kinokvinder.dk

Cheers (TV Series 1982–1993)

De medvirkende i TV-serien Cheers

TV-serien Cheers, der blev sendt fra 1982 til 1993, er en af de mest populære og ikoniske komedieserier nogensinde. Serien foregår på den fiktive bar Cheers i Boston og følger barværten Sam Malone og de forskellige karakterer, der kommer ind og ud af baren.

Hovedrollerne

Medvirkende i serien var:

  1. Ted Danson som Sam Malone:
  2. Sam Malone spilles af Ted Danson og er den karismatiske barvært på Cheers. Han er tidligere baseballspiller og har brugt mange år på at overvinde sin alkoholafhængighed.

  3. Rhea Perlman som Carla Tortelli:
  4. Carla Tortelli spilles af Rhea Perlman og er en temperamentsfuld og sarkastisk servitrice på Cheers. Hun er kendt for sin skarpe tunge og sin rivalisering med Diane Chambers.

  5. John Ratzenberger som Cliff Clavin:
  6. Cliff Clavin, spillet af John Ratzenberger, er en postarbejder og en af de faste stamgæster på Cheers. Han er kendt for sine mange trivia-fakta og sin hang til konspirationsteorier.

  7. George Wendt som Norm Peterson:
  8. Norm Peterson, spillet af George Wendt, er en af de mest ikoniske karakterer i Cheers. Han er en arbejdsløs regnskabsfører og en af de faste stamgæster. Hans ankomst til baren bliver altid mødt med et højt Norm!.

  9. Kelsey Grammer som Dr. Frasier Crane:
  10. Dr. Frasier Crane, spillet af Kelsey Grammer, er en psykiater og senere radioprogramvært. Han blev oprindeligt introduceret som Diane Chambers kæreste, men fik senere sin egen succesfulde spin-off-serie, Frasier.

  11. Woody Harrelson som Woody Boyd:
  12. Woody Boyd, spillet af Woody Harrelson, er en ung og naiv landmand, der bliver ansat som bartender på Cheers efter Coachs død. Han bliver en vigtig del af Cheers-familien og har mange humoristiske øjeblikke i serien.

  13. Shelley Long som Diane Chambers:
  14. Diane Chambers, spillet af Shelley Long, er en intellektuel og selvudslettende servitrice, der senere bliver Sams kæreste. Hun forlader baren i slutningen af den femte sæson, men vender tilbage i seriens sidste sæson.

Andre medvirkende

Udover hovedrollen var der også mange andre talentfulde skuespillere, der bidrog til både det komiske og hjertevarme element i Cheers:

  • Philip Perlman som Phil
  • Kirstie Alley som Rebecca Howe
  • Joseph Paz som Bar Patron
  • Rebecca Soladay som Bar Patron
  • Al Rosen som Al
  • Bebe Neuwirth som Dr. Lilith Sternin
  • Nicholas Colasanto som Ernie Coach Pantusso
  • Paul Willson som Paul Krapence
  • Alan Koss som Alan
  • Peter Schreiner som Pete
  • Tim Cunningham som Tim

Denne fantastiske rollebesætning var en afgørende faktor for Cheers’ succes og har efterladt et stort indtryk på tv-historien.

Artiklen giver et overblik over nogle af de mest prominente skuespillere i TV-serien Cheers. Med deres unikke karakterer og fantastiske præstationer har de skabt noget af den mest elskede og anerkendte komedie, der nogensinde er vist på tv.

Overblik

Titel Cheers
Udgivelsesdato 12. oktober 1984 (Holland)
Oprindelsesland USA
Også kendt som Prost Helmut!
Optagelsessteder Bull & Finch Pub – 84 Beacon Street, Boston, Massachusetts, USA (originale interiører af Cheers baren)

Resmué

Cheers er en TV-serie om en gruppe mennesker, der deler deres oplevelser og liv med hinanden, mens de drikker eller arbejder på baren, hvor alle kender dit navn.

Historien udspiller sig på baren Cheers i Boston over elleve år. Baren ejes af den tidligere Boston Red Sox pitcher, Sam Malone, der tidligere var alkoholiker. Baren og dets køb var hans frelse fra alkoholismen, der i høj grad var årsagen til afslutningen af hans baseballkarriere. Han udvikler et kærlighed-had forhold til den intellektuelle Diane Chambers, som han ansætter som servitrice og hvis kulturelle mentalitet er fremmed for alle andre på baren. Han har også et forhold til Rebecca Howe, der først fungerede som leder af baren for Lily Corporation, som købte den fra Sam, men som i virkeligheden er en kvinde, der kæmper for at finde sin plads i livet, selvom hendes forretningssans synes imponerende.

De faste stamkunder er primært en gruppe selvudnævnte tabere, der binder sig sammen på grund af deres fælles situation i livet. Cheers er deres hjem væk fra hjemmet og i mange henseender mere et hjem end deres faktiske hjem, som vidner om det faktum, at alle kender dit navn.

Sam Malone, den tidligere Boston Red Sox pitcher, ejer og driver Cheers, en hyggelig bar i Boston. Han ansætter den smarte, stramme – og svigtende – Diane Chambers som servitrice af medfølelse, men deres tiltrækning fører til konstant skænderi. Den skøre karakterer fylder baren: sarkastiske servitrice Carla, øl-elskende revisor Norm, altvidende postbud Cliff. Når Diane forlader Boston langt senere, sælger Sam baren og køber en båd for at sejle ud i verden, men hans båd synker, så han vender tilbage. Den nye ambitiøse leder, Rebecca Howe, ansætter ham igen, men de elsker at hade hinanden.

