kinokvinder.dk

Everybody Loves Raymond (TV Series 1996–2005)

Everybody Loves Raymond – En populær TV-serie

Everybody Loves Raymond var en amerikansk komedieserie, der blev sendt fra 1996 til 2005. Serien blev skabt af Phil Rosenthal og fokuserede på livet for familien Barone, der var baseret på Rosenthals egen familie. TV-serien blev hurtigt populær og tjente mange positive anmeldelser på grund af dens humoristiske og realistiske fremstilling af familieliv.

Toprollebesætning

Everybody Loves Raymond havde en imponerende rollebesætning af talentfulde skuespillere. Her er nogle af de medvirkende:

  1. Ray Romano spillede rollen som Ray Barone, som var seriens hovedperson. Han var en succesfuld sportsjournalist og familiemand, der konstant blev konfronteret med det faktum, at hans familie altid var involveret i hans liv.
  2. Patricia Heaton portrætterede Debra Barone, Rays kone. Hun var en stærk og selvsikker kvinde, der ofte havde svært ved at håndtere Rays excentriciteter og indblanding fra resten af familien.
  3. Brad Garrett spillede rollen som Robert Barone, Rays ældre bror. Han var en politibetjent og en evig single. Roberts karakter var kendt for sin højde, klodsede personlighed og evne til at gøre folk omkring ham grinende.
  4. Doris Roberts var Marie Barone, Ray og Roberts mor. Hun var en kærlig, men også påtrængende og dominerende morfigur. Hendes karakter var en kilde til konstante konflikter og kærlighed i serien.
  5. Peter Boyle spillede Frank Barone, Ray og Roberts far. Frank var en barsk og højrøstet mand, der ofte blev kritiseret af sin kone, Marie, men stadig elskede sin familie dybt.

Disse skuespillere udgjorde kernen i Everybody Loves Raymond, og deres fremragende præstationer bidrog til seriens enorme succes.

Andre bemærkelsesværdige skuespillere

  • Madylin Sweeten spillede rollen som Ally Barone, Ray og Debras datter.
  • Sawyer Sweeten og Sullivan Sweeten spillede Geoffrey og Michael Barone, Ray og Debras tvillingesønner.
  • Monica Horan portrætterede Amy MacDougall, Roberts kone.
  • Andy Kindler spillede rollen som Andy, en af Rays venner.
  • Jon Manfrellotti spillede Gianni, som var en kollega og ven af Robert.
  • Tom McGowan spillede Bernie Gruenfelder, som var en af Rays gode venner.
  • Katherine Helmond portrætterede Lois Whelan, Debras mor.
  • Fred Willard spillede rollen som Hank MacDougall, Amys far.
  • Georgia Engel var Pat MacDougall, Amys mor.
  • Maggie Wheeler spillede Linda Gruenfelder, Bernies kone.
  • Robert Culp portrætterede Warren, som var Maries kæreste efter Franks død.
  • Chris Elliott spillede Peter MacDougall, Amys bror.

Denne liste er ikke udtømmende, da der var mange andre skuespillere, der også optrådte i mindre roller i løbet af seriens løbetid.

Konklusion

Everybody Loves Raymond vil altid blive husket som en af de mest elskede tv-serier nogensinde. Dette skyldes i høj grad den fremragende rollebesætning, der gav liv til karaktererne og fik seerne til at føle sig som en del af familien Barone. Ray Romano, Patricia Heaton, Brad Garrett, Doris Roberts og Peter Boyle var blot nogle af de talentfulde skuespillere, der gjorde serien til en uforglemmelig oplevelse for fans verden over.

Overblik

Titel Everybody Loves Raymond
Udgivelsesdato 13. september 1996 (USA)
Oprindelsesland USA
Også kendt som Raymond
Filmlokationer Warner Brothers Burbank Studios – 4000 Warner Boulevard, Burbank, Californien, USA (sæsoner 2-9)
Produktionsselskaber Talk Productions, Wheres Lunch, HBO Independent Productions

Resmué

Everybody Loves Raymond er en komedieserie, der handler om sportsjournalisten Ray Barones komiske hverdag sammen med sin dysfunktionelle familie. Ray ser ud til at have det hele – en fantastisk kone, en smuk familie, et godt job og et dejligt hus på Long Island. Men der er bare et problem. Hans irriterende forældre, der bor overfor, og hans jaloux bror er altid i vejen.

Ray Barone er en succesfuld sportsjournalist og familiemand, der står over for sin bror og forældre, der tilfældigvis bor lige overfor. Mor Marie elsker at blande sig i hans liv, mens ældrebror Robert til tider er misundelig på hans succes, og far Frank kommenterer bare og tømmer køleskabet. Alligevel formår Ray at bevare optimismen og sin sans for humor og overlader de svære problemer til sin mere praktiske kone, Debra.

