kinokvinder.dk

Family Matters (TV Series 1989–1998)

De medvirkende i TV-serien Family Matters

Family Matters var en populær amerikansk tv-serie, der blev sendt fra 1989 til 1998. Serien fokuserede på Winslow-familien, der boede i et forstadshus i Chicago og deres dagligdagsliv.

Hovedrolleindehaverne

Reginald VelJohnson spillede rollen som Carl Winslow i alle 215 episoder af serien. Carl Winslow var en betjent i Chicago-politiet og familiefaderen. VelJohnson blev kendt for sin varme og humoristiske portrættering af Carl Winslow.

Jaleel White fik stor popularitet som Steve Urkel, der startede som en birolle, men senere blev en af seriens mest elskede karakterer. Steve Urkel var en nabo til Winslow-familien og var kendt for sin akavede adfærd og skøre opfindelser.

Darius McCrary spillede rollen som Eddie Winslow, Carl og Harriette Winslows ældste søn. Eddie var en populær og charmerende ung mand, der ofte havde romantiske forviklinger.

Kellie Shanygne Williams portrætterede Laura Winslow, Carl og Harriette Winslows ældste datter. Laura var en intelligent og ambitiøs pige, der udviklede sig til en stærk og uafhængig kvinde i løbet af serien.

Jo Marie Payton spillede rollen som Harriette Winslow, Carl Winslows hustru og moderen til deres tre børn. Harriette var en hårdtarbejdende og stærk kvinde, der ofte måtte balancere sit familieliv med sit arbejde som elevatoroperatør.

Rosetta LeNoire var en del af rollebesætningen som Estelle Mother Winslow, Carls mor og bedstemor til Winslow-børnene. LeNoire blev kendt for sin insisterende karakter og humoristiske replikker.

Andre medvirkende

Blandt de øvrige medvirkende, der havde betydelige roller i serien, var Bryton James som Richie Crawford, Waldo Geraldo Faldo spillet af Shawn Harrison, Judy Winslow portrætteret af Jaimee Foxworth, Telma Hopkins som Rachel Crawford, Maxine Johnson spillet af Cherie Johnson, Myra Monkhouse spillet af Michelle Thomas og Greta McClure spillet af Tammy Townsend.

Family Matters havde også mindre roller og gæsteoptrædener, herunder karakterer som Lt. Lieu Murtaugh spillet af Barry Jenner, Weasel spillet af Shavar Ross og 3J spillet af Orlando Brown. Serien blev skabt af William Bickley, Robert L. Boyett og Thomas L. Miller.

Family Matters blev kendt for sin humor, familieværdier og varme karakterer. Serien behandlede emner som kærlighed, venskab, teenageår og familiens betydning. Den blev hurtigt en af 90ernes mest populære tv-serier og er stadig i dag elsket af mange fans.

Den fantastiske rollebesætning gjorde Family Matters til et hit, og skuespillerne formåede at skabe ikoniske karakterer, der stadig huskes og elskes af fans over hele verden.

Overblik

Titel Family Matters
Udgivelsesdato 22. september 1989 (USA)
Oprindelsesland USA
Også kendt som Alle unter einem Dach
Optagelsessteder Warner Brothers Burbank Studios – 4000 Warner Boulevard, Burbank, Californien, USA (Studio)
Produktionsselskaber Bickley-Warren Productions, Lorimar Television, Miller/Boyett Productions

Resmué

Familien Winslow håndterer forskellige uheldige situationer, hvoraf mange skyldes deres irriterende nabo, den ultra-nørdede Steve Urkel. Winslow-familien er en ganske normal familie, bortset fra én ting – deres nabo Steve Urkel. En genial og klodsede fyr, der laver nogle virkelig skøre opfindelser, hvilket driver Winslows til vanvid og som har et uelsket crush på Laura, Winslows mellemste barn.

Oprindeligt blev Family Matters, en spin-off serie fra den succesfulde Perfect Strangers, skabt for at fokusere på Winslows, en middelklasse forstadsfamilie i Chicago. Harriet arbejdede som sarkastisk elevatør ved Chicago Chronicle avis, mens hendes buttede mand Carl var politibetjent i Chicago. De havde tre børn: Eddie (14), Laura (12) og Judy (9). Selvom serien havde en vis succes i begyndelsen, blev den først rigtig populær efter fremkomsten af Winslows nabo, Steve Urkel. Den brillesmurte Urkel, med sin høje stemme og seler, var selve billedet på en nørd, der havde et sandsynligt håbløst crush på Laura. Hans velmenende, men klodsede måder, sammen med utallige tilbageslag og besøg på de mest upassende tidspunkter, skabte masser af problemer for Eddie, Laura og især Carl; Harriet var dog mere forstående.

