisk præstation som en ung, legesyg og stærk karakter.

Mae Whitman

Mae Whitman portrætterede karakteren Katara i 60 episoder af Avatar: The Last Airbender. Katara er Aangs ven og en talentfuld vandbender. Whitman formåede at skabe en dyb og engagerende karakter med sin stemme.

Jack De Sena

Jack De Sena spillede rollen som Sokka, Kataras bror, i 60 episoder af serien. Sokka er en anderledes og sjov karakter med mange af seriens humoristiske øjeblikke. De Sena gav Sokka et unikt og mindeværdigt udtryk.

Dante Basco

Dante Basco medvirkede som Prince Zuko i 50 episoder af Avatar: The Last Airbender. Zuko er en kompleks karakter, der starter som seriens primære antagonist, men udvikler sig til en mere sympatisk figur. Basco formåede at fange Zukos følelsesmæssige rejse på en overbevisende måde.

Michaela Jill Murphy

Michaela Jill Murphy spillede rollen som Toph i 37 episoder af serien. Toph er en stærk og selvsikker jordbender, der senere bliver medlem af Aangs gruppe. Murphy gav Tophs karakter en god blanding af mod og sarkasme.

Mako

Mako medvirkede som Uncle i 30 episoder af Avatar: The Last Airbender. Uncle er en ældre mand og mentor for Prince Zuko. Makos stemme gav karakteren en visdom og ro.

Grey Griffin

Grey Griffin spillede rollen som Azula i 23 episoder af serien. Azula er Zukos magtfulde og manipulerende søster. Griffin skabte en uhyggelig og intens karakter med sin stemme.

Andre medvirkende

Der var også flere andre talentfulde skuespillere, der medvirkede i Avatar: The Last Airbender. Disse inkluderer André Sogliuzzo som Hakoda, Cricket Leigh som Mai, Mark Hamill som Additional Voices, Jennie Kwan som Suki, Olivia Hack som Ty Lee, Greg Baldwin som Additional Voices, Jim Meskimen som Additional Voices, James Garrett som Avatar Roku, Jason Isaacs som Commander Zhao og James Sie som Cabbage Merchant.

Samlet set bidrog alle disse skuespillere til at skabe en uforglemmelig TV-serie, Avatar: The Last Airbender. Deres stemmer gav karaktererne liv, dybde og følelser, der gjorde serien elsket af mange.

Overblik

Titel Avatar: The Last Airbender
Udgivelsesdato 21. februar 2005 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Også kendt som Nickelodeon Avatar: The Last Airbender
Produktionsselskab Nickelodeon Animation Studios

Resmué

I en krigshærget verden af elementmagi genopstår en ung dreng for at påtage sig en farlig mystisk quest for at udfylde sin skæbne som Avatar og bringe fred til verdenen. Verdenen er opdelt i fire elementnationer: De nordlige og sydlige vandstammer, Jordriget, Ildnationen og Luftnomaderne. Avatar holder balancen mellem nationerne, men alt ændrede sig, da Ildnationen invaderede. Kun Avatar, mesteren over alle fire elementer, kan stoppe dem. Men da verden har mest brug for ham, forsvinder han. Et hundrede år senere opdager Katara og Sokka den nye Avatar, en luftbender ved navn Aang. Sammen må de hjælpe Aang med at mestre elementerne og redde verdenen.

Vand… Jord… Ild… Luft. Engang levede de fire nationer i harmoni. Men så ændrede alt sig, da Ildnationen angreb. Kun Avatar, mesteren over alle fire elementer, kunne stoppe dem. Men da verden havde mest brug for ham, forsvandt han. Et hundrede år senere opdagede min bror og jeg den nye Avatar, en luftbender ved navn Aang. Og selvom hans luftbendingsfærdigheder er fantastiske, har han stadig meget at lære, før han er klar til at redde nogen. Men jeg tror på, at Aang kan redde verdenen.

I en verden, hvor mennesker kan bøje de fire elementer – vand, jord, ild og luft – har den nådesløse Ildnation engageret resten af verdenen i en krig, der har varet i hundrede år. Verdens eneste håb er Avatar, den eneste, der kan mestre alle fire elementer. Når Avatar vender tilbage hundrede år senere som en ung luftbender ved navn Aang, er det op til ham at besejre Ildnationen og genoprette balancen i verdenen.

Når den fjendtlige Ildnation truer med at tage Vand-, Jord- og Luftnationerne til fange, må en modvillig og uansvarlig dreng stå over for sin skæbne som Avatar, den Udvalgte, som kan genoprette verdensordenen. Denne nye animerede serie drejer sig om tolvårige Aang, der må opgive sin egoistiske vandring for at lære at mestre sine skjulte kræfter over de fire elementer. Kun så kan han besejre Ildbenderne, den onde nation, som truer verden.

-Sara Stern Levin, Nickelodeon

Fem morsomme fejl i Avatar: The Last Airbender!

