kinokvinder.dk

CSI: NY (TV Series 2004–2013)

Medvirkende i TV-serien CSI: NY

CSI: NY, også kendt som Crime Scene Investigation: New York, var en amerikansk krimi-drama TV-serie, der blev sendt fra 2004 til 2013. Serien var en del af CSI-franchisen og fokuserede på kriminologisk arbejde i New York City. Her er en oversigt over de mest prominente skuespillere, der medvirkede i serien:

Gary Sinise som Mac Taylor

Gary Sinise spillede rollen som Mac Taylor, detektiv og leder af CSI-teamet. Han var kendt for sin dedikation og beslutsomhed i opklaringen af kriminalsager. Sinise optrådte i alle 197 episoder af serien fra 2004 til 2013.

Carmine Giovinazzo som Danny Messer

Carmine Giovinazzo portrætterede karakteren Danny Messer, en erfaren kriminaltekniker og medlem af Mac Taylors team. Han var en af de oprindelige medvirkende i serien og optrådte i alle 197 episoder fra 2004 til 2013.

Hill Harper som Sheldon Hawkes

Hill Harper spillede Sheldon Hawkes, en patolog med en baggrund i folkesundhed. Hawkes var også en dygtig fotograf og en vigtig del af holdet på laboratoriet. Han medvirkede i alle 197 episoder af CSI: NY.

Eddie Cahill som Don Flack

Eddie Cahill portrætterede karakteren Don Flack, der var en kriminalbetjent og en af de oprindelige medlemmer af teamet. Han var en hårdtarbejdende og engageret politimand og optrådte i alle 197 episoder af serien.

Anna Belknap som Lindsay Monroe

Anna Belknap spillede rollen som Lindsay Monroe, en erfaren kriminaltekniker og senere laboratoriechef. Hendes karakter sluttede sig til holdet i 2005 og medvirkede i 172 episoder indtil seriens afslutning i 2013.

Robert Joy som Sid Hammerback

Robert Joy portrætterede Sid Hammerback, en eccentric retsmediciner og en vigtig person på laboratoriet. Han optrådte i 165 episoder af serien fra 2005 til 2013.

A.J. Buckley som Adam Ross

A.J. Buckley spillede karakteren Adam Ross, en teknisk laboratorietekniker. Han optrådte i 141 episoder fra 2005 til 2013.

Melina Kanakaredes som Stella Bonasera

Melina Kanakaredes spillede rollen som Stella Bonasera, en erfaren detektiv og et centralt medlem af teamet. Hun medvirkede i 140 episoder fra 2004 til 2010.

Sela Ward som Jo Danville

Sela Ward portrætterede karakteren Jo Danville, en erfaren efterforsker, der sluttede sig til holdet i 2010. Hun medvirkede i 57 episoder indtil seriens afslutning i 2013.

Julie McKinnon som AV Lab Tech

Julie McKinnon spillede en mindre rolle som AV Lab Tech og optrådte i 33 episoder fra 2010 til 2013.

Vanessa Ferlito som Aiden Burn

Vanessa Ferlito portrætterede karakteren Aiden Burn, en tidligere medlem af holdet og en dygtig detektiv. Hun medvirkede i 26 episoder fra 2004 til 2006.

Emmanuelle Vaugier som Detective Jessica Angell

Emmanuelle Vaugier spillede rollen som Detective Jessica Angell, en politidetektiv, der var i et romantisk forhold til Danny Messer. Hun medvirkede i 25 episoder fra 2006 til 2009.

Megan Dodds som Christine Whitney

Megan Dodds portrætterede karakteren Christine Whitney, en advokat og senere retsmediciner-assistent. Hun optrådte i 13 episoder i 2012 og 2013.

Natalie Martinez som Detective Jamie Lovato

Natalie Martinez spillede rollen som Detective Jamie Lovato, en detektiv fra Miami, der blev overført til New York. Hun medvirkede i 12 episoder fra 2012 til 2013.

