kinokvinder.dk

Boston Legal (TV Series 2004–2008)

De medvirkende i TV-serien Boston Legal

Boston Legal er en populær amerikansk TV-serie, der løb fra 2004 til 2008. Serien blev skabt af den anerkendte tv-producent David E. Kelley og var en spin-off af den populære serie The Practice. Det er en advokatdramaserie, der foregår på et advokatkontor i Boston. Serien er kendt for sin skarpe dialog, spændende retssager og interessante karakterer, der bringer et unikt twist til genren.

James Spader – Alan Shore

James Spader spillede rollen som Alan Shore, en brillant advokat med en tvivlsom etik. Han var en af seriens hovedpersoner og en af dens mest populære karakterer. Alan Shore blev kendt for sin skarpe tunge og evne til at manipulere retssalen til at vinde sager. James Spaders præstation som Alan Shore blev rost af både kritikere og publikum.

William Shatner – Denny Crane

William Shatner spillede rollen som Denny Crane, en ældre og excentrisk advokat med begyndende demens. Denny Crane var en farverig karakter, der var kendt for sine utraditionelle metoder og sin til tider forvirrede opførsel. Shatners præstation som Denny Crane blev belønnet med flere priser, herunder en Emmy og en Golden Globe.

Candice Bergen – Shirley Schmidt

Candice Bergen spillede rollen som Shirley Schmidt, en erfaren advokat og partner i advokatfirmaet. Shirley var kendt for sin faglige dygtighed og sin evne til at håndtere svære sager. Bergen blev rost for sin præstation som Shirley Schmidt og vandt en Emmy for sin rolle i serien.

Rene Auberjonois – Paul Lewiston

Rene Auberjonois spillede rollen som Paul Lewiston, den strenge og kompromisløse leder af advokatfirmaet. Lewiston var ansvarlig for at holde styr på firmaets finanser og sørge for, at alt kørte som det skulle. Auberjonois blev anerkendt for sin præstation som Paul Lewiston og tilføjede et strejf af humor og autoritet til serien.

Mark Valley – Brad Chase

Mark Valley spillede rollen som Brad Chase, en idealistisk og ambitiøs advokat, der kom til advokatfirmaet som juniorpartner. Brad Chase var kendt for at være en hårdtarbejdende advokat, der ofte stod over for moralske dilemmaer. Valley blev rost for sin præstation som Brad Chase og blev en af seriens mest populære karakterer.

Julie Bowen – Denise Bauer

Julie Bowen spillede rollen som Denise Bauer, en talentfuld og hårdtarbejdende advokat i advokatfirmaet. Denise Bauer var en intelligent og stærk karakter, der ofte blev sat i vanskelige situationer. Bowen blev anerkendt for sin præstation som Denise Bauer og tilføjede en dynamisk og engageret tilgang til rollefiguren.

Christian Clemenson – Jerry Espenson

Christian Clemenson spillede rollen som Jerry Espenson, en excentrisk og genial advokat med Aspergers syndrom. Espenson var kendt for sine særheder og sin utrolige viden om jura. Clemensons præstation som Jerry Espenson blev hyldet af kritikere og publikum og han modtog en Emmy for sin rolle.

Gary Anthony Williams – Clarence Bell

Gary Anthony Williams spillede rollen som Clarence Bell, en sjov og kærlig advokat, der kæmpede med sin vægt og usikkerhed. Clarence Bell var kendt for sin gode humor og sin evne til at bringe glæde til firmaet. Williams blev anerkendt for sin præstation som Clarence Bell og tilføjede et strejf af varme og charm til serien.

John Larroquette – Carl Sack

John Larroquette spillede rollen som Carl Sack, en erfaren og hårdhapset advokat, der blev partner i advokatfirmaet. Carl Sack var kendt for sin stærke personlighed og sin karisma. Larroquette blev rost for sin præstation som Carl Sack og tilføjede et lag af spænding og mystik til serien.

Tara Summers – Katie Lloyd

Tara Summers spillede rollen som Katie Lloyd, en ung og talentfuld advokat, der blev tilknyttet til advokatfirmaet. Katie Lloyd var kendt for sin evne til at tænke hurtigt og hendes vilje til at gå langt for at vinde en sag. Summers blev anerkendt for sin præstation som Katie Lloyd og tilføjede et ungdommeligt og frisk pust til serien.

