kinokvinder.dk

Babylon 5 (TV Series 1993–1998)

Medvirkende i TV-serien Babylon 5

Babylon 5 er en science fiction TV-serie, der blev sendt fra 1993 til 1998. Serien blev skabt af J. Michael Straczynski og er kendt for sin dybdegående historie og komplekse karakterer. Her er en introduktion til nogle af de medvirkende skuespillere, der gjorde serien uforglemmelig.

Mira Furlan – Delenn

Mira Furlan spillede rollen som Delenn, en fremmed ambassadør og medlem af det hemmelige Minbari-råd. Delenn var en af hovedpersonerne i serien og var kendt for sin visdom og styrke. Furlan leverede en fantastisk præstation og blev elsket af fans over hele verden.

Richard Biggs – Dr. Stephen Franklin

Richard Biggs portrætterede Dr. Stephen Franklin, chef for Babylon 5s medicinske afdeling. Franklin var kendt for sit engagement i at redde liv og hans personlige kamp med afhængighed. Biggs gav karakteren dybde og gjorde ham til en af seriens mest elskede figurer.

Stephen Furst – Vir Cotto

Stephen Furst spillede rollen som Vir Cotto, en Centauri-diplomat og Londo Mollaris assistent. Vir var kendt for sin umiddelbarhed og humoristiske indslag, der tilføjede et let pust til serien. Fursts præstation var en af højdepunkterne i Babylon 5.

Andreas Katsulas – GKar

Andreas Katsulas portrætterede GKar, en Narn-ambassadør og senere revolutionær leder. GKar var en kompleks karakter, der gennemgik en personlig udvikling i løbet af serien. Katsulas gav en uforglemmelig præstation og gjorde GKar til en af seriens mest ikoniske figurer.

Peter Jurasik – Londo Mollari

Peter Jurasik spillede Londo Mollari, en Centauri-ambassadør og politisk magtfuld figur. Londo var kendt for sin humor og tragedie, der udviklede sig i løbet af serien. Jurasiks skuespil gjorde Londo til en af de mest mindeværdige karakterer i Babylon 5.

Jerry Doyle – Michael Garibaldi

Jerry Doyle spillede rollen som Michael Garibaldi, leder af Babylon 5s sikkerhedsstyrker. Garibaldi var kendt for sin dedikation og sit vanskelige forhold til alkohol. Doyles præstation bidrog til at skabe en spændende og realistisk karakter.

Bill Mumy – Lennier

Bill Mumy portrætterede Lennier, en Minbari-diplomat og Delenns assistent. Lennier var kendt for sin loyale og selvopofrende natur. Mumy gav karakteren en dybde og følsomhed, der berørte publikum.

Bruce Boxleitner – Capt. John Sheridan

Bruce Boxleitner spillede rollen som John Sheridan, kaptajn på Babylon 5. Sheridan blev en central figur i serien og var kendt for sin retfærdighedssans og handlekraft. Boxleitner leverede en stærk præstation og gjorde Sheridan til en af seriens mest beundrede karakterer.

Claudia Christian – Cmdr. Susan Ivanova

Claudia Christian spillede rollen som Susan Ivanova, Executive Officer på Babylon 5. Ivanova var kendt for sin professionalisme og stærke lederegenskaber. Christians præstation gjorde Ivanova til en inspirerende figur.

Jeff Conaway – Zack Allan

Jeff Conaway portrætterede Zack Allan, en officer i Babylon 5s sikkerhedsstyrker. Allan udviklede sig fra en perifer karakter til en vigtig del af seriens plot. Conaways præstation gjorde Zack Allan til en favorit blandt fans.

Patricia Tallman – Lyta Alexander

Patricia Tallman spillede rollen som Lyta Alexander, en telepatisk ambassadør og senere en vigtig medarbejder på Babylon 5. Alexander var kendt for sin stærke vilje og loyalitet. Tallman leverede et utroligt skuespil, der gjorde karakteren uforglemmelig.

Andrea Thompson – Talia Winters

Andrea Thompson portrætterede Talia Winters, en telepat og medlem af Babylon 5s psykologiske afdeling. Winters udviklede sig fra en tilsyneladende perifer karakter til en vigtig del af seriens plot. Thompsons præstation gav Winters dybde og kompleksitet.

Jason Carter – Marcus Cole

Jason Carter spillede rollen som Marcus Cole, en ​​ranger fra Minbari-føderationen. Cole var kendt for sin viljestyrke og sin romantiske forbindelse til Ivanova. Carters skuespil gav Cole charme og spænding.

Josh Coxx – Tech David Corwin

Josh Coxx portrætterede David Corwin, en tekniker på Babylon 5. Corwin udviklede sig fra en mindre karakter til en væsentlig del af seriens historie. Coxxs præstation gav Corwin troværdighed og autenticitet.

Ardwight Chamberlain – Kosh

Ardwight Chamberlain gav stemme til karakteren Kosh, en mystisk og vis væsen. Kosh var kendt for sine gådefulde udtalelser og sin betydning for seriens plot. Chamberlains stemme gav Kosh en enigmatisk og magtfuld aura.

Michael OHare – Cmdr. Jeffrey Sinclair

Michael OHare spillede rollen som Jeffrey Sinclair, den oprindelige kaptajn på Babylon 5. Sinclair var kendt for sit mod og sine stærke lederegenskaber. OHares præstation satte standarden for serien og lagde grunden til dens succes.

Julie Caitlin Brown – NaToth

Julie Caitlin Brown portrætterede NaToth, GKars assistent og senere en diplomat for Narn-riget. Brown gav NaToth en unik personlighed, der fangede publikums interesse.

