kinokvinder.dk

Batman: The Animated Series (TV Series 1992–1995)

Medvirkende i TV-serien Batman: The Animated Series

TV-serien Batman: The Animated Series er en amerikansk animeret tv-serie, der blev sendt fra 1992 til 1995. Serien er kendt for sin mørke og atmosfæriske stil, samt for sin dybe historiefortælling, der har gjort den til en af de mest populære Batman-tilpasninger nogensinde.

Kevin Conroy som Batman

Kevin Conroy er kendt som stemmen bag Batman i TV-serien. Han har portrætteret den mørke ridder i hele 85 episoder fra 1992 til 1995. Conroys dybe og intense stemme blev synonymt med karakteren og er blevet anerkendt som en af de bedste Batman-skuespillere nogensinde.

Loren Lester som Robin

Loren Lester gav stemme til Robin, Batmans trofaste sidekick, i 30 episoder af TV-serien. Han formåede at bringe en ungdommelig energi og en alvorlig tone til karakteren, der balancerede perfekt med Batmans personlighed.

Efrem Zimbalist Jr. som Alfred Pennyworth

En anden bemærkelsesværdig skuespiller i Batman: The Animated Series var Efrem Zimbalist Jr., der gav stemme til Batmans trofaste butler, Alfred Pennyworth. Zimbalist formåede at give Alfred en blanding af elegance, snuhed og loyalitet, der gjorde ham til en af seriens mest elskede figurer.

Bob Hastings som Commissioner James Gordon

Bob Hastings portrætterede Commissioner James Gordon, Gothams politichef, i 48 episoder. Hans stemmeudtryk gav Gordon autoritet og dybde, og hans samarbejde med Batman var en central del af seriens historiefortælling.

Robert Costanzo som Detective Bullock

Robert Costanzo gav stemme til Detective Bullock, en hårdkogt og lidt korrupt politibetjent i Gotham City. Hans performance bragte karakterens underspillede humor og kompleksitet til live og bidrog til seriens realistiske portræt af byens kriminelle underverden.

Mari Devon som Summer Gleeson

Mari Devon var stemmen bag Summer Gleeson, en nyhedsvært og journalist i Gotham City. Hendes rolle som Summer var begrænset til 22 episoder, men hun tilførte karakteren en stærk og uafhængig personlighed.

Mark Hamill som The Joker

Mark Hamill, bedst kendt for sin rolle som Luke Skywalker i Star Wars, gav stemme til The Joker i 15 episoder af TV-serien. Hans mesterværkstolkning af den vanvittige skurk er blevet betragtet som en af de bedste nogensinde og har gjort ham til en hovedattraktion i Batman: The Animated Series.

Richard Moll som Two-Face

Richard Moll leverede stemmen for Two-Face, en af Batmans mest komplekse fjender. Molls nuancerede og dybe udtryk gav karakteren en følelsesladet og næsten tragisk dimension, der gjorde Two-Face til en af seriens mest mindeværdige skurke.

Lloyd Bochner som Mayor Hamilton Hill

Lloyd Bochner spillede borgmester Hamilton Hill i 9 episoder af TV-serien. Hans stemme gav karakteren autoritet og arrogance og introducerede publikum for en skygget side af Gotham Citys politiske system.

Arleen Sorkin som Harley Quinn

Arleen Sorkin gav stemme til Harley Quinn, den højlydte og farverige partner i kriminalitet til The Joker. Hendes præstation gav karakteren en legende personlighed og bidrog til hendes popularitet.

John Vernon som Rupert Thorne

John Vernon portrætterede skurken Rupert Thorne i 9 episoder af TV-serien. Han formåede at give karakteren en frygtindgydende og manipulerende tilstedeværelse, der gjorde ham til en væsentlig del af Batmans verden.

Adrienne Barbeau som Catwoman

Adrienne Barbeau var stemmen bag Catwoman i 8 episoder af Batman: The Animated Series. Hendes sexede og mysteriøse udtryk gav karakteren et ekstra lag af spænding og charme.

Brock Peters som Lucius Fox

Brock Peters gav stemme til Lucius Fox, en loyal medarbejder hos Wayne Enterprises og en allieret til Batman. Hans varme og autoritative præstation gjorde Fox til en vigtig støttefigur i serien.

Diane Pershing som Poison Ivy

Diane Pershing var stemmen bag Poison Ivy, en skurk med evner til at kontrollere planter og natur. Hendes skamløse og forførende udtryk tilføjede en ekstra dimension til karakteren og gjorde hende til en frygtet modstander for Batman.

Ingrid Oliu som Renee Montoya

Ingrid Oliu gav stemme til Renée Montoya, en dedikeret politibetjent i Gotham City Police Department. Med sin beslutsomhed og styrke bidrog hun til at skabe en mere mangfoldig og inklusiv verden i Batman: The Animated Series.

Paul Williams som The Penguin

Paul Williams gav stemme til The Penguin i 7 episoder af TV-serien. Hans unikke og karismatiske udtryk gjorde karakteren mindeværdig og tilføjede en ekstra dimension til seriens skurkeskare.

Neil Ross som forskellige biroller

Neil Ross var ansvarlig for flere biroller og stemmer i Batman: The Animated Series. Hans alsidighed og evne til at skabe forskellige karakterer bidrog til at bringe seriens verden til live.

Aron Kincaid som Killer Croc

Aron Kincaid gav sin stemme til Killer Croc, en farlig kriminel med egenskaber fra en krokodille. Han tilføjede en brutal og skræmmende dimension til karakteren, der gjorde ham til en frygtet fjende af Batman.

