kinokvinder.dk

Gentleman Jack (TV Series 2019–2022)

Gentleman Jack: En dybdegående introduktion til seriens medvirkende

Gentleman Jack er en populær britisk TV-serie, der først blev vist i 2019 og fortsatte frem til 2022. Serien er skabt af Sally Wainwright og er baseret på virkelige begivenheder og brevudvekslinger fra det 19. århundrede. Med en spændende historie, fantastiske kostumer og en imponerende skuespillerbesætning har serien hurtigt vundet publikums hjerter.

Hovedrollerne

De mest prominente roller i Gentleman Jack spilles af Suranne Jones, Sophie Rundle, Gemma Whelan, Ben Hunter, Gemma Jones og Timothy West.

Suranne Jones portrætterer hovedkarakteren Anne Lister, en stærk og visionær kvinde, der trodsede tidens konventioner og levede sit liv efter sine egne regler. Jones præstation som Anne Lister har været kritikerrost og har skaffet hende flere priser og nomineringer.

Sophie Rundle spiller rollen som Ann Walker, Anne Listers elskerinde og senere hustru. Rundle formår at give Walker både sårbarhed og styrke, hvilket gør deres forhold dybt rørende at følge.

Gemma Whelan er Marian Lister, Anne Listers søster. Whelan bringer en dejlig dynamik til rollen og giver Marian en fin balance mellem støttende søster og kritisk observatør af Anne Listers valg.

Ben Hunter spiller Joseph Booth, en nær ven af Anne Lister. Hunter bringer liv til rollen som en moderne tænkende mand, der støtter Anne i hendes stræben efter at blive accepteret i samfundet.

Gemma Jones spiller rollen som Aunt Anne Lister, Annes moster. Jones er med sin mangeårige erfaring en fremragende skuespiller, der med lethed formidler Aunt Annes kompleksitet.

Timothy West spiller Jeremy Lister, Annes far. West fanger fint Jeremys konservative væremåde og hans bekymringer for Annes usædvanlige livsstil.

Andre bemærkelsesværdige skuespillere

Udover de førnævnte hovedrolleindehavere er der flere andre talentfulde skuespillere, der har medvirket i Gentleman Jack, bl.a.:

  • Albane Courtois som Eugénie
  • Tom Lewis som Thomas Sowden
  • Joe Armstrong som Samuel Washington
  • Rosie Cavaliero som Elizabeth Cordingley
  • Jessica Baglow som Hemingway

Disse skuespillere har tilført serien en ekstra dimension med deres fantastiske præstationer og har været med til at skabe en spændende og troværdig fortælling.

Skaberen af serien

Sally Wainwright er den kreative hjerne bag Gentleman Jack. Hendes omhyggelige research og evne til at bringe historiske figurer til live gennem karaktererne har gjort serien til en stor succes blandt seerne.

Med sin kyndige instruktion og evne til at skrive scripts, der balancerer humor, drama og romantik, har Wainwright formået at skabe en serie, der både underholder og udfordrer.

Samlet set er skuespillerbesætningen i Gentleman Jack en imponerende samling af talentfulde og dedikerede skuespillere, der har bidraget til seriens succes og popularitet. Deres fantastiske præstationer har været med til at leve op til de høje forventninger, som publikum havde til serien, og har gjort den til et must-see for TV-dramaelskere verden over.

Overblik

Titel Gentleman Jack
Udgivelsesdato 22. april 2019 (USA)
Oprindelsesland Storbritannien og USA
Sprog Engelsk
Også kendt som Shibden Hall
Filmoptagelsessteder Oakwell Hall og Country Park, Nutter Lane, Birstall, Batley, West Yorkshire, England, UK
Produktionsselskaber Lookout Point, British Broadcasting Corporation (BBC), Home Box Office (HBO)

Resmué

Gentleman Jack er en dramatisering af livet for den lesbiske pioner, lærenemme og kryptiske dagbogsforfatter Anne Lister.