Robert Rusler – Warren Keffer

Robert Rusler spillede Warren Keffer, en pilot på Babylon 5. Keffer var kendt for sine modige handlinger og sit romantiske forhold til Lyta Alexander. Ruslers præstation gjorde Keffer til en af seriens mest spændende figurer.

Disse er blot nogle af de mange talentfulde skuespillere, der medvirkede i Babylon 5. Deres præstationer er med til at gøre serien til en tidløs favorit blandt science fiction-fans over hele verden.

Overblik

Titel Babylon 5
Udgivelsesdato 22. februar 1993 (USA)
Oprindelsesland USA
Også kendt som B5
Optagelsessteder Sun Valley, Los Angeles, Californien, USA (studie)
Produktionsselskaber Warner Home Video, AOL Time Warner, Babylonian Productions

Resmué

I midten af det 23. århundrede er rumstationen Babylon 5, tilhørende Earth Alliance, beliggende i neutral territorium og udgør et stort fokuspunkt for politisk intriger, racemæssige spændinger og forskellige krige over en femårsperiode.

I år 2258, ti år efter jorden-Minbari-krigen, påtager Commander Sinclair sig kommandoen over en gigantisk fem-miles lang cylindrisk rumstation, der kredser om en planet i neutral rum. Som et centrum for interstellær handel og diplomati skal Commander Sinclair (i 2. sæson Captain Sheridan) forsøge at etablere fred og velstand mellem forskellige interstellære imperier, samtidig med at han kæmper mod fjendtlige styrker inden for Earth Alliance. Det er en usikker kommando, ikke mindst fordi sabotage førte til ødelæggelsen af Babylon-stationerne 1, 2 og 3, og 4 forsvandt sporløst.

– Tony Lammens

Forskellige fejl i TV-serien Babylon 5

Vi elsker alle en god TV-serie, men det betyder ikke, at vi ikke kan få øje på de små fejl, der sniger sig ind i historien. I dette tilfælde er der blevet opdaget nogle bemærkelsesværdige fejl i den populære TV-serie Babylon 5, som seerne har haft det sjovt med at spotte.

Faktuelle fejl

Det er altid sjovt, når en serie ikke kan holde sig til virkeligheden. I Babylon 5 er der for eksempel en fejl vedrørende vores gode naboplanet Mars. Serien antyder, at Mars er på vej til Jorden, men det er ikke helt korrekt. I mere end seks måneder om året er Mars på den modsatte side af Solen fra Jorden. Så hvis der var rumskibe på vej til Jorden, ville de faktisk kunne komme fra næsten enhver retning – eller hvis de bruger en springportal, som det vises i serien, fra en bestemt enkelt retning. Så der ville ikke være nogen grund til at rejse i nærheden af Mars.

Forkerte antagelser

Nogle gange bliver tingene misforstået af seerne, hvilket fører til sjove goofs. I Babylon 5 er der flere forkerte antagelser om Vorlonernes kvarterer. Flere personer hævder, at der er en dødelig kombination af gasser, der ville dræbe mennesker. Men ingen af dem affekteret af dette dekontaminerer eller skifter uniform umiddelbart efter at have forladt området. Ingen bærer endda handsker indenfor, selvom giftige gasser kunne sætte sig på deres hud eller blive absorberet gennem den. Disse gasser ville kun dræbe mennesker (eller andre arter) *hvis de indåndes*, ikke ved blot at være i kontakt med huden.

En anden interessant fejl er forbundet med Starfury-jagerne. Disse fartøjer har en indre tyngdekraft på jordniveau, selvom de ikke kan rotere. Hvis dette refererer til de *Starfury*-jagere, der bruges af Jorden, kan man se fra den første anvendelse, at piloten bærer en sele, ligesom med rumfærgen og mindre avancerede jordisk destroyere. Så det virker som om der er forvirring omkring tyngdekraften i disse fly.

Så er der de små fejl i dialogen, som seerne måske ikke bemærker ved første øjekast, men som er blevet fanget af de mere opmærksomme. I en episode bemærker Mollari til Ivanova, at man har brug for alle guderne, man kan få. Men han påkalder sig også den store Skaber, og senere nævner Garibaldi i en anden episode, at alle religionerne om Skaberen er fanatisk monoteistiske. Garibaldis fulde citat er: Undtagen Centaurien er alle andre religioner om Skaberen monoteistiske og tillader ikke at have fremmede guder.

Så der har vi det – nogle af de mest bemærkelsesværdige fejl i Babylon 5. Selvom fejl kan være distraherende, er det altid sjovt at bemærke dem og have lidt grin på bekostning af serien. Men lad os ikke glemme, at fejl også er en del af det kreative proces, og de gør det også muligt for os at skabe sjove anekdoter og diskussioner om vores yndlingsserier!

Andre populære titler: American Pie – Wie ein heißer ApfelkuchenOutlastGirlLucifer22 Jump StreetGame of ThronesVertigoBelleOut of the BlueOut ColdNU er det NUTrinity Seven: 7-nin no Masho TsukaiFood WarsBlack MirrorArifureta Shokugyou de Sekai SaikyouUnforgotten NightMimmiNU er det NUPowerWaterworldThe TenantBeautiful DisasterMechanic: ResurrectionBridge of SpiesShutter IslandRomeo and JulietNo Sudden MoveDarkest HourNakedUma Escolha Por AmorBridge of SpiesFace/OffWhiplashScream VIThe Little MermaidThe DaysUn beau matinYou Dont Mess with the ZohanThe Legend of Vox MachinaPlaymobil: The MovieThe White LotusFoyles WarThe MimicAbductionTwistedThe Hunger GamesChernobylBlack Adam