kinokvinder.dk

Dora the Explorer (TV Series 2000–2019)

Medvirkende i TV-serien Dora the Explorer

Dora the Explorer er en populær animeret TV-serie, der er blevet elsket af børn over hele verden siden dens premiere i 2000. Serien handler om en ung pige ved navn Dora, der tager på spændende eventyr med sin abeven, Boots, og andre venner hun møder på vejen. Lad os se nærmere på de medvirkende skuespillere, der har givet stemme til disse fantastiske karakterer gennem årene.

Fatima Ptacek som Dora

Fatima Ptacek er den skuespillerinde, der har givet stemme til hovedpersonen, Dora, i Dora the Explorer fra 2004 til 2019. Hendes stemme portrætterede Dora som en modig og eventyrlysten pige, der altid var klar til at udforske den vidunderlige verden omkring hende.

Regan Mizrahi som Boots

Regan Mizrahi har givet stemme til Boots, Doras loyale abeven, fra 2004 til 2019. Boots er Doras bedste ven og hjælper hende med at overvinde enhver hindring, de støder på under deres eventyr.

Alexandria Suarez som Backpack

Alexandria Suarez har lånt sin stemme til Backpack, Doras magiske rygsæk, der altid er fyldt med de nødvendige redskaber og hjælpemidler til at udforske det ukendte. Alexandria har givet stemme til karakteren fra 2004 til 2019.

Caitlin Sanchez som Dora (2008-2014)

I perioden 2008-2014 blev rollen som Dora overtalt af skuespillerinden Caitlin Sanchez. Hendes stemme tilføjede sin egen unikke charme og personlighed til karakteren og bidrog til seriens fortsatte popularitet.

Marc Weiner som Swiper

Marc Weiner er skuespilleren, der har givet stemme til den onde ræv Swiper, der altid forsøger at stjæle Doras ejendele. Hans stemme har sat et ikonisk præg på denne karakter i alle 143 episoder af serien fra 2000 til 2019.

Harrison Chad som Boots (2000-2009)

Harrison Chad gav sin stemme til Boots, Doras venlige og nysgerrige abeven i perioden 2000-2009. Hans stemme gjorde karakteren levende og bidrog til at skabe et stærkt bånd mellem Boots og seerne.

Kathleen Herles som Dora (2000-2009)

Kathleen Herles blev den første skuespillerinde, der gav stemme til Dora da serien startede i 2000. Hendes stemme skabte grundlaget for, hvordan karakteren skulle lyde og handle, og var uerstattelig i løbet af de første års episoder.

Sasha Toro som Backpack (2000-2009)

Sasha Toro lånte sin stemme til Backpack, Doras trofaste rygsæk, i perioden 2000-2009. Hendes stemme tilføjede en høj grad af spænding og nysgerrighed til karakteren og gjorde rygsækken unik og mindeværdig.

Adam Brown som Benny

Skuespilleren Adam Brown har givet stemme til Benny, en venlig og hjælpsom bjørn, i 73 episoder fra 2000 til 2008. Benny var altid klar til at give en hjælpende hånd og var en vigtig del af Doras eventyr.

Ashley Fleming som Isa

Ashley Fleming lånte sin stemme til Isa, en iøjnefaldende iguan, der altid var på farten, i perioden 2000-2012. Isa tilføjede farve og energi til serien med sin egen unikke personlighed.

Jake Burbage som Benny (2000-2007)

I perioden 2000-2007 blev rollen som Benny også portrætteret af Jake Burbage. Hans stemme bidrog til at bringe Bennys sjove og kærlige karakter til live på skærmen.

Jose Zelaya som Tico

José Zelaya gav sin stemme til Tico, en hurtig og livlig egernven, fra 2002 til 2010. Hans stemme bidrog til at skabe Ticos energiske og muntre personlighed, som seerne straks kunne genkende og lide.

Chris Gifford som Big Red Chicken

Chris Gifford har været ansvarlig for stemmen til Big Red Chicken, der er en venlig og gigantisk høne, siden 2000. Hans stemme gav karakteren en unik og genkendelig klang og har været med til at skabe mange mindeværdige øjeblikke i serien.

Leslie Valdes som Senor Tucan

Skuespilleren Leslie Valdes har givet sin stemme til Senor Tucan, en klog og venlig tukan, siden 2000. Senor Tucan er en vigtig kilde til information og vejledning for Dora, og Leslie Valdes stemme bidrog til at gøre karakteren troværdig og mindeværdig.

Matthew Gumley som Benny the Bull

Matthew Gumley har lånt sin stemme til Benny the Bull, en sjov og udadvendt ven, fra 2008 til 2014. Hans stemme gav Benny the Bull en unik og livlig karakter, der altid var klar til sjov og ballade.

Katie Gifford som Explorer Star

Skuespillerinden Katie Gifford har givet stemme til Explorer Star, der er en magisk stjerne, i perioden 2000-2007. Explorer Star hjælper Dora og Boots med at finde vej og løse forskellige gåder under deres rejse.

Henry Gifford som Explorer Star (2003-2007)

I perioden 2003-2007 blev rollen som Explorer Star også portrætteret af Henry Gifford. Hans stemme tilføjede en unik karakter og energi til Explorer Star og bidrog til at skabe en mindeværdig oplevelse for seerne.