Fejl i TV-serien Gentleman Jack – set med seernes øjne

Fejl i historisk korrekthed

Åh, Gentleman Jack, du er en fryd at se på med dine flotte kostumer og imponerende locations. Men seerne har opdaget et par små fejl i din historiske nøjagtighed. For det første, hold op med at servere tequila i 1800-tallet! Det er klart, at din bartender fik lidt for meget af den moderne tørst. Og lad os ikke engang begynde på de strejfende mobiltelefoner i baggrunden – den slags teknologi fandtes vist ikke dengang.

Costume confusion

Hvem sagde, at det 19. århundrede ikke var farverigt? Det gjorde kostumedesigneren i Gentleman Jack tilsyneladende. Men seerne mister stædigt optællingen af korrekte tidsperioder og påklædninger. Pludselig tror vi, at vi er i en historisk version af New York Fashion Week, hvor rød velour og neonfarver hersker. Med lidt held får vi måske også et glimt af en trendy top hat beklædt med glitter og fjer.

Kamerateamets spøgelse

I Gentleman Jack finder vi en uventet gæst: kamerateamets spøgelse. Denne usynlige kræft er åbenbart træt af at være bag kameraet og har besluttet sig for at dukke op i refleksionen fra vinduerne. Vi får en god latter, når det ser ud som om, at skuespillerne taler med deres indre dæmoner i stedet for hinanden. Aner vi måske en ny genre? Historisk drama møder paranormal aktivitet.

Lyd-effekt kaos

Lad os tage et øjeblik for at værdsætte de sublime lydeffekter i Gentleman Jack, eller vent – måske ikke. Kære seere, I kan måske ikke huske, hvordan lyden af en hest faktisk lyder, men vi er temmelig sikre på, at det er mere end blot en mand med et fast greb om en moppet klud. Og hvornår blev en låste dør til en olympisk disciplin? Siden hvornår skal man bruge fem minutter og tunge lydeffekter for at åbne en simpel dør? Lydredaktøren havde måske brug for en disciplinær samtale.

Ringemandens mysterium

Til sidst, men ikke mindst, har vi mysteriet om ringemanden i Gentleman Jack. Hvem er denne uidentificerede person, der ser ud til at være i stand til at dukke op hvor som helst og når som helst? En første teori var, at han var Eddie the Eagles langt tabte bror. Men hvad hvis han bare er en mester i teleportering eller har opdaget en hemmelig underjordisk tunnel? Ohh, vent, har vi lige opdaget en spinoff? Gentleman Jack: The Adventures of the Mysterious Ring Man.

Åh, Gentleman Jack, tak for underholdningen. Selv med alle dine små fejl formår du stadig at trække os ind i dit historiske univers. Vi ser frem til at se, hvad seerne endnu vil opdage i næste sæson.

Andre populære titler: GirlEvadare din AlcatrazViceYoung SheldonSpeak No EvilA Beautiful MindOppenheimerWelcome to WrexhamBoobaI Kill GiantsMr. Harrigans PhoneHai, cã sunt belea!Jamesy BoyTwo and a Half MenGhost HuntersAlex & Co.In with the DevilOuter BanksJames Bond 007 – Lizenz zum TötenMr. & Mrs. SmithKlovnParadise HighwayThe ClassHigh FidelityPretty WomanRogue One: A Star Wars StoryThe Incredible HulkA History of ViolenceBig Little LiesWaking the DeadGuardians of the Galaxy Vol. 3The OperativeSon of the MaskAttack on TitanShamelessJerry & Marge go largeAccusedHow I Met Your MotherRoadkillSieben Minuten nach MitternachtSpidey and His Amazing FriendsEvil Dead RiseO Homem do NorteFinal DestinationDarklandThe SouvenirInto the Badlands13 Going on 30SpectralØrkenens sønner – Varm luft i canal grande