kinokvinder.dk

Borgen (TV Series 2010–2022)


Overblik

Titel Borgen: Magt og ære
Udgivelsesdato 29. oktober 2011 (USA)
Oprindelsesland Danmark
Sprog Dansk
Alternativ titel Borgen: Power & Glory
Filmlocations Christiansborg, København, Danmark (parlamentsbygningens ydre)
Produktionsselskaber Danmarks Radio (DR), Norsk Rikskringkasting (NRK), Sveriges Television (SVT)

Resmué

Borgen er en politisk dramaserie, der følger en statsministers vej til magten, og hvordan magten forvandler en statsminister. Serien udspiller sig i det danske parlamentsbygning, der også bliver kaldt Borgen.

I første afsnit er Danmark ved at forberede sig på parlamentsvalget, og Birgitte Nyborg, der står over for sit første valg som partileder, beslutter sig i sidste øjeblik for at gå sin egen vej.

Vi følger Danmarks første kvindelige statsminister, Birgitte Nyborg (spillet af Sidse Babett Knudsen), hendes kyniske spin-doktor Kasper Juul (spillet af Pilou Asbæk) og den ambitiøse og idealistiske tv-journalist Katrine Fønsmark (spillet af Birgitte Hjort Sørensen). Deres liv er sammenflettet i et komplekst net af politiske og private udfordringer.

Birgitte Nyborg har været Danmarks statsminister i to år – år der har taget hårdt på hendes privatliv. Hun skal nu balancere sin rolle som statsminister med sin rolle som fraskilt og alenemor. Politisk har hun formået at opnå respekt fra både politiske allierede og fjender, men spændinger mellem partierne vokser. Danmarks deltagelse i internationale krige samt visse centrale indenrigspolitiske spørgsmål skaber splittelse i parlamentet og tvinger Birgitte til at indgå mere og mere usikre kompromiser. Den stigende pres får hende til at tvivle på, om hun kan opretholde både sin position og sin integritet.

De sjove fejl i TV-serien Borgen

TV-serien Borgen har fanget seernes opmærksomhed med sin intense politiske drama og velskrevne karakterer. Men selv den bedste serie er ikke uden fejl, og Borgen er ingen undtagelse. Lad os tage et humoristisk kig på nogle af de sjove fejl, som seerne har opdaget!

Forkerte stavemåder af karakternavne

En af de mest bemærkelsesværdige fejl er, når Lars Brygmanns karakter undertekstes i nyhedsklip. Nogle gange står hans navn som Troels Höxenhaven, og andre gange som Troels Høxenhaven. Er det en mysteriøs tvilling, vi ikke kender til? Eller er det bare en slåfejl fra underteksternes side? Vi kan kun gætte og grine af det!

Ukendt certificering i Italien

Et andet mysterium er, hvilken officiel certificering Borgen fik i Italien. Hvilken aldersgruppe blev den klassificeret for i det italienske publikum? Det er en af de store uløste gåder, der er svær at lede efter svar på. Måske har de italienske seere en særlig evne til at dechifrere politiske intriger – eller også har de bare ikke talt højt om det!

Udfyldte huller og manglende episoder

Det er altid frustrerende for seere, når der er udfyldte huller og manglende episoder i en serie. Borgen er desværre ikke undtagelsen. Vi ville elske at få endnu mere politisk drama, men desværre er der nogle episoder, der er gået tabt i hastigheden. Vi kan kun håbe, at de optræder på mystisk vis en dag!

Disse fejl er blot nogle af de sjove kiks, som seerne har bemærket i TV-serien Borgen. Men lad os ikke lade fejlene skæmme vores glæde ved at se dette politiske mesterværk. For selvom vi kan lave sjov med fejltagelserne, er Borgen stadig en serie, der formår at underholde os gang på gang!

Andre populære titler: Star LeafTake the TrashA Beautiful LifeDeadpool50/50Triple FrontierHvordan vi slipper af med de andreNarutoArmageddonInterspecies ReviewersA Cure for WellnessiCarlyThe Many Saints of NewarkLady Chatterleys LoverGinny & GeorgiaFlådens friske fyreSixDeath ProofDer ClouSonic the Hedgehog 3Den of ThievesKojakClanul SopranoOmul-Păianjen: Niciun drum spre casăNo ExitLa isla mínimaThe DilemmaAlexa & KatieTwin PeaksAfterlife of the PartyMinionsȚinutul nomazilorA Quiet PlaceHot Fuzz – Zwei abgewichste ProfisSpider-Man: Far from HomeJeanne du BarryEx MachinaHellraiserAlien: CovenantPreciousThe Girl with the Dragon Tattoo1923The Lazarus ProjectOs Espíritos de InisherinMen in Black 3Palmer10 Cloverfield LaneWonderful Copenhagen