Sam Malones drikkeproblem, der fik ham til at købe baren Cheers, ødelagde hans karriere som pitcher for Boston Red Sox. Da en ung undervisningsassistent ved navn Diane Chambers bliver efterladt af sin professor-forlovede, tager hun job som servitrice på Cheers, hvilket fører til et ustabilt og bøvlet forhold til Sam. Baren, hvor alle kender dit navn, er hjemsted for forskellige karakterer som Sams gamle coach, Ernie Pantusso, den naive landdreng Woody, den altvidende Cliff, den bitre servitrice Carla, den plagende psykiater Dr. Frasier Crane og hans kone, Dr. Lilith Sternin, samt den faste stamkunde Norm med den største barregning.

Cheers er en bar i Boston, ejet af Sam Malone, en tidligere pitcher for Boston Red Sox, hvis drikkeproblem satte en stopper for hans karriere. Han bliver hjulpet i baren af Ernie Pantusso, som han kalder coach, og Carla, en hård servitrice. Blandt de faste stamkunder er Norm, en revisor, der tilbringer det meste af sin tid på Cheers for at undgå sin kone Vera, samt Cliff, en postbud, hvis selvfede opførsel irriterer alle. Sam er også en kvindefornærmer, der mener, at der ikke er en kvinde, han ikke kan få. Diane Chambers, en universitetsstuderende, der var på vej væk med sin kæreste, stopper forbi baren, men han dropper hende. Diane har ingen andre steder at tage hen, så hun får job som servitrice. Sam er tiltrukket af hende og forsøger sig, men Diane bliver afvist af hans selvtilfredshed. Til sidst bliver de dog sammen, men går fra hinanden, og Diane får en ny kæreste, psykiateren Dr. Frasier Crane. De var ved at blive gift, men Diane forlader ham og vender tilbage til baren. Skuespilleren, der spillede Coach, døde, så en ny karakter, Woody Boyd, blev tilføjet. Sam og Diane bliver forlovet og er ved at blive gift, men Sam opfordrer hende til at følge sine drømme om at blive forfatter. Sam sælger baren til et selskab. Da Sam får brug for et job, forsøger han at få et job hos den nye leder, Rebecca Howe, som Sam prøver at flirte med, men hun modstår i starten. Sam køber til sidst baren tilbage og gør Rebecca til leder.

Funny fejl i TV-serien Cheers

Continuity fejl

Okay, lad os starte med det mest forvirrende ved Cheers – placeringen af toiletterne! Det er som om, man aldrig kan stole på, hvor de ligger. Kvindernes toilet er normalt tættest på baren, mens mændenes er tættest på poolrummet. Men av, siger du, det skifter pludselig, og vi er lige så forvirrede som Norm, når han beder om en øl! Måske ejerne besluttede at tilføje lidt spænding til hverdagen og bare flytte dem rundt for sjov?

Faktuelle fejl

Nå, nå, Cheers, har I ikke læst brandkoderne? Hovedindgangsdøren til baren åbner altid indad. Men ifølge brandkoderne skal enhver indgangs-/udgangsdør åbne udad. Håber vi ikke får brug for en hurtig flugt ved en nødsituation!

Fejl opfattet som fejltagelser

Vi gik alle i sorg, da Frasier fortalte os, at hans far var gået bort. Men stop! Vent lige et øjeblik! I spin-off-serien Frasier er hans far heldigvis i live og i bedste velgående. Hvad skete der lige der? Det viser sig, at Frasier bare løj om sin fars død og job på grund af en skænderi de havde haft. Typisk Frasier, altid med et smart twist!

Diverse fejl

Nu skal vi tale om Bar Wars! Top underholdning, undtagen når det kommer til nummereringen af episoderne. Fra sæson 6 til sæson 11 er de i romertal, men ups, sæson 8 har episoden Bar Wars III, og næste Bar Wars-episode er i sæson 10, men den er forkert navngivet Bar Wars V. Vi leder stadig efter mysteriet om Bar Wars IV, måske den blev fanget i et intergalaktisk baropgør?

Og se lige årstallet under skiltet med Cheers – etableret i 1895! Selvom malerierne i åbningssekvensen muligvis er ældre end det. Men vent et øjeblik, senere siger Sam, at året bare var opdigtet. Kan vi lige få en afklaring her, venner?

Crew- og udstyrssynlighedsfejl

I nogle af de senere episoder i sæson 2, når kameraet panoreres ud fra hjørnet af baren, hvor Norm sidder, kan man se en teaterkappe i venstre side. Måske baren fik en make-over og besluttede at skabe en hyggelig teaterstemning? Hvem ved?

Plot huller

Tidligt i serien har Frasier en hund ved navn Pavlov, og han er helt tosset med den lille vovse. Men senere i serien fortæller Frasier alle, at han aldrig har kunnet lide hunde og ikke kan holde dem ud. Er det bare os, eller har Frasier en lidt skizofren holdning til vores firbenede venner? Det er nok det velkendte Frasier-mysterium!

Andre populære titler: TwinsVirgin la 40 de aniStar Trek: Strange New WorldsThe GooniesDirty GrandpaThe TenantMin søsters børn vælter byenFather StuThe Reincarnation of the Strongest Exorcist in Another WorldSex EducationDinBrotherhood of the WolfDial M for MurderMr. HolmesBarryWe Can Be HeroesPower Book II: GhostGaslitInocențiiBertram & CoUngt hjerteComic Relief: BodyguardAmerican GigoloThe Last of UsA Spy Among FriendsBlack LotusHail, Caesar!EmancipationCastleShe-Hulk: Attorney at LawThe WallTozkoparan IskenderFront of the ClassPower Book II: Ghost“Love, Death & Robots” Beyond the Aquila RiftPearlBeautiful DisasterBefore MidnightRiddickThe FallDarkness FallsChildrens HospitalForça Anti-CrimeCall My Agent!JulefeberChernobylThe Killing Fields