kinokvinder.dk

Detective Montalbano (TV Series 1999–2021)


Overblik

Titel Detektiven Montalbano
Udgivelsesdato 6. maj 1999 (Italien)
Oprindelsesland Italien
Også kendt som El comisario Montalbano
Filmoptagelsessteder Punta Secca, Santa Croce Camerina, Ragusa, Italien (Montalbanos hjem)
Produktionsselskaber Palomar, Rai Fiction

Resmué

TV-serien Detective Montalbano foregår i Vigata, i Montelusa-provinsen, hvor kommissær Montalbano arbejder sammen med vicekommissær Augello og inspektør Fazio. I hver episode løser Montalbano komplicerede sager med sin karakteristiske snuhed i det landlige Sicilien, der er behersket af mafiaen.

Mord, forræderi, kontorpolitik, fristelser… det er alt sammen en del af hverdagen for detektiv Salvo Montalbano. Serien er optaget i den gamle, solbeskinnede sicilianske by Ragusa Ibla og er baseret på de internationalt bedst sælgende krimiromaner af Andrea Camilleri og stjerner Luca Zingaretti.

Fem sjove fejl i TV-serien Detective Montalbano

1. Kavaleri i beachwear

I flere episoder af Detective Montalbano er det bemærket af Eagle-eyed seere, at selvom historien foregår på Sicilien, hvor sommertemperaturerne kan være sveddryppende, er Montalbano aldrig set iført mere afslappet tøj end sin karakteristiske jakkesæt. Selv når han burde nyde en dag på stranden, forbliver han klædt som om han skal modtage en kongelig delegation.

2. Telefoner fra fremtiden

Et af de mange underholdende aspekter ved Detective Montalbano er den charmerende retro-stemning. Men nogle seere har bemærket en lille tidslommebrist. I en scene i afsnit 8 i sæson 2 ser vi klart en karakter, der taler i en smartphone, som endnu ikke blev opfundet på tidspunktet for handlingen. Det ser ud til, at Montalbano har en hemmelig kontakt med fremtidens teknologi!

3. Forhekset af skægget

I en bestemt scene, hvor Montalbano er midt i en intens samtale med en mistænkt, bemærker de seere, der har øjne som ørne, at hans skæg har en magisk evne til genfødsel. I det ene sekund er hans ansigt barberet glat, og i det næste sekund har det mystisk fået et fuldt skæg igen. Er det en ny superkraft, Montalbano holder skjult for os?

4. Kør med stil, inspector!

At drive en klassisk italiensk sportsvogn er noget, de fleste af os kun kan drømme om. Men til vores overraskelse er Montalbano efterladt bag rattet i den samme bil i hele serien. Uanset om han jager gerningsmænd, løser mysterier eller kører på jagt efter en autentisk siciliansk pizza, har han aldrig ønsket at opgradere sit køretøj. Hvad med at køre i stil, Montalbano?

5. Auto-korretur gone wrong

I en scene, hvor der bliver skrevet en vigtig besked på en mobiltelefon, går det frygteligt galt, når auto-korrektur tager over. Hvad der skulle have været en høflig invitation til middag hos Montalbano bliver i stedet en humoristisk mishap, da ordet middag bliver erstattet af paddel. Forvirringen, der opstår, når de involverede forsøger at finde ud af, hvad de skal medbring til en paddel i Montalbanos hus, er helt klart en af ​​seriens mest mindeværdige øjeblikke.

Andre populære titler: EuphoriaHustleCloseDetectivii din CaliforniaChowderThe PitMr. MercedesEntourageMonkPandorumClarksons FarmBeefBølle-BobShamelessLive fra BremenDaisy Jones & The SixThe HelpInto the WildThe Woman KingBaywatchDallas Buyers ClubThe Man from U.N.C.L.E.Zona 51: DosareleDeath in ParadiseDNAInside JobThe MenuDumb and DumberRenfieldThe Night AgentThe Disaster ArtistThe Bold and the BeautifulThe MummyLord of War – Händler des TodesNo Sudden MoveGirl1, 2, 3, All Eyes on MeThe MickDinosaurEverything Everywhere All at OnceThe CounselorBordelletMake It or Break ItChristmas with YouInfernoCreepshowKojakBabylon BerlinMusic for Black Pigeons