kinokvinder.dk

Broadchurch (TV Series 2013–2017)

De medvirkende i TV-serien Broadchurch

TV-serien Broadchurch er en britisk krimidrama-serie, der blev sendt fra 2013 til 2017. Serien blev skabt af Chris Chibnall, der også var medvirkende som skaberen af serien.

Hovedrollerne

David Tennant spillede rollen som D.I. Alec Hardy i alle 24 episoder af serien. Tennant er en skotsk skuespiller, der er kendt for sin rolle som den 10. doktor i tv-serien Doctor Who.

Olivia Colman spillede rollen som D.S. Ellie Miller, Hardys partner i politiet. Colman er en engelsk skuespillerinde, der har modtaget stor anerkendelse for sin rolle i Broadchurch samt for andre projekter som for eksempel filmen The Favourite.

Jodie Whittaker spillede rollen som Beth Latimer, en af de vigtigste karakterer i serien. Whittaker er en engelsk skuespillerinde, der senere blev kendt som den første kvindelige inkarnation af Doctor Who i tv-serien.

Andrew Buchan spillede rollen som Mark Latimer, Beths ægtemand. Buchan er en walisisk skuespiller, der har medvirket i både tv-serier som Broadchurch og film som for eksempel Nowhere Boy.

Carolyn Pickles spillede rollen som Maggie Radcliffe, en lokal journalist, der forsøger at opklare sandheden om mordet. Pickles er en britisk skuespillerinde med en lang karriere i både film og tv.

Arthur Darvill spillede rollen som Reverend Paul Coates. Darvill er en engelsk skuespiller og musiker, der også er kendt for sin rolle som Rory Williams i Doctor Who.

Charlotte Beaumont spillede rollen som Chloe Latimer, Beth og Marks teenage-datter. Beaumont er en britisk skuespillerinde, der har medvirket i flere andre tv-serier og film.

Adam Wilson spillede rollen som Tom Miller, Ellie og Joes søn. Wilson er en britisk skuespiller, der har haft flere mindre roller i tv-serier og film.

Matthew Gravelle spillede rollen som Joe Miller, Ellies ægtemand og en central figur i seriens plot. Gravelle er en walisisk skuespiller, der er kendt for sine roller i tv-serier som Broadchurch og The Brontes of Haworth.

Jonathan Bailey spillede rollen som Olly Stevens, en journalist og vens udgiver. Bailey er en engelsk skuespiller, der har medvirket i tv-serier, teaterproduktioner og film.

Joe Sims spillede rollen som Nige Carter, en af beboerne i Broadchurch. Sims er en engelsk skuespiller, der har medvirket i flere forskellige tv-serier og film.

Simone McAullay spillede rollen som Becca Fisher, en lokal politibetjent. McAullay er en australsk skuespillerinde, der har medvirket i både film og tv-serier.

Tanya Franks spillede rollen som Lucy Stevens, Ollys mor. Franks er en engelsk skuespillerinde, der har arbejdet både i film, tv og teater.

Pauline Quirke spillede rollen som Susan Wright, en kvinde med en skummel fortid. Quirke er en engelsk skuespillerinde, der har været aktiv i branchen i flere årtier.

Steve Bennett spillede rollen som PC Bob Daniels, en betjent i Broadchurch. Bennett er en engelsk skuespiller, der har arbejdet både i tv-serier og film.

Benji Yapp spillede rollen som Fred Miller, Marks bror og bortadopterede søn af Becca. Yapp er en britisk skuespiller, der har medvirket i flere tv-produktioner.

William Andrews spillede rollen som Ben Haywood, en ung mand fra Broadchurch. Andrews er en skotsk skuespiller, der har medvirket i både film og tv-serier.

Oskar McNamara spillede rollen som Danny Latimer, Beth og Marks søn, der findes død i seriens første episode. McNamara er en britisk skuespiller, der har haft flere mindre roller i tv-serier og film.

Dette er blot nogle af de mest fremtrædende skuespillere, der medvirkede i Broadchurch. Serien havde også en række andre talenter involveret både foran og bag kameraet.

Overblik

Titel Broadchurch
Udgivelsesdato 4. marts 2013 (Storbritannien)
Oprindelsesland Storbritannien
Sprog Engelsk
Alternativ titel Бродчерч
Optagelsessteder West Bay, Dorset, England, UK
Produktionsselskaber Kudos Film and Television
Imaginary Friends
ITV – Independent Television

Resmué

I den lille kystby Broadchurch bringer mordet på en ung dreng mediehysteri, der truer med at rive fællesskabet fra hinanden. En tilsyneladende rolig og venlig badeby bliver et sted fyldt med hemmeligheder, da dødsfaldet af en elleveårig dreng tænder for en uønsket mediestorm. Mens byens indbyggere begynder at åbne op omkring, hvad de ved og ikke ved, er det politiets opgave at fange den formodede morder.

