kinokvinder.dk

Eung-dab-ha-ra 1988 (TV Series 2015–2016)


Overblik

Titel Eung-dab-ha-ra 1988
Udgivelsesdato 6. november 2015
Oprindelsesland Sydkorea
Sprog Koreansk
Også kendt som Reply 1988
Produktionsselskab CJ E&M

Resmué

I TV-serien Eung-dab-ha-ra 1988 følger vi fem barndomsvenner, der alle bor i det samme Ssangmundong-kvarter i Seoul i 1988. De støtter hinanden for at overleve deres udfordrende teenageår og lægge en kurs for deres fremtid.

Historien tager os med på en nostalgisk rejse til slutningen af 1980erne gennem livet for fem familier og deres teenagere, der bor i en lille kvarter i Seoul. Tiderne var måske en smule simplere og mindre teknologiske, men stadig lige udfordrende at komme igennem en typisk dag i slutningen af 1980erne.

Sung Deok Sun (Lee Hye Ri) kæmper for opmærksomhed som den midterste søskende i sin fattige familie og bærer samtidig byrden af at have en skolerang på 999. Kim Jung Hwan (Ryu Jun Yeol) har kun fodbold i tankerne, selv efter hans familie bliver rige over natten. Sung Sun Woo (Ko Gyung Pyo) er den perfekte elev, formand for elevrådet og en omsorgsfuld og pålidelig søn i sin familie. Ryu Dong Ryong (Lee Dong Hwi) er en nørd, der ved mere om piger og livet end resten af hans venner, men hans dårlige karakterer forhindrer ham i at komme på college. Choi Taek (Park Bo Gum) er en genial baduk-spiller, der droppede ud af skolen for at blive professionel.

I takt med at vennegruppen blander sig i sager og ballade i nabolaget, hvilke oplevelser fra disse mindeværdige tider vil de tage med sig ind i deres fremtidige liv?

De skøre fejl i TV-serien Eung-dab-ha-ra 1988

TV-serier er fantastiske – de kan transportere os til en anden verden og give os timevis af underholdning. Men indimellem kan det også være sjovt at spotte de små fejl, som selv de bedste produktioner ikke helt kunne undgå. TV-serien Eung-dab-ha-ra 1988 er ingen undtagelse, og seerne har været hurtige til at opsnuse nogle virkelig skøre fejl. Hold på hat og briller, for vi dykker ned i nogle af de mest underholdende af slagsen:

Svævende rekvisitter

I en scene, hvor hovedpersonen Kyung-soo sidder ved bordet og spiser aftensmad, lægger han sin ske på tallerkenen. Men vupti! I næste klip er skeen forvandlet til en gaffel, der balancerer fint på tallerkenen. Måske er det et tegn på, at Kyung-soo har magiske kræfter og kan skifte bestik med et snuptag? To eller tre multitasking-evner på en gang kan vel ikke skade…

Tid for teleportering

En af de mest spektakulære fejl i serien finder sted under en romantisk solnedgangsscene. Vi ser vores heltinde Yoon-jin stå på en bjergtop og kigge på solnedgangen, mens hun dyster med sine følelser. I næste øjeblik, boom! Hun er pludselig forvandlet til en fisker ved havet og forkaster alle sine romantiske drømme. Det er da en ret sindssyg teleporteringsevne, hun har dér – fra bjergtop til havet på nul komma fem!

Borte med blæsten gardiner

Forestil dig, at du sidder i stuen og nyder din yndlingsserie. Pludselig bemærker du, at vinduerne er åbne, og gardinerne blæser voldsomt rundt. Du synes, det er en fed effekt, som skaber dramatik – indtil du opdager, at det foregår i en scene, hvor personerne rent faktisk er på et fly. Mon nogen har fået gode råd fra en Dulle Griet-maler eller bare et tidspunkt glemt, at fly normalt er ret tætte på alle ledder og kanter?

Forvildede kameraføringer

Et kamera skal normalt være vores øjne i en TV-serie og give os det bedst mulige blik på handlingen. Desværre er der i Eung-dab-ha-ra 1988 nogle episoder, hvor kameraet ligner en vildfaren flue, der ikke kan finde ud af, hvor det vil hen. Pludselig zoomer det ind på en vase, der sidder lidt tilfældigt på en hylde, og man kan godt sidde og undre sig over, hvad vaseskandalen har med historien at gøre. Eller måske vil kameraet bare gerne være moderne og lave en tydelig reference til Det Slinger Rundt i Vaser-kunststrømningen.

Et legende klipperum

Sidste fejl på listen er den mest bizarre af dem alle. I et klip, hvor hovedpersonens familie sidder og ser fjernsyn, ændrer klipperummet pludselig reglerne og sender os tilbage i historien. I stedet for at se serien, ser familien pludselig på et klip fra en tidligere episode, hvor de faktisk ser fjernsyn. Ja, du læste rigtigt. Nu er det heller ikke altid nemt at følge med i tidsrejserne, men det her er da helt vildt!

Der er ingen tvivl om, at selvom Eung-dab-ha-ra 1988 er en fantastisk og velskrevet serie, så er der sneget sig nogle sjove fejl ind i produktionen. Men det er også det, der gør det så underholdende at følge med – at finde de små perler, der får os til at trække på smilebåndet. Nu er det bare med at finde fjernbetjeningen, læne sig tilbage og lede efter de næste skøre fejl i vores yndlings TV-serie!

Andre populære titler: My Friends Hot MomWinnie og Karina – The MovieDetectivii din CaliforniaBodyguardPrison BreakDarkland: The ReturnSword Art Online24 timer vi aldrig glemmer“I huvudet på en mördare” Jonna HenningssonCastle RockThe MachineInsidious: The Last KeyKill Bill: Vol. 2The Little MermaidFreedom WritersAbout TimeQueen of SpadesThe IdolThe Silencing – Tod in den WäldernTop Gun: MaverickFear the Walking Dead: Dead in the WaterMidwayThe NurseThe Pelican BriefSønnen fra AmerikaRunaway BrideChild 44Affæren i MøllebyGuardians of the GalaxySabrina the Teenage WitchThe DuchessChefDetectivii din CaliforniaOutlaw KingGloria BellArrivalHow to Blow Up a PipelineThe RingFever PitchOs Espíritos de InisherinTempo de MatarThe Night OfHighlander: Es kann nur einen gebenUnder the Silver LakeBoyhoodMaidNo Time to DieCriminal MindsThe Passion of the Christ: Resurrection