kinokvinder.dk

CSI: Miami (TV Series 2002–2012)

CSI: Miami – De Medvirkende

CSI: Miami var en populær tv-serie, der blev sendt i perioden 2002-2012. Serien blev skabt af Ann Donahue, Carol Mendelsohn og Anthony E. Zuiker. Den er en spin-off af den oprindelige CSI-serie og foregår i solrige Miami, Florida.

David Caruso – Lieutenant Horatio H Caine

David Caruso spiller hovedrollen som Lieutenant Horatio H Caine. Han er en dedikeret kriminaltekniker, der er kendt for sit karakteristiske solbriller og hans fokus på at opklare forbrydelser. Caruso spillede rollen i 232 episoder fra 2002 til 2012.

Emily Procter – Detective Calleigh Duquesne

Emily Procter portrætterer Detective Calleigh Duquesne. Hun er en skarp og intelligent kriminaltekniker, der er ekspert inden for ballistik. Procter medvirkede i 232 episoder fra 2002 til 2012 i rollen som Duquesne.

Adam Rodriguez – Detective Eric Delko

Adam Rodriguez spiller Detective Eric Delko. Han er en dygtig dykker og ekspert i marinekriminalitet. Rodriguez var med i 221 episoder fra 2002 til 2012 og gav liv til karakteren Delko.

Rex Linn – Sergeant Frank Tripp

Rex Linn spiller rollen som Sergeant Frank Tripp. Han er en erfaren politibetjent og efterforsker, der er kendt for sin hårde og retfærdige tilgang til sit arbejde. Linn medvirkede i 187 episoder fra 2003 til 2012 i rollen som Tripp.

Jonathan Togo – Ryan Wolfe

Jonathan Togo portrætterer Ryan Wolfe, der er en ung og talentfuld kriminaltekniker. Han er kendt for sin evne til at analysere beviser og finde sammenhænge i komplekse sager. Togo medvirkede i 182 episoder fra 2004 til 2012 som Wolfe.

Eva LaRue – Natalia Boa Vista

Eva LaRue spiller rollen som Natalia Boa Vista. Hun er en kriminaltekniker med speciale i DNA-analyse. LaRue medvirkede i 153 episoder fra 2005 til 2012 og gav liv til karakteren Boa Vista.

Khandi Alexander – Alexx Woods

Khandi Alexander spiller Alexx Woods, der er retsmediciner. Hun er kendt for sin medfølelse og dedikation til at hjælpe ofrene for forbrydelser. Alexander medvirkede i 145 episoder fra 2002 til 2009 som Woods.

Boti Bliss – Maxine Valera

Boti Bliss portrætterer Maxine Valera, der er en kriminaltekniker med ekspertise inden for DNA-analyse. Bliss medvirkede i 76 episoder fra 2003 til 2009 i rollen som Valera.

Omar Benson Miller – Walter Simmons

Omar Benson Miller spiller Walter Simmons, der er en erfaren detektiv. Han er kendt for sin dedikation og evne til at tænke uden for boksen. Miller medvirkede i 63 episoder fra 2009 til 2012 som Simmons.

Sofia Milos – Detective Yelina Salas

Sofia Milos portrætterer Detective Yelina Salas. Salas er en erfaren betjent og tidligere kollega til Horatio Caine. Milos medvirkede i 60 episoder fra 2003 til 2009 som Salas.

Christian Clemenson – Dr. Tom Loman

Christian Clemenson spiller rollen som Dr. Tom Loman, der er retsmediciner. Han er kendt for sin nøjagtighed og analytiske tankegang. Clemenson medvirkede i 52 episoder fra 2009 til 2012 som Loman.

Rory Cochrane – Detective Tim Speed Speedle

Rory Cochrane portrætterer Detective Tim Speed Speedle. Han er en dygtig kriminaltekniker med ekspertise inden for fingeraftryk og computersystemer. Cochrane medvirkede i 50 episoder fra 2002 til 2007 som Speedle.

Brendan Fehr – Dan Cooper

Brendan Fehr spiller Dan Cooper, der er en ung og ambitiøs betjent. Han er kendt for sin integritet og evne til at tænke hurtigt i pressede situationer. Fehr medvirkede i 35 episoder fra 2005 til 2008 som Cooper.

David Lee Smith – IAB Sergeant Rick Stetler

David Lee Smith portrætterer IAB Sergeant Rick Stetler. Han er en intern efterforsker, der er kendt for sit målrettede arbejde med at opdage korruption inden for politiet. Smith medvirkede i 35 episoder fra 2003 til 2010 som Stetler.