Batman: The Animated Series havde et imponerende ensemble af talentfulde skuespillere, der bidrog til seriens succes. Deres karakteristiske stemmer og præstationer hjalp med at skabe en unik og mindeværdig version af Batman-universet, der stadig elskes af fans over hele verden.

Overblik

Titel Batman: The Animated Series
Udgivelsesdato 5. september 1992 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Også kendt som Batman
Filmlokationer Warner Brothers Burbank Studios – 4000 Warner Boulevard, Burbank, Californien, USA
Produktionsselskaber DC Comics, Warner Bros. Animation, Warner Bros. Television

Resmué

I TV-serien Batman: The Animated Series kæmper den mørke ridder mod kriminalitet i Gotham City med lejlighedsvis hjælp fra Robin og Batgirl. Bruce Wayne, der er arving til Wayne-familiens formue, lever om dagen som en tilsyneladende overdådig playboy-millionær og samfundsborger, men om natten påtager han sig rollen som sin kamp-mod-kriminalitet alter-ego: den sorte korsfarer kendt som Batman.

I løbet af serien får Batman hjælp fra sine hjælpere Dick Grayson/Robin og Barbara Gordon/Batgirl samt politikommissær James Gordon i beskyttelsen af Gotham Citys gader mod en stor skare af kriminelle, vanvittige og ærkefjender.

Efter at milliardærerne Thomas og Martha Wayne blev skudt i Crime Alley, svor deres søn Bruce Wayne at hævne sine forældre ved at blive Gotham Citys hævner af natten: Batman. Kæmpende mod Gotham Citys værste kriminelle uden hvile er Batman den ene-mands-krig mod kriminalitet, der redder sin by fra evig fortabelse.

Fejl i Batman: The Animated Series, som seerne har opdaget

Velkommen til en sjov og underholdende gennemgang af nogle af de fejl, som seerne har opdaget i den klassiske TV-serie Batman: The Animated Series. Selvom serien er elsket af mange, har den ikke sluppet for nogle små sjuskede øjeblikke. Lad os dykke ned i disse fejl og have det sjovt med dem!

I Am Batman…and I Cant Swim!

Vent lige et øjeblik! Hvordan i Gotham City kan Batman være bange for vand? Han er den ultimative superhelt, der klarer sig godt i enhver situation. Men desværre ser det ud til, at vores Caped Crusader lider af hydrofobi i denne serie. Der er flere episoder, hvor Batman enten undgår vand som pesten eller ender i alvorlige problemer, når han bliver våd. Måske skal han tage nogle svømmetimer i Batcave?

Robin, hvor er du?

Vi ved alle, at Batman ikke kun er en ensom kæmper for retfærdighed – han har en sidekick ved sin side, nemlig den unge Robin. Men nogle gange ser det ud til, at Robin næsten er en åndelig sidekick i stedet for en fysisk tilstedeværelse. I visse øjeblikke kan det virke som om, at Robin har evnen til at forsvinde i det blå. Han er der i én scene, og i næste øjeblik er han pist væk! Måske har han fået fat i Batmans usynligheds-kappe?

Batman og hans magiske boksehandsker

Okay, vi ved, at Batman er en dygtig kampsportsudøver og en mester i nærkamp. Men vi må være klar over, at hans boksehandsker er blevet opgraderet til magisk status. I flere episoder kan vi se Batman uddeling slag og spark, og når han rammer sine modstandere, går de ned som fluer! Måske gemmer der sig en skjult tryllestav i hans handsker? Det er da godt, at Batman ikke deltager i boksekampe uden for Gotham City!

Bruce Waynes konstante make-up

Det er ingen hemmelighed, at Bruce Wayne, Batmans alter ego, er en velhavende forretningsmand med et perfekt udseende. Men har du nogensinde lagt mærke til, at hans make-up altid sidder fejlfrit? Uanset hvor mange gange han slås eller kæmper som Batman, forbliver hans ansigt perfekt upåvirket. Enten har han en ufattelig imponerende make-up artist, eller også er han virkelig velsignet med et ansigt, der aldrig smudser til. Det er da ren magi!

Så der har du det – nogle af de sjove fejl, som seerne har opdaget i Batman: The Animated Series. Det er altid sjovt at finde disse små pudsigheder i en ellers fantastisk serie. Lad os bare håbe, at Batman ikke tager disse fejl personligt, ellers risikerer vi at få ham på besøg i nattens mulm og mørke!

Andre populære titler: Zum Glück geküsstLolaContactAnother LifeThe GuestDear Zachary: A Letter to a Son About His FatherElena of AvalorThe PropositionThe EdgeBir Küçük Gün IsigiGaslightThe Last of UsKrønikenAvatar: The Way of WaterHard Knocks in Season: The Arizona CardinalsAirVagabonderne paa BakkegaardenAvatar: The Way of WaterAlexanderThe HostCmon Cmon28 Days HauntedDemolidorRobin Hood: Prince of ThievesVagabonderne paa BakkegaardenLove AgainThe Legend of TarzanClerksThe Motorcycle DiariesThe Last KingdomDelivery ManRitualulMotherless BrooklynThe Dawn WallBarryRosalindeO Rei de Staten IslandAquaman and the Lost KingdomWhat Women WantMad God“Nikolaj og Julie” Episode 10Mortal KombatBarbarerThorDead Man DownGilmore GirlsFatal Injections