kinokvinder.dk

Braceface (TV Series 2001–2006)

Introduktion

TV-serien Braceface er en animeret canadisk-amerikansk serie, der blev sendt fra 2001 til 2005. Serien følger hovedpersonen Sharon Spitz, en teenagedreng med tandbøjle, og hendes eventyr og udfordringer under hendes teenageår. Her er en gennemgang af de vigtigste skuespillere, der bidrog til seriens succes.

Marnie McPhail – Maria Wong

Marnie McPhail gav sin stemme til karakteren Maria Wong i 71 episoder af Braceface. Hun bidrog til skabelsen af Maria, en af Sharons bedste veninder og en vigtig støtte for hende gennem hendes teenageår.

Alicia Silverstone – Sharon Spitz

Alicia Silverstone gav sin stemme til hovedpersonen Sharon Spitz. Sharon er en typisk teenager med tandbøjle og navigerer gennem de mange udfordringer og pinlige situationer, som teenageårene kan byde på. Alicia Silverstones stemme bringer personlighed og autenticitet til karakteren Sharon.

Vince Corazza – Alden Jones

Vince Corazza leverede stemmen til karakteren Alden Jones i 51 episoder af Braceface. Alden er Sharons bedste ven og en potentiel kærlighedsinteresse. Vince Corazza formåede at give karakteren et unikt og nuanceret udtryk.

Dan Petronijevic – Adam Spitz

Dan Petronijevic stod bag stemmen af Sharons storebror, Adam Spitz. Adam spiller en vigtig rolle i serien som en beskyttende og kærlig bror. Petronijevicens stemme formåede at fange karakterens følsomhed og humor perfekt.

Tamara Bernier – Mor

Tamara Bernier gav sin stemme til Sharons mor i 47 episoder af Braceface. Moren er en støttende og omsorgsfuld karakter, og Tamara Berniers stemmeformidling hjalp med at bringe moderens varme og forståelse til live.

Peter Oldring – Connor MacKenzie

Peter Oldring leverede stemmen til Connor MacKenzie i 46 episoder af Braceface. Connor er en af Sharons nære venner, og Oldrings stemmeformidling gav karakteren en autentisk og venlig personlighed.

Daniel DeSanto – Brock Leighton

Daniel DeSanto gav sin stemme til karakteren Brock Leighton i 42 episoder af Braceface. Brock er en populær elev på skolen og en af Sharons venner. DeSanto formåede at give karakteren en cool og selvsikker attitude.

Michael Cera – Josh Spitz

Michael Cera leverede stemmen til Sharons lillebror, Josh Spitz, i 42 episoder af Braceface. Josh er en nuttet og charmerende karakter, og Michael Ceras stemme tilføjede en sødme og humor til karakteren.

Katie Griffin – Nina Harper

Katie Griffin gav sin stemme til karakteren Nina Harper i 39 episoder af Braceface. Nina er en af Sharons bedste veninder og giver råd og støtte i svære tider. Katie Griffins stemmeudtryk bidrog til karakterens omsorgsfulde og hjælpsomme natur.

Emily Hampshire – Alyson Malitski

Emily Hampshire stod bag stemmen af Alyson Malitski i 30 episoder af Braceface. Alyson er en populær pige på skolen og en af Sharons venner. Hampshires stemme tilføjede en unik og charmerende kvalitet til karakteren.

Stacey DePass – Sharon Spitz

Stacey DePass gav sin stemme til karakteren Sharon Spitz i 21 episoder af Braceface. DePass tog over som stemmen for hovedpersonen i de senere sæsoner af serien. Hendes præstation hjalp med at bevare kontinuiteten i karakteren Sharon.

Andre medvirkende

Udover de medvirkende nævnt ovenfor er der også andre skuespillere, der udlånte deres stemmer til karakterer i Braceface. Disse inkluderer John Robinson som Sharon far, Richard Spitz, Raoul Bhaneja som Dion, Elisa Moolecherry som Hannah Corbett, Dwayne Hill som tandlæge og Angela Schijf og Lottie Hellingman som Sharon Spitz i enkelte episoder.

Skaberne

Melissa Clark, Scott Fellows og Lesley Wolff var de kreative kræfter bag Braceface. Deres talent og vision bidrog til at skabe en serie, der fangede og berørte teenagepublikummet på en autentisk og følelsesladet måde.

Ald cast & crew

Her er en omfattende liste over alle skuespillere og besætningsmedlemmer, der bidrog til Braceface-serien.

Konklusion

Braceface-serien var en populær animeret serie, der blev elsket af mange teenagepublikum. De medvirkende skuespillere og de kreative kræfter bag serien var afgørende for dens succes. Deres talent og indsats bidrog til at skabe en serie, der formåede at gribe fat i de følelser og udfordringer, som mange teenagere oplever i deres liv. Gennem deres stemmer formidlede de autenticiteten og dybden i karaktererne og gjorde Braceface til en mindeværdig serie.

