kinokvinder.dk

ER (TV Series 1994–2009)

De medvirkende i TV-serien ER

TV-serien ER løb over skærmen i hele 15 sæsoner fra 1994 til 2009 og blev anerkendt som en af de mest populære og indflydelsesrige medicinske dramas på tv. Serien blev skabt af den berømte forfatter Michael Crichton og udforskede livet på emergency room (ER) på County General Hospital i Chicago. Her er en oversigt over de mest markante skuespillere, der medvirkede i serien.

Anthony Edwards – Dr. Mark Greene

Anthony Edwards portrætterede Dr. Mark Greene, den sympatiske og erfarne læge på ER. Han var en af ​​de originale medlemmer af rollebesætningen og optrådte i alle 15 sæsoner af serien. Dr. Greene blev kendt for sin hengivenhed til patienterne og sit engagement i at udføre sit arbejde på bedst mulig vis.

George Clooney – Dr. Doug Ross

George Clooney, der senere blev en af ​​Hollywoods største stjerner, spillede rollen som Dr. Doug Ross, en karismatisk og lidt rebelsk læge. Hans præstation i ER lancerede Clooneys karriere og gjorde ham til et internationalt ikon. Dr. Ross var kendt for sin passion for at redde liv og sit turbulente kærlighedsliv.

Julianna Margulies – Carol Hathaway

Julianna Margulies spillede Carol Hathaway, en sygeplejerske på ER. Hendes karakter begyndte som Dr. Greenes kæreste og udviklede sig til en stærk og uafhængig kvinde i sit eget ret. Margulies modtog stor ros for sin rolle og vandt flere priser for sin præstation.

Eriq La Salle – Dr. Peter Benton

Eriq La Salle spillede Dr. Peter Benton, en talentfuld kirurg med ambitioner. Han kæmpede med at finde balance mellem sit personlige og professionelle liv. La Salles præstation blev beundret for dens nuance og dybde.

Noah Wyle – Dr. John Carter

Noah Wyle blev kendt som Dr. John Carter, en ung og ivrig læge, der udviklede sig til en af ​​seriens centrale figurer. Wyle spillede rollen fra starten og blev en af ​​de længstvarende karakterer i serien. Hans karakter blev kendt for sin medfølelse og vækst som læge.

Laura Innes – Dr. Kerry Weaver

Laura Innes spillede Dr. Kerry Weaver, en respektabel og kompetent læge, der var ansvarlig for ER. Hendes karakter var kendt for sin styrke og professionalisme. Innes blev meget værdsat for sin rolle og modtog flere priser for sin præstation.

Laura Cerón – Nurse Chuny Marquez

Laura Cerón spillede Nurse Chuny Marquez, en omsorgsfuld og erfaren sygeplejerske på ER. Hun var en af de mest kendte sygeplejersker i serien og blev elsket af både karaktererne og seerne.

Deezer D – Nurse Malik McGrath

Deezer D blev kendt som Nurse Malik McGrath, en af de mest karismatiske sygeplejersker på ER. Hans evne til at levere humor og venlighed til serien blev højt værdsat.

Maura Tierney – Abby Lockhart

Maura Tierney portrætterede Abby Lockhart, en sygeplejerske, der senere bliver en læge. Hendes karakter fangede seernes opmærksomhed for hendes kamp med personlige udfordringer og hendes stærke arbejdsmoral.

Goran Visnjic – Dr. Luka Kovac

Goran Visnjic spillede Dr. Luka Kovac, en erfarne læge og den første serbiske karakter i serien. Han blev hurtigt en favorit blandt fans for sin styrke og charme.

Yvette Freeman – Nurse Haleh Adams

Yvette Freeman spillede Nurse Haleh Adams, en af ​​de mest erfarne og respekterede sygeplejersker på ER. Hun var kendt for sin tålmodighed og evne til at tage sig af de mest krævende situationer.

Emily Wagner – Doris Pickman

Emily Wagner spillede Doris Pickman, en sygeplejerske, der var meget optaget af sit arbejde. Hun blev kendt for sin dedikation og professionalisme.

Alex Kingston – Dr. Elizabeth Corday

Alex Kingston portrætterede Dr. Elizabeth Corday, en britisk kirurg, der tilsluttede sig ER. Hun blev kendt for sin ekspertise og stærke personlighed.

Lyn Alicia Henderson – Pamela Olbes

Lyn Alicia Henderson spillede rollen som Pamela Olbes, en sygeplejerske på ER, der arbejdede hårdt og var dedikeret til sit arbejde.

Sherry Stringfield – Dr. Susan Lewis

Sherry Stringfield spillede rollen som Dr. Susan Lewis, en læge med stor viden og erfaring. Hendes karakter havde mange personlige udfordringer, der blev udforsket gennem serien.

Abraham Benrubi – Jerry Markovic

Abraham Benrubi spillede Jerry Markovic, en sygeplejeassistent, hvis karakter blev kendt for sin humor og hjælpsomhed.

Mekhi Phifer – Dr. Gregory Pratt

Mekhi Phifer spillede Dr. Gregory Pratt, en ung og talentfuld læge på ER. Han blev kendt for sin ambition og en lidt kontroversiel personlighed.

