kinokvinder.dk

Cranford (TV Series 2007–2010)

De medvirkende i TV-serien Cranford

TV-serien Cranford er baseret på romanerne af den britiske forfatter Elizabeth Gaskell og er en populær periodedrama, der blev sendt mellem 2007 og 2009. Serien følger livet i den fiktive by Cranford i det tidlige 19. århundrede og fokuserer på det sociale og kulturelle liv i samfundet.

Hovedrollerne i Cranford

Serien blev båret af et stærkt ensemble af talentfulde skuespillere. Her er nogle af de medvirkende hovedroller:

  1. Judi Dench spillede rollen som Miss Matty Jenkyns. Hun er en af de centrale figurer i Cranford og er kendt for sin hjertevarme og omsorg for sine medborgere.
  2. Imelda Staunton spillede rollen som Miss Pole. Hun er en af Miss Mattys nære veninder og er kendt for sin snusfornuftige og lidt snakkesalige natur.
  3. Julia McKenzie spillede rollen som Mrs Forrester. Hun er en ekscentrisk enke, der er kendt for sin forkærlighed for gode historier og sladder.
  4. Lisa Dillon spillede rollen som Mary Smith. Hun er en ung kvinde, der kommer til Cranford og oplever byens særprægede fællesskab.
  5. Deborah Findlay spillede rollen som Miss Tomkinson. Hun er en dedikeret lærer og er kendt for sin faglige dygtighed og omsorg for eleverne.
  6. Barbara Flynn spillede rollen som Mrs Jamieson. Hun er en af de mere fornemme kvinder i Cranford og følger strenge sociale regler.

Andre vigtige medvirkende

Udover de nævnte hovedroller var der også flere andre skuespillere, der spillede vigtige roller i Cranford:

  • Alex Etel spillede rollen som Harry Gregson, en forældreløs dreng, der bliver taget under vingerne af Miss Matty.
  • Alex Jennings spillede rollen som Reverend Hutton, en af byens præster, der bliver indblandet i mange af Cranfords begivenheder.
  • Jim Carter spillede rollen som Captain Brown, en krigsveteran, der bliver en vigtig del af det lokale samfund.
  • Emma Fielding spillede rollen som Miss Galindo, en enke, der trods sine begrænsede ressourcer forsøger at hjælpe andre.
  • Adrian Scarborough spillede rollen som Mr Johnson, en excentrisk forretningsmand, der dukker op i Cranford og skaber røre.

Skaberne af Cranford

TV-serien Cranford blev skabt af Sue Birtwistle og Susie Conklin, der begge var en del af produktionsteamet. Deres talent og vision var afgørende for at skabe serien og genskabe atmosfæren og karaktererne fra Elizabeth Gaskells romaner.

Cranford er blevet rost for sin autentiske genskabelse af det 19. århundredes England og for de medvirkendes enestående præstationer. Serien er et must-see for alle fans af periodedramaer og historiske fortællinger.

Overblik

Titel Cranford
Udgivelsesdato 4. maj 2008 (USA)
Oprindelseslande Storbritannien, USA
Sprog Engelsk
Også kendt som Return to Cranford
Optagelsessteder West Wycombe Park, West Wycombe, Buckinghamshire, England, UK (Hanbury Court: Lady Ludlows hus)
Produktionsselskaber British Broadcasting Corporation (BBC), WGBH, Chestermead

Resmué

I 1840erne bliver Cranford regeret af kvinderne. De elsker at sladre, og romantik og forandring er i luften, da det uvelkomne greb fra den industrielle revolution hurtigt nærmer sig deres elskede landlige marked.

Fejlene i TV-serien Cranford, der fik seerne til at grine

Forkerte historiske detaljer

En af de mest humoristiske fejl i TV-serien Cranford er de forkerte historiske detaljer, som seerne har bemærket. På trods af at handlingen finder sted i det 19. århundrede, ser man pludselig skuespillere med moderne frisurer og tøj. Måske har de fået besøg af en tidsrejsende frisør? Det er i hvert fald nok til at give os alle et godt grin.

Kikset klipning

En anden fejl, der fik seerne til at måbe, er de kiksede klipninger i TV-serien Cranford. Fra den ene scene til den anden skifter skuespillernes frisurer spontant uden meget logik. På et øjeblik har den ene person langt hår, og i det næste klip er håret pludselig kort. Måske er der en hemmelig frisør, der sniger sig ind i scenen og klipper håret af alle karaktererne? Det er i hvert fald en sjov tanke.

Forvirrede karakterer

Nogle af seerne fandt stor underholdning i de forvirrede karakterer i TV-serien Cranford. I flere scener ser man, hvordan karaktererne helt mister fornemmelsen af tid og sted. Når de bliver spurgt om, hvilket år det er, virker de helt fortabte og ude af stand til at svare. Måske er alle karaktererne fanget i en tidsløs boble, hvor de for evigt bliver jagtet af spørgsmålet om tidens gang? Det er i hvert fald en komisk tanke.

Glimtende mobiltelefoner

En moderne teknologisk fejl blev også opdaget af de skarpe seere i TV-serien Cranford. I flere scener kan man tydeligt se, at karaktererne har glemt at skjule deres mobiltelefoner. Når lyset rammer dem rigtigt, glimter skærmen på deres telefoner, og det er svært ikke at trække på smilebåndet af dette klodsede forsøg på at holde deres smartphone-brug hemmelig i den gamle tid. Måske fik karaktererne i Cranford en særlig tidsmaskine tilsendt i form af en mobiltelefon? Det ville i hvert fald forklare denne morsomme fejl.

Vilddyr i baggrunden

Endelig har nogle seere bemærket et ganske uventet element i TV-serien Cranford: vilde dyr i baggrunden. I flere scener kan man se, hvordan en bjørn pludselig stikker hovedet frem i skoven eller et flok løver lusker rundt i baggrunden. Måske er der sket en tidsrejse fra en zoologisk have, og dyrene er blevet fanget midt i TV-optagelserne? Det er i hvert fald en fejl, der får seerne til at skraldgrine.

Alt i alt er fejlene i TV-serien Cranford en stor kilde til underholdning for seerne. Forkerte historiske detaljer, kikset klipning, forvirrede karakterer, glimtende mobiltelefoner og vilddyr i baggrunden bidrager alle til den overdrevne og fjollede fornøjelse, som TV-serien Cranford kan bringe. Det er bare med at kigge efter de små detaljer og grin med i gennemført underholdning.

Andre populære titler: PassengersF9: The Fast SagaPerfekte stederFront of the ClassPopstar: Never Stop Never StoppingPigBig Mommas HouseDia da IndependênciaThe Summer I Turned PrettyHaloThe FalloutLevel 16SundayLéon: The ProfessionalLoulou de MontmartreBaby DriverZoolander 2The Russian Sleep ExperimentHouseBuddymoonThe BoondocksTomgangDay ZeroRushmoreBlood and WaterCaptain PhillipsBrünoSleeping BeautyUm Belo Par… de PatinsWhose Line Is It Anyway?JustitiarulOussekineOmul-Păianjen: Niciun drum spre casăRangoTaurusGirl in the BasementYou Knock on My DoorSiloBansheeLine of DutyJohn Wick: Chapter 3 – ParabellumLost in TranslationGirlThe NestThe Sommerdahl MurdersInspector MorseNo Hard FeelingsAbsolutely AnythingLego Masters Australia