Brian Poth – Tyler Jenson

Brian Poth spiller Tyler Jenson, der er en teknisk ekspert og computerhacker. Han er kendt for sin evne til at finde digitale beviser og løse tekniske problemer. Poth medvirkede i 30 episoder fra 2003 til 2005 som Jenson.

Eddie Cibrian – Detective Jesse Cardoza

Eddie Cibrian portrætterer Detective Jesse Cardoza, der er en erfaren efterforsker. Han er kendt for sin taktiske tilgang og evne til at nedbryde forbrydere. Cibrian medvirkede i 25 episoder fra 2009 til 2010 som Cardoza.

Christopher Redman – Michael Travers

Christopher Redman spiller Michael Travers, der er en ambitiøs advokat og anklager. Han er kendt for sin retfærdighedssans og evne til at få domfældelser. Redman medvirkede i 25 episoder fra 2008 til 2011 som Travers.

Wes Ramsey – Dave Benton

Wes Ramsey portrætterer Dave Benton, der er en teknisk ekspert og hacker. Han er kendt for sin evne til at finde digitale spor og bane vejen for retfærdighed. Ramsey medvirkede i 25 episoder fra 2003 til 2012 som Benton.

CSI: Miami var en kritikerrost tv-serie, der blev elsket af seerne for sin realistiske skildring af kriminalteknik og spændende kriminalgåder. Med en stærk rollebesætning, der inkluderer skuespillere som David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez og mange flere, er det ikke underligt, at serien havde så langvarig succes. Fans og seere kunne lide seriens autenticitet, spænding og karakterernes udvikling gennem årene.

Serien var en milepæl for krimidrama og beviste, at selvom solskin og palmesus ofte er forbundet med ferie og afslapning, kan det også være baggrundskulissen til nogle af de mest spændende kriminelle mysterier. CSI: Miami vil altid stå som et ikonisk tv-show og en milepæl inden for genren.

Overblik

Titel CSI: Miami
Udgivelsesdato 23. september 2002 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk, Spansk, Græsk
Også kendt som CSI: Weekends
Filmningssteder Federal Aviation Administration Credit Union – 14600 Aviation Blvd., Hawthorne, California, USA (CSI HQ)
Produktionsselskaber Alliance Atlantis Communications, CBS Paramount Network Television, CBS Productions

Resmué

Serien CSI: Miami følger arbejdet hos Miami-Dade Police Departments afdeling for kriminalteknisk efterforskning, som forsøger at afsløre årsagerne bag mystiske dødsfald og kriminelle handlinger. Hovedpersonen er Horatio Caine, der tidligere var drabsdetektiv og nu er leder af en gruppe efterforskere, som arbejder med kriminalitet i det dampende, tropiske miljø og kulturelle smeltedigel, som Miami er.

Hans hold inkluderer Calleigh Duquesne, en sydstatskvinde med dygtighed inden for ballistik og sprogkundskaber; kriminalkommissær Megan Donner; kriminalbetjent Eric Delko, en ekspert i undersøgelser under vand; kriminalbetjent Walter Simmons, som tvinger CSIs til at udføre mere videnskab og forskning i stedet for at stole på databaser; Jesse Cardoza, som er overflyttet fra Los Angeles Police Department; tidligere FBI-agent Natalia Boa Vista; og Ryan Wolfe, en genetikmester, der blev rekrutteret efter drabet på kriminalbetjent Timothy Speedle.

Holdet får hjælp af retsmediciner Alexx Woods, der startede sin karriere som ligsynsmediciner i New York, samt hendes afløser Tara Price. De assisteres også af politibetjent Frank Tripp fra Miami Dade Police og Horatios svigerinde, kriminalbetjent Yelina Salas, som begge fungerer som holdets juridiske muskler.

Under deres efterforskninger samarbejder holdet med både allierede og fjender, herunder intern efterforskningsbetjent Rick Stetler, statsadvokat Rebecca Nevins, retsmediciner Tom Loman og nyudnævnte betjent Sam Owens. Sammen indsamler og analyserer disse efterforskere beviserne for at løse forbrydelserne og retfærdiggøre de ofre, der ofte ikke kan tale for sig selv.

Fejl og fjas i CSI: Miami – serien der får politiarbejde til at se skævt ud

Så er det tid til at træde ind i det solbeskinnede, kriminelle Miami og tage et kig på de sjove og skøre fejl, som seerne har spottet i TV-serien CSI: Miami. Det viser sig, at detektivarbejdet måske ikke er så perfekt, som det ser ud til!

