kinokvinder.dk

Fortitude (TV Series 2015–2018)

Medvirkende i TV-serien Fortitude

TV-serien Fortitude er en britisk især-serie, der blev sendt fra 2015 til 2018. Serien er en spændingsfyldt krimi, der foregår i den fiktive arktiske by Fortitude, beliggende på den norske øgruppe Svalbard. Serien blev skabt af Simon Donald og har en imponerende liste af talentfulde skuespillere.

Richard Dormer som Dan Anderssen

Richard Dormer spiller hovedrollen som Dan Anderssen, den lokale politichef i Fortitude. Dormer er en britisk skuespiller, der har optrådt både på scenen og på skærmen. Hans karakter, Dan Anderssen, er en hårdtarbejdende og målrettet politimand, der er kendt for sin kompromisløse vilje til at beskytte sin by.

Björn Hlynur Haraldsson som Eric Odegard

Björn Hlynur Haraldsson spiller rollen som Eric Odegard, en norsk guvernør på Svalbard. Haraldsson er en islandsk skuespiller, der har arbejdet både i sit hjemland og internationalt. Odegard er en målrettet og idealistisk mand, der kæmper for at beskytte Fortitude og dens befolkning.

Sienna Guillory som Natalie Yelburton

Sienna Guillory spiller Natalie Yelburton, en britisk videnskabsmand, der arbejder på et forskningscenter i Fortitude. Guillory er en erfaren britisk skuespillerinde, der har medvirket i mange film og tv-serier. Hendes karakter, Natalie Yelburton, er en intelligent og dedikeret forsker, der leder efter svar på de mystiske begivenheder, der sker i byen.

Mia Jexen som PC Ingrid Witry

Mia Jexen spiller PC Ingrid Witry, en dansk politimand, der er blevet sendt til Fortitude som en del af en udvekslingsprogram. Jexen er en dansk skuespillerinde, der har medvirket i både danske og internationale produktioner. Hendes karakter, Ingrid Witry, er en dygtig og selvsikker politimand, der bringer et friskt perspektiv til byens politistyrke.

Luke Treadaway som Vincent Rattrey

Luke Treadaway spiller Vincent Rattrey, en britisk biolog og naturforsker på Svalbard. Treadaway er en talentfuld britisk skuespiller, der har fået anerkendelse for sine præstationer både på scenen og i film. Rattrey er en passioneret forsker, der er opsat på at forstå de unormale begivenheder, der finder sted i Fortitude.

Alexandra Moen som Petra

Alexandra Moen spiller Petra, en norsk fotograf, der er flyttet til Fortitude for at finde inspiration til sit arbejde. Moen er en britisk skuespillerinde, der har optrådt i mange teaterproduktioner og tv-serier. Petra er en lidenskabelig og eventyrlysten kvinde, der bliver draget af byens mystik og skønhed.

Sofie Gråbøl som Hildur Odegard

Sofie Gråbøl spiller rollen som Hildur Odegard, Eric Odegards kone og byens borgmester. Gråbøl er en anerkendt dansk skuespillerinde, der er kendt for sin rolle som Sarah Lund i tv-serien Forbrydelsen. Hildur er en stærk og handlekraftig kvinde, der forsøger at bevare roen og orden i Fortitude.

Verónica Echegui som Elena Ledesma

Verónica Echegui spiller Elena Ledesma, en spansk videnskabsmand, der også arbejder på forskningscenteret i Fortitude. Echegui er en spansk skuespillerinde, der har opnået international anerkendelse for sine præstationer. Elena er en intelligent og karismatisk forsker, der elsker at udforske de unikke fænomener, der forekommer i byen.

Darren Boyd som Markus Huseklepp

Darren Boyd spiller rollen som Markus Huseklepp, en norsk forretningsmand og ejer af et hotel i Fortitude. Boyd er en britisk skuespiller, der har medvirket i mange komedieserier og -film. Huseklepp er en ambitiøs og lidt suspekt karakter, der er involveret i mange af byens hemmeligheder.

