kinokvinder.dk

Battlestar Galactica (TV Series 1978–1979)

De medvirkende i TV-serien Battlestar Galactica

Battlestar Galactica er en populær amerikansk science fiction TV-serie, der blev sendt fra 1978 til 1979. Serien blev skabt af Glen A. Larson og blev hurtigt en stor succes, der tiltrak et bredt publikum. Serien følger eventyrerne af rumskipet Battlestar Galactica, der forsøger at finde en ny hjemplanet for menneskeheden efter deres oprindelige planet blev ødelagt af robotrace kaldet Cylons.

Hovedrolleindehavere

  • Lorne Greene som Adama: Lorne Greene spillede rollen som Commander Adama, lederen af Battlestar Galactica. Han var en erfaren skuespiller kendt for sin rolle som Ben Cartwright i western-serien Bonanza.
  • Richard Hatch som Captain Apollo: Richard Hatch portrætterede rollen som Captain Apollo, Adamas søn og en af hovedfigurerne i serien. Han var også en vigtig del af det senere Battlestar Galactica genstart fra 2004.
  • Dirk Benedict som Lieutenant Starbuck: Dirk Benedict spillede den charmerende og karismatiske Lieutenant Starbuck, en af Battlestar Galacticas mest berømte piloter.
  • Herbert Jefferson Jr. som Lieutenant Boomer: Herbert Jefferson Jr. portrætterede rollen som Lieutenant Boomer, en anden talentfuld pilot om bord på skibet.
  • John Colicos som Count Baltar: John Colicos spillede den komplekse skurkerollen som Count Baltar, der havde forrådt menneskeheden og samarbejdede med Cylons.
  • Maren Jensen som Lieutenant Athena: Maren Jensen spillede rollen som Lieutenant Athena, en pilot og Apollos kæreste i serien.
  • Noah Hathaway som Boxey: Noah Hathaway spillede rollen som Boxey, en ung dreng, der mistede sin familie og blev taget under vingerne af Adama og besætningen.
  • Laurette Spang som Cassiopeia: Laurette Spang spillede rollen som Cassiopeia, en af ​​Galacticas koloniale kvinder og en ven af Boomers.
  • Tony Swartz som Flight Sergeant Jolly: Tony Swartz portrætterede rollen som Flight Sergeant Jolly, en dygtig pilot om bord på skibet.
  • Terry Carter som Colonel Tigh: Terry Carter spillede rollen som Colonel Tigh, en betroet officer og ven af Adama.
  • David Greenan som Omega: David Greenan spillede rollen som Omega, en tekniker og en del af Galacticas besætning.
  • Anne Lockhart som Lieutenant Sheba: Anne Lockhart portrætterede rollen som Lieutenant Sheba, en talentfuld pilot og Apollos anden kærlighedsinteresse.
  • Sarah Rush som Rigel: Sarah Rush spillede rollen som Rigel, en medicinsk assistent om bord på Battlestar Galactica.
  • John Dullaghan som Dr. Wilker: John Dullaghan portrætterede rollen som Dr. Wilker, en dygtig læge og forsker om bord på skibet.
  • George Murdock som Dr. Salik: George Murdock spillede rollen som Dr. Salik, en erfaren læge og rådgiver for Adama.
  • Ed Begley Jr. som Flight Sergeant Greenbean: Ed Begley Jr. portrætterede rollen som Flight Sergeant Greenbean, en pilot og en del af Galacticas besætning.
  • Bruce Wright som 1st Lt. Guard: Bruce Wright spillede rollen som 1st Lt. Guard, en soldat, der var ansvarlig for sikkerhed om bord på skibet.
  • Larry Manetti som Giles: Larry Manetti spillede rollen som Giles, en mekaniker om bord på Battlestar Galactica.

Alle skuespillere bidrog til at give liv til deres karakterer og skabe en unik atmosfære i serien Battlestar Galactica. Deres præstationer fik seerne til at føle sig engageret og forbundet med fortællingen på skærmen. Selv om serien kun varede i et år, har den haft en betydelig indflydelse på science fiction-genren og har en dedikeret fandom, der stadig holder serien i høj kurs.

Overblik

Titel Kampstjernen Galactica
Udgivelsesdato 17. september 1978 (USA)
Oprindelsesland USA
Også kendt som Kampfstern Galactica
Optagelsessteder Red Rock Canyon State Park – Highway 14, Cantil, Californien, USA
Produktionsselskaber Glen A. Larson Productions, Universal Television

Resmué

TV-serien Battlestar Galactica handler om en gruppe mennesker på flugt efter at have mistet deres hjem og kolonier i et brutalt angreb fra robotrace Cylonerne. Under ledelse af Commander Adama tager de på en desperat søgen efter den legendariske planet Jorden.

Efter deres kolonier bliver angrebet og ødelagt af Cylon-imperiet, drager en stor gruppe menneskelige flygtninge ud i universet i 220 skibe for at finde et nyt hjem. Flåden føres af Commander Adama i krigsskibet Battlestar Galactica. Hver dag er en kamp for overlevelse, mens Cylonerne forfølger dem gennem stjernerne med det formål at udrydde dem.