Overblik

Titel Braceface
Udgivelsesdato 4. april 2001
Oprindelsesland Canada, USA, Hong Kong
Sprog Engelsk
Også kendt som Sonrisa de acero
Optagelsessteder Toronto, Ontario, Canada
Produktionsselskaber Jade Animation, Nelvana

Resmué

Braceface er en TV-serie, der handler om den 12-årige Sharon Spitz, der står over for de udfordringer, der følger med at vokse op. Sharon går i 8. klasse og senere i high school, og hun har nok at tænke på i sin pre-teen-alder. Men ikke nok med det, så er hendes mund fyldt med magiske tandspænder!

Desværre fører Sharons tandspænder til mystiske problemer og uheld. Hun må lære at overleve de kaotiske konsekvenser af sine tandspænders magi, samtidig med at hun forsøger at finde sig til rette i teenagerlivet. Sharon står over for alle udfordringerne, der følger med puberteten og at være i 8. klasse, og hun gør det altid med et smil – selvom det er et smil med en tandspænde!

TV-serien Braceface giver et sjovt og underholdende indblik i Sharons liv og de problemer, hun støder på som teenager. Serien husker os på, at det ikke er nemt at vokse op, men samtidig minder den os om vigtigheden af at bevare en positiv attitude, selv når tingene går galt. Braceface viser os, at selvom hverdagen kan være kaotisk og udfordrende, kan man altid finde styrken til at håndtere det med et smil.

Fejlene i TV-serien Braceface, der fik seerne til at grine

Mystisk forsvindingsnummer:

En af de mest underholdende fejl, som seerne har bemærket i TV-serien Braceface, er det mystiske forsvindingsnummer. I en episode ser man pludselig hovedpersonen Sharon forsvinde fra scenen og dukke op igen i næste scene uden nogen forklaring. Det er som om, hun bare teleporterer sig selv rundt omkring. Måske skulle hun have sluppet af med sine metalbøjler lidt tidligere, så hun kunne blive en vaskeægte superhelt?

Tidsforvirring:

En anden morsom fejl er tidsforvirringen, der indimellem opstår i Braceface. I en enkelt episode ser man Sharon gå på arbejde som voksen, men i næste scene er hun pludselig tilbage i skole og diskuterer mystiske begivenheder med sine klassekammerater. Måske er der en rejsemaskine, som Sharon bruger i sin fritid, som vi ikke kender til?

Genfødselsprocessen:

Hvis du nogensinde har set Braceface, har du formodentlig bemærket den forunderlige genfødselsproces, som hovedpersonens kæreste, Alden, gennemgår. I næsten hver eneste episode ændrer Alden sig på utrolige måder. Nogle gange får han længere hår på få sekunder, andre gange bliver hans ansigt pludselig meget ældre. Hvad har de mon serveret for Alden i kantinen på skolen?

Uforklarlige forsvindinger:

En yderst underholdende fejl, som seerne har observeret i Braceface, er de uforklarlige forsvindinger. I en episode ser man en af figurerne forsvinde fra skærmen midt i en samtale og dukke op igen i næste scene uden nogen begrundelse. Det er som om, han bare teleporterer sig selv rundt omkring. Måske har figurerne indgået en hemmelig aftale med Harry Potter om at låne hans usynlighedskappe?

Sprudlende tandlægeudstyr:

Til sidst har vi den sjove fejl, hvor tandlægeudstyret i Braceface får sit helt eget liv. I flere scener kan man se bøjler og tandreguleringer, der bevæger sig selv og ændrer sig på uforklarlig vis. Det ser næsten ud som om, de har en vilje til at lave deres helt eget kunstværk i Sharrons mund. Måske er det bare et tegn på, at bøjlerne også vil have deres fem minutter i rampelyset?

Det er tydeligt, at Braceface ikke kun er en underholdende TV-serie med spændende plots, men også en kilde til mange smil og lattere på grund af de små fejl, der opstår. Selvom fejlene i serien ikke er meningen, kan vi ikke lade være med at blive fascineret af dem og spekulere på, hvad der mon foregår bag kameraerne. En ting er sikkert, Braceface har formået at få os til at se nærmere på hver eneste detalje og finde glæden i de skønne fejl.

Andre populære titler: Linie 3 – 25 års jubilæumsshowO PianoAnnie HallThe Woman KingThe Curse of La LloronaRaging BullInsidious: A Porta VermelhaMean GirlsNextItThe BoysThe SimpsonsWalkerThe Pursuit of HappynessO Urso do Pó BrancoThe PrincessThe FlashThe MenuThe MotherVicky Cristina BarcelonaBølle Bob – Alle tiders heltLuckThe Popes ExorcistTop of the LakeBedragRyû to sobakasu no hime“The Walking Dead” Rest in PeaceRivalsThe Divine FuryThe Zookeepers WifeThis Is England 86Bad MomsWhen They See UsThe LighthouseTerminator GenisysThree Days of the CondorTwilight Zone: The Movie“Klovn” Franks fede ferieArrivalKiller JoeWhats Love Got to Do with It?Ill Be Gone in the DarkBalls of FuryThe Football FactoryGirlDolittleEntergalacticPitch BlackHunter Hunter