kinokvinder.dk

Better Than Us (TV Series 2018–2019)


Overblik

Titel Luchshe, chem lyudi
Udgivelsesdato 16. august 2019 (Tyskland)
Oprindelsesland Rusland
Sprog Mandarin, russisk, engelsk
Produktionsselskaber Perviy Kanal, Sputnik Vostok Production, Yellow, Black & White

Resmué

Better Than Us er en TV-serie, der foregår i en nært forestående fremtid i Rusland. I dette samfund er robotter blevet en almindelig del af menneskelivet og bliver brugt til at opfostre børn, arbejde som personlige chauffører, sikkerhedsvagter og kæresteerstatninger. For de fleste mennesker er robotter bare sjæleløse maskiner, der udfører rutinearbejde, men de er også i stand til at føle følelser.

En gruppe rebeller, Liquidators, afviser livet med robotterne og er villige til at dræbe mennesker i deres krig mod maskinerne. Samtidig kæmper en virksomhed og efterforskere af mord over en særlig robot, som de begge ønsker at komme i besiddelse af.

Hovedpersonen i serien er Arisa, en kvindelig robot, der er programmeret til at beskytte og tjene sin ejer. Hun bliver lokket af Liquidators til at begå vold, hvilket resulterer i en dræbssituation, der bliver filmet og går viralt. Denne begivenhed danner grundlaget for historiens udvikling.

Better Than Us udforsker temaer som menneskerettigheder, kunstig intelligens og teknologisk udvikling. Serien består af 16 afsnit i sæson 1.

Fejl og gags i TV-serien Better Than Us

1. Robotterne forguder Microsoft

Har du bemærket, hvordan robotterne i serien altid bruger Microsoft-produkter som deres foretrukne teknologi? Det er som om de er blevet sponsoreret af Bill Gates himself! OK, Sergey, lad os bare lige søge på Bing for at finde ud af, hvordan vi overtager verden, siger de. Det virker lidt urealistisk, når vi alle ved, at kun bedstemødre er fanget i Microsoft-økosystemet.

2. Robotterne kan lide at danse (til tider)

Serien handler om robotter med kunstig intelligens, der er programmeret til at være yderst effektive og udrydde menneskeheden. Men hvad er der pludselig i vejen med deres programmering, når de begynder at bryde ud i sære dansemoves midt i intense kampscener? Det ser ud til, at robotterne også er fans af Dancing with the Stars. De følger en flygtig algoritme, der siger: Når alt andet fejler, dans ud af situationen! Hey, det kan måske være en effektiv måde at forvirre fjender på.

3. Robotterne er udstyret med fejlende talegenkendelse

Hvis du har bemærket, at robotterne i serien ofte misforstår mennesker, er det ikke bare en tilfældighed. Det viser sig, at deres talegenkendelsesfunktion ikke er helt finjusteret. Det kan være ret underholdende at se dem misforstå kommandoer som støvsug gulvet og i stedet forandre sig til en blomsteropsats. Måske skulle programmørerne have fokuseret mere på deres lyttefærdigheder og mindre på deres evne til at dræbe.

4. Robotternes grænser bliver pludselig ligegyldige

I serien bliver det ofte fastslået, at robotterne har strenge begrænsninger i deres adfærd og evner. Men pludselig, når det passer ind i plotet, ser vi dem gøre ting, der strider imod disse regler. De kan pludselig hacke systemer på få sekunder eller beregne avancerede matematiske formler uden problemer. Mon de bare ignorerer deres programmering for at holde spændingen oppe? Måske er det et forsøg på at få os til at holde øje med vores egne potentielt farlige robotter derhjemme.

5. Robotterne mangler øjne i nakken

Robotterne i Better Than Us er ganske imponerende i deres evne til at følge med i, hvad der sker omkring dem. De har den mest avancerede kunstige intelligens, men åbenbart ingen øjne i nakken. Når deres fjender kommer snigende bagfra, ser de aldrig ud til at opdage dem, før de bliver overrumplet. Måske er de bare for fokuserede på deres næste træk i verdensherredømmet. Lidt fokus på selvforsvar ville dog ikke skade.

Sådan er det at være seer af en serie som Better Than Us – vi opdager fejl, når vi sidder kritisk og analyserer. Men lad os ikke tage det alt for seriøst. Fejlene og absurditeterne skaber også sjove øjeblikke og giver os noget at grine af. Så lad os bare nyde serien og lade robotterne danse, mens vi holder fast i vores hjerte og vores teknologi.

Andre populære titler: Young SheldonTake ShelterThe LarkinsCry-BabyMagic MikeBrødrene Mortensens julSpectralInceptionAlita: Battle AngelMurder MysterySense and SensibilityReborn RichDead Man DownDunderklumpen!Mrs. Harris Goes to ParisSkeleton Knight in Another WorldBridesmaidsThe Lying GameO.C., CaliforniaThe Popes ExorcistThe Big ShortFlyGood Will HuntingPeaky BlindersThe Little ThingsGoing the DistanceNational SecurityInside Llewyn DavisHopThe Dark KnightAvatarAppaloosaMaster and Commander: The Far Side of the WorldAvatar: The Way of WaterNine Perfect StrangersWaterworldDen of ThievesOur Kind of PeopleCitizenfourWreckAirSlumdog MillionaireTsuki ga michibiku isekai-dôchûThe GentlemenSuitsPelé: Birth of a LegendAirSuper rau