kinokvinder.dk

Frasier (TV Series 1993–2004)

De medvirkende i TV-serien Frasier

TV-serien Frasier er en amerikansk komedieserie, som blev sendt fra 1993 til 2004. Serien blev skabt af David Angell, Peter Casey og David Lee, og den er en spin-off af den populære serie Cheers. Frasier handler om psykiateren Dr. Frasier Crane, der vender tilbage til sin hjemby Seattle for at starte sin egen radioprogram. Her får han hjælp af sin bror Niles, faderen Martin og sin producer Roz. Serien er kendt for sin skarpe humor, store ensemble af talentfulde skuespillere og succesfulde 11 sæsoner.

De vigtigste skuespillere i Frasier

  1. Kelsey Grammer spiller rollen som Dr. Frasier Crane. Han medvirkede i alle 263 episoder af serien og har vundet mange priser for sin præstation.
  2. Jane Leeves spiller rollen som Daphne Moon. Hun er Martins fysioterapeut og bliver senere Niles kone. Leeves medvirkede også i alle 263 episoder af serien.
  3. David Hyde Pierce spiller rollen som Dr. Niles Crane, Frasiers bror. Han er også psykiater og er kendt for sin akavede og neurotiske karakter. Hyde Pierce er en fremragende komiker og modtog flere priser for sin præstation.
  4. Peri Gilpin spiller rollen som Roz Doyle, Frasiers producer hos radiostationen. Hun er en stærk og uafhængig kvinde, der er kendt for sin skarpe tøsemund. Gilpin medvirkede også i alle 263 episoder af serien.
  5. John Mahoney spiller rollen som Martin Crane, Frasiers far. Han er pensioneret politimand og bor sammen med Frasier og Niles. Mahoney tilføjede en varm og jordnær tone til serien.

Udover de vigtigste skuespillere inkluderede Frasier også et par dygtige skuespillere i mindre roller:

  • Moose spillede Eddie, Martins elskede hund, i 164 episoder af serien.
  • Paul Cosimano spillede en tjener i 142 episoder af serien.
  • Dan Butler spillede Bulldog Briscoe, en radiopersonlighed, i 53 episoder af serien.
  • Tom McGowan spillede Kenny Daly, en kollega til Frasier og Niles, i 42 episoder af serien.
  • Edward Hibbert spillede Gil Chesterton, en kritiker, i 29 episoder af serien.
  • Patrick Kerr spillede Noel Shempsky, en radiopersonlighed, i 22 episoder af serien.
  • Millicent Martin spillede Gertrude Moon, Daphnes mor, i 18 episoder af serien.
  • Saul Rubinek spillede Donny Douglas, Niles advokat og Ros kæreste, i 15 episoder af serien.
  • Bebe Neuwirth spillede Dr. Lilith Sternin, Frasiers ekskone, i 12 episoder af serien.
  • Jane Adams spillede Dr. Mel Karnofsky, Niles kæreste, i 11 episoder af serien.
  • Luck Hari spillede en servitrice i 11 episoder af serien.
  • James Aaron Oliver spillede James the Barista i 12 episoder af serien.
  • Harriet Sansom Harris spillede Bebe Glazer, Frasiers agent, i 11 episoder af serien.

Alle skuespillerne bidrog til Frasiers succes og hjalp med at skabe en serie, der stadig huskes og elskes af mange fans rundt om i verden.

Overblik

Titel Fraser
Udgivelsesdato 16. september 1993 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Også kendt som Фрейзер
Filmlokationer Paramount Studios – 5555 Melrose Avenue, Hollywood, Los Angeles, Californien, USA (Studie)
Produktionsselskaber Grammnet Productions, Grub Street Productions, Paramount Network Television

Resmué

TV-serien Frasier handler om den velhavende psykiater Dr. Frasier Crane, der flytter tilbage til sin hjemby Seattle efter sin skilsmisse. Han har en populær radio-talkshow, hvor han deler sin skarpe vidd og visdom med lytterne samtidig med, at han også må håndtere sine egne problemer. Han bor sammen med sin jordnære tidligere politi far Martin Crane og deres hund Eddie. Udover familien, har Frasier også en snobbet bror, Niles Crane, samt flere venner og kolleger, herunder den rapkæftede showproducer Roz Doyle.

Efter mange år på den berømte bar Cheers, vender Frasier tilbage til Seattle efter sin fars skudsår under tjenesten som politimand. Martins skader betyder, at han har svært ved at klare sig alene, så han flytter ind hos Frasier i hans luksuslejlighed i Elliot Bay Towers. Deres hund Eddie følger naturligvis også med. Daphne Moon, en fysioterapeut, ansættes af Frasier for at passe på Martin. Samtidig genforenes Frasier med sin akavede bror Niles, der også er psykiater.