Raymond Ray Barone (spillet af Ray Romano) er en sportsjournalist, der elsker sin familie, selvom de driver ham til vanvid – da han var barn, bad han om at være normal. Hans kone, Debra (spillet af Patricia Heaton), er en god husmor og mor, men ikke særlig god til at lave mad (selvom der er få undtagelser), og hun kommer ofte i konflikt med sin indblandende svigermor, Marie (spillet af Doris Roberts). Marie blander sig ofte i Rays liv og kritiserer Debra for at lave mad fra færdiglavede retter, hendes huslige og opdragelsesmetoder osv. Grunden til at Marie kritiserer Debras middelmådige madlavning eller hendes nemme tilgang til madlavning er, fordi Marie selv er en mesterkok. Rays far, Frank (spillet af Peter Boyle), er ekstremt sarkastisk, og selvom han sjældent takker Marie for at lave hans måltider, plyndrer han altid deres køleskab eller Rays, afhængigt af hvem han er hos. Rays ældre bror, Robert (spillet af Brad Garrett), er jaloux på ham, da Ray er den foretrukne søn og har en kone, der elsker ham, samt egne børn, mens Roberts første kone, Joanna, forlod ham. Dog får Robert senere en kæreste, Amy MacDougall (spillet af Monica Horan). Ray og Debra har en datter, Ally (spillet af Madylin Sweetin), der har arvet en smule af Franks snedighed, men har et godt hjerte, og de har også tvillingedrenge, Geoffrey og Michael (spillet af Sawyer Sweetin, Sullivan Sweetin). Selvom hans familie sommetider driver ham til vanvid, vil Raymond stadig gøre alt for dem og elsker dem alle – selv Robert.

Fem sjove fejl i TV-serien Everybody Loves Raymond

Everybody Loves Raymond er en populær TV-serie, der har fået tusindvis af seere til at grine højt. Men selvom serien er fyldt med sjove øjeblikke, har nogle seere også opdaget nogle sjove fejl og uforsætlige blundere. Her er fem af de sjoveste fejl i Everybody Loves Raymond:

1. Maries ubeskrivelige evne til tidsspring

I episoden The Wedding: Part 2 bliver Raymond præsenteret for Debras præst, Father Hubley, i et tilbageblik til Ray og Debras bryllup. Men i resten af serien bliver Father Hubley portrætteret som Barone-familiens præst. En præstation inkluderer episoden The First Time, hvor Marie bringer Father Hubley hjem til Debras hus lang tid før brylluppet. Mon Maries ubeskrivelige evne til tidsspring er medvirkende til denne forvirring?

2. Rays magiske skjorte

I en af episoderne er Raymond i gang med en samtale med Debra. Hvis du kigger på Rays skjorte, er den ren. Næste skud viser den som beskidt. Den bliver ved med at skifte tilstand. Hvor kommer denne magiske skjorte fra? Er det et nyt modetrend, vi ikke kender til?

3. Roberts politi-forvirring

Robert bliver tit beskrevet som en betjent fra NYPD. Men i serien ser vi ham patruljere i sin hjemby Lynbrook, hvor der faktisk er et andet politi. Hvis han virkelig arbejder for New York City, burde han ikke være nødt til at bo inden for bygrænserne? Robert er virkelig god til at skabe forvirring – selv i sin egen politikarriere!

4. Den magiske dørkarm

Hvis du nogensinde har set gensynsudsendelser af Everybody Loves Raymond, har du måske bemærket en særlig detalje: den manglende del af den store dørkarm mellem Barone-familiens stue og køkken. Den er nogle gange kortvarigt synlig på skærmen. Måske er der et hemmeligt rum bag dørkarmen? Er det her, de har gemt al den sjove humor?

5. Indholdet af Raymonds dagbog

I episoden, hvor Raymond har en dagbog, er Marie som sædvanlig snedig og prøver at læse fra den. Men fra vinklen, hun holder den, er det åbenlyst, at der ikke er noget skrevet på siderne undtagen en standard overskrift på hver side. Raymond skriver heller ikke noget, når hun beder ham om at ændre indholdet. Måske er det en magisk dagbog, hvor ordene kun kommer frem, når Ray ønsker det?

Everybody Loves Raymond er en serie, der kan få os til at grine højlydt. Men det betyder ikke, at den er perfekt. Fejl og sjove blundere kommer bare med til underholdningen. Så næste gang du ser serien, så hold dig ikke tilbage med at le af de uforsætlige fejl og mærkelige logik – det hele er en del af charmen ved Everybody Loves Raymond!

Andre populære titler: Ude på nogetTwo Weeks to LiveGilmore Girls: A Year in the LifeStowawaySie nennen ihn RadioThe Second Best Exotic Marigold HotelGuardians of the Galaxy2900 HappinessSeinfeldThe AffairInspector MorseAtlantis: The Lost EmpireAmerican Pie – Wie ein heißer ApfelkuchenRoad HouseLove ActuallyAsteroid CityZusaBullet TrainCentervagtThe OutsiderLaw & OrderThe 13th WarriorQuase FamososMemórias de uma Falsificadora LiteráriaHotel PortofinoLayer CakeThe Summer I Turned PrettyFor Better or WorseThe WaveLouJeder stirbt für sich alleinBlossomParks and RecreationThe FallCash TruckPaid in FullLight as a FeatherMoMin søsters børnMenendez: A Killing in Beverly HillsJeanne du BarryAlvin and the ChipmunksThe Secret Life of PetsLimitlessKramer vs. KramerThe WheelWolkig mit Aussicht auf Fleischbällchen 2Boston Legal