kinokvinder.dk

De Magnifieke Mrs Maisel (TV Series 2017–2023)


Overblik

Titel De Magnifieke Mrs Maisel
Udgivelsesdato 29. november 2017 (Holland)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Også kendt som The Marvelous Mrs. Maisel
Filmoptagelsessteder Steiner Studios – 15 Washington Avenue, Brooklyn Navy Yard, Brooklyn, New York City, New York, USA (filmet på, som Steiner Studios, Brooklyn, NY)
Produktionsselskaber Amazon Studios, Dorothy Parker Drank Here Productions, Picrow

Resmué

De Magnifieke Mrs Maisel handler om Miriam Midge Maisel, en energisk og skarp jødisk kvinde, der lever det perfekte liv i 1950ernes Manhattan. Hun har en mand, to børn og en elegant lejlighed på Upper West Side. Men hendes idylliske tilværelse bliver brat ændret, da hendes mand forlader hende for en anden kvinde.

Uforberedt og forvirret må Midge genoverveje sit liv og finde en ny retning. Tilfældigt opdager hun sin egen talent for stand-up comedy, da hun ved et uheld ender på scenen på en natklub. Nu beslutter hun sig for at bruge denne nyfundne evne til at genopfinde sit liv.

Serien følger Midges rejse, mens hun forsøger at etablere sig som kvinde i den mandedominerede stand-up comedy-branche. Fra at være en velhavende hustru på Upper West Side, forvandler hun sig til en klubperformer i East Village.

Det er en historie om selvfornyelse, modstand mod samfundets forventninger og kampen for at finde sin egen stemme og lyst i en tid, hvor kvinders roller var prædefinerede.

Fantastiske fejl i TV-serien De Magnifieke Mrs Maisel

Der er intet bedre end at finde fejl i en TV-serie og så dele dem med resten af verden. Og lad mig fortælle dig, venner, der er masser af sjove fejl i den elskede serie De Magnifieke Mrs Maisel. Lad os dykke ned i nogle af de mest fantastiske bloopers, som seere har opdaget.

Kontinuitetsfejl får verden til at snurre

I den sidste episode af sæson 3 sker der noget meget mærkeligt med Lisa Weils karakter, Carol Keene. Hun skifter simpelthen hånd på sin elektriske bas i Shy Baldwins band. Ja, du hørte rigtigt! Efter at have spillet venstrehåndet i alle tidligere optrædener, beslutter hun sig pludselig for at blive højrehåndet. Måske havde hun brug for en håndskifte-saftkur for at skifte stil. Det er i det mindste en god undskyldning!

Faktuelle fejl – når tidslinjer kolliderer

En ting er helt sikkert, Rickles og Newhart er begge fantastiske komikere. Men at nævne Don Rickles sammen med Bob Newhart i 1958, hvor handlingen i serien finder sted, er en lille fejl. Rickles blev først berømt i midten af ​​1960erne, så det ville have været usandsynligt for ham at være en kendis på det tidspunkt. Måske skulle de have taget en tidsmaskine og rådført sig med fremtiden først.

Gå galt og gåofs

Når vi taler om goofs, er der et sted i serien, hvor karaktererne bliver ved med at henvise til Cafe Wha? som blev kendt som det sted, hvor Jimi Hendrix blev opdaget. Det er bare en lille forhindring – Cafe Wha? åbnede først i 1959, et år efter handlingen i sæson 1. Jeg antager, alt dette tidsspilde er bare en del af underholdningen. Bare rolig, vi tilgiver dem!

Ifølge IMDb-retningslinjerne accepterer vi gerne lidt fritagelse for antikke udstyr og maskineri, så længe det er fra perioden… Og sproglige anachronismer bliver normalt også undskyldt (moderne ord i historiske film). Vi skal altid huske, at det er underholdning og ikke en dokumentarfilm. Så lad os bare fortsætte med at nyde de små sjove fejl sammen med Mrs. Maisel og hendes fantastiske eventyr i 1950erne New York.

Anakronismer i overflod

Lad os tage et kig på nogle af de sjove anakronismer i serien. Når Abe sorterer gennem børnealbummer for at finde en sang, som computeren kan synge, spotter han et album med Snoopy og Woodstock fra Peanuts-serien på forsiden. Men vent lige, Woodstock blev ikke engang født som en selvstændig karakter før 1960erne og fik først et officielt navn i 1970! Måske skulle de have ladet Snoopy blive væk fra den scene.

Og vi må heller ikke glemme, da Miriam fortæller sin far, at hun har et betalt job, og han siger, at hun har brug for en checkkonto og en opsparingskonto. Men lad os være realistiske – helt frem til 1975 var det faktisk ikke lovligt for gifte kvinder at have deres egen separate checkingkonto. Måske var hun bare et skridt foran lovgivningen!

Endelig, karakteren Miriam bliver kaldt komiker i serien, men i virkelighedens verden blev udtrykket komiker ikke almindeligt for både mænd og kvinder før i 2000erne. I den periode, hvor handlingen finder sted, ville de have kaldt hende en komedienne. Jeg kan næsten høre hende sige: Kom igen, drenge, det er 1950erne – skal jeg vente på 2000 før jeg får min komiker-titel?

Komisk karakterfejl

I sæson 1, episode 4 er Midge i en pladebutik og siger, at hun elsker Bing Crosby. Men efter at have hørt Susies mening om ham, får hun pludselig ændret holdning og siger, at hun aldrig vil se White Christmas (1954) igen. Men hvad ser vi i sæson 3, episode 1? Midge hævder pludselig, at hun ikke kender sangen, fordi hun er jødisk. Måske skulle hun have lyttet bedre til den musik, hun købte i pladebutikken!

Sådan er livet med De Magnifieke Mrs Maisel. Selvom serien har sit fair share af fejl, kan vi ikke lade være med at elske den. Lad os bare lade være med at overanalysere og tage det som underholdning fra en tidligere tid. Vi har masser af grin og uforglemmelige øjeblikke med vores favoritkarakterer. For enden af dagen går vi ikke ind i denne serie for historisk præcision, men for den fantastiske Mrs. Maisel og hendes uregerlige rejse mod succes som stand-up komiker i 1950ernes New York!

Andre populære titler: AfterAmadeusOutlanderAquaman and the Lost KingdomLuckiest Girl AliveThe Midnight Meat TrainUndisputed 3: RedemptionLegends of TomorrowAfterJurassic WorldThe Great GatsbyAhsokaMinionsMeet the FockersTenetIce Age: The MeltdownEvil Dead RiseCobra KaiDen of ThievesDeliver Us from EvilBiutifulHannibalMr. DeedsWhats Love Got to Do with It?Troll HunterThe OutsidersBodyguardSearching for Bobby FischerThe ConjuringThe Invisible GuestThe Hunger GamesGilmore Girls: A Year in the LifeMy Hero Academia: World Heroes MissionThe Vampire DiariesBASEketballNynneAlien: ResurrectionThe Summer I Turned PrettyPusherThe BankerJaulaLucyThe BoysRobinson ekspeditionenFallJennifers BodyGaslight