kinokvinder.dk

Bergerac (TV Series 1981–1991)

De medvirkende i TV-serien Bergerac

Den britiske TV-serie Bergerac blev sendt fra 1981 til 1991 og var en populær krimiserie om politimanden Jim Bergerac, der arbejdede på den fiktive kanalø Jersey. Serien blev kendt for sin spændende handling og de mange interessante karakterer. Her er en liste over de medvirkende skuespillere og deres roller i serien:

John Nettles som Jim Bergerac

John Nettles spillede den centrale rolle som Jim Bergerac i alle 87 episoder af serien. Jim Bergerac var en dedikeret politimand med en broget fortid, der løste forbrydelser på Jersey. Nettles gjorde en fantastisk indsats som Bergerac og blev en af seriens mest ikoniske figurer.

Terence Alexander som Hungerford

Terence Alexander spillede rollen som Hungerford i 85 episoder af Bergerac. Hungerford var en venlig og hjælpsom pub-ejer, der fungerede som en slags mentor for Jim Bergerac.

Sean Arnold som Crozier

Sean Arnold spillede rollen som Crozier i 72 episoder af serien. Crozier var Jim Bergeracs chef og en erfaren politimand, der hjalp Bergerac med at opklare sagerne på Jersey.

Mela White som Diamante Lil

Mela White spillede rollen som Diamante Lil i 40 episoder af serien. Diamante Lil var en farverig karakter og en tidligere prostitueret, der blev venner med Jim Bergerac og hjalp ham med sine kontakter.

Louise Jameson som Susan Young

Louise Jameson spillede rollen som Susan Young i 35 episoder af Bergerac. Susan Young var en dygtig advokat og Jims tidligere kæreste, der dukkede op i flere af episoderne og spillede en vigtig rolle i Bergeracs liv.

David Kershaw som Ben Lomas

David Kershaw spillede rollen som Ben Lomas i 35 episoder af serien. Ben Lomas var en repræsentant for skattemyndighederne og blev ofte involveret i Bergeracs efterforskning.

John Telfer som Willy Pettit

John Telfer spillede rollen som Willy Pettit i 34 episoder af Bergerac. Willy Pettit var Jims arbejdskammerat ved politiet og en loyale ven, der hjalp ham i mange af hans sager.

Nancy Mansfield som Peggy Masters

Nancy Mansfield spillede rollen som Peggy Masters i 34 episoder af serien. Peggy Masters var en journalist og en af Jim Bergeracs tætteste allierede i opklaringen af forbrydelserne på Jersey.

Deborah Grant som Deborah

Deborah Grant spillede rollen som Deborah i 31 episoder af Bergerac. Deborah var Jims forlovede og senere kone, der støttede ham i hans arbejde.

Annette Badland som Charlotte

Annette Badland spillede rollen som Charlotte i 29 episoder af serien. Charlotte var en veterinær og en af Jims tidligere kærester, der dukkede op i flere af episoderne.

Geoffrey Leesley som Det. Con. Wilson

Geoffrey Leesley spillede rollen som Det. Con. Wilson i 17 episoder af Bergerac. Det. Con. Wilson var en politimand og en af Jims kolleger ved politiet på Jersey.

Jolyon Baker som DC Barry Goddard

Jolyon Baker spillede rollen som DC Barry Goddard i 15 episoder af serien. DC Barry Goddard var en ung efterforsker og et nyt medlem af politistyrken på Jersey.

Lindsay Heath som Kim Bergerac

Lindsay Heath spillede rollen som Kim Bergerac i 11 episoder af Bergerac. Kim Bergerac var Jims ekskone og moderen til deres datter.

Cécile Paoli som Francine

Cécile Paoli spillede rollen som Francine i 10 episoder af serien. Francine var receptionist på politistationen og en ven af Jim Bergerac.

Thérèse Liotard som Danielle

Thérèse Liotard spillede rollen som Danielle i 9 episoder af Bergerac. Danielle var en tidligere elsker af Jim Bergerac og en af hovedmistænkte i flere af sagerne.

Tony Melody som Chief

Tony Melody spillede rollen som Chief i 9 episoder af serien. Chief var politimesteren på Jersey og Jims overordnede.

Celia Imrie som Marianne

Celia Imrie spillede rollen som Marianne i 8 episoder af Bergerac. Marianne var en fransk kvinde og en af Jims romantiske forbindelser.

Jonathan Adams som Dr. LeJeune

Jonathan Adams spillede rollen som Dr. LeJeune i 8 episoder af serien. Dr. LeJeune var en retsmedicinsk ekspert og hjalp Jim Bergerac med at opklare forbrydelserne.

