kinokvinder.dk

Dempsey and Makepeace (TV Series 1985–1986)

Skuespillerne i TV-serien Dempsey and Makepeace

Dempsey and Makepeace var en populær britisk krimi-drama TV-serie, der blev sendt fra 1985 til 1986. Serien blev skabt af Tony Wharmby, og byggede på historien om to politiefterforskere med forskellige baggrunde, der blev tvunget sammen for at bekæmpe kriminalitet i London.

Hovedrolleindehavere

  • Michael Brandon spillede rollen som Dempsey i alle 30 episoder. Han var en amerikansk politimand, der blev tvunget til at arbejde i London og tilført noget britisk charme til serien.
  • Glynis Barber spillede rollen som Makepeace. Hun var en britisk politikvinde og blev Dempseys partner i kampen mod kriminalitet. Barber var med i samtlige 30 episoder af serien.

Støttende rolleindehavere

  • Ray Smith spillede rollen som Spikings, chefen for politistationen. Han var en streng men respekteret leder, der holdt Dempsey og Makepeace i ørerne.
  • Tony Osoba spillede rollen som Det. Sgt. Chas Jarvis. Han var en erfaren detektiv ved London Metropolitan Police og var ofte en vigtig del af efterforskningerne.
  • Gareth Milne spillede rollen som en ex-parasoldat i 4 episoder. Han blev en vigtig kilde til indsigt i den kriminelle underverden og hjalp Dempsey og Makepeace med at bekæmpe forbrydelsen.
  • Ralph Michael portrætterede Lord Winfield i 3 episoder. Han spillede en vigtig rolle i kriminalsagerne og tilføjede et ekstra element af spænding til serien.
  • Colin McFarlane spillede rollen som Det. Sgt. Watson i 3 episoder. Han var en dedikeret betjent, der arbejdede tæt sammen med Dempsey og Makepeace med at opklare forbrydelserne.

Andre medvirkende

  • Andy Bradford, Jonathan Docker-Drysdale, Nick Hobbs, og Wayne Michaels spillede hver især ex-parasoldater, der bidrog til serien i 3 episoder hver. De tilførte action og spænding til seriens plot.
  • Roy Alon spillede rollen som Boatman i 3 episoder. Han var en karakter med tvivlsomme motiver og havde ofte vigtig information om forbrydelserne.
  • Peter Brace portrætterede en Hitman i 3 episoder. Han var en farlig skurk, der konstant forsøgte at underminere Dempsey og Makepeace.
  • Jill St. John spillede rollen som Mara Giardino i 2 episoder. Hun var en mystisk og tiltrækkende karakter, der tilføjede romantik til seriens plot.
  • Nick Brimble portrætterede Keith Lymon i 2 episoder. Han var en farlig kriminel, der var fast besluttet på at stikke af fra lovens lange arm.
  • Michael Shannon spillede rollen som Conrad i 2 episoder. Han var en af seriens mest forræderiske figurer, der forårsagede stor spænding og konflikt.
  • Jonathan Linsley spillede rollen som Butch i 2 episoder. Han var en hårdkogt kriminel, der ofte var involveret i farlige og voldelige opgaver.
  • Tony Stephens portrætterede en Masked Man i 2 episoder. Han var en gådefuld karakter, der altid var indhyllet i mysterier og hemmeligheder.

Alle medvirkende, inklusive resten af holdet bag kameraet, bidrog til at skabe en spændende og populær TV-serie, der stadigvæk elskes af fans over hele verden.

Overblik

Titel Dempsey and Makepeace
Udgivelsesdato 11. januar 1985 (Storbritannien)
Oprindelsesland Storbritannien
Også kendt som Dempsey y Makepeace
Optagelsessteder Kent, England, Storbritannien
Produktionsselskaber Golden Eagle Films
London Weekend Television (LWT)

Resmué

Dempsey and Makepeace er en TV-serie, der handler om den hårdkogte NYPD-kriminalbetjent Dempsey, der bliver sendt til en undercover-politienhed i London, hvor han bliver parret med den sofistikerede, sexede, blonde Makepeace. Sammen jager de Londons topledere af underverdenen – når de ikke skændes.

James Dempsey var en hård New York betjent, der kom i store problemer ved at dræbe sin partner under en korruptionsundersøgelse. Da det blev for varmt for Dempsey i New York, blev han udstationeret til Londons eliteenhed SI10, hvor han blev sat til at arbejde sammen med kriminalbetjent Harriet Makepeace under opsyn af overordnet politiinspektør Spikings. Dempsey fandt de britiske politimetoder langsomme og irriterende, og hans nye kolleger betragtede ham som en voldelig enspænder, alt for knyttet til sin .357 Magnum. Den umiddelbare modstand mellem Dempsey og Makepeace blev modsvaret af en stærk fysisk tiltrækning, og selvom de konstant skændtes, udgjorde de et godt, effektivt team.