Også involveret i handlingen var Harriets nydøde søster Rachel Crawford (hun drev et lokalt værtshus, Rachels Place) og hendes søn Richie; Carls mor Estelle; Eddies langsomme kammerat Waldo; Lauras ven Maxine; og Myra Monkhouse, en smuk teenager med et kæmpe crush på Urkel. Med årene udviklede Urkel en særlig transformationsmaskine, som tillod ham at forvandle sig til den elegante Stefan Urquelle, som Laura forelskede sig i; det var en måde for nørden endelig at vinde sin kærlighedsobjekt. Laura lærte med tiden at sætte pris på Urkels selskab og faldt til sidst for ham. Carl blev endelig forfremmet fra betjent til kaptajn. I senere år flyttede Urkel ind hos Winslows (efter at hans forældre efterlod ham, da de flyttede til Rusland); og Carl og Harriet (lang tid efter deres datter Judy forsvandt uden forklaring) adopterede 3J, en lokal forældreløs dreng, som var venner med Richie. Mens mange episoder syntes at fokusere på Urkel og Carl, undersøgte en række af afsnittene også mere alvorlige emner, herunder bander, politibrutalitet, teenage-drikkeri og våben på skole. Serien blev sendt på ABC fra 1989 til 1997 som en bærende del af netværkets TGIF-programblok; både den og Step by Step, en anden TGIF-serie, skiftede til CBS for begge seriers sidste sæson.

Familieforhold og forvirring: Fejl i TV-serien Family Matters

Mange af os har tilbragt timer foran skærmen med at følge den elskelige Winslow-familie i den populære TV-serie Family Matters. Men har du nogensinde lagt mærke til nogle af de fantastiske fejl, som seerne har opdaget? Lad os tage et humoristisk kig på nogle af disse forvirrende øjeblikke i vores yndlingssøndagsunderholdning.

Fejlende kontinuitet

En af de mest bemærkelsesværdige aspekter ved Winslow-hjemmet er, hvordan gæster altid går ud af hoveddøren og derefter til venstre. Men når vi ser på billedet af Winslows hus, er der ingen fortov til venstre – bare en mur! Hvad skete der med den mystiske gang? Og det bliver kun mere forvirrende, når vi går fra at have en lille korridor ud af hoveddøren til at have en veranda. Hvordan kan vi navigere rundt i disse skiftende rum? Det er som at tage en tur rundt i Eschers labyrinter.

Carl, mestertyven?

Carl Winslows retshåndhævende pligter skifter konstant gennem serien. Nogle gange er han efterforsker, der iscenesætter bagholdsangreb og går undercover. Andre gange er han bare en almindelig betjent på patrulje. Det synes at afhænge af episodens behov. Måske Carl har en hemmelig identitet som retshåndhævelsens svar på en skør superhelt – Carl, Mestertyven. Nu skal vi bare finde ud af, hvem der er hans ondskabsfulde modstander.

Et hus med teleporteringsmagi

Når vi ser på Winslow-huset fra gaden, er hoveddøren placeret helt til venstre på facaden. Interiørsættet viser dog en trappe og ekstra værelser, der skulle være til venstre, når man går indenfor. Dette virker umuligt med den ydre layout. Måske gemmer Winslow-huset på hemmeligheder fra en anden dimension, hvor værelser forsvinder og dukker op igen på magisk vis. Hvem ved, måske er der en portal til en anden verdensorden i Winslow-hallens skabsdør.

Den gådefulde sag om Judy Winslow

En af de mest mærkelige fejl i Family Matters er, hvordan Judy Winslow pludselig forsvinder i sæson 5 uden nogen forklaring. For Winslow-familien er det som om, hun aldrig har eksisteret. Hvad skete der med Judy? Er hun røget ned i en tidsportal? Har hun startet sit eget undercover-agentbureau? Måske har hun sejret over de mystiske kræfter, der forårsagede de tidligere teletransporterende forandringer i Winslow-hjemmet.

En søgt karakterændring

I pilotafsnittet er den yngste datter en helt anden person end i resten af ​​serien. Har hun mon skiftet identitet i forsøget på at unddrage sig sin fortid som hemmelig spion? Måske er hun et skjult mesterhoved, der manipulerer resten af ​​familien til at tro, at hun altid har været den samme person. Det er som at være fanget i et skakspil med en bedragerisk mesterspiller.

Så næste gang du ser Family Matters, kan du nu more dig over disse herlige fejl og drømme dig væk i en verden af mysterier og teleporteringsdøre.

Andre populære titler: BäckströmBränn alla mina brevThe MickA League of Their OwnThe Little MermaidDescendants 2Texas Chainsaw MassacreSoul TrainThe NightingaleThe White LotusTransporter 3Exit WoundsRunaway BrideOmul-Păianjen: Niciun drum spre casăBob Lazar: Area 51 & Flying SaucersMaybe I DoSpion pe cont propriuGladiator 2The BabadookKnight and DayStar Wars: The Bad BatchShaun of the DeadBesaSpiderheadMiracle WorkersNCISBrooklyn Nine-NineOnce Upon a Time in Mexico“Rick and Morty” Full Meta JackrickThe Mole29DisobediencePromising Young WomanBlackoutSuperpositionThe TeacherRaskensWhat Dreams May ComeRedeeming LoveMare of EasttownPapillonA Cinderella StoryTed LassoThe Notebook: Deleted ScenesMaquia: When the Promised Flower BloomsWinnie the Pooh: Blood and HoneyI Got a Cheat Skill in Another World and Became Unrivaled in the Real World, Too22 Jump Street