kinokvinder.dk

Dirilis: Ertugrul (TV Series 2014–2019)


Overblik

Titel Dirilis: Ertugrul
Udgivelsesdato 10. december 2014 (Tyrkiet)
Oprindelsesland Tyrkiet
Sprog Tyrkisk, Arabisk
Også kendt som Resurrection: Ertugrul
Optagelsessteder Riva, Beykoz, Istanbul, Tyrkiet
Produktionsselskaber TRT, Tekden Film

Resmué

Dirilis: Ertugrul handler om den tyrkiske kriger Ertugrul fra det 13. århundrede, en af de mest berømte krigere i sin tid og også faderen til Osman (grundlæggeren af det osmanniske rige). Han er en ambitiøs mand, der ønsker at bringe fred og retfærdighed til sit folk. Han er i krig med korstogshærene på den ene side, med byzantinerne på den anden side og med de brutalt ekspanderende mongoler, der har dræbt mange tyrkere, på den tredje side. Midt i alt dette står han i en psykologisk kamp mellem sin kærlighed og sin skæbne.

Mens de hellige og bitre korstog skyllede ind over Mellemøsten, kæmpede nomadiske tyrkiske stammer sig vej ind i det nye forjættede land. En ung men modig kriger, Ertugrul Ghazi, sønnen af Suleiman Shah, måtte tage ansvar for situationen i sin stamme efter sin fars død. Fra korstogshærene til byzantinerne kæmper Ertugrul sammen med sine følgesvende mod alle de onde. Et stort problem viser sig i horisonten. De ondsindede mongoler, ledet af Noyan, truer deres lejr.

Fem sjove fejl i TV-serien Dirilis: Ertugrul

1. Uforklarlige tidsrejser

Vi kender alle til mysteriet om de uforklarlige tidsrejser i Dirilis: Ertugrul. Pludselig hopper vores helte fra det 13. århundrede direkte ind i det 21. århundrede. Hvordan kan de lade som om, at de aldrig har set en bil før? Har de virkelig aldrig hørt om mobiltelefoner? Det er da en tidslomme-fejl, der kan få enhver til at grine.

2. Magiske hestevogne

Hvem havde troet, at hestevogne kan flyve? I Dirilis: Ertugrul er det åbenbart muligt! Vi ser vores helte fare gennem luften på deres hestevogne som om de var besat af Harry Potter. Hvordan mon deres heste reagerer på det? Det er klart en klassisk fejl i special effects, men hey, det gør da bare serien mere underholdende, ikke sandt?

3. Moderne hår og make-up

Man kan ikke undgå at bemærke, at karaktererne i Dirilis: Ertugrul ofte har mere moderne hår og make-up end de burde have i det 13. århundrede. Hvordan kan det være, at vores helte ser ud som om de lige er kommet ud fra en hår- og make-up-salon? Måske er der en tidligere ukendt frisørskole i denne tidsperiode, som vi ikke har hørt om. Det er da en sjov fejl, der får én til at trække på smilebåndet.

4. Magiske konversationshastigheder

Nu ved vi alle, at det kan være svært at tale flydende på et fremmedsprog. Men i Dirilis: Ertugrul ser det ud til, at vores helte har magiske evner, når det kommer til at lære nye sprog. På bare et øjeblik behersker de et helt nyt sprog til perfektion uden nogen som helst fejl. Problemet er bare, at det er fysisk umuligt selv for de mest talentfulde sproggenier. Det er næsten som om, at de har en hemmelig superkraft – super-sprogfærdighedsstyrke!

5. Forbandet makeup

Det virker som om, at makeupen i Dirilis: Ertugrul har en særlig forbandelse over sig. Uanset hvor meget vores karakterer bliver såret eller snavsede, forbliver deres makeup perfekt. Selv efter intens kamp er ingen øjenbryn udvisket eller læbestift smudset. Det er virkelig et mysterium, hvordan de formår at bevare deres makeup-kavaleri i perfekt stand midt i den barske middelalder. Måske skulle vi bede dem om nogle skønhedstips?

Andre populære titler: ConstantineKung Fu Panda: The Paws of DestinyGodlandSherlockWalker: IndependenceThe Last of UsAlletiders julTorben – Der SatansbratenBabelLegally BlondeO Bebé de Bridget JonesBosch: LegacyThe Man in the Iron MaskCurfewMagnum, P.I.MisbehaviourOs Espíritos de InisherinDuneBoogeyman13 Reasons WhyWestworldNo Strings AttachedSuper rauMillers CrossingBeau Is AfraidBarbiePerfekte stederVilde SindOne PieceRed Nose Day ActuallyThe PurgeKill the MessengerKellys HeroesThe House That Jack BuiltFrikjentThe MummyRoad HouseJury DutyBallersWarm BodiesFrankensteinGlitchSometimes in AprilThe MandalorianThe SquareThe Super Mario Bros. MovieBen Is BackCaptain FantasticThe Bookshop