kinokvinder.dk

Bates Motel (TV Series 2013–2017)

Skuespillerne i TV-serien Bates Motel

Bates Motel er en amerikansk TV-serie, der blev sendt fra 2013 til 2017. Serien er baseret på den ikoniske film Psycho fra 1960, instrueret af Alfred Hitchcock. Bates Motel fungerer som en forløber til filmen og udforsker baggrunden og udviklingen af ​​karaktererne Norman Bates og hans mor Norma.

Vera Farmiga som Norma Louise Bates

Vera Farmiga spiller den komplekse rolle som Norma Louise Bates, Normans mor. Farmiga formår at give Norma en perfekt blanding af ømhed, beskyttelse og ustabilitet. Hendes skuespil er medrivende og hun lykkes med at fremstille Normas indre kamp mellem kærlighed til sin søn og sin mørke side.

Freddie Highmore som Norman Bates

Freddie Highmore spiller den ikoniske rolle som Norman Bates, den senere seriemorder. Hans yngre alder og uskyldige udseende skaber en uhyggelig kontrast til den mørke karakter, han gradvist udvikler sig til. Highmore formår at fange essensen af ​​Norman Bates og hans skønne skuespil er en af ​​hovedårsagerne til seriens succes.

Max Thieriot som Dylan Massett

Max Thieriot spiller rollen som Dylan Massett, Normans halvbror fra hans mors tidligere ægteskab. Dylan fungerer som den mere jordnære og rationelle karakter i serien. Thieriot leverer en solid præstation som den komplekse og relaterbare karakter, der har svært ved at balancere sin loyalitet over for sin mor og sin bror.

Nicola Peltz Beckham som Bradley Martin

Nicola Peltz Beckham spiller Bradley Martin, en af ​​seriens centrale kvindelige karakterer. Hun formår at skabe en dyb og medfølende præstation som en teenagepige, der kæmper med sine egne indre dæmoner. Hun øver en stærk indflydelse på Norman og er med til at forme hans karakterudvikling.

Olivia Cooke som Emma Decody

Olivia Cooke spiller rollen som Emma Decody, Normans klassekammerat og en af ​​hans tætte venner i serien. Cooke formår at bringe en perfekt balance mellem uskyld og mod hos sin karakter. Hendes nærvær i Normans liv skaber en lys og positiv kontrast til hans dystre fortid og fremtid.

Nestor Carbonell som Sheriff Alex Romero

Nestor Carbonell spiller rollen som Sheriff Alex Romero, byens sherif og en af ​​seriens mere mystiske karakterer. Carbonell formår at give sin karakter en aura af autoritet og mystik, der gør ham til en fascinerende figur i serien.

Kenny Johnson som Caleb Calhoun

Kenny Johnson spiller rollen som Caleb Calhoun, Normans biologiske far og en af ​​seriens mere skræmmende karakterer. Johnson formår at skabe en intens og uhyggelig præstation som den forstyrrede og farlige karakter, der har en skæbnesvanger indflydelse på Norman.

Ryan Hurst som Chick Hogan

Ryan Hurst spiller rollen som Chick Hogan, en excentrisk karakter, der bliver en central del af Normans liv. Hurst formår at give sin karakter en unik og underlig personlighed, der tilføjer en vis lethed og humor til serien.

Keenan Tracey som Gunner

Keenan Tracey spiller rollen som Gunner, Normans klassekammerat og en mindre karakterskabende figur i serien. Tracey formår at give sin karakter en autentisk og ærlig præstation, der tilføjer en ekstra dimension til Normans skoleliv og omgivelser.

Ian Tracey som Remo Wallace

Ian Tracey spiller rollen som Remo Wallace, en af ​​byens kriminelle og en mindre karakterskabende figur i serien. Tracey formår at give sin karakter en troværdig og autentisk præstation, der viser den dunkle og farlige underverden, som Norman forbinder sig med.

Aliyah OBrien som Regina

Aliyah OBrien spiller rollen som Regina, en af ​​seriens mindre karakterer, der er knyttet til den kriminelle underverden. OBrien formår at give sin karakter en mystisk og hemmelighedsfuld præstation, der tilføjer spænding og drama til serien.

Isabelle McNally som Madeleine Loomis

Isabelle McNally spiller rollen som Madeleine Loomis, en kvinde, der indgår i et forhold til Norman efter sin mors død. McNally formår at give sin karakter en følsom og sårbar præstation, der reflekterer den manipulerende og forstyrrede dynamik mellem Madeleine og Norman.

Kevin Rahm som Bob Paris

Kevin Rahm spiller rollen som Bob Paris, en af byens mere magtfulde figurer og en af seriens skurke. Rahm formår at give sin karakter en kynisk og manipulerende præstation, der skaber en konstant spænding og konflikt i serien.

Michael Eklund som Zane Morgan

Michael Eklund spiller rollen som Zane Morgan, en af ​​byens kriminelle og en mindre karakter i serien. Eklund formår at give sin karakter en frygtindgydende og farlig præstation, der tilføjer en intensitet til Normans forbindelse til den kriminelle verden.

Damon Gupton som Dr. Gregg Edwards

Damon Gupton spiller rollen som Dr. Gregg Edwards, en psykolog, der behandler Norman i løbet af serien. Gupton formår at give sin karakter en professionel og rolig præstation, der understreger den komplekse og forstyrrede psyke hos hovedpersonen.

Andrew Howard som Will Decody

Andrew Howard spiller rollen som Will Decody, Emmas far, der spiller en mindre rolle i serien. Howard formår at give sin karakter en autentisk og kærlig præstation, der viser den støtte og omsorg, Will har for sin datter.