Claire Forlani som Dr. Peyton Driscoll

Claire Forlani portrætterede karakteren Dr. Peyton Driscoll, en dygtig retsmediciner. Hun optrådte i 11 episoder fra 2006 til 2010.

Sonya Walger som Jane Parsons

Sonya Walger spillede rollen som Jane Parsons, en kriminalanalytiker og senere anklagerassistent. Hun optrådte i 10 episoder fra 2004 til 2006.

Mykelti Williamson som Chief Brigham Sinclair

Mykelti Williamson portrætterede Chief Brigham Sinclair, en højtstående politichef i New York. Han optrådte i 7 episoder fra 2007 til 2009.

Kyle Gallner som Reed Garrett

Kyle Gallner spillede rollen som Reed Garrett, en ung retsmedicinerekspert, der senere blev advokat. Han medvirkede i 7 episoder fra 2006 til 2010.

CSI: NY blev skabt af Ann Donahue, Carol Mendelsohn og Anthony E. Zuiker. Serien blev rost for sin autenticitet og realistiske skildring af kriminologisk arbejde. Med en stærk ensemblebesætning holdt serien publikum fanget i 9 sæsoner og efterlod et stort indtryk på krimi-genren.

Overblik

Titel CSI: NY
Udgivelsesdato 22. september 2004 (USA)
Oprindelseslande USA, Canada
Sprog Engelsk, Russisk, Amerikansk Tegnsprog
Også kendt som CSI: New York
Filmoptagelsessteder New York City, New York, USA
Produktionsselskaber Alliance Atlantis Communications, Alliance Atlantis Motion Picture Production, Alliance Atlantis Productions

Resmué

CSI: NY er en tv-serie, der følger en gruppe retsmedicinske forskere og efterforskere fra New York City Police Department, der afslører omstændighederne bag mystiske og usædvanlige dødsfald. Serien er en del af CBS succesfulde CSI-franchise og foregår i storbyen New York.

I serien står holdet over for sager, hvor kloakrotter fungerer som vidner, et offer hvis hoved er blevet slået ind i en pizzariaovn, mord på børshandlere og selvfølgelig en Red Sox-fan. CSI: NY er en mørkere og mere dyster version af sine søster-serier i Las Vegas og Miami. Holdet består af en karakteristisk New Yorker-skuespillerstab, der dog ikke er særligt kendte.

Holdets leder er detektiv Mac Taylor (spillet af Gary Sinise), en tidligere marinesoldat fra Chicago. Mac er en veteran fra NYPD, der mistede sin kone den 11. september, og som derfor må arbejde med at genopbygge sit personlige liv samtidig med at han leder sit hold. Han er organiseret, effektiv, dedikeret og meget ordentlig i sin ledelsesstil.

Hans højre hånd i de første 6 sæsoner er detektiv Stella Bonasera (spillet af Melina Kanakaredes). Stella er halvt græsk, halvt italiensk og fuldstændig New Yorker. Hun har hjulpet Mac igennem påvirkningen af sin kones død og har været ved hans side siden da. Hun er en erfaren efterforsker, men taler ofte før hun tænker. Stella forlader New York for at blive leder af en kriminalteknisk afdeling i New Orleans, og bliver erstattet af detektiv Jo Danville (spillet af Sela Ward). Jo er en tidligere FBI-kriminaltekniker og en erfaren psykologisk profiler. Hun og Mac danner hurtigt et stærkt venskab og et endnu stærkere samarbejde. Jo plages stadig af sin afskedigelse fra FBI, efter at hun afslørede forkert laboratorieprocedurer. Derfor forsøger hun at genskabe sit professionelle omdømme.

På holdet er også de yngre retsmedicinske efterforskere Danny Messer (spillet af Carmine Giovinazzo), Aiden Burn (spillet af Vanessa Ferlito i første og anden sæson), Aidens afløser Lindsay Monroe (spillet af Anna Belknap) og retsmedicineren, der er blevet retsmedicinsk efterforsker, Sheldon Hawkes (spillet af Hill Harper).

