kinokvinder.dk

Dickensian (TV Series 2015–2016)

De medvirkende i TV-serien Dickensian

TV-serien Dickensian havde premiere i 2015 og er en historisk drama-serie, der foregår i 1800-tallets London og kombinerer karakterer og historier fra forskellige Charles Dickens-romaner. Serien er kendt for sit imponerende cast, der inkluderer nogle af Storbritanniens mest talentfulde skuespillere.

Tuppence Middleton som Amelia Havisham

Tuppence Middleton spillede rollen som Amelia Havisham, en af de centrale karakterer i Dickensian. Hendes karakter er datteren af den berømte Miss Havisham fra romanen Great Expectations. Middleton formåede at give Amelia Havisham liv og dybde med sin imponerende skuespillerpræstation. Hendes skildring af Amelias kærlighed, sorg og håb var med til at gøre hendes karakter mindeværdig.

Sophie Rundle som Honoria Barbary

I rollen som Honoria Barbary, spillede Sophie Rundle en anden vigtig karakter i serien. Hendes karakter er en rig og privilegeret kvinde, der bliver involveret i et turbulent kærlighedsforhold. Rundels præstation som Honoria Barbary var både følelsesladet og nuanceret, og hun formåede at skabe en troværdig og interessant karakter.

Alexandra Moen som Frances Barbary

Alexandra Moen spillede rollen som Frances Barbary, søsteren til Honoria Barbary. Hendes karakter er mere reserveret og tænksom end hendes søster, og Moen formåede at give Frances Barbary en unik personlighed. Hendes skuespil var subtilt og rørende, og hun bidrog til at skabe en dynamisk og kompleks karakter.

Joseph Quinn som Arthur Havisham

Joseph Quinn spillede rollen som Arthur Havisham, sønnen af Miss Havisham. Arthurs karakter udvikler sig markant i løbet af serien, og Quinn formåede at skildre denne udvikling på en imponerende måde. Hans præstation som Arthur Havisham var følelsesladet og nuanceret, og han formåede at skabe en troværdig og sympatisk karakter.

Tom Weston-Jones som Meriwether Compeyson

Tom Weston-Jones spillede rollen som Meriwether Compeyson, en af seriens mest komplekse karakterer. Compeyson er både charmerende og manipulerende, og Weston-Jones formåede at fange denne dualitet perfekt. Hans skildring af Compeysons skumle karakter var med til at gøre ham til en af seriens mest mindeværdige figurer.

Stephen Rea som Inspector Bucket

Stephen Rea spillede rollen som Inspector Bucket, en detektiv, der undersøger forbrydelser i Londons underverden. Rea leverede en stærk præstation som den skarpsindige og målrettede detektiv. Hans skuespil var intens og medrivende, og han bidrog til at skabe spænding og drama i serien.

Robert Wilfort som Bob Cratchit

Robert Wilfort portrætterede rollen som Bob Cratchit, en fattig og ydmyg skriver for Ebenezer Scrooge. Wilfort gav Cratchit en sympatisk og hjertevarmende karakter. Hans skildring af Cratchits kamp for at give sin familie en god jul berørte seerne og gjorde ham til en af seriens mest elskede figurer.

Pauline Collins som Mrs. Gamp

Pauline Collins spillede rollen som Mrs. Gamp, en excentrisk og skruppelløs sygeplejerske. Collins formåede at give Mrs. Gamp en unik og mindeværdig karakter. Hendes præstation var både komisk og skræmmende, og hun bidrog til at bringe humor ind i serien.

Jennifer Hennessy som Emily Cratchit

Jennifer Hennessy spillede rollen som Emily Cratchit, datteren af Bob Cratchit. Hendes karakter bringer håb og lys ind i historien, og Hennessy formåede at give Emily Cratchit en uskyldig og livlig karakter. Hendes skuespil var autentisk og følelsesladet, og hun bidrog til at skabe en rørende og inspirerende karakter.

Caroline Quentin som Mrs. Bumble

Caroline Quentin portrætterede rollen som Mrs. Bumble, en kold og dominerende kvinde. Hendes præstation som Mrs. Bumble var både frygtindgydende og medrivende, og hun formåede at skabe en mindeværdig og kompleks karakter.

Udover disse fremragende skuespillere inkluderede TV-serien Dickensian også mange andre talentfulde skuespillere, der bidrog til at skabe en dybdegående og unik serieoplevelse. Deres præstationer var med til at bringe karaktererne fra Charles Dickens romaner til live og gøre serien til en uforglemmelig oplevelse for seerne.

