kinokvinder.dk

Game of Thrones (TV Series 2011–2019)


Overblik

Titel Game of Thrones
Udgivelsesdato 17. april 2011 (USA)
Oprindelsesland USA
Kendt som GoT
Filmoptagelsessteder Split, Split-Dalmatia County, Kroatien
Produktionsvirksomheder Home Box Office (HBO), Television 360, Grok! Studio

Resmué

Game of Thrones er en TV-serie baseret på den populære romanserie A Song of Ice and Fire af George R.R. Martin. Serien foregår i den fiktive verden Westeros, hvor ni adelsfamilier kæmper om magten over de Syv Kongeriger. Men mens konflikter blusser op mellem menneskenes kongeriger, vender en ældgammel fjende tilbage efter at have været dvale i årtusinder.

Handlingen tager sin begyndelse, da Robert Baratheon, fra huset Baratheon, indtager Jerntronen efter en oprør udløst af en stjålet brud og en vanvittig konge. I Westeros mytiske land kæmper ni adelige familier for hver en tomme kontrol og hver en dråbe magt. Kongens Hånd, Jon Arryn, er død, og Robert leder efter sin eneste allierede i Westeros, sin barndomsven, lord Eddard Ned Stark. Den hæderlige og retskafne Vogter af Norden bliver bedt om at forlade sin kolde tilflugtssted og slutte sig til kongen i hovedstaden, Kongebyen, for at hjælpe den nuovervægtige og fulde Robert med at regere.

Men en besked om natten informerer Ned om, at den tidligere Hånd blev myrdet, og at Robert vil blive den næste. Så noble Ned går imod sine egne bedre ønsker for at forsøge at redde sin ven og kongeriget. Men politiske intriger, sammensværgelser, mord og seksuelle begær fører til en hemmelighed, der kan splitte de Syv Kongeriger. Og snart vil Eddard finde ud af, hvad der sker, når man spiller spillet om tronen.

I en verden, hvor somrer strækker sig over flere årtier, og vintre kan vare hele livet, udspiller Game of Thrones sig i den urolige sydlande, de vilde østlande, det frosne nord og den gamle mur, der beskytter riget mod den mystiske mørke udenfor. De magtfulde familier i de Syv Kongeriger kæmper en kamp om Jerntronen, hvor der er plads til dobbeltspil og forræderi, ædelhed og ære, erobring og triumf. I Game of Thrones vinder man enten eller dør.

I Westeros, det mytiske kontinent, kæmper ni familier af højere adel (Targaryen, Lannister, Stark, Tyrell, Martell, Greyjoy, Baratheon og Bolton) bittert for at opnå magten over de syv kongeriger og Jerntronen. Mens Westeros bliver præget af politisk uro, konflikter, forræderi, mord og svineri, vågner en ældgammel fjende (De Dødes Hær) op og bringer dødens trussel til de levende mennesker i Westeros.

Underholdende Game of Thrones-fejl der fik seerne til at grine

1. Kaffe i Westeros?

Vi troede, at krigene omkring Jerntronen var intense og blodige, men i en episode opdagede seerne noget helt andet. I en af de intense scener på Winterfell blev der faktisk spottet et Starbucks-kaffekrus på bordet ved siden af Daenerys Targaryen. Måske er kaffepauserne den hemmelige opskrift på hendes ildsprudlende drager?

2. Teleportation før transporterens tid?

I Game of Thrones må karaktererne have taget lektioner i teleportation, for de har en bemærkelsesværdig evne til at være på to forskellige steder på rekordtid. Hvordan kan Arya være i Winterfell i en scene og pludselig være i Kings Landing, klar til at overraske alle som en ninja? På samme måde ser det ud til, at Euron Greyjoy kan rejse mellem forskellige dele af Westeros på et øjeblik. Gad vide om de bruger en teleportslæde, som de glemte at vise os?

3. Nattens dronning blev glemt

Det virker som om, at de menneskelige karaktere i Game of Thrones også har et Houdini-gen. I sæson 8 elimininerer Arya Nattens Konge med et elegant angreb, men problemet er, at ingen af vores helte bemærker, at Nattens Dronning, Viserion, er helt fraværende. Han er bogstaveligt talt gået op i røg uden et spor! Måske plejede han at hænge ud på Starbucks, mens de andre kæmpede? Hvem ved?

4. Vinter is not coming

En af de mest hypede sætninger i Game of Thrones er Winter is Coming, men karaktererne i serien glemte helt deres eget slogan. I slutningen af sæson 7 drager Jon Snow og hans følgesvend Gendry tilbage til Eastwatch-by-the-sea, men på magisk vis er de allerede i Castle Black, efter at have tilbagelagt en lang distance på ingen tid. Måske var de trætte af sneen og ville hurtigt tilbage til Det Varmeste Sted på jorden?

5. Fra mørkt til lyst på et øjeblik

Nogle gange kan lyset afsløre de mest absurde fejl. I den store slagsscene i Winterfell mod Nattens Konge og hans hær blev kritikere og fans forvirrede. Selv om det var en natkamp, kunne man pludselig se alle detaljer perfekt, som om solen var stået op. Måske har nogen glemt at betale el-regningen i Winterfell, og de blev nødt til at lave en Bright is Here nødkamplysning.

Andre populære titler: The River WildUn dragon pe nume ElliottA Private AffairThe 355BlindspotThe Great WallMen in Black 3We Need to Talk About KevinCenturionThe MotherKILL la KILLClash of the TitansMomThe Dark and the WickedWelcome to DerryAbbott ElementarySpeak No EvilKlovnCitadelEvil Dead RiseOld Boys – Alte Herren & krumme DingerCharlies AngelsOut of SightSaint MaudJack ReacherScott Pilgrim împotriva tuturorNo Hard FeelingsDie Bestimmung – AllegiantBad TeacherSufletul petreceriiMireasa e iubita mea!Dirty LinesEverything Sucks!“The Last of Us” Long, Long TimeEasy VirtueFUBARDirty Rotten ScoundrelsPolarGods of EgyptO DuendeSchool of RockBeautiful DisasterAmerican SniperThe BoyDeadhouse DarkHart of DixieSpreadDarkest HourWindstorm