Da elleveårige Daniel Latimer bliver fundet død på stranden i den lille by Broadchurch, skal detektiverne Alec Hardy og Ellie Miller opklare sagen. Mens mysteriet langsomt afdækkes, synes byen at falde fra hinanden, og de venlige naboer tvinges til at vende sig mod hinanden.

En lille engelsk badeby rystes, da en af deres egne forsvinder. Inden for få dage bliver det myrdede barn fundet, og jagten på hans morder begynder. Med flere byboere og familiemedlemmer, der har motiv, begynder alle at mistænke hinanden. Da etablerede relationer bliver revet fra hinanden, er det op til de utrolige efterforskere at holde det hele under kontrol og afgøre, hvem der gjorde det. Finalen vil dreje dit hoved og holde dig vågen om natten. Hvordan kan byen muligvis komme videre herfra? Find ud af det i sæson 1 af Broadchurch.

Fejl i TV-serien Broadchurch der fik seerne til at grine

TV-serier har ofte en magisk evne til at transportere os til en anden verden og lade os glemme vores bekymringer for en stund. Men hvad sker der, når denne verden ikke er så fejlfri som vi havde håbet? I den elskede TV-serie Broadchurch har ivrige seere opdaget nogle fejl, der får os til at løfte et øjenbryn og måske endda udbryde i latter.

Fejl #1: Kom bare ind og se retssagen

I virkelighedens retssale ville en vidne ikke have lov til at overvære retssagen, før de selv har afgivet deres vidneforklaring. Men i Broadchurch ser vi karaktererne sidde i tilskuerpladserne, selvom de endnu ikke er blevet kaldt til at vidne. Mon de bare var utålmodige og ville have det hele overstået?

Fejl #2: Hvem sagde det?

Nogle seere har bemærket, at det til tider kan være svært at følge med i, hvem der siger hvad. Manglende undertekster eller tydelig afgrænsning mellem dialogerne har ført til forvirring blandt seerne. Måske har producerne glemt deres store røde pen til at markere, hvem der taler?

Fejl #3: Kaffen der aldrig bliver drukket

I Broadchurch er der et overflødighedshorn af dramatiske scener, hvor karaktererne står og holder deres kaffekopper uden at tage en eneste slurk. Vi kan ikke undgå at undre os over, om de bare er fans af at holde kopperne som accessoirer eller om der er en årsag til dette mysterium?

Fejl #4: Gæt, hvad han sagde

Telesikkerhed er en vigtig del af vores moderne liv, men i Broadchurch ser vi karakterer, der taler i telefon hele tiden uden at trykke på nogen knapper. Måske har de udviklet telepatiske kræfter, eller er telefonerne bare utroligt avancerede?

Fejl #5: Alle tager til fods

Man skulle tro, at i en lille by som Broadchurch ville biler være et almindeligt syn. Men nej, karaktererne i TV-serien ser ud til at foretrække at gå overalt – selv når de har travlt. Enten er de alle passionerede tilhængere af sundhed og motion, eller også er der noget underligt i drikkevandet i den by.

TV-serien Broadchurch er bestemt ikke perfekt, men det er disse små fejl, der gør den endnu mere underholdende for seerne. For selvom vi kan grine af disse fejl, elsker vi stadig at blive draget ind i mysteriet og dramaet, som Broadchurch er så kendt for. Så næste gang du ser en af disse fejl, så husk at smile og nyd den fantastiske verden, som TV-serier kan skabe for os.

Andre populære titler: Ghostbusters: AfterlifeSpawnGuardians of the Galaxy Vol. 3Silver FangMultă baftă, Leo Grande!Whats Eating Gilbert GrapeNobodyJohn Wick: Chapter 2Dont Worry DarlingSisuRi$iko – Der schnellste Weg zum ReichtumThe BoogeymanStar Trek: EnterpriseRoad TripTeam AlbertMonte CarloHarry Potter und der Gefangene von AskabanAnt-Man and the Wasp: QuantumaniaHudson & Rex“Sjit Happens” StalkerenGood TimePacific Rim: UprisingMean StreetsRoald Dahls Matilda the MusicalThe First Slam DunkCoyote UglyFantastic Mr. FoxGunpowder MilkshakeA Star Is BornPyrus i alletiders eventyrHolesLewisNew Years EveSpider-Man: Een nieuw universumDNAJackie BrownA Knights TaleDivergenteEra Uma Vez em… HollywoodLucyA Vida de PiBarry“Mer panik i tomteverkstan” PåskharenThe LodgeBlack Clover: Sword of the Wizard KingIp Man 3The Little MermaidDayi: Bir Adamin HikayesiSinbad: Legend of the Seven SeasAmanda to the Rescue