Dennis Quaid som Michael Lennox

Dennis Quaid spiller Michael Lennox, en amerikansk videnskabsmand, der ankommer til Fortitude for at studere de usædvanlige fænomener, der finder sted. Quaid er en amerikansk skuespiller, der har haft en lang karriere i Hollywood. Lennox er en genial og respekteret forsker, der bringer en ny dimension til Fortitude.

Nicholas Pinnock som Frank Sutter

Nicholas Pinnock spiller Frank Sutter, en britisk politimand, der er blevet sendt til Fortitude for at hjælpe med at efterforske forbrydelserne i byen. Pinnock er en britisk skuespiller, der har medvirket i flere tv-serier og film. Frank er en målrettet og hårdtarbejdende politimand, der er fast besluttet på at finde sandheden i Fortitude.

Elizabeth Dormer-Phillips som Carrie Morgan

Elizabeth Dormer-Phillips spiller Carrie Morgan, en journalist, der kommer til Fortitude for at dække historien om byens mysterier. Dormer-Phillips er en britisk skuespillerinde, der har arbejdet både i teatret og på skærmen. Carrie er en nysgerrig og modig journalist, der er villig til at gå de ekstra mil for at få historien.

Ramon Tikaram som Tavrani

Ramon Tikaram spiller Tavrani, en indisk krystalterapeut, der bor i Fortitude. Tikaram er en britisk skuespiller, der har medvirket i både teater- og tv-produktioner. Tavrani er en mystisk og gådefuld karakter, der har en dyb forståelse for byens hemmeligheder.

Ken Stott som Erling Munk

Ken Stott spiller Erling Munk, en norsk skibsinspektør, der bliver involveret i Fortitudes begivenheder. Stott er en skotsk skuespiller, der er kendt for sine præstationer både på scenen og på skærmen. Munk er en hård og kynisk karakter, der kender secrets af byen.

Edvin Endre som Rune Lennox

Edvin Endre spiller Rune Lennox, søn af Michael Lennox, der kæmper for at finde sin plads i Fortitude. Endre er en svensk skuespiller, der har medvirket i både svenske og internationale produktioner. Rune er en kompleks og søgende karakter, der bliver draget ind i byens dystre mysterier.

Michelle Fairley som Freya Lennox

Michelle Fairley spiller Freya Lennox, datter af Michael Lennox og søster til Rune Lennox. Fairley er en irsk skuespillerinde, der er kendt for sin rolle som Catelyn Stark i tv-serien Game of Thrones. Freya er en stærk og beskyttende karakter, der forsøger at holde sin familie sammen i Fortitude.

Jessica Raine som Jules Sutter

Jessica Raine spiller Jules Sutter, Markus Sutters kone og medejer af hotellet i Fortitude. Raine er en britisk skuespillerinde, der har optrådt både på scenen og på skærmen. Jules er en omsorgsfuld og handlekraftig kvinde, der forsøger at navigere i byens farlig og mystiske verden.

Michael Gambon som Henry Tyson

Michael Gambon spiller Henry Tyson, en erfaren og skræmmende figur, der er tæt knyttet til byens fortid. Gambon er en britisk skuespiller, der er kendt for sine mange roller både i teatret og på skærmen. Henry Tyson er en gådefuld og magtfuld karakter, der kaster sin skygge over hele Fortitude.

Seriens skaber, Simon Donald, har formået at samle et fantastisk ensemble af dygtige skuespillere for at bringe Fortitude-universet til live. Hver skuespiller bringer deres unikke talent og karakter til serien og gør Fortitude til en uforglemmelig oplevelse for seerne.

Overblik

Titel Fortitude
Udgivelsesdato 29. januar 2015 (USA)
Oprindelsesland Storbritannien
Sprog Norsk, russisk, spansk, engelsk
Også kendt som فورتيتيود
Optagelsessteder Reyðafjörður, Island (som Fortitude)
Produktionsselskaber Fifty Fathoms Productions, Sky Atlantic, Tiger Aspect Productions

Resmué

Fortitude er en tv-serie, der foregår i en lille by beliggende på kanten af ​​Arktis. Byen er kendt for sit sikre og fredelige miljø og har aldrig oplevet en voldsforbrydelse. Indtil nu.

