kinokvinder.dk

Den fördömde (TV Series 2010–2013)

Den fördömde

Den fördömde er en svensk tv-serie, der blev sendt fra 2010 til 2013. Serien er baseret på bøgerne af det svenske forfatterpar Michael Hjorth og Hans Rosenfeldt. Den er en krimidrama om den pensionerede kriminalkommissær Sebastian Bergman, der trækkes ind i forskellige mordmysterier.

Hovedkastet

  • Rolf Lassgård spiller rollen som Sebastian Bergman. Han er den centrale karakter i serien og en tidligere kriminalkommissær, deres evner bringes i brug for at løse forbrydelser. Lassgård er kendt for sin dygtighed i at portrættere komplekse karakterer.
  • Tomas Laustiola spiller rollen som Torkel Höglund, en af Bergmans mest betroede kolleger. Laustiola bringer en god blanding af professionalisme og personlig dynamik til sin karakter.
  • Moa Silén spiller rollen som Vanja Lithner, en ung kriminaltekniker, der arbejder sammen med Bergman og Höglund. Silén bringer en ungdommelig energi til rollen og viser stor dygtighed som skuespiller.
  • Gunnel Fred spiller rollen som Ursula Andersson, en erfaren kriminaltekniker og en vigtig støtte for Bergman. Fred bringer autenticitet og troværdighed til sin karakter.
  • Christopher Wagelin spiller rollen som Billy Rosén, en af Bergmans studerende og assistenter. Wagelins skuespil giver en god kontrast mellem ungdommelighed og seriøsitet.
  • Jessica Zandén spiller rollen som Jessica, en journalist, der hjælper Bergman med hans efterforskning. Zandén leverer en stærk præstation og bringer sin karakter til live med stor intensitet.
  • Anne-Li Norberg spiller rollen som Petra Andersson, en ung politibetjent, der arbejder tæt sammen med Bergman. Norberg bringer friskhed og entusiasme til sin karakter.
  • Robbin-Arjey-Josefsson spiller rollen som en politimand, der hjælper Bergman med efterforskningen. Josefsson bringer troværdighed og autoritet til sin karakter.

Andre skuespillere, der medvirkede i mindre roller inkluderer Niklas Falk, Charlotta Larsson, Claudio Salgado, Charlie Gustafsson, Max Selander, Jacob Nordenson, Julia Sporre, Malin Alm, Wallis Grahn, og Andrea Edwards.

Skaberne af serien

Den fördömde blev skabt af de to erfarne tv-forfattere Michael Hjorth og Hans Rosenfeldt. Hjorth er kendt for sin evne til at skrive spændende og komplekse krimihistorier, mens Rosenfeldt har en unik sans for karakterudvikling. Deres samarbejde har resulteret i en tv-serie, der er både dybdegående og spændende.

Samlet set har Den fördömde et imponerende ensemble af talentfulde skuespillere, der bringer seriens karakterer til live på en autentisk og engagerende måde. Med sin kombination af krimiplot og karakterdrama har serien formået at tiltrække et stort publikum både i Sverige og internationalt.

Overblik

Titel Den fördömde
Udgivelsesdato 25. december 2010 (Sverige)
Oprindelsesland Sverige
Sprog Svensk
Også kendt som Sebastian Bergman
Optagelsessteder S:t Görans gymnasium, Kungsholmen, Stockholm, Stockholms län, Sverige (Politikværtshus)
Produktionsselskaber Tre Vänner Produktion AB, Sveriges Television (SVT)

Resmué

I TV-serien Den fördömde følger vi den karismatiske politiprofiler Sebastian Bergman, spillet af Rolf Laasgaard, som er kendt for sin rolle i både Wallander og False Trail. Bergman er en stærk og kontroversiel karakter, der ikke er bange for at være politisk ukorrekt og hårdfør. Han kæmper dog stadig med sorgen over at have mistet både sin kone og datter i tsunamien i Thailand i 2004.

I den første af de to thrillere, skabt af holdet bag de originale Wallander TV-film, hjælper Bergman politiet i sin hjemby med at opklare mordet på en 15-årig dreng, der havde haft et forhold til en af sine lærere. Bergman tager sig af sagen med sin særlige indsigt og står overfor en række udfordringer, der tvinger ham til at konfrontere sin egen fortid.

