kinokvinder.dk

Dispăruţi fără urmă (TV Series 2002–2009)

Medvirkende i TV-serien Dispăruţi fără urmă

TV-serien Dispăruţi fără urmă var en populær amerikansk krimidrama-serie, der blev sendt fra 2002 til 2009. Serien fulgte et team af efterforskere ved FBIs Missing Persons Unit, der arbejdede hårdt for at opklare forsvindingssager og finde savnede personer. Serien var kendt for sin spænding, følelsesmæssigt intense historier og stærke skuespil.

Top cast

  • Anthony LaPaglia spillede rollen som Jack Malone. Han medvirkede i alle 160 episoder af serien fra 2002 til 2009.
  • Poppy Montgomery spillede rollen som Samantha Spade. Hun medvirkede også i alle 160 episoder af serien fra 2002 til 2009.
  • Enrique Murciano spillede rollen som Danny Taylor og var med i alle 160 episoder af serien mellem 2002 og 2009.
  • Eric Close hadede rollen som Martin Fitzgerald og var også med i alle 160 episoder af serien fra 2002 til 2009.
  • Marianne Jean-Baptiste spillede rollen som Vivian Johnson. Hun medvirkede i 159 episoder af serien mellem 2002 og 2009.
  • Roselyn Sanchez spillede rollen som Elena Delgado. Hun var med i 88 episoder af serien fra 2005 til 2009.
  • Adriana DeMeo spillede rollen som Lucy og medvirkede i 32 episoder mellem 2006 og 2009.
  • Ty Miller spillede rollen som Tech Agent og var med i 21 episoder af serien mellem 2002 og 2008.
  • Joshua Gomez spillede rollen som James Mackeroy. Han medvirkede i 18 episoder af serien mellem 2005 og 2006.
  • Eric Scott Gould spillede rollen som ND Agent og var med i 17 episoder af serien mellem 2002 og 2005.

Serien havde også mange andre talentfulde skuespillere, der bidrog til dens succes. Desuden blev serien skabt af Hank Steinberg, der var ansvarlig for at samle alle castmedlemmerne og det kreative team bag serien. Med en kombination af spændende historier, dygtige skuespillere og en dedikeret produktionsteam var Dispăruţi fără urmă en af de mest populære krimidrama-serier i sin tid.

Overblik

Titel Dispăruţi fără urmă
Udgivelsesdato 26. september 2002 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Også kendt som Without a Trace
Filmlocations New York City, New York, USA
Produktionsselskaber Jerry Bruckheimer Television
CBS Paramount Network Television
CBS Productions

Resmué

TV-serien Dispăruţi fără urmă handler om den specielle FBI enhed, Missing Persons Squad, der finder forsvundne mennesker ved at anvende avanceret psykologisk profilering til at afsløre ofrenes liv. Som enhver detektiv kan fortælle dig, er det at efterforske forsvundet ejendom eller død relativt let sammenlignet med at finde forsvundne mennesker. Men i New York City er der en speciel enhed i FBI, der er designet til at finde dem. Ved hjælp af deres bureauks store ressourcer kæmper holdet, ledet af agent Jack Malone, mod tiden i det stramme 72-timers vindue efter en forsvinden, hvor der stadig typisk er håb om at finde personen.

Kilde: Kenneth Chisholm (kchishol@rogers.com)

TV-serien Dispăruţi fără urmă: En sand skattejagt med fejl

Velkommen tilbage til endnu en episode af Fejl i Fokus! Denne gang dykker vi ned i den spændende TV-serie Dispăruţi fără urmă, hvor seerne har opdaget en håndfuld skøre og underholdende fejl. Sæt dig godt til rette og forbered dig på at blive underholdt og måske endda lidt forvirret.

Faktuelle fejl

I flere tilfælde besvarer mistænkte polygrafens kontrolspørgsmål (Er dit navn John Doe? Er du 39 år?) sandfærdigt. I virkeligheden bliver en mistænkt fortalt at besvare alle kontrolspørgsmål med ja, uanset om det er sandt eller ej, for at bestemme polygrafens nøjagtighed. Måske er disse mistænkte bare ekstra ærlige – eller også har produktionen glemt deres grundlæggende polygrafs 101?

Siden agenturets oprettelse har FBI-agenter altid rejst i par, når de interviewer mistænkte. Dette gøres både for at have et vidne til samtalen og for at beskytte agenterne, hvis der skulle ske uventede ting. Ikke desto mindre ser vi flere gange enlige agenter tale med mistænkte alene, endda i deres egne hjem eller steder, der er ukendte for agenterne. Mon de føler sig ensomme?

Og vidste du, at der slet ikke findes en FBI-enhed, der er ansvarlig for at finde kidnappede ofre på den måde, serien viser det? Ud over at mange forbrydelser, der blev vist, er statslige sager i stedet for føderale, ville det tage mindst flere dage for FBI at blive fuldt involveret i de fleste kidnappings, primært på grund af jurisdiktionelle spørgsmål. Måske burde serien have heddet Med et langsomt tempo?

Geografiske fejl

Hold fast, nu går vi fra de faktuelle fejl til de geografiske fejl! Tro det eller ej, men Dispăruţi fără urmă foregår i New York – i hvert fald i teorien. For alle øvede øjne er det dog tydeligt, at flere scener faktisk er optaget i Los Angeles. Det er som at se et show med en identitetskrise!

I nogle scener er der tegn på, at serien faktisk er skudt i Los Angeles med dens ensrettede gader med dobbelte gule linjer i midten (som ikke findes i New York). Og bemærk de store blå vejskilte – det er LAs signatur, ikke NYs! Og som om det ikke var nok, er husnumrene malet ind i fortovet foran hver hus. Hvis du ser det i New York, er du nok mere end sandsynligt kommet forkert.

Med alt dette rod er det svært ikke at drage konklusionen, at Dispăruţi fără urmă måske er den første TV-serie, der er forsvundet uden spor af geografisk præcision.

Så der har du det! Dispăruţi fără urmă er en sand skattejagt for alle fejlfindere derude. Sæt dig godt til rette, og nyd en god portion underholdning og masser af øjenrulning, mens du ser serien. Måske kan du endda starte din egen fejlrekord. Vi ses næste gang med endnu flere skøre fejl i Fejl i Fokus!

Andre populære titler: Full HouseParadiseWantedWarm BodiesStorm HuntersBlack AdamDeadpool 2ThunderballMulanScooby-DooFridayMagic MikeStranger ThingsApolonia, ApoloniaSupermanKnock at the CabinDetectivii din CaliforniaThe MagiciansLa La LandMost Dangerous GameThe Hot ChickThe Santa ClausesBlack AdamFast & FuriousDied SuddenlyHeatZeii trebuie să fie smintiţiFBI: InternationalExtractionFantasiaGrand danoisInglourious BasterdsBlack Panther: Wakanda ForeverSuccessionLove EverlastingAmerican GodsHappy EndingBlack AdamChocolat… ein kleiner Biss genügt!Dancer in the DarkThe InheritanceDumt og farligtBridgertonShes All ThatBreaking the WavesThe FlashThe Mother