Kontinuitetsfejl – blodet sprøjter på kryds og tværs

Der er ikke meget konsekvens i blodmønstrene i CSI: Miami. Forestil dig en blodpøl på et skrivebord, hvor mønstret ændrer sig fra scene til scene. I den ene scene er det en kunstfærdig kunstinstallation, og i den næste ligner det mere et værk af en ukendt kunstner. Forvirrende, ikke?

Faktuelle fejl – pistoler og registrering?

Det er godt nok i Miami, men alligevel virker det, som om serien har snuppet en smule fantasifuld inspiration, når det kommer til våbenlovene. Der henvises ofte til våbenregistrering i episoderne, men lad mig slå fast: der findes ikke nogen form for registrering af våben i Florida. Så måske skal de lidt sejere opklaringer findes andre steder.

Og lad os ikke glemme det berømte Miranda-varsko! Gang på gang lykkedes det teamet at få en tilståelse, uden at læse op om deres rettigheder. Bare rolig, det er fint på TV, men i den virkelige verden ville den tilståelse blive smidt i skraldespanden som brugt papir.

CSI-effekten – fra laboratoriearbejde til detektivøjne

Nu er det vist blevet tid til at afsløre en hemmelighed. CSI-eksperter er ikke detektiver. Det er næsten aldrig set i virkeligheden, at CSI-folk bliver involveret i detektivarbejdet. Det ville faktisk være temmelig upassende og virke som en umulig tidsrøver. Så måske er Horatio og hans team lidt for gode til at jonglere mellem sprængstof og etiketter.

Og der er mere! Under mange autopsier præsterer det påklædte personale at forblive det samme fra marken til lighuset. Ja, jeg ved godt, at der skal være et stilrent look, men det fremmer hverken hygiejnen eller sikkerheden. Kære Alexx, put nu den maske på og opbind dit hår – vi vil jo ikke have krydskontaminering midt i lighuset!

Pinagtige afsløringer – når døde pludselig bliver levende

Her kommer et klassisk CSI: Miami øjeblik: Ved du, hvornår en død person ånder? Heldigvis gør mocap-scanneren det heller ikke! Mange gange ser vi en ligperson puste og bevæge sig, og så glemmer vi alt om det døde spøgelse. Er det en fejl eller en faldet engel, der er involveret her?

Geografikiks og køretøjspuds – lad os køre på bare landeveje uden travlhed

Nu går turen til det brogede Miami, hvor det tydeligvis aldrig er myldretid på motorvejene. Når vi observerer en luftfoto af vores CSI-agenter, der sprøjter i deres SUV, er de bestemt ikke omgivet af nogen trafik overhovedet. Lidt en utopi, ikke?

Og glem ikke de berygtede små bakker, der altid er synlige i baggrunden. Mærkeligt, da Miami rejser sig til utrolige 42 fod over havets overflade. Men hey, det er vel tophastigt motorvejskørsel i opdyrkede Californien, vi ser.

Alt i alt – fejlene gør det bare sjovere

Med alle disse fejl og fjas er det svært ikke at krumme tæerne eller give et skævt smil. Selvom vi elsker spændingen og mysterierne i CSI: Miami, kan det være befriende at blive mindet om, at selv vores yndlingskriminelle jagtere kan lave fejl. Så næste gang du ser teamet undersøge et blodmønster, kan du jo tænke: Hold da op, det så bedre ud i scenen før!

Andre populære titler: HancockApocalypse NowThe Hating GamePaprikaDivergenteYour Place or MineGuardians of the GalaxyBrigada sinucigașilor: Misiune ucigașăSeven SecondsThe MenuEvangelion: 3.0+1.01 Thrice Upon a TimeGreen LanternNext of KinGreyhoundGod Is a BulletBonesAgatha Christies MarpleAnt-ManThe MarineBusters WorldThe QueenØrkenens sønner – En storm i et glas vandAlone in the WildFairy TailLicorice PizzaPaprikaVikingsPrey for the DevilBlacklistThe FighterThe HighwaymenAwakeningsIndiana Jones și cadranul destinuluiUp SyndromeHow I Met Your MotherEvil Dead RiseThe White LotusBlack or WhiteAnt-ManShang-Chi and the Legend of the Ten RingsBuying Beverly HillsLove AgainThe AffairDet Forsvundne RavkammerPrey for the DevilTeen SpiritWynonna EarpThe NurseUnder the Dome