Serien Bergerac blev skabt af Robert Banks Stewart og fangede seernes interesse med sin spændende handling og det unikke miljø på den kanalø Jersey. Skuespillerne formåede at bringe karaktererne til live og gøre dem mindeværdige for seerne. Serien fortsatte med at være populær i hele sin niårige kørsel og sikrede sig en plads i TV-historien.

Overblik

Titel Bergerac
Udgivelsesdato 17. oktober 1981 (USA)
Oprindelsesland Storbritannien og Australien
Sprog Engelsk
Også kendt som Бержерак
Optagelsessteder Windward House, Le Mont Sohier, St Brelade, Jersey, Channel Islands (Charlie Hungerfords hus – Serie 2-9)
Produktionsselskaber British Broadcasting Corporation (BBC)7 Network

Resmué

TV-serien Bergerac følger historien om Jim Bergerac, en dedikeret og ikke altid konventionel efterforsker, der er tidligere alkoholiker og fraskilt far til en ung datter. Han foretrækker at gøre tingene på sin egen måde, hvilket ikke altid falder i god jord hos hans chef.

Serien foregår på øen Jersey og blev produceret af den britiske tv-station BBC i samarbejde med Seven Network i Australien. Den blev først sendt på BBC1 og har John Nettles i hovedrollen som Detective Sergeant Jim Bergerac.

Forskellige fejl i TV-serien Bergerac, der fik seerne til at grine

Glemt solbrændt næse

I en af episoderne fik vi et godt grin, da vi opdagede, at hovedpersonen, Jim Bergerac, havde en solbrændt næse i scener, der skulle foregå om vinteren i snevejr. Det ser ud til, at selvom han kan opklare de mest komplicerede kriminalgåder, glemmer han at beskytte sig mod solen.

Forsvindende tatovering

I en anden episode kunne vi ikke lade være med at lægge mærke til, at Bergeracs karakter pludselig havde en tatovering på sin overarm. Nu er der jo ikke noget galt i at have en tatovering, men det sjove var, at tatoveringen forsvandt som dug for solen i de efterfølgende episoder. Måske havde han bare været til en midlertidig fest og fortrudt det dagen efter?

Magisk telefonoplader

I en tredje episode opdagede vi, at Bergerac virkelig havde fat i den lange ende, når det kom til at oplade sin telefon. I én scene er hans telefon i 100% opladet tilstand og i næste scene, som foregår få øjeblikke senere, er batteriet pludselig dødt. Det må da være den mest effektive måde at bruge en mobiltelefon på – lige som man tænker, at man kan have brug for den, så er den pludselig død!

Usynlig cykelhjelm

En af de mere morsomme fejl, vi bemærkede, var i en scene, hvor Bergerac cykler rundt på sin trofaste tohjulede følgesvend. Lige med undtagelse af én scene, hvor han pludselig skifter fra at have cykelhjelm på til at være helt uden – som om hans hår skulle pustes lidt igennem på vejen. Enten er cykelhjelme alt for varme, eller også har han en magisk evne til at beskytte sit hoved uden hjælpemidler.

Rumrejse til Jersey

I den sidste episode, der virkelig fik os til at grine, oplevede vi, at Bergerac tog på en lynhurtig rumrejse til Jersey. Scenen startede i lufthavnen i Frankrig, og blot et øjeblik efter landede han på øen Jersey. Det må være en ny form for teleportation, som vi desværre ikke kan bruge på vores næste ferieplanlægning.

Andre populære titler: Misiune: Imposibilă IIIWest Side StoryContinuumTerrifierThe OutsiderStille dage i ClichyNopeJumanji: Welcome to the JungleGirlHappinessTourism Australia: Dundee – The Son of a Legend Returns HomeWerner – Beinhart!BamseJerichoKajillionaireBullet TrainCat BallouTop BoyThe Walking DeadKojakReacherWarGamesAdventures in BabysittingYou PeopleLast ChristmasDuelo de AssassinosAll RiseThe IntruderThe GloryBedragCalvaryAlienGiftedLuciferBeasts of No NationNext of KinShin GodzillaStøv for Alle PengeneThe Invisible ManGladiatorMahô shôjo Madoka magika: Puella Magi Madoka MagicaKingsman: The Golden CircleMultă baftă, Leo Grande!The GameTiny Pretty ThingsLéon: The ProfessionalThe ResidentThe Way of the Dragon