Forfatter: Marg Baskin

Funny fejl i TV-serien Dempsey and Makepeace

Fotografens humoristiske kamp mod tyngdekraften

En af de mest underholdende fejl, som nogle seere har opdaget i TV-serien Dempsey and Makepeace, er den evige kamp, som fotografen har med tyngdekraften. I adskillige scener kan man se fotografen kæmpe en brav kamp for at holde sit kamera på plads. Det ser ud som om, at tyngdekraften konstant forsøger at hive kameraet ned fra fotografens skulder. Man må virkelig beundre fotografens urokkelige indsats for at bevare kontrol over sit udstyr, når tyngdekraften konstant prøver at ødelægge billedet og give os seere et syn, der ikke er beregnet for skrøbelige sjæle.

Makepeace og den utrolige forvandling

En anden sjov fejl, som ikke mange har opdaget, er mysteriet om Makepeaces kropsbygning. I episoderne ser man konstant, hvordan Makepeace på magisk vis skifter mellem at være en slank og trimmet ung kvinde til en mere kurvet udgave af sig selv. Hun ser ud til at have evnen til at skifte form og størrelse fra scene til scene, og selvom det måske ikke er helt realistisk, er det i hvert fald sjovt at følge med i, hvordan Makepeace konstant transformerer sig selv.

Dempseys hit-og-miss skud

En fejl, som nok har fået mest opmærksomhed, er Dempseys lidt tvivlsomme skydefærdigheder. Selvom han bliver præsenteret som en professionel og dygtig politimand, så ser vi ofte, hvordan han gang på gang misser sit mål, selv når modstanderen befinder sig direkte foran ham. Det giver os seere en masse underholdning og spænding, når Dempsey helt kaktusser sig med sine skud, og man kan ikke lade være med at undre sig over, hvordan han overhovedet er blevet ansat som politibetjent med så ringe en skydefærdighed.

Logikken, der skvatter på gulvet

I det store univers af fejl er logikken også en del af underholdningen i Dempsey and Makepeace. Der er utallige situationer, hvor logikken og sund fornuft har taget en lang ferie. Man kan se, hvordan karaktererne tager sære og uhensigtsmæssige beslutninger, som ingen fornuftig person nogensinde ville gøre. Det skaber både forvirring og sjov for os seere, der sidder og undrer os over, hvad der sker inde i hovederne på vores elskede karakterer.

Konstant farverig garderobe

Har du nogensinde bemærket, hvor utrolig farverig Makepeace er? I hver eneste episode ser vi hende iført de mest livlige og skrigende farver. Hun har tilsyneladende en garderobe, der er fyldt med hver tænkelig nuance af lyserød, blå, grøn og gul. Det er næsten som om, at hun ønsker at få al opmærksomheden med sin påfaldende udstråling. Og lad os ikke glemme hendes enorme kollektion af glitrende øreringe, der får hende til at skinne som en discokugle. Det er et fashion statement uden lige!

Sælg din logik og humorforståelse

Alt i alt er Dempsey and Makepeace en TV-serie, der kan få ethvert logikbevidst individ til at rynke på næsen og gentagne gange udbryde Hvad sker der her?! Men det er netop disse fejl og absurditeter, der gør serien så underholdende. Så sælg din logik og humorforståelse, læn dig tilbage og nyd showet. For selvom TV-serien har sine fejl, kan vi alligevel ikke lade være med at elske Dempsey, Makepeace og deres fantastiske verden af kaos.

Andre populære titler: The Girlfriend ExperienceTrouble ohne PaddelThe PurgeInto the WildBleed for ThisCrash Landing on YouDawn of the DeadMulanStar Wars: Episode I – The Phantom MenaceGreys AnatomyTexas ChainsawDie EisprinzenCatsHeartbeatThe MotherThe ConsultantDated and RelatedThe WayBrooklynMr InbetweenOut of DeathArmy of ThievesBlade Runner 2049White LotusTriangle of SadnessThe WallMaze Runner: The Scorch TrialsBand of BrothersTransformersAnna Pihl – Auf Streife in KopenhagenThe House of the DevilAndorDie BergretterThe IntouchablesDer blutige Pfad GottesGhost TownPelé: Birth of a LegendPassionsDrabetMonsters, Inc.InceptionZodiacFBOY Island DanmarkBibi & TinaRagnarok