kinokvinder.dk

Buffy – Im Bann der Dämonen (TV Series 1997–2003)

Buffy – Im Bann der Dämonen: En bedårende og ikonisk TV-serie

Buffy – Im Bann der Dämonen, også kendt som Buffy the Vampire Slayer, er en amerikansk TV-serie, der blev sendt i perioden 1997-2003. Serien blev skabt af Joss Whedon og er baseret på filmen af samme navn fra 1992. Buffy – Im Bann der Dämonen har opnået kultstatus takket være sin unikke kombination af drama, komedie og fantasy-elementer.

Hovedrolleindehaveren – Sarah Michelle Gellar som Buffy Summers

I centrum for serien står hovedpersonen Buffy Summers, spillet af Sarah Michelle Gellar. Buffy er en ung kvinde, der er udvalgt til at være vampyrjæger og beskytte verden mod overnaturlige væsner. Gellar formår at portrættere Buffy som både stærk og sårbar, og hendes præstation som vampyrjæger har gjort hende til et ikon inden for genren.

Buffys venner og støttespillere – Nicholas Brendon som Xander Harris og Alyson Hannigan som Willow Rosenberg

To af Buffys nærmeste venner er Xander Harris og Willow Rosenberg, spillet af Nicholas Brendon og Alyson Hannigan. Xander er den sjove og loyale ven, der altid er der for Buffy, mens Willow er en intelligent og magisk begavet ven, der bliver en vigtig del af Buffys gruppe af jægere. Brendon og Hannigan har begge formået at skabe sympatiske og mindeværdige karakterer, der har bidraget væsentligt til seriens popularitet.

Den vise beskytter – Anthony Head som Rupert Giles

Som Buffys mentor og vise guide spiller Anthony Head karakteren Rupert Giles. Giles er en bibliotekar og en Watcher – en person der overvåger og rådgiver vampyrjægere. Head fremstiller karakteren Giles med en fantastisk balance mellem alvor og komik og har modtaget ros for sin evne til at bringe intelligens og dybde til rollen.

Den uimodståelige fjende – James Marsters som Spike

En af seriens mest ikoniske karakterer er Spike, spillet af James Marsters. Spike er en vampyr med en rebelsk attitude og en kontroversiel kærlighedsaffære med Buffy. Marsters formår at give Spike en charmerende overlegenhed og en dybde, der gør karakteren både frygtet og elsket af fans.

Andre vigtige karakterer

Udover de fire centrale karakterer er der mange andre vigtige og mindeværdige figurer i Buffy – Im Bann der Dämonen. Nogle af disse inkluderer Emma Caulfield Ford som Anya, en tidligere ond dæmon, Michelle Trachtenberg som Dawm Summers, Buffys søster, og Kristine Sutherland som Joyce Summers, Buffys mor.

Den talentfulde cast og crew har været med til at skabe en af de mest elskede og indflydelsesrige TV-serier inden for fantasygenren. Buffys kombination af spændende plotlinjer, dybe karakterudvikling og humoristiske dialoger har gjort den til en milepæl inden for tv-serier. Buffy – Im Bann der Dämonen vil forblive et evigt ikon inden for tv-underholdning.

Overblik

Titel Buffy – Im Bann der Dämonen
Udgivelsesdato 9. oktober 1998 (Tyskland)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Også kendt som Buffy the Vampire Slayer
Optagelsessteder 1313 Cota Drive, Torrance, Californien, USA (Buffys hus)
Produktionsselskaber Mutant Enemy, Kuzui Enterprises, Sandollar Television

Resmué

Den unge kvinde Buffy Summers er skæbnebestemt til at dræbe vampyrer, dæmoner og andre infernalske væsner. Hun lever et liv, hvor hun kæmper imod det onde med hjælp fra sine venner. I hver generation er der en udvalgt… hun alene vil stå imod vampyrerne, dæmonerne og mørkets kræfter. Hun er dræberen. Buffy Summers kender denne historie ud og ind, og uanset hvor meget hun prøver at være en normal pige, kan hun ikke undslippe sin skæbne… Heldigvis er hun ikke alene i sin kamp for at redde verden, for hun har hjælp fra sine venner, det morsomme (og overraskende effektive) hold af ondebekæmpere kaldet The Scooby Gang. Sammen vil Buffy & co. slå deres dæmoner ned, overleve den ene apokalypse efter den anden, gå i gymnasiet og på universitetet… og frem for alt forstå, at det at vokse op kan være helvede nogle gange… bogstaveligt talt. – m_starling