I den anden thriller forsøger Bergman at fange en seriemorder, der ser ud til at efterligne mordene begået af en tidligere fange, som Bergman selv hjalp med at få bag tremmer. I sin jagt på sandheden konfronteres han med sine egne dæmoner og udfordres både personligt og professionelt.

Fantastiske fejl i TV-serien Den fördömde

Velkommen til en artikel, hvor vi vil dykke ned i TV-serien Den fördömde og opdage de skjulte perler blandt de mange fejl, der er blevet opdaget af seerne. Lad os gribe fjernbetjeningen og fordybe os i denne morsomme rejse gennem seriens uheldige øjeblikke.

Fejl 1: Snavsede tallerkener og forsvundne kraveknapper

I episoden Den forbudte fristelse får hovedpersonen, Carl, serveret en overdådig middag på en fin restaurant. Men hvis du kigger godt efter, vil du bemærke, at hans tallerken er snavset allerede inden han begynder at spise. Måske er fejlen skjult som en del af karakterens skæve personlighed. Derudover skifter Carls kraveknap på mystisk vis farve fra hvid til sort mellem to scener uden nogen logisk forklaring. Det ser ud til, at kraveknapper har magiske evner i Den fördömde!

Fejl 2: Diskret skiftende baggrunde

I episoden Den forvirrede rejse følger vi Carl, der er på vej til sit arbejde. Men hvis du er hurtig til at lægge mærke til detaljer, vil du opdage, at baggrunde ændrer sig på mystisk vis i hver scene. I den ene ramme er Carl omgivet af travle bygninger, og i den næste er han pludselig midt i en idyllisk park. Måske er Carl ekspert i teleportation og bare ikke har afsløret det for os endnu?

Fejl 3: Magisk voksende hår og skiftende frisurer

I Den fortryllede forvandling kan man ikke undgå at lægge mærke til Carls imponerende evne til at vokse hår på rekordtid. I den ene scene har han en kort klipning, og i næste scene stråler han pludselig med et langt, fyldigt hår, der er værdigt til en shampoo-reklame. Måske er det den hemmelige ingrediens i Den fördömdes popularitet – skiftende frisurer komplet med magisk hår?

Fejl 4: Uforklarlige dansetrin og sjove fald

Der er altid tid til lidt sjov i Den fördömde. Se nøje efter, når Carl går ind på dansegulvet i episoden Den fjollede fest. Pludselig udfører han en kompleks danserutine, der får John Travolta til at ligne en amatør. Det er som om Carl ejer alle former for dansefærdigheder, skjult bag sin rolige facade. Men han er også en mester i at falde over absolut ingenting, så hold øje med de komiske øjeblikke, der bringer grin på læberne!

Vi har nu præsenteret nogle af de fantastiske fejl, der gør Den fördömde til en uforglemmelig oplevelse for seerne. Husk at de fleste fejl er ment som underholdning og en måde at skabe sjove øjeblikke. Næste gang du ser serien, så glæd dig til at opdage flere skjulte perler og fejl, der kun gør den endnu mere unik!

Andre populære titler: Death at a FuneralQueen of the SouthBad NeighborsStorksRushPinocchioMotherlyPrisoners of the GhostlandThe Tree of LifeSunshineCall Me by Your NamePaybackThe Girl on the TrainThe LeftoversTwinsSchräger als Fiktion9/11: The Falling ManBurlesqueDallasBaki HanmaTed LassoBlack Panther: Wakanda ForeverUnforgotten NightSuper 8InsecureA Raínha AfricanaPeaky BlindersOs Espíritos de InisherinHysteriaIm Rausch der SterneMad About YouSan AndreasPretty Young ThingFive Nights at FreddysKillers Anonymous365 DaysDinDeath NoteSydney to the MaxThe LieFast XLouAmerican Pie – Wie ein heißer ApfelkuchenThe Evil DeadWe Are Who We AreTango & CashSinister – Wenn Du ihn siehst, bist Du schon verlorenBritannia