Resterende medlemmer af holdet inkluderer retsmedicin disksterenande Don Flack (spillet af Eddie Cahill), retsmedicinsk obducent Sid Hammerback, M.D. (spillet af Robert Joy) og laboratorietekniker Adam Ross (spillet af A.J. Buckley).

Fejl og fadæser i CSI: NY – Den sjove side af krimi

TV-serier kan være fantastiske, men sommetider glipper det også for produktionen. I det følgende vil vi se nærmere på nogle af de skønne fejl og fadæser, som seerne har opdaget i den populære TV-serie CSI: NY.

Kontinuitetsproblemer

Nogle gange kan blodmønstre være temmelig uforudsigelige, i hvert fald i CSI: NY. Hvis en person bliver myrdet, og blodet sprøjtes på et skrivebord, så kan mønstret variere fra scene til scene. Det ser ud til, at blodet har en vilje til at ændre form alt efter, hvem der betragter det. Måske burde vi ansætte CSI-personalet som spådamer i stedet?

Faktuelle fejl

CSI-effekten er tilsyneladende kommet snigende ind i serien. Autopsier udføres af folk, der stadig har det samme tøj på som under deres arbejde på gerningsstedet. Ikke alene fremmer det krydskontaminering, men det er også temmelig usundt og overtræder OSHA-reglerne. Derudover er der også det lille problem at finde stedeksperten, der håndterer beviser, før de bliver fotograferet. Skal vi bare forestille os, at de har et fotografisk hukommelseskort?

Forkerte opfattelser af fejl

Mange seere har fejlagtigt bemærket, at CSIs rent faktisk er kendt som retsmedicinske teknikere, der arbejder i hold kaldet CSUs (Crime Scene Units) i New York. Men det virker som om, produktionen har foretaget en bevidst ændring for at bedre passe ind i samme univers som søsterserierne CSI: Crime Scene Investigation (2000) og CSI: Miami (2002). Så hvis du er forelsket i betegnelsen CSI, kan du bare hive en bagdel frem og vælge mellem tre forskellige serier.

Slående fejl

En ting er sikkert – serien er bestemt ikke filmet på gaderne i New York. Det samme sæt bliver brugt til alle scenerne. Så når vores helte haster gennem New Yorks gader, kan du tage det roligt og nyde udsigten fra dit faste sæde foran fjernsynet. Og hvis du nogensinde har spekuleret på, om de døde mennesker i serien faktisk trækker vejret og bevæger sig, så er du langtfra den eneste. Lad os bare antage, at de træner deres evner til livløshed uden for kameraet.

Enkle gentagelser

Hvis der er en ting, som CSI-teamet er meget konsistente med, så er det deres brug af identiske linjemønstre, når de forsøger at finde fingeraftryk i AFIS-systemet. Det ligner en slags halvt centreret 5-takket bue. Måske kunne de bare tegne den en gang og bruge kopimaskinen til resten? Det ville spare en masse tid og sørge for meget ensartede resultater!

Så der har du det! Mens vi nyder spændingen og dramaet i CSI: NY, kan vi også have det sjovt med at spotte brølere og fejl. Husk, det er kun TV, så vi tilgiver dem for at lave disse morsomme misser!

Andre populære titler: Love AgainBoltAnt-Man and the Wasp: QuantumaniaGlass Onion: A Knives Out MysteryMoonrakerGoldThe Night ManagerThe Midnight ClubJersey GirlPonyoWorld Trade CenterIvanhoeShantaramThe Lost CityThe Riot ClubVis mig dit køleskabThe Little MermaidRunaway BrideEvil Dead IIA Man Called OttoThe Night AgentMasterChef AustraliaJumanji: Welcome to the JungleThorFantastic FourTil middag hos…The Talented Mr. RipleyBohemian RhapsodyBaywatchSnabba CashDio: Dreamers Never DieGhost in the ShellSuspiriaBlack SiteThe BridgeBatman ForeverAnt-ManHavenMisbehaviourFantastic FourLittle WomenFamilien fra BryggenAmerican Pie 2BorgenCaptain FantasticProject XBlockbusterMarco PoloThe Best of Me