Henry Gibson – Judge Clark Brown

Henry Gibson spillede rollen som Judge Clark Brown, en erfarne dommer, der havde ansvaret for at afgøre sagerne i retssalen. Judge Clark Brown var kendt for sin strenghed og sine klare værdier. Gibson blev rost for sin præstation som Judge Clark Brown og tilføjede en aura af autoritet til serien.

Constance Zimmer – Claire Simms

Constance Zimmer spillede rollen som Claire Simms, en hårdtarbejdende advokat med en stærk personlighed. Claire Simms var kendt for sin evne til at håndtere svære sager og sin målrettede tilgang til sit arbejde. Zimmer blev anerkendt for sin præstation som Claire Simms og tilføjede en stærk kvindelig figur til serien.

Monica Potter – Lori Colson

Monica Potter spillede rollen som Lori Colson, en engageret og dygtig advokat, der arbejdede i advokatfirmaet i sæson 1. Lori Colson blev kendt for sin retfærdighedssans og sin vilje til at tage risici for at få retfærdighed. Potter blev rost for sin præstation som Lori Colson og tilføjede en dybde og autenticitet til rollen.

Rhona Mitra – Tara Wilson

Rhona Mitra spillede rollen som Tara Wilson, en attraktiv og intelligent advokat, der arbejdede i advokatfirmaet i sæson 1. Tara Wilson var kendt for sin professionalisme og sit talent for at håndtere svære sager. Mitra blev anerkendt for sin præstation som Tara Wilson og tilføjede en kvindelig powerfigur til serien.

Saffron Burrows – Lorraine Weller

Saffron Burrows spillede rollen som Lorraine Weller, en hårdtarbejdende og karismatisk advokat, der kom til advokatfirmaet i sæson 4. Lorraine Weller var kendt for sin dygtighed og sin vilje til at bryde grænserne for at vinde sager. Burrows blev rost for sin præstation som Lorraine Weller og tilføjede intensitet og drama til serien.

Meredith Eaton – Bethany Horowitz

Meredith Eaton spillede rollen som Bethany Horowitz, en intelligent og modig advokat, der arbejdede i advokatfirmaet i sæson 3 til 5. Bethany Horowitz var kendt for sin mindste mængde mangel på selvtillid og evne til at overvinde forhindringer. Eaton blev anerkendt for sin præstation som Bethany Horowitz og tilføjede en unik dynamik til serien.

Taraji P. Henson – Whitney Rome

Taraji P. Henson spillede rollen som Whitney Rome, en dygtig og målrettet advokat, der arbejdede i advokatfirmaet i sæson 4 til 5. Whitney Rome var kendt for sin styrke og sit talent for at finde sandheden. Henson blev rost for sin præstation som Whitney Rome og tilføjede en stærk afroamerikansk karakter til serien.

Justin Mentell – Garrett Wells

Justin Mentell spillede rollen som Garrett Wells, en ung og ambitiøs advokat, der arbejdede i advokatfirmaet fra sæson 2 til 3. Garrett Wells var kendt for sin beslutsomhed og sin vilje til at udforske nye veje inden for juraen. Mentell blev anerkendt for sin præstation som Garrett Wells og tilføjede en ungdommelig energi til serien.

I alt var der mange talentfulde skuespillere involveret i TV-serien Boston Legal. Disse skuespillere bidrog alle til den succes, som serien blev. Deres præstationer blev rost af både kritikere og publikum og bidrog til at gøre Boston Legal til en af de mest underholdende advokatdramaserie i tv-historien.

Overblik

Titel Boston Legal
Udgivelsesdato 3. oktober 2004 (USA)
Oprindelsesland USA
Også kendt som Justice à Boston
Filmlokationer Raleigh Manhattan Beach Studios – 1600 Rosecrans Avenue, Manhattan Beach, California, USA (Studie)
Produktionsselskaber David E. Kelley Productions, 20th Century Fox Television

Resmué

Boston Legal er en spin-off af den langvarige David E. Kelley-serie The Practice (1997), og følger eskapaderne fra den tidligere karakter Alan Shore (James Spader) i advokatfirmaet Crane, Poole og Schmidt. Etisk udfordret advokat Alan Shore, tidligere hos Young, Frutt & Berluti, slår sig ned i et velhavende og magtfuldt firma med fokus på civile sager. Med hjælp fra sin ven og mentor, den erfarne advokat Denny Crane, gør Shore hurtigt indtryk ved at vinde sager, som ingen andre ville tage, ofte ved at bruge mindre hæderlige metoder. Derved udvikler han en rivalisering med sin kollega Brad Chase, der er blevet tildelt kontoret delvis for at holde øje med den stadig mere excentriske (og muligvis senile) Denny Crane. Selvom hans tvivlsomme opførsel kan give ham nogle fjender undervejs, skal man ikke undervurdere Alan, og han vil i hvert fald ikke lade ligegyldige ting som ærlighed eller integritet stå i vejen for at vinde en sag.