Fortitude er en unik by som ingen andre steder på jorden. Omringet af den ubarmhjertige skønhed i det polare landskab, er dens fremtid fyldt med løfter om arktiske muligheder, rigdom og opdagelse. Der har aldrig været en voldsforbrydelse her. Indtil nu.

Tv-serien følger indbyggerne i Fortitude, når de bliver konfronteret med den første voldshandling nogensinde. De bliver tvunget til at konfrontere deres egne frygt, hemmeligheder og mørke sider, mens de forsøger at opretholde byens idylliske facade.

Det står klart, at intet længere er det samme i Fortitude, og indbyggernes liv vil aldrig være det samme igen. Mysteriet om voldshandlingen bliver de centrale fokus for serien, og som historien udfolder sig, afsløres flere chokerende sandheder om byens indbyggere og de omkringliggende arktiske omgivelser.

Fejl i TV-serien Fortitude, som seerne har opdaget

TV-serien Fortitude har fået seerfølge, og det er der god grund til. Med sine spændende plot twists og intense drama formår serien at holde os alle klistret til skærmen. Men nogle seere har alligevel bemærket nogle fejl, som vi ikke kan lade være med at lave lidt sjov med.

Vinterens lange nætter i Fortitude?

I TV-serien Fortitude, hvor handlingen foregår i en lille by i Arktis, bliver vi præsenteret for en verden fyldt med kulde og tundra. Men når DCI Morton besøger Fortitude om sommeren, undrer vi os over, hvordan der er mulighed for at opleve mørke nætter? Mon der er noget galt med permafrosten, der smelter på mærkværdige tidspunkter?

Norsk politi i Canada Goose-uniform?

Vi kan ikke undgå at bemærke, at de norske politifolk i serien er iført uniformer med Canada Goose-logoer. Er det en ny trend, som har sneget sig ind i Norges politis garderobe? Eller har produktionen bare fået lidt for meget fokus på den populære jakkeproducent? Nå, men vi kan selv komme igennem kulden uden Canada Goose, tak!

Når helikopteren er både norsk og dansk…

En anden fejl, som har fanget øjet hos vores skarpe seere, er helikopteren, som guvernøren bruger. Udover at være mærket med den danske civile registrering, prydes den også af norske luftvåbensmærker. Mon der er sket en uheldig sammenblanding mellem de to lande? Eller er det et forsøg på at skabe en international bro mellem Danmark og Norge? Vi kan i hvert fald ikke undgå at grine lidt af blandingen.

Forkerte nummerplader på Svalbard

I Fortitude ser vi mange køretøjer med hvide nummerplader og sort tekst. Men vores observante seere har bemærket, at de fleste køretøjer på Svalbard har sorte nummerplader med gul tekst. Hvad nu hvis det er et forsøg på camouflage? Ej, lad os bare antage, at de hvide nummerplader er blevet tilsneget sig af en overentusiastisk dekoratør.

Med disse humoristiske fejl i Fortitude kan vi ikke andet end at synke endnu dybere ned i den underholdende verden i Arktis. Måske er det netop fejlene, der gør serien endnu mere unik og uimodståelig for os seere.

Andre populære titler: HushStar Wars: The Clone WarsNon-StopAnt-Man and the Wasp: QuantumaniaLovelaceMaybe I DoVirgin TerritoryJurassic WorldBorg vs. McEnroeSneeuwwitje en de zeven dwergenDia da IndependênciaGood on PaperBeau Is AfraidWatcherFra skrot til slotExtreme SistersThe French DispatchLord of War – Händler des TodesThe Brokenwood MysteriesThe Great WallThe LosersAdamThe Girl from PlainvilleDirk Gentlys Holistic Detective AgencyMiracle WorkersSeverance“Fake Taxi” Petite Teen with Big Tits Gets DickLuptând alături de familieJurnalulUn băiat minunatNobodyRoad HouseMillers CrossingDinosaurAllt som blir kvarCopenhagenEd WoodExcess BaggageAmerican MadeTraumaKaleidoscopeChernobylAnt-Man and the Wasp: QuantumaniaMinions: The Rise of GruTárCold PursuitTidesWhite House PlumbersStuart LittleJackass 4.5