Overblik

Titel Dickensian
Udgivelsesdato 26. december 2015 (Tyskland)
Oprindelsesland Storbritannien
Also known as I Dickens magiska värld
Produktionsselskab Red Planet Pictures

Resmué

Dickensian er en drama-serie, der foregår i de fiktive verdener af Charles Dickens kritikerroste romaner. Serien bringer nogle af hans mest ikoniske karakterer sammen, mens deres liv flettes sammen i 1800-tallets London.

I Dickensian får vi et indblik i det komplekse netværk af karakterer, liv og historier, som Dickens har skabt. Vi følger den unge forældreløse Nell, der forsøger at overleve i det hårde samfund. Vi møder den skruppelløse bankmand Ebenezer Scrooge, der kæmper for at bevare sin rigdom. Vi ser den mystiske Miss Havisham, hvis hjerte er blevet knust, og som nu hævner sig på mændene omkring hende.

I Dickensian udfoldes historierne om Oliver Twist, David Copperfield, og mange flere af Dickens fantastiske karakterer. Vi bliver vidne til kærlighed, bedrag, fattigdom og rigdom, alt sammen indrammet af Londons slumkvarterer og aristokratiske rækkehuse.

Denne fortryllende serie tager os med tilbage til Victoriatidens London og dykker dybt ned i Dickens univers. Gennem spænding og intriger væves karaktererne og deres skæbner sammen på tværs af romanerne. Dickensian er et fascinerende kig ind i en tid og en forfatterskabs verden, der stadig fascinerer og berører os den dag i dag.

Nu opdaget: Fejl og fadæser i TV-serien Dickensian

Det er tid til at tage et humoristisk kig på TV-serien Dickensian og de mange fejl, som ivrige seere har opdaget. Når man laver en serie baseret på de elskede romaner af Charles Dickens, kan man forvente historisk nøjagtighed og en omhyggelig gennemgang af detaljerne – men det ser ud til, at produktionen lige har overset et par ting.

Fortællermagi eller blandet tidslinje?

I en af episoderne ser vi, at Jacob Marley er død syv år før handlingen finder sted – men i A Christmas Carol står der tydeligt, at Marley dør lige før begivenhederne i historien tager fart. Det er da også lidt mærkeligt at se, at Tiny Tim allerede er den alder, han burde have været syv år senere i historien. Måske har vi at gøre med en magisk fortælling, hvor tidslinjen er en smule blandet sammen? Eller også er det bare en god gammeldags fejl fra produktionens side.

Den formidable familiære forvirring

I Dickensian bliver vi introduceret til Tiny Tim, den yngste af det brogede familiære kuld. Men vent lige et øjeblik – i originalhistorien er Tiny Tim faktisk endnu yngre. Hvad er det, der foregår? Mon denne familie har en hemmelig tidsmaskine, der gør dem i stand til at ældes hurtigere end normalt? Eller også har produktionen glemt at gøre deres research.

For meget julestemning for Marley?

I et af de seneste afsnit kan vi desværre også se, at Jacob Marley netop er død. Men i A Christmas Carol er det faktisk sådan, at Marley dør lige inden historien starter. Så enten er Marley en helt igennem uforsigtig karakter, der har en tendens til at dø mere end én gang, eller også har produktionen rodet lidt rundt i tidslinjen.

Som det kan ses, er der dukket nogle sjove fejl og fadæser op i TV-serien Dickensian. Måske viser det os bare, at selv de bedste produktioner kan have deres små uhensigtsmæssigheder. Om det skyldes et improviserende manuskript, uforsigtig research eller bare en god gammeldags glemsomhed må stå hen i det uvisse. Men det er da sjovt at tænke på, hvor anderledes historien kunne have været, hvis Jacob Marley var blevet genoplivet, eller hvis familien Cratchit havde adgang til en tidsmaskine.

Andre populære titler: The Quiet GirlThe MenuCrimes of the FutureBritanniaFreeze – Alptraum NachtwacheAladdinEscape to the ChateauThe White LotusJohn Tucker Must DieJurassic WorldThe Last ShipTinaEverestAvatarShazam! Fury of the GodsHofreInfiniteYoung SheldonCartea pierdută a vrăjitoarelorThe Last ShiftAssalto a LondresKlovnAmsterdamFlyvende farmorBlondeSjit HappensWarriorStar Trek Into DarknessWatchmenEden LakeFriendsCercul poeților dispăruțiCapcanaThe Prince of TidesAd AstraBangOnly the BraveWorld on FireLord of War – Händler des TodesLes MisérablesGhostbusters: AfterlifeAnja & ViktorAtes KuslariSaltburnMagnum P.I.Beau Is AfraidThe UpsideThe Kings3 Things