kinokvinder.dk

Deadwood (TV Series 2004–2006)


Overblik

Titel Deadwood
Udgivelsesdato 21. marts 2004 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk, Irsk Gaelisk
Også kendt som Cao Bồi Miền Tây
Filmlokationer Melody Ranch – 24715 Oak Creek Avenue, Newhall, Californien, USA
Produktionsselskaber CBS Paramount Network Television, Home Box Office (HBO), Paramount Network Television

Deadwood: TV-serie fyldt med historiske fejl

TV-serien Deadwood har fanget mange seeres opmærksomhed med sin intense og spændende historie om livet i den vilde vesten. Men selvom serien har formået at fange seernes interesse, er der desværre ikke undgået nogle historiske fejl undervejs. Lad os tage et humoristisk kig på nogle af de mest påfaldende fejl.

Faktuelle fejl

For det første har vi den mystiske sag om Al Swearengens forsvundne tvillingebror, Lemuel, som i serien skulle have været hans højre hånd. Men af ukendte årsager blev denne karakter simpelthen udeladt. Måske leder han stadig efter sin bror i den vilde vest?

En anden fejl opstår, når vi ser Seth Bullock og Sol Starr være vidner til Wild Bill Hickoks ankomst til Deadwood. I virkeligheden ankom Wild Bill faktisk to uger tidligere end Bullock. Mon de to blot har glemt at justere deres ure?

Til trods for det intense sprogbrug i serien, ville det være højst usandsynligt, at mændene i det 19. århundrede svor offentligt, især foran kvinder og børn. Enhver mand, der gjorde dette, ville sandsynligvis være blevet anholdt, da det var ulovligt at svovle på offentlige steder.

Miscellaneous

Serien foregår i South Dakota, kendt for sit barske klima og de mange måneder med sne og vinter. Men i serien er det altid behageligt og solrigt vejr. Det virker næsten som om, at vejrguderne har besluttet at give South Dakota en pause for en gangs skyld.

Anakronismer

Vi kan heller ikke undgå at bemærke visse anakronismer i serien. For eksempel kan man i den første episode tydeligt se en del af en asfalteret vej og autoværn bag Hickocks vogn, selvom det er 1876. Mon der er sket en tidsrejse i den vilde vest?

Desuden bliver der sagt til Bullock, at hans lynlås er nede. Problemet er bare, at lynlåse ikke eksisterede i det 19. århundrede, så enten må Bullock have haft sine bukser åbne eller lukkede, og ikke nede. Måske han var offer for en tidlig version af en moderne lynlås?

Chinatown i Deadwood var angiveligt ikke placeret på en sidegade, men derimod en del af centrum. Måske er Deadwoods geografi blevet ændret i seriens univers?

Et sjovt tidspunktsmæssigt problem opstår, når vi hører melodien til Waiting for the Robert E. Lee blive spillet på klaveret i en scene i Gem Saloon. Problemet er bare, at denne sang først blev komponeret i 1912, hvor serien foregår i 1876-77. Mon nogle musikalske tidsrejser også er blevet involveret?

Og til sidst, men ikke mindst, er der Basil Haydens Kentucky Straight Bourbon, som flere karakterer nævner eller ses drikke. Problemet er bare, at dette mærke først blev skabt i 1992, langt efter seriens tidsperiode. Måske Deadwood handlede med tidssvarende alkohol?

Deadwood er en fantastisk TV-serie, der formår at transportere os til den vilde vesten. Men selvom den bærer på nogle historiske fejl, kan vi stadig nyde serien for det den er – en underholdende og spændende fortælling om livet i det barske og lovløse vesten.

Andre populære titler: The Woman KingAwakeningsDrivenFront of the ClassThe Blue LagoonThis Is Going to HurtBrigada sinucigașilor: Misiune ucigașăThe Fate of the FuriousPagan PeakCitadelMile 22: Misiune secreta“30 for 30” Slaying the BadgerHot Tub Time MachineFeel GoodBeautiful DisasterAll or Nothing: ArsenalCar Masters: Rust to RichesFive Nights at FreddysMajor PayneRaceThe CommuterTaken 2The MotherImperiumThe Boys21 Jump StreetJourney 2: The Mysterious IslandChappieGreys AnatomyThe FlashLegionnaireMeganThe Neon DemonForrest GumpThe EqualizerGeostormThe Best Exotic Marigold HotelThe Nun IIMidsommar65Naked AttractionFallingDrunk Sex Orgy: New Years Sex BallAssassins CreedYouve Got MailLittle WomenDer ClouNo Hard FeelingsTrue StoryThiruchitrambalam