kinokvinder.dk

Foyle’s War (TV Series 2002–2015)

De medvirkende i TV-serien Foyles War

TV-serien Foyles War er en britisk krimi-dramaserie, der blev sendt fra 2002 til 2015. Serien foregår under Anden Verdenskrig og følger kriminalbetjenten Christopher Foyle, der arbejder på landet i England. Gennem seriens løb bliver Foyle og hans hold involveret i forskellige kriminalsager, som ofte er tæt forbundet med krigens tid. Serien er kendt for sin historiske nøjagtighed og sit fokus på realistiske karakterer og plot.

Top cast

Den centrale rolle som Christopher Foyle bliver spillet af skuespilleren Michael Kitchen. Han er med i samtlige 28 afsnit af serien og formår at give karakteren dybde og kompleksitet. Christopher Foyle er en metodisk og dygtig efterforsker, der er fast besluttet på at finde retfærdighed. Han er kendt for sin skarpe intellekt og moralske kompas.

Samantha Stewart, spillet af Honeysuckle Weeks, er en anden vigtig karakter i serien. Hun er Christopher Foyles chauffør og assistent og er med i alle 28 afsnit. Samantha er intelligent og dedikeret og hjælper Foyle med at løse kriminalsagerne. Hun er også en vigtig del af seriens fortælling, da hun udvikler sig fra at være en ung og naiv kvinde til en mere selvstændig og handlekraftig person.

Anthony Howell spiller Paul Milner, der er en kriminalbetjent og senere Foyles højre hånd. Han er med i 21 afsnit af serien. Milner er en sympatisk og troværdig karakter, der tilføjer en ekstra dimension til Foyles team. Han er sårbar og tager ofte tingene personligt, hvilket gør ham mere menneskelig.

Ellie Haddington spiller Hilda Pierce, der er en højtstående embedsmand i efterretningstjenesten. Hilda er med i 9 afsnit af serien og spiller en væsentlig rolle i flere historier. Hendes karakter er gådefuld og manipulerende, og hun tilføjer spænding og intriger til serien.

Julian Ovenden spiller Andrew Foyle, Christopher Foyles søn, der er pilot i Royal Air Force. Han er med i 8 afsnit af serien og tilføjer en dyb forbindelse til Foyles personlige liv. Andrew er en veluddannet og musikalsk mand, der forsøger at finde sin egen vej i en verden præget af krig.

  • Jay Simpson spiller Sgt Brooke i 7 afsnit af serien.
  • Tim McMullan spiller Arthur Valentine i 6 afsnit af serien.
  • Daniel Weyman spiller Adam Wainwright i 6 afsnit af serien.
  • Jeremy Swift spiller Glenvil Harris i 6 afsnit af serien.
  • Rupert Vansittart spiller Sir Alec Meyerson i 5 afsnit af serien.
  • Geoffrey Freshwater spiller Sergeant Rivers i 5 afsnit af serien.
  • Mali Harries spiller Jane Milner i 4 afsnit af serien.
  • Michael Simkins spiller Hugh Reid i 3 afsnit af serien.
  • Hermione Gulliford spiller Elizabeth Addis i 3 afsnit af serien.
  • Max Brown spiller Adam Wainwright i 3 afsnit af serien.
  • Alex Clatworthy spiller Charlotte i 3 afsnit af serien.
  • Jay Benedict spiller Captain John Kieffer i 2 afsnit af serien.
  • Jonah Lotan spiller Joe Farnetti i 2 afsnit af serien.

TV-serien Foyles War blev skabt af Anthony Horowitz, der også var med til at skrive alle 28 afsnit af serien. Den var populær hos både publikum og kritikere og blev rost for sin autentiske skildring af tiden under Anden Verdenskrig og sine stærke karakterer. Foyles War er en veludført produktion, der har efterladt et varigt indtryk på mange seere verden over.

Overblik

Titel Foyles War
Udgivelsesdato 2. februar 2003 (USA)
Oprindelsesland Storbritannien
Sprog Engelsk
Også kendt som Війна Фойла
Optagelsessteder Croft Road, Hastings, East Sussex, England, Storbritannien (Foyles House)
Produktionsfirmaer Greenlit Productions, Paddock Productions

Resmué

TV-serien Foyles War foregår under Anden Verdenskrig og handler om DCS Foyle, der kæmper sin egen krig på hjemmefronten ved at efterforske kriminalitet på Sydkysten af England. I senere sæsoner arbejder den pensionerede detektiv som MI5-agent i krigens efterdønninger.

Christopher Foyle er en Detective Chief Superintendent hos Hastings Police. Vi befinder os i 1940, hvor England er hårdt presset af krigen mod Tyskland. Med denne konstante trussel som kulisse og samtidig med at skulle håndtere politisk indblanding og militær prioritering, fortsætter Foyle stille og roligt med at gøre det, han er bedst til: at opklare mord.

