kinokvinder.dk

Bonanza (TV Series 1959–1973)

De medvirkende i TV-serien Bonanza

Top cast

Lorne Greene som Ben Cartwright – medvirkede i 430 episoder fra 1959 til 1973.

Michael Landon som Joseph Little Joe Cartwright – medvirkede også i 430 episoder fra 1959 til 1973.

Dan Blocker som Eric Hoss Cartwright – medvirkede i 415 episoder fra 1959 til 1972.

Pernell Roberts som Adam Cartwright – medvirkede i 202 episoder fra 1959 til 1965.

Andre medvirkende

Bill Clark som Townsman – medvirkede i 141 episoder fra 1959 til 1973.

Victor Sen Yung som Hop Sing – medvirkede i 108 episoder fra 1959 til 1973.

Ray Teal som Sheriff Roy Coffee – medvirkede i 99 episoder fra 1960 til 1972.

Martha Manor som Townswoman – medvirkede i 98 episoder fra 1960 til 1972.

David Canary som Candy Canaday – medvirkede i 90 episoder fra 1967 til 1973.

Bob Miles som Townsman – medvirkede i 76 episoder fra 1959 til 1968.

Bing Russell som Deputy Clem Foster – medvirkede i 59 episoder fra 1961 til 1972.

Mitch Vogel som Jamie Hunter Cartwright – medvirkede i 48 episoder fra 1968 til 1973.

Grandon Rhodes som Dr. J.P. Martin – medvirkede i 26 episoder fra 1960 til 1967.

Hal Burton som Townsman – medvirkede i 25 episoder fra 1965 til 1973.

Troy Melton som Gunman – medvirkede i 23 episoder fra 1959 til 1972.

Bruno VeSota som Bartender – medvirkede i 21 episoder fra 1961 til 1968.

Roy Engel som Dr. Paul Martin – medvirkede i 18 episoder fra 1959 til 1970.

Harry Holcombe som Dr. J.P. Martin – medvirkede i 16 episoder fra 1969 til 1972.

Bonanza var en amerikansk TV-serie, der blev sendt fra 1959 til 1973. Serien blev skabt af David Dortort og Fred Hamilton (ikke krediteret). Bonanza var en af de længst kørende TV-serier i amerikansk historie og blev et populært ikon for western-genren. Serien fokuserede på familien Cartwrights, der ejede stor ranch i Nevada i 1860erne.

Bonanza var en ensemble-serie, hvor hver af de medvirkende havde en afgørende rolle. Lorne Greene spillede familieoverhovedet Ben Cartwright, der var en velhavende og klog mand, som opdrog sine tre sønner på ranchen. Michael Landon spillede den yngste søn, Joseph Little Joe Cartwright, der var impulsiv og charmerende. Dan Blocker spillede den store og stærke Eric Hoss Cartwright, der ofte blev portrætteret som en blid kæmpe. Pernell Roberts spillede den ældste søn, Adam Cartwright, der var den mest intellektuelle og reflekterende af brødrene.

Udover Cartwright-familien omfattede Bonanza også andre karakterer som Townsman, Hop Sing, Sheriff Roy Coffee, Candy Canaday og mange flere. Disse karakterer tilføjede dybde og forskellige perspektiver til serien, hvilket gjorde den mere interessant og underholdende.

Med dens rige karakterer og spændende historier gav Bonanza seerne en unik oplevelse af livet i det vilde vesten. Serien blev godt modtaget af både kritikere og seere og er stadig i dag en af de mest ikoniske og elskede TV-serier nogensinde.

Overblik

Titel Bonanza
Udgivelsesdato 12. september 1959 (USA)
Oprindelsesland USA
Også kendt som Ponderosa
Filmningssteder Spahn Ranch, Chatsworth, Los Angeles, Californien, USA
Produktionsselskab National Broadcasting Company (NBC)

Resmué

TV-serien Bonanza følger Ben Cartwright og hans sønners vilde vestlige eventyr, mens de driver og forsvarer deres ranch i Nevada og samtidig hjælper det omkringliggende samfund.