De tolv menneskelige koloniers ledere gør klar til at indgå en fredstraktat med deres dødelige fjender, Cylon-imperiet. På aftenen før ceremonien svigter Cylonerne traktaten og ødelægger størstedelen af kolonierne og hele deres flåde. Under kommando af Commander Adama fører kampstjernen Galactica de tilbageværende koloniske skibe ud i rummet og leder efter en tabt trettende koloni, som viser sig at være Jorden. Undervejs møder kolonierne forskellige racer, både venlige og fjendtlige, den legendariske menneskelige krigerkommandør Cain og planeten Kobol, moderplaneten for alle kolonierne. Imens forfølger Cylonerne – under kommando af den menneskelige forræder Count Baltar – tæt denne flygtende flåde gennem universet.

I en fjern galakse har tolv planeter beboet af stammer af mennesker været i krig med den robotiske fremmede race, Cylon-imperiet, i et årtusind. Det er yahren 7341 i de tolv koloniers måleredskaber, og en fredstraktat skal underskrives – en traktat, der viser sig at være et skalkeskjul for det største angreb i galaktisk krigsførelses historie. Med deres forsvarsskibe ødelagt og deres hjemverdener udslettet, samler de tolv stammer sig om deres tilbageværende krigsskib, kampstjernen Galactica, og går om bord i alle de forskellige stjernefarkoster, der vil kunne bære dem, mens deres leder, Commander Adama, søger efter den ene planet, der vil beskytte menneskeheden mod Cylonernes plyndringer – en planet kaldet Jorden. Mens deres rejse fortsætter, forfølges denne flygtende flåde tæt af Cylon-styrkerne under kommando af den menneskelige forræder Count Baltar.

Fejl i TV-serien Battlestar Galactica, opdaget af seere

Fejl i kontinuitet

I Battlestar Galactica er der flere sjove fejl, der er blevet opdaget af nøje observante seere. En af disse fejl handler om tidsmåling hos menneskene. Ifølge trivia-siden i serien skulle micron svare til sekund, centon til minut, og centar, secton, sectar og yahren skulle svare til henholdsvis time, uge, måned og år. Men det sjove er, at ordet centon ofte bruges i sammenhænge, hvor det umuligt kan betyde et minut. For eksempel siger de ting som Han burde have været i seng for centons siden eller En rute, der vil føre os centons væk fra vores vej.

En anden sjov kontinuitetsfejl handler om medlemmerne af rådet. I den første episode bliver medlemmerne valgt, men hver gang vi ser rådet efterfølgende, er der forskellige medlemmer. Måske er der bare mange politiske intriger på Battlestar Galactica!

Miscellaneous

Ud over kontinuitetsfejlene er der også nogle sjove detaljer, der er blevet bemærket af seerne. For eksempel er der en fejl med den strategi, som Cylonerne bruger i slagene. De sværmer altid ned mod deres mål i en lige række, en efter en. Men på den grønne radar ser vi altid, at de nærmer sig fra en bred front uanset deres faktiske formation. Måske bruger Cylonerne kun den samme maleri-kunstner til at lave alle deres radarbilleder!

Der er også en fejl med Gemini Freighter, som skulle have været fyldt med folk fra Gemini, som fulgte Gemini-religionen og talte Gemini-sproget. Denne skib forlod imidlertid Gemini under exodus. Men i Murder on the Rising Star siger Cella, at begge var på Caprica under angrebet. Måske havde Gemini-kopi-maskinen ikke flere flyer, der sagde, at de flyttede!

Endelig er der en sjov bemærkning om T.S.S. Rising Star og L.S.S. Rising Star. Uri kommer fra en af ​​de elleve andre planeter, og det giver mening at se ham forlade Jolly neden under dæk, hvor der står L.S.S. Rising Star på væggen. Men i The Long Patrol nævner Athenas computer det som T.S.S. Rising Star og laver dermed skibet om til Taura. Måske er dette et eksempel på en forvirret AI (kunstig intelligens)!

Andre populære titler: JudyHereafterBatman: Death in the FamilyDarklandSimon Talbots Sketch ShowStar gegen die Mächte des BösenYou PeopleSpyYoungerGame NightSpyDer Kaufhaus CopBeckScaramoucheDe dyre pigerSex/LifeDoctor WhoMandingoInterviu cu un vampir: Cronicile vampirilorDescendantsThe Summer I Turned PrettyHis Dark MaterialsAnnapolisBank of DaveThe IntouchablesClanul SopranoPalmerAn American PickleSnowfallEye in the SkyThe SinnerOnly God ForgivesPam & TommyKnock at the CabinThe SinnerThe KingdomBlack SheepI Believe in SantaVacanță criminală 2Fantastic FourThe Age of AdalineStar Wars: Episode IV – A New HopeThe Love BoatVagabonderne paa BakkegaardenLeonardoFar til fire og onkel SofusImpractical JokersØrkenens sønner – En storm i et glas vandTop Gun