Avatar: The Last Airbender er en fantastisk tv-serie, der har fanget millioner af seere verden over. Men ligesom enhver anden serie har den også sine små fejl og inkonsekvenser. Lad os dykke ned i nogle af de mest morsomme fejl, som seerne har opdaget!

Kontinuitetsbrist: Den fortryllende flisen

Hvem kunne glemme den mystiske hvide lotus-flis i Avatar: The Last Airbender? Den ser ud til at have sin egen udvikling gennem serien! Først i afsnit 1.9 finder Iroh flisen i sin ærme, og den ser ud på en bestemt måde. Men når vi når til afsnit 2.11, er den pludselig forvandlet til en helt anden version, når Iroh foretager sit første træk i spillet. Og det stopper ikke der! I afsnit 3.4 får Sokka en flise af en butler, og til vores overraskelse ligner den meget den første udgave. Er alle fliserne magiske og skifter form? Det er i hvert fald en underholdende kontinuitetsfejl, der giver os noget at grine af!

Plot huller: Mistænksomme tøjskiftere

Er du nogensinde blevet stoppet på gaden af nogen, der sagde: Hey, du er ikke iført det korrekte tøj for din nation!? Næppe, ikke? Men tilsyneladende sker det kun i Avatar-verdenen. Aang, Katara og Sokka rejser gennem Fire Nation-landsbyer iført deres respektive Air Nomad- og Water Tribe-tøj uden problemer. Det vil sige indtil vi når til Book 3 og afsnittet The Headband, hvor pludselig alle bliver mistænksomme på deres klædedragt. Men vent engang! Hvad med Book 1 og afsnittet The Deserter? Her er de som de eneste ikke iført Fire Nation-tøj, og alligevel opdager ingen deres sande identitet! Hvorfor blev kikkerten ikke brugt dengang?

Kreativ magi: Sokkas usvækkede bumerang

Hvis vi kunne have en bumerang, der aldrig svigtede os, ville det være super cool, ikk sandt? Nå, Sokka fra Avatar: The Last Airbender havde tydeligvis adgang til sådan en magisk bumerang! Hvordan ved vi det? Jo, fordi den aldrig går tabt, uanset hvor han kaster den hen! Uanset om det er over bjerge, gennem skove eller endda mod fjender, altid vender bumerangen tilbage til sin ejermand. Måske Sokka har hemmelige evner som en bumerangbendning-mester? Hvem ved, men det er i hvert fald en sjov fejl at spotte!

Usynlige elementer: Waterbending uden vand…

Der er noget mystisk ved Kataras waterbending-evner i Avatar: The Last Airbender. Ligesom andre benders skal hun bruge sit element for at udføre sin magi. Dog ser det ud til, at reglerne ikke altid gælder for Katara! I flere afsnit kan hun vande- og isbøje uden engang at have vand omkring sig. Hvordan er det muligt? Er hun så mægtig, at hun trækker vandet ud af den usynlige luft? Det ville være ret sejt, men desværre er det bare en lille uperfektion, der kan få os til at grine lidt.

Tøjtrender i Avatar-verdenen: Efteråret kommer oprigtigt

Hvad er det med Avatar-verdenen og deres mode? I virkeligheden har det aldrig været klart, men der er en fejl, der ikke kan ignoreres. Der er tilsyneladende kun én årstid i hele den fiktive verden – sommer! Uanset om det er Book 1, 2 eller 3, er der altid en sommerstil, der dominerer i serien. Vi ser konsekvent tegnene iført let tøj, og ingen af dem kommer nogensinde ud med en vinterjakke eller et tæppe. Måske er det et universelt vejrtræk i Avatar-verdenen, eller måske har seriens animationsbudget bare ikke råd til at genskabe forskellige årstider. Hvem ved? Det er en morsom lille detalje, som vi kan undre os over!

Så der har du det – nogle af de morsomme fejl i Avatar: The Last Airbender, der har fanget seernes opmærksomhed. Selvom fejl kan være irriterende, kan de også give os noget at smile over og skabe samtaleemner. Husk, at ingen serie er perfekt, og det er netop fejlene, der gør serien så menneskelig og underholdende!

Andre populære titler: Recep Ivedik 7The Equalizer 3Dont Toy with Me, Miss NagatoroFantômasGuardians of the Galaxy Vol. 3Goodnight MommyDick TurpinThe Popes ExorcistLista clientilorNever Let Me GoForbrydelsenJack and JillBlood of ZeusTop BoyRoboCopDuneDeath to 2020New York MinuteManchester by the SeaThe Vampire DiariesJohn WickBatman NinjaThe Rocky Horror Picture Show: Lets Do the Time Warp AgainThis EnglandLifeSundownDI RayThe VillageThere Will Be BloodDjango UnchainedUm Peixe Fora de ÁguaDansegarderobenVandal americanBig SkyHannibal & JerryBarbarianForbidden KingdomMarele maestru Ip ManThe Hunger GamesWelcome to DerryAirLie to MeSuzumeShe-Hulk: Attorney at LawNight ShiftTriangle of SadnessAm fost cîndva soldati… si tineriThe EqualizerGreen Room