Parminder Nagra – Dr. Neela Rasgotra

Parminder Nagra spillede Dr. Neela Rasgotra, en ung læge med en fascinerende baggrund. Hendes karakter udviklede sig dramatisk gennem serien og blev en af ​​hovedpersonerne.

TV-serien ER samlede en imponerende rollebesætning, der formåede at skabe en stærk og dybdegående fortælling om livet på en travl skadestue. Skuespillernes præstationer og de medrivende historier forblev indgraveret i seerens hukommelse i årene efter seriens afslutning.

Overblik

Titel ER
Udgivelsesdato 6. september 1995 (Canada)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Også kendt som E.R.
Optagelsessteder Chicago, Illinois, USA
Produktionsselskaber Constant c Productions, John Wells Productions, Amblin Entertainment

Resmué

ER er en TV-serie skabt af Michael Crichton, der handler om livet på Chicagos County General Hospital. Serien følger læger og sygeplejersker i deres daglige arbejde med at redde liv og håndtere tab. Hvert afsnit fortæller historien om en ny dag på skadestuen, fra spændende begivenheder til hverdagens rutine, og fra glæde til hjerteskærende tragedier. Den hektiske tempo, flettede historier og følelsesmæssige berg-og-dalbaner forsøger at skildre det stressende miljø, der findes på en skadestue. Serien skildrer også medicinstuderendes kamp for at blive læger.

ER er en medicinsk TV-dramaserie, der følger dagligdagen og det personlige liv hos et hold af ER-læger, sygeplejersker, patienter og de mennesker, der arbejder på Cook County General Teaching Hospital. Gennem serien ser vi deres hjertesorger, triumfer, tab og kærlighed, som de oplever og ofrer for at redde liv og håndtere deres personlige problemer.

Forskellige fejl i TV-serien ER opdaget af seere

TV-serien ER er kendt for sine intense medicinske dramaer, men det betyder ikke, at den er fejlfri. Skarpe seere har opdaget flere morsomme fejl, der kan få dig til at trække på smilebåndet. Lad os dykke ned i nogle af de sjovere fejl og mangler i denne elskede serie.

Sjove fejl i sammenhæng

I afsnit 14.7, BLACKOUT, starter serien med Abbey og hendes søn i lufthavnen med et snit på venstre side af hendes pande. Derefter spoler serien tilbage 15 timer. Vi ser, hvordan hun får skaden, når hun slår hovedet ind i bagdøren på en taxa. Men overraskende nok rammer hun den med højre side af panden. Når serien indhenter begyndelsen, er snittet tilbage på venstre side af panden. Det er nok bedre at gå uden for en korrekt sammenhæng end at skade skuespillerne i navnet på realisme!

Mærkelige faktafejl

Et andet område, hvor ER kommer til kort, er i relation til faktuelle fejl. Paramedicinerne, der kommer ind på skadestuen, har nationale patches på deres uniformer. Men i Illinois bruger de kun statens patches. Illinois anerkender ikke NREMT (The National Registry of Emergency Medical Technicians).

Et sjovt faktum er, at de belyste bogstaver på skilte, der viser vej til udgange på hospitalet, er grønne i farven. Både røde og grønne farver er lovlige, men de enkelte stater fastsætter bygningsregler, der specificerer, hvilken farve skiltene kan have. I Chicago kræves det f.eks., at alle udgangsskilte er røde. Indendørs hospitalscener filmes dog i LA, og måske er det derfor, farverne bliver blandet sammen.

Latterlige karakterfejl

En anden sjov fejl er de karakterfejl, der opstår i serien. I de første to sæsoner nævner Carter, at han har en søster. Men hun eksisterer på ingen måde i senere sæsoner. Måske ramte søskendeplottet et dødvande og blev ofret for dramaets skyld.

Et andet mærkeligt træk er, hvordan både læger og sygeplejersker ofte bærer deres stetoskoper bagvendt – med det lytteapparat, der stikker ud mod bagsiden af hovedet i stedet for ansigtet – når de lytter til hjerte- eller lungelyde. I virkeligheden ville dette ikke tillade lytteren at høre NOGET som helst, da lyden ville blive overført til huden på bagsiden af øret i stedet for ned i øregangen. Måske opdager man sandheden om fejlagtig brug af stetoskoper, når de pludselig hører en helt anden lyd end forventet!

Alle disse fejl og mærkværdigheder bidrager til en underholdende oplevelse af ER-serien. Så næste gang du er fanget i et medicinsk drama, er det værd at holde øje med disse morsomme fejl og give dig selv et godt grin!

Andre populære titler: The Good NurseSuitsA Walk Among the TombstonesPitch Perfect 2The TouristOperation OdessaDoctor WhoBettyShort CutsThe Shawshank RedemptionCoach CarterThe Phantom of the OpenObi-Wan KenobiDen store dagTerminator GenisysEragonSuccessionHidden FiguresPontypoolThe ProfessorLayer CakeLegendGG HorsensPrideJohn WickThe HolidayThere Will Be BloodGalaxy QuestDuneCasa de langa lacMandingoShes All ThatDuneMechanic: ResurrectionKill BoksoonThe Human CentipedeBohemian RhapsodyInvictusBig Black Tits Big White Dicks #2Dark CrimesDer Prinz von Bel-AirLittle WomenCartea pierdută a vrăjitoarelorZorba the GreekParfumul: Povestea unei crimeJason BourneAs Above, So Below