kinokvinder.dk

Columbo (TV Series 1971–1978)

De medvirkende i TV-serien Columbo

TV-serien Columbo, der oprindeligt blev sendt fra 1971 til 1978, er en af de mest ikoniske krimiserier nogensinde. Serien er kendetegnet ved sin smarte hovedperson, politiefterforskeren Columbo, spillet af den talentfulde skuespiller Peter Falk, men der var også mange andre medvirkende, som hjalp med at skabe seriens store succes. Her er et kig på nogle af de vigtigste medvirkende i TV-serien Columbo:

Peter Falk som Columbo

Peter Falk spillede hovedrollen som den snu og tilsyneladende distræte politiefterforsker Columbo. Falks unikke fortolkning af karakteren gjorde ham til et ikon og gjorde Columbo til en af de mest elskede detektiver i tv-historien. Falks præstation som Columbo blev hyldet af både kritikere og publikum og gav ham fire Emmy Awards for bedste skuespiller.

Mike Lally som bartender

Mike Lally spillede rollen som bartender i serien. Selvom hans karakter kun optrådte i 27 episoder fra 1972 til 1978, blev han et genkendeligt ansigt i Columbos verden. Lallys tilstedeværelse bidrog til at skabe autentiske og velkendte omgivelser på seriens forskellige locations.

Dianne Travis som blonde til fødselsdag for Mrs. Hayward

Dianne Travis spillede rollen som en attraktiv blondine, der optrådte til fødselsdagen for Mrs. Hayward i syv episoder fra 1972 til 1974. Hendes karakter tilføjede et strejf af glamour og mystik til serien og var en af de mange farverige personligheder, som Columbo stødte på i sit arbejde.

Bruce Kirby som sergent George Kramer

Bruce Kirby portrætterede sergent George Kramer i seks episoder fra 1973 til 1978. Hans karakter var en loyale kollega og ven af Columbo og bidrog til at give serien sin karakteristiske dynamik mellem politiefterforskerne.

John Finnegan som 1st Workman

John Finnegan optrådte som 1st Workman i seks episoder fra 1972 til 1976. Hans karakter var en af de mange bipersoner, der satte scenen for Columbos efterforskning og bidrog til seriens autentiske og realistiske miljø.

Fred Draper som taxachauffør

Fred Draper spillede rollen som en taxachauffør i seks episoder fra 1971 til 1976. Hans karakter var ofte involveret i Columbos efterforskning, da taxachaufføren ofte var vidne til eller havde information om forbrydelserne, som politiefterforskeren skulle opklare.

Vito Scotti som Chadwick

Vito Scotti portrætterede Chadwick i fem episoder fra 1973 til 1975. Chadwick var en af de mange mistænkte, Columbo stødte på i sine efterforskninger, og Scottis præstation som den sommetider mistænkelige karakter var med til at skabe spænding og suspense i serien.

Val Avery som Artie Jessup

Val Avery spillede rollen som Artie Jessup i fire episoder fra 1971 til 1975. Hans karakter var en af de mange skurke, som Columbo skulle opklare forbrydelserne begået af. Avery formåede at skabe en karakter med både troværdighed og en vis skummelhed, hvilket gjorde Jessup til en af seriens mindeværdige skurke.

Jack Cassidy som Ken Franklin

Jack Cassidy optrådte som Ken Franklin i tre episoder fra 1971 til 1976. Cassidys velkendte skuespilsevner og karismatiske tilstedeværelse gjorde Franklin til en mindeværdig skurk i serien. Hans karakter var ofte intelligent og manipulerende, hvilket skabte spænding og konflikt i forholdet til Columbo.

Robert Culp som Dr. Bart Kepple

Robert Culp spillede rollen som Dr. Bart Kepple i tre episoder fra 1971 til 1973. Hans karakter var ofte involveret i død, der underlig, og det var op til Columbo at afsløre sandheden. Culp formåede at skabe en karakter med både charme og en aura af mistænksomhed.

Arlene Martel som Gloria West

Arlene Martel optrådte som Gloria West i tre episoder fra 1972 til 1974. Hendes karakter var ofte en central figur i mysterierne, som Columbo skulle løse, og Martels præstation som den attraktive og gådefulde karakter fangede publikums opmærksomhed.

Richard Stahl som ballistisk mand

Richard Stahl spillede rollen som en ballistisk mand i tre episoder fra 1972 til 1973. Hans karakter hjalp Columbo med at få afgørende information om de anvendte våben og ammunition i forbrydelserne, hvilket spillede en væsentlig rolle i opklaringen af sagerne.

Victor Izay som Conroy

Victor Izay optrådte som Conroy i tre episoder fra 1974 til 1976. Izays karakter var ofte involveret i de kriminelle aktiviteter, som Columbo efterforskede, og hans præstation som den tvivlsomme karakter bidrog til at skabe spænding og drama i serien.

Jerome Guardino som Harris

Jerome Guardino spillede rollen som Harris i tre episoder fra 1975 til 1978. Harris var ofte en af de nøglepersoner, som Columbo forhørte i sine efterforskninger, og Guardinos præstation som den ofte nervøse og mistænkelige karakter var med til at skabe spænding og mystik i serien.

Cliff Carnell som betjent Wilson

Cliff Carnell optrådte som betjent Wilson i tre episoder fra 1972 til 1975. Hans karakter var en loyale kollega og medhjælper af Columbo og spillede en afgørende rolle i opklaringen af sagerne.

Harvey Gold som retsmediciner

Harvey Gold spillede rollen som retsmediciner i tre episoder fra 1974 til 1975. Hans karakter bidrog med vigtig teknisk og videnskabelig ekspertise til Columbos efterforskninger og var med til at sikre retfærdighed i sagerne.