Frasier Crane, en anerkendt psykiater fra Boston, flytter til Seattle efter en turbulent skilsmisse for at starte på en frisk. Han får sin egen radio-talkshow, hvor han deler sit intellekt og visdom med sine lyttere, samtidig med at han jonglerer med en ny livssituation; han bor nu sammen med sin far, den tidligere politimand Martin Crane, der blev såret i hoften under sit arbejde. Martin har brug for fysioterapi, og derfor får Daphne Moon ansættelse som Martins personlige fysioterapeut og flytter ind hos dem. Nære venner og kolleger beriger også Frasiers nye liv, særligt den direkte showproducer Roz Doyle.

I den prominente TV-serie Frasier følger vi den kendte psykiater Frasier Crane, der tidligere har optrådt på baren i Cheers. Han har forladt sit tidligere liv for at starte nyt i Seattle. Nu arbejder han som populær radio-psykiater og spreder sin vidd og visdom til masserne. Han deler sin luksuslejlighed med sin pensionerede politi far Martin, der blev skudt i hoften under sin tjeneste, og Martin får hjælp af sin fysiske plejer, Daphne Moon. Desuden er der også Frasiers yngre bror Niles, der også er psykiater, hunden Eddie, og masser af humoristiske og bizarre situationer, der gør serien til en værdig efterfølger til Cheers.

Fejl i TV-serien Frasier: Seernes opdagelser

TV-serien Frasier er kendt for sin intelligente humor og fantastiske karakterer, men selv de bedste shows kan have nogle fejl, som skarpe seere har bemærket. Lad os dykke ned i nogle af de mest bemærkelsesværdige fejl i Frasier og have det sjovt med dem.

Continuity – Hvad skete der med Space Needle?

I nogle episoder kan man se Space Needle fra Frasiers lejlighedsvindue, mens det i andre afsnit er helt forsvundet. Måske tager Needle bare en ferie og beslutter at forsvinde i et par afsnit. Det er en perfekt undskyldning for seerne at spørge: Hey, hvor blev den af?

Factual errors – Et vellydende radiostudie?

Studiedørene på KACL har håndtag, der drejer og klikker højlydt, når de bliver åbnet og lukket. Et velhavende radiostation som KACL ville have polstrede dørkarme og døre med håndtag, der ikke drejer, så dørene ikke laver larm. Måske er det bare en smart effekt for at tilføje lidt drama, når vores elskede karakterer træder ind og ud af studiet.

Incorrectly regarded as goofs – Hvad er hendes navn igen?

I sæson 7 begynder Frasier at date promqueen fra sin gamle high school og kalder hende Lorna Anne Lenley. Men i sæson 8 kalder han hende Lana. Måske er Frasier bare en mester i at glemme navne eller også er han lidt for begejstret for at få opmærksomheden fra promqueenen og forvirrer derfor hendes navn.

Revealing mistakes – Den forsvundne ring

Da Niles taber ringen i afsnittet Goodnight Seattle, kan man se den hoppe ud af kameravinklen og ikke ned på tallerkenen, hvor plottet dikterer, at den skulle være landet. Måske er ringen bare en drillepind og vil ikke have noget med det romantiske øjeblik at gøre. Hvem ved?

Errors in geography – Et umuligt bybillede

Udsigten over Seattle skyline fra Frasiers lejlighed i højhus er umulig. Vinklen med Space Needle i forgrunden og skyskrabere i baggrunden er set fra nord for downtown Seattle, der kigger mod syd. Der er ingen højhuse nord for Space Needle, kun et meget stort bakke, Queen Anne Hill. For at få den udsigt, Frasier har, skulle han have et hus på jorden omkring halvvejs op ad Queen Anne Hill. Måske har Frasier bare magiske vinduer, der viser ham de mest fantastiske udsigter, uanset hvor han bor.

Character error – Fens i Surrey?

Modsat hvad Gil siger i Ham Radio, er der ingen fens i Surrey. De findes i Cambridgeshire, Lincolnshire og Norfolk, mere end 100 miles derfra. Måske har Gil bare brug for en geografilektion eller to, eller også elsker han bare ideen om fens og vil have dem overalt.

Selvom Frasier er en af de bedste TV-serier nogensinde, kan vi ikke lade være med at grine lidt af de sjove fejl, der har sneget sig ind. Så næste gang du ser Frasier, skal du holde øje med disse fejl og have dig et godt grin. Og husk, det er kun en tv-serie, så disse fejl gør bare showet endnu mere underholdende.

Andre populære titler: VolverDeadpool 2GomorrahBetween UsThe Place Beyond the PinesDino-RidersShrek the MusicalScary Movie 2Peter Pan“Parks and Recreation” 2017PlataneDraft DayJack the Giant SlayerSmagen af sultCrazy, Stupid, Love.TrautmannTo Wong Foo, Thanks for Everything! Julie NewmarThe White LotusBen 10Absolutely AnythingJust Like HeavenWantedBad MomsA Beautiful MindThe OAKon-TikiMayor of KingstownThe United StandRio 2La limita extremaSuite FrançaiseSpirited AwayBeefThe Sea BeyondGodzillaLost in SpaceRedlineStraight ForwardThe BubbleUnhingedDanmark ifølge BubberLittle Fires EverywhereEd WoodThe DoubleThe 4400Downton AbbeyWestworld