kinokvinder.dk

Bryggeren (TV Mini Series 1996–1997)


Overblik

Titel Bryggeren
Udgivelsesdato 29. december 1996
Oprindelsesland Danmark
Sprog Dansk
Også kendt som A serfőző
Produktionsselskaber Danmarks Radio (DR), Nordisk Film, SVT Drama

Resmué

TV-serien Bryggeren fortæller historien om udviklingen af Carlsberg-bryggeriet. Serien følger den unge og visionære brygmester, en vis J.C. Jacobsen, der i midten af 1800-tallet grundlagde Carlsberg Bryggeri i København.

Historien begynder med Jacobsens ønske om at producere en øl af høj kvalitet, der kunne konkurrere med de bedste europæiske bryggerier. Han støder dog på modstand fra sin familie, der ønsker at fastholde deres traditionelle landbrugsaktiviteter. Men Jacobsen insisterer og får dermed familien med på idéen om at starte et bryggeri.

I løbet af serien følger vi Carlsberg-bryggeriets op- og nedture, som det kæmper for at vinde anerkendelse og markedsandele. Vi møder også en række andre centrale figurer i Carlsbergs historie, herunder Jacobsens søn Carl og hans kone, Ottilia, der spiller en afgørende rolle i bryggeriets udvikling.

Vi ser, hvordan Carlsberg bliver en toneangivende aktør i den danske ølindustri og satser på at eksportere deres produkter til det internationale marked. Samtidig konfronteres bryggeriet med udfordringer som ølkriser, politiske intriger og konkurrence fra andre bryggerier.

Gennem serien bliver vi også præsenteret for de forskellige øltyper, som Carlsberg producerer, og vi får et indblik i bryggeriets produktionsmetoder, der fører til øl af høj kvalitet.

I sidste ende er TV-serien Bryggeren en fortælling om passion, viljestyrke og innovation. Det er historien om en mand, der mod alle odds formår at opbygge et internationalt anerkendt bryggeri, der stadig eksisterer den dag i dag.

Fem morsomme fejl fra TV-serien Bryggeren!

TV-serien Bryggeren er blevet en publikumsfavorit i mange år, og fans af serien kan ikke få nok af de dramatiske intriger og karismatiske karakterer. Men selvom serien er en kæmpe succes, betyder det ikke, at den er fejlfri. Her er fem sjove fejl, som skarpe seere har opdaget i Bryggeren!

1. Pludselig forvandling

I en af episoderne kan man tydeligt se, at den ene karakter, Tom, har skiftet hårfarve fra det ene øjeblik til det andet. I den ene scene har han sort hår, og i næste scene er det pludselig blondt. Mon han har haft en unik hårfarve-skiftende bryg i laboratoriet? Det er vist bare endnu et eksempel på den magi, der opstår, når man blander øl og drama!

2. Den flyvende rekvisit

Under en afgørende scene er der en særlig rekvisit, der spiller en vigtig rolle. Men pludselig kan seerne se, at rekvisitten flyver gennem luften og lander i en helt anden del af scenen. Enten har en af skuespillerne nogle overnaturlige kræfter, eller også var det bare en lille sød påmindelse om, at alt kan ske i Bryggerens verden!

3. Den usynlige kaffe

I en af optagelserne kan man se, at to af karaktererne sidder på en café og nyder en god kop kaffe. Men hvis man ser nøje efter, vil man bemærke, at kaffekopperne er tomme! Hvordan kan de sidde og lade som om, de drikker, når der ikke er noget i kopperne? Måske skulle de have bestilt en af bryggerens specialøl i stedet – den ville i det mindste være fyldt op!

4. Tidsrejse i garderoben

En ivrig fan har bemærket en interessant fejl i en af episoderne. I én scene er hovedpersonen iført moderne tøjstil, men kort tid efter ser man ved et tilbageblik, at han pludselig har skiftet tøj til en mode, der var populær i 80erne. Måske rummer garderoben i Bryggerens verden en skjult portal til forskellige årtier – det kunne forklare, hvorfor karaktererne altid ser så stilfulde ud!

5. Den teleporterende figur

I en af de mest intense scener ser man en karakter, Anna, bevæge sig fra den ene del af lokalet til den anden på et splitsekund. Der er ingen tvivl om, at hun har nogle imponerende teleporterings-evner! Måske er det hendes hemmelige superkraft, som hun kun bruger i de mest nødvendige situationer. Hvem ved?

Disse fejl er blot små underholdende påmindelser om, at selvom Bryggeren er en fantastisk TV-serie, kan selv de bedste produktioner have nogle skønhedspletter. Men det er netop disse fejl, der gør serien sjov at se – det er som om, at øl og fejl går hånd i hånd. Så næste gang du ser en af disse fejl i Bryggeren, kan du bare slappe af, trække på smilebåndet og nyde den spændende historie og karakterudvikling. Skål!

Andre populære titler: The MatrixShtiselCrittersPokémon: Detective PikachuZ-TVDer Sex PaktScream VITop GunAnd Just Like That…ColumboCheckered NinjaThe ArkEl Camino: A Breaking Bad MovieThe MercyHelstromGreaseLa La LandThe Addams FamilyParks and RecreationChefYou Only Live TwiceOda OmvendtStar Wars: Episode VIII – The Last JediThe Big WeddingStore danske videnskabsfolkMinkavlerneDubai BlingMin kone fra ParisDicteThe IdolReady Player OneNorth Sea ConnectionBlack-ishPixelsJournal 64Desert HeartsExtractionTwisterThe BabadookRomeo + JulietThird WatchThe Hills Have EyesDune: Part TwoSex and the CityThe Equalizer 2Bones and AllThe BatmanReacherDubai Bling