— Todd Smitts

Forskellige fejl i TV-serien Boston Legal der har fået seerne til at grine

TV-serier kan være fantastiske, men de er ikke altid fejlfri. Her kommer vi med en liste over de sjove fejl, som seerne har opdaget i den populære TV-serie Boston Legal. Så tag et kig og lad os sammen grine af disse små misforståelser!

Faktuelt forkert

I flere afsnit beslutter Denny og Alan sig for at melde sig ind i Coast Guard Auxillary, men her er der en lille fejl. Serien omtaler det som Auxilliary Coast Guard, hvilket er helt forkert. Vi kan kun håbe, at det ikke gav nogen forvirring hos seerne, der faktisk ønskede at melde sig ind i Coast Guard Auxillary.

Revealende fejl

Et af de mest bemærkelsesværdige elementer i serien er de scener, hvor Alan Shore og Denny Crane sidder på balkonen og nyder udsigten over Boston. Men når vi når til vintermånederne, ser vi ikke deres ånde, hvilket antyder at balkonen faktisk er en del af et studie og ikke en rigtig lokation. Hvis seerne var gået glip af dette, kan de nu trøste sig med, at Alan og Denny ikke blot er superhelte, men også kan tilpasse deres åndedræt til enhver situation.

Manglende kontinuitet

I løbet af serien er der en inkonsistens i, hvilke retssale der bliver brugt til hvilke typer retssager. For eksempel er der nogle kriminalsager, der burde blive hørt i delstatsretssystemet, men som i stedet benytter sig af det føderale retssystem. Lad os bare sige, at retsvæsenets verden i Boston Legal må være et sandt kaos, hvor dommere løber frem og tilbage mellem delstats- og føderale retssale uden nogen form for konsekvenser. Måske er det bare en ny og revolutionerende måde at afvikle retssager på, som vi endnu ikke har opdaget.

Den forsvundne balkon

I den sidste episode afsløres det, at Denny Cranes balkon er en niche på den helt venstre side af bygningen (500 Boylston Street i Boston). Men sjovt nok har denne niche aldrig været set i løbet af serien i bygningens mange etableringsbilleder. Tidligere i serien har Denny og Alan kigget ned fra balkonen og set bygningens gårdhave. Og fra deres synspunkt skulle balkonen have været placeret midt i bygningen. Kan det være, at balkonen er en form for magisk omvandrende struktur, der kun viser sig, når det passer den? Vi ved det ikke, men det får os i hvert fald til at undre os.

Sådan er det jo med TV-serier – de kan være fantastiske, men de er ikke uden fejl. Og det er netop fejlene, der får os til at grine og måske endda skaber en endnu større fascination med serien. Så næste gang du er ved at opdage en fejl i en TV-serie, så grin lidt af det og del din opdagelse med andre – ligesom vi har gjort her!

Andre populære titler: Blood & GoldThe Manchurian Candidate365 DaysRogue One: A Star Wars StoryRepo MenThe Secret Life of Walter MittyThe Shawshank RedemptionDead Man Down22 Jump StreetMotoare sfinteCalvaryThor: Love and ThunderAlparslan: The Great SeljuksSuburbiconCruel SummerPerfect StrangerStreet KingsAgainst the IceVinland SagaAirheadsMediumF9: The Fast SagaPray AwayStraight Outta ComptonSouthpawGuardians of the GalaxyColin from AccountsFirst BloodMidnight SunShtiselThor: Love and ThunderThe Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn TreaderVinland SagaTrue StoryA Cinderella StoryBeau Is AfraidChildren Who Chase Lost VoicesSerenaManhattanQuo VadisWuffFBOY Island SverigeNot Dead YetKlovn the FinalV wie VendettaSkamGattacaF9: The Fast Saga