Jimmy Joyce som kameramand

Jimmy Joyce optrådte som kameramand i tre episoder fra 1972 til 1976. Hans karakter var ofte til stede ved vigtige begivenheder og var med til at dokumentere og bevise nøgleelementer i sagerne.

Dennis Robertson som første reporter

Dennis Robertson spillede rollen som første reporter i tre episoder fra 1973 til 1974. Hans karakter var ofte ansvarlig for at rapportere om forbrydelserne, og Robertson formåede at skabe en karakter med troværdighed og autoritet.

I TV-serien Columbo bidrog disse medvirkende til at skabe en dynamisk og spændende verden, hvor Columbo løste nogle af de mest komplekse forbrydelser. Deres præstationer gjorde serien til et ikon inden for krimigenren og cementerede deres plads i tv-historien.

Overblik

Titel Columbo
Udgivelsesdato 15. september 1971 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Også kendt som Коломбо
Optagelsessteder Universal Studios – 100 Universal City Plaza, Universal City, Californien, USA (Studie)
Produktionsselskab NBC Universal Television

Resmué

TV-serien Columbo følger den sympatiske og ydmyge morddetektiv Lieutenant Columbo, der med sin enkle fremtoning og geniale opførsel formår at afsløre selv de mest velskjulte forbrydelser.

Første gang man ser ham, ligner Lieutenant Columbo en forhutlet tigger. Han har en klodset fremtræden, er overdrevent høflig og synes altid at tygge på den samme korte cigar. Men bag al den komiske ydre gemmer sig sandsynligvis den mest stædige efterforsker i Los Angeles Politiafdeling. Ofte bliver Columbo bedt om at undersøge spektakulære mord, der involverer de rige og berømte. Gerningsmændene bliver ofte underholdt af ham, og lige når de tror, de slipper afsted med mordet, formår Columbo at fange dem i en fælde eller finde nok beviser til at få dem til at tilstå.

– Brian Washington

Fem underholdende fejl i TV-serien Columbo afsløret af seere

1. Kontinuitetsfejl: Columbos magiske briefcase

I denne 1968 to timer lange pilotafsnit er Columbo ved at vente på den mistænktes elskerinde ved filmstudioet. I et langskudsvinkel bagfra og oppefra ser vi Columbo stå ved siden af isbilen og placere sin kuffert på jorden til venstre og foran sig. I et tæt skud forfra ser vi pludselig kufferten tæt op ad hans venstre ben, imens Columbo åbner sin is og smider indpakningen på jorden bag sig. Næste skud er igen det lange skud bagfra og oppefra. Nu er kufferten igen til venstre og foran Columbo, og der er ingen spor af isindpakningen, som han lige har smidt på jorden.

2. Faktuelle fejl: Den lydløse pistol

I nogle episoder skyder morderen med en lyddæmpet pistol, uden at nogen i nærheden kan høre det. Men en lyddæmper dæmper ikke støjen fuldstændigt – den kan stadig høres af personer i nærheden. (Dette er en almindelig fejl i tv-serier og film).

3. Diverse: Den gådefulde Mrs. Columbo

Beskrivelsen af karakteren Mrs. Columbo er ikke fuldt ud konsistent med detaljer fra de mange episoder, hvor hun nævnes. Hvem er hun egentlig? Det er en gåde, der fortsætter med at forvirre os.

4. Plottersfejl: De mystiske mord-dækninger

I visse episoder opstår der nogle plottersfejl. Hvordan morderen forsøger at dække over mordet, og hvordan Columbo afslører det, giver ikke altid helt mening. Det er som om, at morderen og logikken nogle gange tager sig en pause.

5. Overdrevne handlinger: Columbos bevisødelæggende eskapader

Columbo udfører ofte handlinger, der ville resultere i kompromittering af bevismaterialet og efterforskningen. Disse handlinger kunne føre til, at sager blev droppet eller annulleret ved appelretten. Der er simpelthen ingen måde, den anklagemyndighed ville tillade Columbo at gøre alt det, han gør i serien. Men hey, det er jo bare en tv-serie – vi er her for underholdningens skyld.

Således har ivrige seere af den legendariske tv-serie Columbo formået at spotte nogle skøre fejl, der kun gør serien endnu mere underholdende. Det er altid sjovt at lægge mærke til de små detaljer og spekulere over, hvordan de er blevet overset af produktionsteamet. Måske er det netop disse fejl, der giver serien dens charme og kultstatus. Husk, det er kun tv – så lad os bare nyde de skønne øjeblikke med den distræte detektiv og lade logikken være i fred!

Andre populære titler: The Miseducation of Cameron PostThe Masked SingerIndiana Jones și cadranul destinuluiDie Braut des PrinzenThe Little MermaidNordkraftRamona and BeezusPiratesThe InvitationShogunPieces of HerXO, KittyM*A*S*HAmerican FactoryMission: Impossible – FalloutThe MentalistHannah MontanaMens vi presser citronenQuanticoTulsa KingStolen SpringNopeThe Guernsey Literary and Potato Peel Pie SocietyJohn Tucker Must DieAdult Entertainment Expo 2008The White LotusStargateAirToo Old to Die YoungKateAlle for fireCakeBuffy – Im Bann der DämonenSour GrapesJohn Tucker Must DieSolaceThe RookieZum Glück geküsstArcherGood GirlsDuneHow to Lose a Guy in 10 DaysA Serbian FilmThe IdolThe WitchJack Reacher“Klovn” Baked AlaskaLooper