I denne tid med britisk isolation mod Nazitysklands magt på kontinentet står befolkningen overfor frygten for bombeterror og hysteri ved tanken om den næsten uundgåelige tyske invasion. Det er her, at Detective Chief Superintendent Christopher Foyle arbejder hos politiet i Hastings på Englands sydkyst. På trods af at blive nægtet en overførsel til krigsstyrkerne, bliver Foyle alligevel nødt til dagligt at konfrontere de mørkeste handlinger, som menneskeheden er i stand til. Sammen med sin faste chauffør, Sam, og sin underordnede, Paul Milner, efterforsker Foyle mord, plyndringer og tyveri, forbrydelser begået af opportunister, krigsforbrydelser, lidenskabelige forbrydelser og forbrydelser begået af grådighed, fordi kriminalitet ikke stopper på grund af krig.

Fejl og fadæser i Foyles War – serien der ikke kan holde benene

TV-serien Foyles War er elsket af mange, men selv de bedste har deres svagheder. Og det er netop det vi skal kigge nærmere på – de fantastiske fejl og fadæser, der er blevet opdaget af intetanende seere. Så sæt dig godt til rette og lad os dykke ned i disse urimeligheder, der har fået os til at grine og ryste på hovedet.

E1: Sergeant Milner og det forsvundne ganglag

I det første afsnit af Foyles War, The German Woman, får vi fortalt, at Sergeant Milner er blevet udskrevet fra hæren efter at have mistet en del af sit ben i kamp. Han går rundt med en kunstig fod og har en tydelig halt i de første episoder. Men pludselig, som om han har fået et mirakelhelbred, forsvinder hans halt og han kan uden problemer sprinte efter mistænkte senere i serien. Er det et mirakel eller bare en dårlig makeupafdeling?

E1: Londonbussen der tager en tidsrejse

Imens handlingen udspiller sig i London, er der ind imellem en gadescene, hvor en gammeldags dobbeltdækkerbus kører forbi. Problemet er bare, at denne bus – en AEC Roadmaster – først blev skabt i 1954 og kom i brug i 1957/58. Ser ud som om nogen ikke har styr på tidsperioden, eller også er bussen en tidsrejsende, der gerne vil være med i Foyles War.

Miscellaneous: Sortløberi og bogstøv

De sorte bomuldsskærme, der skulle beskytte mod lys, er ikke altid fulgt til punkt og prikke i serien. Ofte kan man spotte lys fra husenes vinduer i mørket, hvilket er et klart brud på datidens strenge sortløberegler. Derudover er der endnu en gåde, der stikker ud som et tomt bogstøv: I flere af Foyles besøgte huse er bogreolerne nemlig helt tomme. Mysteriet er, hvorfor ingen har læst en bog i disse hjem?

Anachronisms: Foyle – en tidrejsende politichef

Foyle er Chief Superintendent, men det er her, vi støder på en ægte tidsmaskine. Serien foregår under Anden Verdenskrig, hvor denne rang først blev introduceret i 1949. Hvordan kan Foyle have fået den rang, når den ikke engang eksisterede? Måske har Foyle været ude på en opdagelsesrejse i tidsrummet mellem 1945 og 1949?

Character error: Sgt Millner – fra haltende til skridende

Fejlen der giver os det største grin, er Sgt Millners manglende evne til at gå i overensstemmelse med sin skade. Efter at have mistet en del af sit ben og brugt krykker i to episoder, begynder han pludselig at svirre rundt uden så meget som en enkelt haltebevægelse. Han går nærmest som en selvsikker struttegås! Denne fejl er så urealistisk, at man må begynde at tvivle på, om serien er virkelig eller blot et resultat af en overivrig fantasifuld manuskriptforfatter.

Sådan er Foyles War – en serie fyldt med underholdning både på og uden for skærmen. Selvom fejlene kan være til grin, glemmer vi ikke, at det er historien og karaktererne, der virkelig tæller. Så lad os omfavne disse fejl og nyde Foyles War i al sin uforglemmelige skævhed.

Andre populære titler: White GoldBridge of SpiesJurassic ParkSex/LifeThe Lion GuardInspector GadgetThose Who Kill: Shadow of the PastSleep TightCarriersSupernaturalThe Secret Life of Walter MittyOrange Is the New BlackThe Red PillLookingSchool SpiritsAmerican WomanGirl, InterruptedStargateHot PursuitHeartbreak IslandThe Popes ExorcistFlyThe Last KingdomRangoMona Lisa and the Blood MoonCoach CarterFrasierClearcutMacGyverKeep BreathingThe DAmelio ShowDeliver Us from EvilTrouble with the CurveBrightburnDungeons & Dragons: Honra Entre LadrõesCry-BabySinister – Wenn Du ihn siehst, bist Du schon verlorenThe FlatsharePrivate PracticeHuset Silfvercronas gåtaGet OutBirds of PreyThe Matrix ResurrectionsAlong for the Ride24Bling EmpireBølle-BobUm Golpe em ItáliaThe Big LebowskiSomethings Gotta Give