Cartwright-familiens Ponderosa Ranch, der strækker sig over tusind kvadratmil, er beliggende i nærheden af Virginia City, Nevada, hvor Comstock Silver Lode var placeret, under og efter borgerkrigen. Hver af de tre sønner er født af en forskellig kone til Ben, men ingen af mødrene er længere i live.

Eventyrene er typiske for det vilde vesten, med masser af personlige forhold og problemer indblandet.

– redigeret af Rob

De sjove fejl i TV-serien Bonanza

Mange seere har med skarpt øje opdaget nogle små sjove fejl i den populære TV-serie Bonanza, der kan få ethvert nostalgisk smil frem på læberne. Lad os dykke ned i fejlene og se, hvad der har fået seerne til at grine.

Fejl i kontinuitet

Selvom flere af hovedpersonerne bliver skudt og såret flere gange i løbet af serien, er der ingen synlige ar eller arret hud, når de vises delvist uden tøj. Måske er de bare heldige, eller også har de fået adgang til nogle fantastiske tidlige versioner af armlægning.

Forkerte opfattelser af fejl

I hver episode havde hver karakter, der bar våben, en pistolbælte uden løkker til patroner. Serien foregår under den amerikanske borgerkrig, hvor pistoler brugte kapselbaseret ammunition uden metalklodser. Så nej, der var faktisk ingen brug for patronløkker, fordi pistolerne var moderne!

Faktisk bar Ben en Remington Model 1875 Army revolver, og Adam, Hoss og Little Joe bar alle Colt Model 1873 Single Action Army-revolvere. De kan alle ses laste patroner i deres våben i mange episoder.

Diverse fejl

I mange scener, hvor våben bruges, hvis du kigger på løbene på revolverne, har de fleste ikke huller til løb. Muzzlerne er massivt, hvilket vidner om, at de blot er rekvisitter uden funktion.

Anakronismer

Allerede i introen til den første sæson kan man se Cartwright-familien galoppere på heste på en grusvej, der tydeligt viser spor efter lastbilen, der bærer kameraet foran dem. Måske havde de et hidtil ukendt tidligt møde med en tidsmaskine?

Selvom historien i Bonanza begynder i 1859 i Nevada, er tøjet, som rollebesætningen bærer, uundgåeligt fra det 20. århundrede. Bæltestropper på mænds bukser og jeans blev først moderne mange årtier senere.

En gulvmodel hjuls-slotmaskine i saloon blev først bygget i 1896, mens frisurerne, som alle karaktererne havde, var mere i tråd med 1900-tallet end 1800-tallet.

Fejl i geografien

De ture til Virginia City og tilbage ville tage 8-12 timer, da både Virginia City og Ponderosa-ranchen ligger i bjergene syd for Reno, Nevada. På grund af de kraftige snefald ved Lake Tahoe ville sådanne ture være stort set umulige om vinteren. Så ingen hurtige ture ind til byen!

Cartwright-familien vises gentagne gange i samarbejde med sheriffen i Virginia City eller hans stedfortræder. Virginia City er (og var) hovedbyen i Storey County. Baseret på Ponderosa-kortet vist i serien, ville ingen af Cartwright-familiens ejendomme være placeret i Storey County, men været fordelt mellem Ormsby County (nu Carson City), Washoe County (hvor Reno er hovedby) og Douglas County (hvor Minden er hovedby).

Andre populære titler: Tatăl a patru copii: Înapoi acasăDC League of Super-PetsUntouchableSeraph of the EndAquaman and the Lost KingdomThirteen DaysDoc MartinTop BoyGoneBarryFollow MeBlack Panther: Wakanda ForeverJack Reacher: Never Go BackOld BoyAvatar: The Way of WaterThe OfficeThe Family ManRentThe Terminal ListRunaway BrideDrivenThe Holiday13 MinutesShamelessJurassic World DominionPretty Hard CasesInvictusHvide SandeDie Unglaublichen 2The CovenantDer Baby-Sitters-ClubRaabtaXena: Die KriegerprinzessinThe Summer I Turned PrettyEvil Dead RiseSteppeulvenRed SonjaRiverHamiltonArgentina, 1985Superman & LoisBlue BloodsDescendants 2Endless LoveThe Third DayKeep the Lights OnStateless“House of the Dragon” The Heirs of the DragonRenfieldThe Collective