kinokvinder.dk

Breaking Bad (TV Series 2008–2013)

De medvirkende i TV-serien Breaking Bad

Breaking Bad er en amerikansk TV-serie, der blev sendt fra 2008 til 2013. Serien blev skabt af Vince Gilligan og vandt stor popularitet og ros for sin dybe karakterudvikling og spændende plot. Her er en oversigt over de mest prominente skuespillere i serien:

Bryan Cranston som Walter White

Bryan Cranston portrætterer hovedkarakteren Walter White i Breaking Bad. Walter er en kemilærer, der efter at have fået en livstruende diagnose beslutter sig for at gå ind i den kriminelle verden og producere og sælge metamfetamin. Cranston modtog stor ros og flere priser for sin præstation som Walter White.

Aaron Paul som Jesse Pinkman

Aaron Paul spiller Jesse Pinkman, en tidligere elev af Walter White, som bliver hans partner i fremstillingen af metamfetamin. Jesse gennemgår en personlig udvikling gennem serien, og Pauls præstation blev også værdsat af både kritikere og seere.

Anna Gunn som Skyler White

Anna Gunn spiller Walters kone, Skyler White. Hun er en central figur i serien og forsøger at holde familien sammen, samtidig med at hun opdager sandheden om sin mands hemmelige dobbeltliv. Gunn blev anerkendt for sin portrættering af Skyler og modtog også flere priser for sin præstation.

Betsy Brandt som Marie Schrader

Betsy Brandt spiller Maries Schrader, der er Skyler søster og gift med Hank Schrader. Marie er kendt for sin stærke personlighed og ofte komplicerede forhold til Skyler. Brandt gjorde et godt indtryk i rollen.

RJ Mitte som Walter White, Jr.

RJ Mitte spiller Walters søn, Walter White Jr. Han lider af cerebral parese, og hans karakter bringer en følelse af virkelighed til serien og udforsker udfordringerne ved at leve med en fysisk handicap.

Dean Norris som Hank Schrader

Dean Norris portrætterer Hank Schrader, Walters svoger og en betjent hos DEA. Hank er dedikeret til at bekæmpe narkotikahandel og spiller en vigtig rolle i opklaringen af Walters kriminelle aktiviteter.

Bob Odenkirk som Saul Goodman

Bob Odenkirk spiller Saul Goodman, en advokat specialiseret i kriminelle sager. Saul bliver en central figur i serien og hjælper Walter og Jesse med at håndtere de juridiske aspekter af deres narkotikavirksomhed.

Steven Michael Quezada som Steven Gomez

Steven Michael Quezada spiller Steven Gomez, en DEA-agent og Hanks partner. Gomez er en dedikeret betjent og spiller en vigtig rolle i jagten på narkotikalovovertrædere.

Jonathan Banks som Mike Ehrmantraut

Jonathan Banks portrætterer Mike Ehrmantraut, en tidligere betjent og lejemorder, der bliver en allieret og mentor for Jesse og senere også for Walter. Mike tilføjer en hård og nådesløs dynamik til serien.

Giancarlo Esposito som Gus Fring

Giancarlo Esposito spiller Gus Fring, en mystisk og magtfuld narkobaron. Gus bliver en af seriens mest mindeværdige skurke og tilbyder et spændende modspil til Walter og Jesse.

Andre medvirkende

Udover de nævnte skuespillere er der også flere andre medvirkende, der har spillet vigtige roller i serien. Dette inkluderer Charles Baker som Skinny Pete, Jesse Plemons som Todd, Laura Fraser som Lydia Rodarte-Quayle, Matt Jones som Badger, og mange flere.

Sammen skabte disse talentfulde skuespillere en række mindeværdige karakterer og gjorde Breaking Bad til en uforglemmelig TV-serie. Deres præstationer fangede seernes opmærksomhed og var afgørende for seriens massive popularitet, som stadig lever videre blandt fans over hele verden.

Som TV-seere blev vi suget ind i den dystre og spændende verden af Breaking Bad takket være disse talentfulde skuespillere og deres evne til at bringe deres karakterer til live. Det er svært at forestille sig serien uden dem, og deres bidrag til TV-landskabet vil altid blive husket.

Overblik

Titel Breaking Bad
Udgivelsesdato 20. januar 2008 (USA)
Oprindelsesland USA
Also known as Tập Làm Người Xấu
Filmoptagelsessteder 3828 Piermont Dr NE, Albuquerque, New Mexico, USA (Walter Whites House)
Produktionsselskaber High Bridge Productions, Gran Via Productions, Sony Pictures Television

Resmué

Breaking Bad er en tv-serie, der følger historien om den højt begavede kemilærer Walter White. Han bor i Albuquerque, New Mexico, sammen med sin kone og deres teenage-søn, der lider af cerebral parese. Walters liv tager en dramatisk drejning, da han får diagnosen stadium III lungekræft og bliver fortalt, at han kun har et par måneder tilbage at leve i. For at sikre sin families økonomiske fremtid beslutter Walter at begynde at lave og sælge methamfetamin af høj kvalitet.