Sjove fejl i TV-serien Buffy – Im Bann der Dämonen

Fejlfænomener: En verden fuld af støvende våben og voksne teenagere

TV-serien Buffy – Im Bann der Dämonen er en elsket klassiker, der har fanget millioner af seere verden over. Men selvom Buffy er en uovervindelig vampyrjæger, er der stadig nogle små fejl, der har sneget sig ind i handlingen. Lad os tage et sjovt kig på nogle af de mest bemærkelsesværdige fejl, som seerne har opdaget!

Konsekvent inkonsekvent: Ustabile våben

Når en vampyr bliver udslettet og våbenet bliver efterladt i dem, skifter det konstant holdning til, om våbnet selv bliver til støv. Det er ligesom et modeskift for våbnene! Måske burde Buffy overveje at ansætte en fashionekspert til at tage sig af våbenstilen, så de kan holde sig up-to-date med de seneste tendenser inden for vampyrjægning.

40 årige teenagere: Hemmeligheden bag evigt ungdom

I de tidlige sæsoner er det tydeligt, at skuespillerne, der portrætterer teenagere, faktisk er i 20erne eller ældre. Det skyldes ofte regler om børnearbejde, der vil forhindre teenagere i at arbejde fuldtid på et set, da det ville kunne gå ud over deres skolegang. Udover at omgå reglerne giver det også mulighed for bedre skuespil fra skuespillerne med mere erfaring, plus producenterne kan seksualisere karaktererne uden konsekvenser. Og sidst, men ikke mindst, giver det den yngre seergruppe nogle rollemodeller at se op til. Man kan i hvert fald drømme om at blive evigt ung og have en undskyldning for at være på evig jagt efter vampyrer!

Vidunderlige widescreen fejl

I næsten hver episode præsenteret i bredformat kan man tydeligt se filmholdet og/eller afsløringer af fejltagelser. Det skyldes, at serien oprindeligt blev optaget i 4:3-format, og disse problemer ville ikke have været synlige, da showet oprindeligt var beregnet til at blive vist på den måde. Så husk at mange af de fejl, der er rapporteret om episoderne, kun gælder for den widescreen-alternative version. Det er som om, producenterne prøvede at sende os en hemmelig besked: Se vores widescreen-fejl og kik ind bag kameraet – det er sjovt!

Alt i alt er Buffy – Im Bann der Dämonen stadig en fantastisk serie, der formår at underholde os med sin unikke blanding af action, drama og sommetider lidt komik. Selvom intet er perfekt, er det netop disse små fejl, der gør serien endnu mere elskelig. Så til alle Buffy-fans derude: Nyd serien med et smil og husk at støvet våbenmode og voksne teenagere er en del af charmen!

Andre populære titler: Justice LeagueNumele tăuThe Last of UsFUBARHeadhunterBadlandsO Meu Cão Tem Um BlogAnnaPound for PoundLegally BlondeBlues Brothers 2000The Great GatsbyThe InternshipMorganPolle FictionThe Last of UsManden bag dørenCash TruckHunter KillerAs InseparáveisElvisThe HelpOmul-Păianjen: Niciun drum spre casăGilmore GirlsHolesPerfekte stederAbsolutely AnythingThe Popes ExorcistPieces of HerThe White LotusHookThe CrownYou Were Never Really HereKlovnThe LoraxSommersbyBlood FatherHvide løgneWere the MillersCreepshowThe IdolBeerfestPianistulPitch Perfect 2Ant-Man and the Wasp: QuantumaniaSleeping BeautyFilthPlajaThe Legend of Vox MachinaBuzz Lightyear of Star Command