Christiana Anbri som Explorer Star (2002-2005)

Christiana Anbri lånte sin stemme til Explorer Star fra 2002 til 2005. Hendes stemme bidrog til at skabe en charmerende og opmuntrende karakter, når Dora og hendes venner havde brug for hjælp.

Disse talentfulde skuespillere har alle bidraget til at gøre Dora the Explorer til den succes, det er blevet. Med deres stemmer har de givet liv og personlighed til de elskede karakterer og har underholdt og inspireret børn over hele verden.

Overblik

Titel Dora the Explorer
Udgivelsesdato 14. august 2000 (USA)
Oprindelsesland USA
Også kendt som Ninas Pop-up Puzzle
Filmlokationer Nickelodeon Animation Studio – 231 W Olive Avenue, Burbank, Californien, USA
Produktionsselskaber Nick Jr. Productions, Nickelodeon Animation Studios, Nickelodeon Studios

Resmué

I TV-serien Dora the Explorer følger vi den lille mexicanske pige, Dora, og hendes eventyr sammen med hendes ven, aben Boots. Dora er altid iført sine røde støvler. Under deres eventyr møder vi også hendes talende rygsæk, også kendt som la mochila, og kortet, som synger en irriterende, men sød sang.

TV-serien er nærmest som et computerspil, hvor en mus bevæger sig igennem forskellige scener, og børnene skal træffe beslutninger. Dora stiller spørgsmål til børnene og venter på deres svar. Dora roser børnene for at prøve og giver dem det rigtige svar som opmuntring.

Den primære formål med serien er at lære spanske ord og sætninger til engelsktalende børn.

Fejl i TV-serien Dora the Explorer, som seere har opdaget

Dora glemmer sit eget navn?

En af de mest bemærkelsesværdige fejl i TV-serien Dora the Explorer er, når Dora selv har glemt sit eget navn. Her står hun og præsenterer sig selv for seerne som Hej, jeg er… uh… hvem er jeg nu? Oh ja, Dora! Det virker sært, at hovedpersonen i en serie ikke engang kan huske sit eget navn. Måske skulle hun overveje at få en notesbog til at notere sine vigtigste oplysninger.

Swiper the Explorer?

En anden morsom fejl er, når Dora gentagne gange kalder Swiper the Fox for Swiper the Explorer. Ja, vi ved godt, at Dora er the Explorer, men det betyder ikke, at hun skal tage æren for andres arbejde. Swiper er klart en bedre udforsker end Dora, og han fortjener at få sin egen serie, hvor han virkelig kan brillere.

Den forsvundne rygsæk

Et øjeblik, Dora! Hvor er din rygsæk blevet af? I en episode ser vi, hvordan Dora pludselig går rundt uden sin ikoniske rygsæk. Det er som om, hun har glemt, at hun skal have alle sine nødvendige ting med sig. Måske er hun blevet fanget af et glemsomhedsmonster? Det er i hvert fald en mulighed, hvis hun ikke selv kan holde styr på sin egen rygsæk.

Spørg publikum… igen?

Det virker som om, at Dora er afhængig af publikum. Hun har for vane at spørge dem om alt muligt, fra hvilken vej hun skal gå, til hvad hendes yndlingsfarve er. Det er som om, hun ikke kan træffe en beslutning uden at spørge alle os derhjemme. Måske har Dora brug for en mentor, der kan lære hende at være mere selvstændig og stole på sin egen intuition.

Dora og hendes utrænede øjne

En fejl, der virkelig får os til at grine, er når Dora ikke kan se noget, der er lige foran hende. Hun kan være på en jagt efter en skat og gå rundt i cirkler omkring den, indtil nogen fortæller hende, at den er lige for næsen af hende. Det virker som om, Dora har brug for en øjenlæge eller måske en ny lysere lygte på sin udforskningssti.

Som seere elsker vi at opdage disse små fejl i TV-serier som Dora the Explorer. Det giver os noget at grine af og gøre serien endnu mere underholdende. Så næste gang du ser Dora glemme sit eget navn eller kalde Swiper for Swiper the Explorer, så tag det med et smil og nyd de humoristiske øjeblikke.

Andre populære titler: Prom NightCall Me by Your NameThe Magnificent SevenSlumberlandSuperEnd of the RoadHemlock GroveGhost WarsThe IntouchablesZoolanderPredatorsDead ShotThe Woman KingQuo Vadis, Aida?SpySunshineThe MotherRoomLulu & LeonOutlanderThe Lord of the Rings: The Rings of PowerZombieland: Double TapThe Dark TowerJohn Wick: Capítulo 4Ant-Man and the WaspRunning with the DevilVacation FriendsThe Ottoman LieutenantAl Hayba – the movieSpringflodenIdentitateBorgenGood PeopleOblivionJarheadValerian and the City of a Thousand PlanetsAnna Pihl – Auf Streife in KopenhagenThe Popes ExorcistDefinitely, MaybeJohn Wick: Capítulo 4Elsker dig for tidenAssassins CreedThe Usual SuspectsShes the ManThe NeighborhoodFameHouse of the DragonOmul-Păianjen: Niciun drum spre casăUm Golpe em ItáliaThe Popes Exorcist