I sin new zealandske tidligere elev, Jesse Pinkman, finder Walter en samarbejdspartner. Sammen bliver de hurtigt meget rige på at sælge deres signaturblå meth. Men mens deres status i narkoverdenen vokser, bliver Walter mere og mere farlig og Jesse mere og mere hidsig. Det tiltrækker også opmærksomhed fra Walters svoger, Hank, der arbejder som specialagent hos DEA.

Breaking Bad udforsker, hvordan Walters dødelige diagnose frigiver ham fra hverdagens bekymringer og begrænsninger og følger hans transformation fra en mild familiemand til en mafiaboss inden for narkohandel. Serien skildrer en verden af kriminalitet og korruption og viser de mange udfordringer og farer, som Walter og Jesse møder på deres vej til succes og overlevelse. Samtidig udforskes konsekvenserne af deres valg og de moralske dilemmaer, de stilles overfor undervejs.

Fejl i Breaking Bad: Når realismen får en mindre tagtur

Breaking Bad, den episke TV-serie, der følger en kemilærer, der kaster sig ud i et farligt liv som narkobaron, har fanget publikum med sin intense historie og fantastiske skuespil. Men selv den mest hærdede fan kan ikke undgå at opdage nogle småkradsede klumper i den ellers ædle krystal. Læs med, når vi graver os ned i de lidt sjove fejl, som seerne har opdaget.

Fejl i kontinuiteten

Lad os først se nærmere på kontinuitetsfejlene, der får os til at krølle panden og undre os. Hver gang pengene bliver talt eller overført i store mængder (f.eks. i poser), er sedlerne helt uplettede og fejlfri. Men når pengene bliver udvekslet mod narkotika, er sedlerne krøllede og foldede. Mon de kun har rene sedler til fingrene og krøllede til flugten? Måske skulle Walter White overveje at ansætte en mere skånsom bogholder?

I Walters baghave kan man tydeligt se omridset af en pejs ved siden af skydedøren. Men indvendigt i den modsatte væg er der altså spisestue/køkken. Monteringsafdelingen må have haft en lidt for kreativ dag, da de besluttede sig for at gøre huset ekstra hyggeligt.

Faktuelle fejl

Så er det tid til at dykke ned i nogle faktuelt baserede fejl, der får os til at råde seriens skabere til at tage et ekstra kig i det periodiske system. I åbningssekvensens credits bliver bogstaverne i navnene markeret med grønt for at repræsentere kemiske symboler. Men i flere af de første episoder valgte de at markere Ch. Hov hov, der er ingen kemisk symbol for Ch. De opdagede det åbenbart efter nogle episoder og begyndte derefter kun at markere C. Det er godt nok ikke nogen nobelpris i kemi, men det er da en fejl, der er til at tage og føle på.

I åbningssekvensen vises både Br (Brom) og Ba (Barium) med elektronkonfigurationen 2-8-18-7, hvilket er den korrekte elekronkonfiguration for Brom. Men Ba burde have haft elektronkonfigurationen 2-8-18-18-8-2. Måske skulle de have ansat en kemiker til at dobbelttjekke den elektroniske opdatering?

Sjove faldgruber

Lad os nu køre over i de mere underholdende fejl, der får os til at smile og undre os overvisuelt ekstravaganter i serien. I flere episoder er udsigten i sidespejlene og bakspejlet blevet spejlvendt, så det ser ud som om, at føreren i bilen bagved sidder på passagersædet. Det må være noget med de alternative fysiklove i Breaking Bad-verdenen, hvor intet kan tages for givet!

Don Eladio, den meksikanske narkokonge, taler imidlertid spansk med en cubansk accent. Actor portraying the character, Steven Bauer, er jo også cubansk-amerikansk. Ser ud som om produktionsselskabet blev inspireret af Spanglish, hvor flere sprog blandes sammen. Måske en ny genre – Cubanmexispanglish?

Så der har du det – nogle sjove fejl, der har sneglet sig ind i Breaking Bad. Lad os bare sige, at selvom kemien mellem karaktererne er i top, så er der stadig lidt rum for forbedringer i det realistiske element. Nåh, vi elsker stadig serien og dens unikke blanding af drama og humor. Lad os se, om den næste TV-serie bringer os lige så mange grin og undren!

Andre populære titler: OperarejsenFiica regeluiBrødrene Mortensens julThe MummyHidden FiguresOnce Upon a Time in MexicoDemon Slayer: Kimetsu no YaibaAvatar: The Way of WaterF9: The Fast SagaHard Knocks: Training Camp with the Detroit LionsLittle WomenTo Love-Ru – DarknessFeel the BeatThe Age of AdalineDet gamle guldKilljoysDer var engang en dreng – som fik en lillesøster med vingerWhats Eating Gilbert GrapeThe FightersGangs of New YorkFUBARRepriseHarry Potter und der Gefangene von AskabanShamelessPerfekte stederMeruGame of ThronesYoung SheldonDont Look UpParasyte: The MaximNo Man of GodOs Espíritos de InisherinAngel Has FallenKoppsThe Bridges of Madison CountyEvil Dead IIThe Walking Dead: World BeyondTeachersDaddy Day CareCentral IntelligenceAirplane!CSI: VegasMonica, O My DarlingAbbott ElementaryAlex RiderDeadpoolThe Fallout