Michael ONeill som Nick Ford

Michael ONeill spiller rollen som Nick Ford, en magtfuld figur i byen og en trussel mod Normans sikkerhed. ONeill formår at give sin karakter en kold og manipulerende præstation, der tilføjer en konstant frygt og spænding i serien.

Keegan Connor Tracy som Miss Blaire Watson

Keegan Connor Tracy spiller rollen som Miss Blaire Watson, en af ​​Normans lærere. Tracy formår at give sin karakter en afbalanceret og sympatisk præstation, der viser den støtte og omsorg, hun har for Norman.

Skuespillerne i TV-serien Bates Motel har hver især bidraget til at skabe en dyb og kompleks fortælling om Norman Bates opvækst og udvikling som seriemorder. Deres talent og engagement har skabt en uforglemmelig oplevelse for seerne, der har fulgt med i deres rejse gennem de fem sæsoner af serien.

Kilde: IMDB – All cast & crew

Overblik

Titel Bates Motel
Udgivelsesdato 18. marts 2013 (USA)
Oprindelsesland USA
Produktionsselskaber American Genre Film Archive
Kerry Ehrin Productions
Universal Television
Sprog Engelsk
Også kendt som Nhà Nghỉ Bates
Filminspilningssteder Horseshoe Bay, West Vancouver, British Columbia, Canada

Resmué

Bates Motel er en moderne forhistorie til den ikoniske film Psycho og giver et indblik i, hvordan Norman Bates psyke langsomt begynder at gå i opløsning i hans teenageår. Fans afslører den mørke og forvrængede baggrundshistorie om Norman Bates og hvor dybt kompleks hans forhold til hans mor, Norma, egentlig er.

Historien begynder med en fremstilling af Norman Bates som en almindelig ung mand. Mens serien skrider frem, giver Norma og Normans forhold os forståelse for, hvordan Norman er blevet den person, han er. Vi afsløres en detaljeret baggrundshistorie om Normas liv, og Normans psyke begynder langsomt at gå i opløsning længe inden begivenhederne i kælderen.

Efter hendes mands død flytter Norma Bates (spillet af Vera Farmiga fra The Conjuring Movie Series) og hendes teenage søn Norman (spillet af Freddie Highmore) til en ny by for at starte på en frisk. Norma køber endda et motel for at kunne tjene til livets ophold. Men efter at de er falder til ro, begynder de at opdage, at byen ikke er helt så stille som de først troede, og motellet de har købt, gemmer på sine egne hemmeligheder. Norman og Norma har også en særlig uhyggelig forbindelse, og der er noget ved Norman, der bare ikke er rigtigt. Baseret på filmen Psycho.

Fejl i Bates Motel: Seernes opdagelser af de absurde detaljer

At være en ivrig fan af en TV-serie kan involvere en dyb fordybelse i historien og karaktererne. Men nogle gange kan vi ikke undgå at lægge mærke til de særlige detaljer, der ikke helt passer sammen. I tilfældet med den populære TV-serie Bates Motel er seernes øjne skarpe og har ikke undgået nogle af de merkelige og morsomme fejl i serien. Lad os dykke ned i nogle af de sjove fejl, som seerne har opdaget og delt.

Kontinuitetsproblemer

En af de bemærkelsesværdige fejl, som serien lider af, er en opsigtsvækkende forskel i størrelse mellem ydersiden og indersiden af Bates-huset. Udefra ser huset betragteligt lille ud, med en forhave på ikke mere end 10 fod i bredden og hele huset på mindre end 25 fod i bredden og måske 30 fod i dybden. (Dette er omtrent størrelsen på 4 af deres hotelværelser). Og alligevel er mange af rummene indeni huset meget større end dette. Herremesterens soveværelse alene er mindst 30×30, og det er blot et rum på øverste etage, der omfatter en hvælvet trappe.

Uoverensstemmelse mellem lyd og billede

En anden morsom fejl, som seerne har bemærket, er en uoverensstemmelse mellem lyd og billede. Lyden af Normas bil er altid fra en dieselmotor, men bilen, en Mercedes 280 SE 4.5, er en benzin-drevet V8. Man kan kun forestille sig de underlige mekaniske rumsteringer, der finder sted for at få en benzinbil til at lave diesellyde. Mon Norma Bates er hemmeligt på spil som en bilopfinder?

Seernes opdagelser af disse fejl viser deres skarpsindige opmærksomhed på detaljer og deres evne til at finde humor i de absurditeter, der kan forekomme i TV-serier. Selvom det selvfølgelig er vigtigt for seriemagere at skabe en gennemtænkt og sammenhængende verden, er det også vigtigt for os som seere at have det sjovt og nyde showet, selv når der opstår disse sjove fejl. Så lad os fejre Bates Motel og dens charme, selv med alle disse skæve detaljer!

Andre populære titler: Killers of the Flower MoonThe Ice Age Adventures of Buck WildPopeye the SailorFast XEste País Não É Para VelhosOshi no Ko: Mein StarChristmas with YouThe Hunt for Red OctoberTerminator GenisysWhite CollarNational Treasure: Edge of HistoryCeataDaddys HomeRagnarokFriendsStick ItLucaMr. RobotBig TitsMorbiusPeter Pan & WendyThe King of ComedyNCIS: Los AngelesNCIS: Los AngelesThe ResidentRaiders of the Lost ArkBlueyApocalypse NowJingle Jangle: A Christmas JourneyThe VoidThe WitchSkamArcaneFUBARO Desconhecido do LagoIntergalacticSpider-Man: Een nieuw universumThe Girl with the Dragon TattooThe Lazarus ProjectStar Wars: Episode IX – The Rise of SkywalkerJunoKingsman: The Secret ServiceMascaCurveEternals13 MinutesUSA for Africa: We Are the WorldLegionDie Eisprinzen